• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Canimm 407 çıkmıs
Canimmm simdi gordummm cokk sevindimmm
Herkes gibi ben de diyeyim sana demiştik demi belirti falan önemli değil diye. Ayy vallahi çok sevindim herkes pozitif pozitif inşallah kuzum değerin de kat be kat güzel artar sağlıkla ilerlesin her aşaman🤲🤲🤲bizlere de dua et arkandan gelelim 🤩🤩

Canım ben senin bu mesajını görmemişim.Benim de Perşembe günü 7+5’te kalbini göremedik.Doktor kürtaj dedi. Şimdi benim gibi forumda olanlar var mı diye araştırırken senin mesajına denk geldim ve çok üzüldüm aynı şeyi yaşadığımız için.Yaşına baktım profilinden, daha gençsin.Ben 40 yaşındayım,zaten tüp bebek tedavisine geç evlenmem nedeniyle 35’te başladığım için beni erkenden uyarmadıkları bazı konularda seni bilgilendirmek isterim.
Canım benim ilk 3 tüp bebek denenemde genetik test yapılmamıştı. Doktorlar daha çok tüplerimin enfekte olduğuna odaklandılar , ben de tüpleri 3. denememe kadar aldırmadığım için 3.’ye kadar olmamasını ona yordular.3.’de aldırdım tüpleri baktık yine tutmadı, tutunmama nedenimin tüp dışında başka bir faktör olduğunu ancak o zaman anladım.Doktor sonra genetik test istedi.Eğer yaptırmadıysanız eşinle hemen gidin bir genetik test verin.Üniversite hastanelerinde hemen verseniz bile en az 2 ay sürüyor. Özelde yaptırmayı da araştırabilirsin. Adı Karyotip analizi. Biz 4. Denemeden önce yaptırdık.Ben de kan pıhtılaşması problemi çıktı.Çok önemli değil iğne ve hapı var günlük ama bunları kullanmadığı için bebeğini erken dönemde kaybeden çok.Ben kullanmama rağmen olmadı , demekki bu da değilmiş sorun dedim 4. Denemede.Ama benim yaşım 40, özellikle 35 yaşından sonra embriyolarda anomali Yani kromozom bozukluğu olma şansı yükseliyor. Kürtaj olunca doktorundan alınan parçayı genetiğe göndermesini de iste.Benimki gönderecek. 5. denemeyi dondurulmuşlarla yaptım.Yani 4. Ve 5. Denemeler öncesi yumurtalarım dondurulduğu için ve biz bu sefer olmama nedeninin kan pıhtılaşması olduğunu düşündüğümüzden, embriyonun kendine genetik test yaptırmak aklımıza gelmedi.4. Den sonra sordum doktora ama dondurulmuşlara tavsiye etmiyorlar. Bahsettiğim yöntem PGD yöntemi.Onun alt işlemi NGS olarak geçiyor.İnternette araştır.NGS eğer tüp bebekte embriyon çok oluşursa ve 5. Güne giderse embriyo üzerinde genetik testin uygulandığı bir işlem. Önce emin oluyorlar genetik sağlamlıktan bu test ile sonra transfer ediyorlar.Bizdeki gibi sonradan düşük ve kalp durması olmasın diye.Bana bugüne kadar yapılmadı ama son çare embriyom oluşursa yaptırcam.Yalnız benim yaş gereği bir yumurta toplamada hep 2 embriyom oluştu maalesef.O yüzden havuzlama yani arka arkaya birkaç ay embriyo toplatmak en iyisi.Gençken bunlar aklında kalsın diye yazıyorum.Geç kalmadan uygulat tüp bebek yapıyorsan.Beni erken uyaran olmadı yaş oldu 40 😞 Gerçi maalesef çok az da olsa NGS ve PGD yaptırmasına rağmen tutmayan ya da sonradan başarısız olan tüp bebekler Ya da hep sağlıksız gelen embriyolar da var.Yani kesin bir yöntem değil ama Bundan başka zaten yapılabilecek birşey yok. Yaşın genç , çoğu insanın oluyor hayatında bir düşük ve kayıp.O yüzden moralini yüksek tut ve denemeye devam. Yazdıklarımı uygularsın veya uygulamazsın ayrı , sadece başıma gelenlerden sonra okuduklarımı aktarmak istedim.😘
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı. Perşembe günü kürtaj oldum. Benim 6 dondurulmuş embriyom daha var. Doktorum pgt ve ngs için kesin değil yapsak bile dedi. Rahim içinde düzensizlik vardı. ondan olabilir veya emriyonun genetiği bozuk olabilir dedi. Biz eşimle kromozomlarımıza baktırmıştık. Başka genetik test yaptırmadık. Dediğin testi yaptırabiliriz bir daha deneme öncesi. Maddi manevi çok yıprandık. Ama yılmak pes etmek yok. Kendimi toparlayınca tekrar deneyeceğiz inşallah. Allah sana da bana da isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inşallah sağlıkla. Çok teşekkür ederim tekrar desteğin için :KK200::KK200:

