2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Aslında içilirde yemek yenmiyor bu seferde karnım doyuyor. Bide evdeyiz sıcakta degildi falan filan :))

Aslında içilirde yemek yenmiyor bu seferde karnım doyuyor. Bide evdeyiz sıcakta degildi falan filan :))

Ah yemek yedirmese ona razıyım. Yemek mi su mu? Suyu seçerdim. Yemeklerden alınan vitamin, minerali alıyoruz haplardan ama suyu karşılayacak tek şey su
Bu kadar su demişken gidip bir bardak içeyim bari işe yarasın konuşmalarımız

Ahahah bende kalkıp bir bardak su iceyim aklima gelmisken

Kızlar siz oksapar iğne kullanıyor musunuz? Benim kafam karıştı biraz bu konuda . Aynı doktor da tedavi olan iki arkadaş var onlardan halen o doktora gidiyorlar 12. Haftalarında iğneyi kesti doktor. Ben oraya devam etmiyorum sadece ilaçları ne kadar kullanacağımı söylediler bana oksapari doğuma kadar devam dediler . Benim de geçmişte kaybım ya da pıhtı sorunum yok . Hatta ilk denemeden bir oğlum var ondan da hiç kulanmadim bu iğneyi .

Sevgili nosking benim nakilden 2 gün önce 2. Doz Covid aşımı oldum. Ama o zaman sadece sinovac vardı. 2 haftalık bebeği olan aile hekimi arkadaşım da aşı oldu ve emzirmeye devam etti. Bir sıkıntı olmadı. Ama haberleri takip ettim yurtdışı haberlerini vs de takip ediyorum. Biontechde de sıkıntı çıkmadı. Hatta sana birkaç link de ekleyeceğim. Hamile ve aşı olanlarla ilgili fikir sahibi olmana yarar. Bir sonraki aşı hakkımız olur ise biontech tercih ederim muhtemelen ama evde izole kalabiliyorsam (ben anne baba ablam dışında kimseyi görmüyorum kontroller ve bazen market dışında evden de çıkmıyorum bir 30. Haftaya kadar beklerdim izolasyonum iyi ise hani bebekler 7. Ayı görsün diye linkleri toparlayıp seni de etiketlerim ilerde arkadaşlara da faydası olur kuzum)
Sinovacla ilgili yayın ve çalışma yok. Çinliler sağolsunlar yayın mayın yapmayıp paylaşmıyorlar. Sadece diğer ülkelerden gelen veriler var. Ben haber linklerini paylaşırım.
Hatta benim ense kalınlıkları yüksek çıkınca acaba aşıdan mı dedim ama doktorum -ki gerçekten alanında sayılı doktorlardan- kesinlikle alakası yok. Hiç böyle bi veri gelmedi elimize dedi zaten geriliyor çok şükür.
Eşin ne kadar izole ve dikkatli sen ne kadar izole ve dikkatlisin ona göre karar verebilirsin kuzum.
Ama şuana kadar aşı olup bebeğinde patoloji olan ya da erken doğuma neden olduğu ile ilgili case report bile gelmedi

Aynen hepimizde su sorunu var bide ikiz gebelik diye senin daha cok icmen gerek dediler mi daha da geriliyorum uzuluyorum bebeklere yeterli degil mi diye
Havalar ısındı simdi acaba su ihtiyacmzda artıs olacak mı bekliyorum
Muhakkak olacaktır son zamanlarda özellikle. Nasıl olacak bilmiyorum suyla beslencez galiba

Bende de pıhtılaşmaya bakılmadı canım ama kullanıyorum doğuma kadar devam edicem

Nosking

Burda gebelikte covid çok riskli geçirildiğinden ve şuana kadar elde edilen veriler + hayvan deneylerine de dayanarak bebekte ve annede sıkıntı yapmadığı belirtiliyor.

Burda da pfizerın aşıyı geliştirirken 300 gebeyi dahil ettiği ve herhangi bir yan etki gözlenmedi belirtiliyor. Sonrasında aşı uygulamaya geçildiğinde 30.000 kadar gebeye uygulandığı bunlardan doğum yapan gebelerde erken doğum riski, düşük doğum ağırlığı vs gözlenmedi belirtiliyor. Aşı yan etki uygulamalarındaki gözlemlerde ve takiplerde sıkıntı olmadığı söyleniyor.

Bazı türkçe haberler

Sonra birkaç yayın daha eklerim :)

Bir de hastaneye giderken stres olduğunu belirtmişsin. Eğer kalabalık bir hastanede oluyor ise takibin sıra vs çok ise naçizane önerim 3m ffp2 maske alman. 10 tanesi 80 tl.
Ben acilde covidli hastalarda iç içeydim aylarca ve yakalanmadım inan bana ffp2 3m marka kullandım ve ben ve eşim yakalanmadıysak kimse yakalanmaz. Bir maskeyi 2 kontrolde kullanırsın. 20 defa hastaneye gir çık yapabilmiş olursun.

Nosking

Ben 12. Hafta başladım, doğuma kadar devam dedi doktorum. Bende de pıhtılaşmaya bakılmadı hiç. Korona tedavisinde de kullanıldığı için bir nevi koruyucu da oluyor kullanalım dedi bana.

Ventilsiz n95 üzerine normal kağıt maske takiyorum iş görür mü?

Amin.İnşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…