-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #9.801
Mükemmel sen hiç korkma o zaman kuzum hiçbişey olmaz :) maruz kaldığım ne covidlerden korudu beni o maske :)Ventilsiz n95 üzerine normal kağıt maske takiyorum iş görür mü?
Çıkıp h3r yeri geziyormuşum bunu duyuncaMükemmel sen hiç korkma o zaman kuzum hiçbişey olmaz :) maruz kaldığım ne covidlerden korudu beni o maske :)
Ben bir nipt diye geçeni yaptırdım, Fransa ya gitti. 1 haftada geldi sonuçlar. Max 10 gün demişlerdi. Değişik marka ve ülkelere gidenler var ama en uzun duyduğum 15 gün.İyi akşamlar aranızda nifty test yaptıran var mı sonucunu kaç günde aldınız
Su dışında aldığımız sıvıları da suya sayabiliyoruz diye bir şey okumuştum ben. Gün içinde içtiğiniz süt, ayran, meyve suyu hatta çorbayı bile sıvıdan sayabiliyoruz.Sütün içine bile karıştırmaya başladım ben öyle öyle 3 litreye tamamlıyorum
Mükemmel sen hiç korkma o zaman kuzum hiçbişey olmaz :) maruz kaldığım ne covidlerden korudu beni o maske :)
Su dışında aldığımız sıvıları da suya sayabiliyoruz diye bir şey okumuştum ben. Gün içinde içtiğiniz süt, ayran, meyve suyu hatta çorbayı bile sıvıdan sayabiliyoruz.
Yok ya, zaten mantık olarak onlarda da su var. Ha biraz dolaylı ve tadı değişik ama onlar da sayılıyorKendimizi kandırmak gibi olmasın sonra
Valla kuzum biraz okuyayım diyorum felaket felaket üstüne daha ilk günlerden ne okusam hangi komplikasyonu görsem çoğul gebelikte daha çok görülür yazıyor. İnşallah bekleyen herkes sağlıkla kucağına alsınTabiri caizseMi-Ok Yun la benim düşe kalka
Rahim ağzı kısalmış dediler, plasenta aşağıda dediler, kanama var dediler. Çok şükür ikimiz de sağ salim bu haftalara geldik. Ikiz gebeliklerde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor ama öyle abartıldığı kadar da büyük risk değil yani. Beni ilk zamanlar öyle bi korkuttular ki bebeklerin ikisini de kaybedicem sanmistim ama hiç öyle bir şey yok. Arkadaşlar gayet sağlıklı doğumlar yaptılar darısı hepimizin başına insallah
Sütün içine bile karıştırmaya başladım ben öyle öyle 3 litreye tamamlıyorum
Yok ya, zaten mantık olarak onlarda da su var. Ha biraz dolaylı ve tadı değişik ama onlar da sayılıyor
Çok teşekkür ederim bugün yine başladı ağrımayaGünaydın benimde gebeliğin başlarındaa göğüslerim acıyordu sonra birden kesildi sonra tekrardan devam etti korkma bişey yoktur
Lusin canım tebrik ederim işlerin düzelmeye başlamasına da çok sevindim sağlıkla büyüsünler inşallahBugün bir kız bir erkek haberi aldım :)
Dayanamadık baktık bugün
Canım belki geç kalmışımdır biontech kesinlikle yaptırma. Ben de doktoruma sormuştum ölü virüs olanları aile sağlığı merkezlerine sorup yaptırabilirsin ama veri yok ben git yaptır demem dedi. Ama teoride ölü virüs aşılarını gebelere yapıyoruz. Çin aşısı bu kritere uygun olan aşı. Biontech konusunda alerjik yönleri var ciddi olabiliyor nadiren olsa da bana riskli gelir. Çin aşısını 12 hafta nasip olur dolarsa bu hastalıkta böyle devam ederse inşallah yakalanmazsam düşünüyorum. Hastalık daha korkutucu geliyor ama bilmiyorum vakalar düşerse belki yaptırmamKızlar bana aylar önce covid aşısı çıkmıştı. Doktorum sen bilirsin dedi biontech gelince babam kudurdu aşı ol diye. Siz olsaniz ne yaparsınız aşı olur musunuz? Virüsün vereceği zarar aşınınkinden çok daha büyüktür diye mantık yürütüyorum ama bilemiyorum da. Grupta doktor vardı özellikle o arkadaş yazarsa çok sevinirim.
Biontech de daha çok veri var ama.Canım belki geç kalmışımdır biontech kesinlikle yaptırma. Ben de doktoruma sormuştum ölü virüs olanları aile sağlığı merkezlerine sorup yaptırabilirsin ama veri yok ben git yaptır demem dedi. Ama teoride ölü virüs aşılarını gebelere yapıyoruz. Çin aşısı bu kritere uygun olan aşı. Biontech konusunda alerjik yönleri var ciddi olabiliyor nadiren olsa da bana riskli gelir. Çin aşısını 12 hafta nasip olur dolarsa bu hastalıkta böyle devam ederse inşallah yakalanmazsam düşünüyorum. Hastalık daha korkutucu geliyor ama bilmiyorum vakalar düşerse belki yaptırmam
Kızlar bana da üç litre denildi ama içemiyorum tabii bu haliyle wc den çıkamıyorum gerek var mı bu eziyete bu kadar her bünyede değişmez mi içiyorum WC ye koşuyorum daha üç litre bile değil en iyi iki litreBende vücudumun su istemesini o kadar çok istiyorum ki şöyle normal insanlar gibi dilim damağım kurusa su diye ölsem ama yok olmuyor
Doğrudur kuzum. Ben marka sormadım doktora onun söylediği ölü virüs aşılarının güvenli olduğu yönündeydi. Yine de yeterli veri yok demişti. 12 hafta her türlü istemiyoruz aşı dedi. Onun dışında çok bilgim yok sadece biontech in alerjik reaksiyon gösterebildiğini okuyunca korkmuştumBiontech de daha çok veri var ama.
Otoimmün rahatsızlıkları olanlara ya da alerji geçmişi olanlarda riskli olabileceği belirtiliyor. Gebeler üzerindeki yayınları en çok olan biontech kuzum. Ben de bir hekimim ve bir sonraki aşımda gebeliğin sonlarına doğru biontech olmayı düşünüyorum.
Okuma boşver cahil gezmek en iyisi bu süreçte. Insan strese giriyor okudukcaValla kuzum biraz okuyayım diyorum felaket felaket üstüne daha ilk günlerden ne okusam hangi komplikasyonu görsem çoğul gebelikte daha çok görülür yazıyor. İnşallah bekleyen herkes sağlıkla kucağına alsın
Bana işlemiyor demek ki nasıl bunyem varsaSütün içine katına isal mi yapıyordu ne
Tamam o zaman 2 litreyi buluyoruz yeter çok şükür
Okuma boşver cahil gezmek en iyisi bu süreçte. Insan strese giriyor okudukca
Kızlar bana da üç litre denildi ama içemiyorum tabii bu haliyle wc den çıkamıyorum gerek var mı bu eziyete bu kadar her bünyede değişmez mi içiyorum WC ye koşuyorum daha üç litre bile değil en iyi iki litre