Tek canım 11.gun hala inanamıyorum doktora da hiç belirti olmadı ben ümidi kesmistim diorum nasi guluo ☺️şükür inşallah bidahaki kan da yukselir
Nasıl sevindim çok şükür sonucun çok güzel gelmiş inanın her sayfaya girdiğimde sanki kendi sonuçlarım açıklanıyormuş gibi heyecanlı oluyorum. Benimde hiç belirtim olmadığı için bende sürekli senin gibi düşünüyordum ama banada umut oldun hayırlısıyla sürecin güzel devam etsin inşallah :)

Çok sevindim gözün Aydın Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin aynı müjdeleri bizde verelim 😍
Selam sizin kullanıcı adınız Bursa olunca sormak istedim bende bursadayım acaba hangi doktorda tedavi görüyürsunuz sanırım transfer gunlerımızde yakındı karıştırmadıysam

Nasıl sevindim çok şükür sonucun çok güzel gelmiş inanın her sayfaya girdiğimde sanki kendi sonuçlarım açıklanıyormuş gibi heyecanlı oluyorum. Benimde hiç belirtim olmadığı için bende sürekli senin gibi düşünüyordum ama banada umut oldun hayırlısıyla sürecin güzel devam etsin inşallah :)
Canim kesinlikle hiç belirti yoktu soledigim selere transferden öncede oluodu yazmıştım hatta aynı ilaclari kullanmıştım transferden önce hiç umutsuzluğa kapılma ben keşke yapmasaydim bebeimi üzdüm diorum sadece hayırlısı dedim evet tutmadı die hazırladım kendimi ama belirti kişiye göre deisioomus gerçekten sende güzel haber ver bize inşallah 🤲🤲🤲

Canimmm simdi gordummm cokk sevindimmm
Herkes gibi ben de diyeyim sana demiştik demi belirti falan önemli değil diye. Ayy vallahi çok sevindim herkes pozitif pozitif inşallah kuzum değerin de kat be kat güzel artar sağlıkla ilerlesin her aşaman🤲🤲🤲bizlere de dua et arkandan gelelim 🤩🤩
Evet canım ilaçlardan mi senelerin negatif i mi öle oldum inanamadim evet sira sende artık kuzum dua etmezmiyim burda hepimiz birbirimize sevinip uzuoluoruz herkes pozitif haberleri verir inşallah 🤲🤲 🥰🥰

Evet canım ilaçlardan mi senelerin negatif i mi öle oldum inanamadim evet sira sende artık kuzum dua etmezmiyim burda hepimiz birbirimize sevinip uzuoluoruz herkes pozitif haberleri verir inşallah 🤲🤲 🥰🥰
Aminnn canim aminn inşallah benimde sevinçlerime ortak olursunuz burada 🙏🙏🙏🤲🤲
Kaçıncı denemendi canim senin

Aminnn canim aminn inşallah benimde sevinçlerime ortak olursunuz burada 🙏🙏🙏🤲🤲
Kaçıncı denemendi canim senin
Tabiki benim ugurum oldunuz siz bende burdayım hep benim ilk denememdi ama hazirandan beri bekliodum doktorum gercekten bı harika işini çok sevio herşey tamam dediğinde yaptı transferi insllah seninde burda sevincine ortak olcaz kuzum benim🤲🤲🥰🥰

Olsun canım sakin kalmaya çalış bende evde iki saat bekledim düşünme aç bı şeyler izle geçer zaman az kaldı güzel sonuç alicaksin inşallah kuzumm 🤲🤲🤲🥰
Ay bi de millete tavsiye veriyo. 🙈
Catlak-kurabiye Catlak-kurabiye , hazırla merdaneleri. 😂😂😂

Tabiki benim ugurum oldunuz siz bende burdayım hep benim ilk denememdi ama hazirandan beri bekliodum doktorum gercekten bı harika işini çok sevio herşey tamam dediğinde yaptı transferi insllah seninde burda sevincine ortak olcaz kuzum benim🤲🤲🥰🥰
Amin canım amin inşallah Allah rast getirmiş doktorunu bundan sonra da hep iyi insanlar ile karşılaştırsın canim 🤲🤲🙏

Back