- 15 Ekim 2019
- 1.619
- 1.228
- 36
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #7.801
Canım benim tansiyon kaynaklı dün alma niyeti vardı perinatologun ama kendi hocam tüp bebek doktorum 37 ye girince almak kucağına vermek istiyorum şuan neyle karsilasicaz bilmiyorum dedi yani onun demesine göre haftaya perinatolog tekrar görecek ve doğum için tarih verecekler.12 Mart gibi gorunuyo 37.haftam.Benim gittiğim klinikte kendi doktorum perinatolog ile birlikte ikiz doğumlarına giriyolar.Son 3 haftadır ikisi takipte benim durumu.Ondan birlikte karar veriyolar ama kendi tüp doktorum daha temkinli.Bu hafta bazı testler istediler onlarda sorun çıkarsa bekletmezler artık.Cunku iki gündür ciğer geliştirici iğne de yaptırdılar.Canım içini ferah tut önemli olan organ gelişimlerini tamamlamış olmalariymis bunu anladım 2025 doğan ödem gidince 1930 Lara düştü zaten çok şükür hıc oksijen almadılar sadece beslenme hortumu takılı kaldı 4 gün , küçüğü de bigun sonra gelebilirdi ama ben toparlansin büyüğüne alisayim diye beklettim
Çok anne ile tanıştım çok erken doğup 21 gün kalıp kuvozde 1600 görünce anne yanına vermişlerdi kilo kıstas değilmiş onu anladım. Senin doğum belli mı inşallah sende kucağında alıp çıkarsın kalsa bile çok bırakmazlar inşallah canım
10.haftada progestan ve estrofem i bıraktırdıHerkese merhaba, güzel bir haftasonu dilerim. Burada tüp bebek ile ikiz bekleyenlere bir sorum olacaktı. Doktorunuz estrofemi kaçıncı kaftada bıraktırdı?
İnşallah yavaş yavaş çoğalacaktır. Çok şükür bebeklerinizde sizde sağlıklısınız. Gerisi hallolurEvet ya az önce farkettim 6 da beslenme saatleri rutinde küçük mikirdanmaya başladı hemen meme verdim biraz sonra ağlamaya başladı biberon verdim çekti . Aslında hastaneden beri veriyorum meme uyukladiklari için aktif emmiyorlar.Hastsnede hep şırınga ile verdik ama şırınga çok zahmetli, bazen akıyor ne gittiğini anlamıyorum sıkması zor stresli bende mecbur biberon başladın antikolik en yavaş akışlı .
Her şeyi bestlak damla,malt içeceği, humana içiyorum.bol su, yeşillik, hoşaf .bı yandan sagarak çoğalmaya çalışıyorum inşallah böyle 5 dk 10 dk tutarak büyürler daha hızlı çekmeye başlarlar da sütü bitirmez , teşekkür ederimaynen öyle büyüyorlar benim ilk kızda mama meme gitmişti ama sonradan çoğalmıştı ilk başta sütü çok bol bol olanlardan olmadım
Aldım canım ben smaKızlar doğum çantanıza mama alıp koydunuz mu?Aldıysanız tercihiniz ne oldu?
Sma çok kabız yapiyo diye yorum okudum ama eminde olamadım.Aptamil pretamil deniliyo daha çok o da heryerde yokAldım canım ben sma
Aptamil prematil düşük doğum ağırlığında bebekler için kullanılıyo. Eğer bebekler 2500 den küçükse bir numara mamam ağır gelebilir. Sizinkiler 2000 civarında mıydı yanlış hatırlamıyorsam. Prematil almak daha iyi.yanlış hatırlamıyorsam bebelac markasınında prematil gibi olanı vardı. Adını hatırlamıyorum.Sma çok kabız yapiyo diye yorum okudum ama eminde olamadım.Aptamil pretamil deniliyo daha çok o da heryerde yokinternette de güvenemedim açıkçası.
Ben kızımı 13 ay emzirdim kuzum hiç 45 dk emzirdiğimi bilmiyorum maksimum 10dk emerdi 45 dk ikizler için çok uzun bir süre bana göre tek çocuk için bile çok uzun süre bir süre sonra gögüse öyle alışıyorlarki gögüste uyuyorlar işte anne için başlıyor ıstırap günleri emzik niyetine aç olsa da istiyor tok olsada gece uykular haram gündüz oturmak haramten teması önemli ama fazlası zarar cidden ilk zamanlar insan bunun farkına varmıyor ama ilerleyen zamanlarda illallah ediyor
Sma çok kabız yapiyo diye yorum okudum ama eminde olamadım.Aptamil pretamil deniliyo daha çok o da heryerde yokinternette de güvenemedim açıkçası.
Benim kızımın biri 2100/ diğeri 2500 civarı anca doğarlar sma ve Bebelac gold da prematil diye bı ibare denk gelmedi.Sma da direkt 1 numara mi tavsiye ediyorsunuz?Aptamil prematil düşük doğum ağırlığında bebekler için kullanılıyo. Eğer bebekler 2500 den küçükse bir numara mamam ağır gelebilir. Sizinkiler 2000 civarında mıydı yanlış hatırlamıyorsam. Prematil almak daha iyi.yanlış hatırlamıyorsam bebelac markasınında prematil gibi olanı vardı. Adını hatırlamıyorum.
Sma diğer mamalara göre daha iyi. Aptamiller genelde bebeği daha çok şişiriyo pof kilo aldırıyo. Şeker oranı daha fazla diye biliyorum. Biz yenidoğanda çalışırken sma kullandığımız bebekler kabız olmuyodu. Aptamil kullandıklarımız kabız oluyodu.
Sen mama meme dönüşümlü git canım emin olursun doyduğundanCanım benim kızda 9 ay emdi Max 15 dk benim onda da aman aman bı sütüm olmadı ama büyük doğduğu için mı ne daha aktif emiyordu bı yandan sagiyordum mama da verip bı şekilde idare ettim
Bunlar da işte göğsüme alır almaz yumuşak yumuşak çekiyor,dinlene dinlene gidip gitmediğini anlamıyorum çok, makinenin vakumla 10dk da çıkardığını en az 20 dk emiyor olmaları lazım suanki cclerine göre ama mümkün değil ne yapacağımı şaşırdım bıberonu hemen alıyorlar sagilmus olanı ya da mamayı
Çabuk toparlansinlar istiyorum bıberonu bıraksam olmaz memeyi her defasında teklif etmekten başka bir şey aklıma gelmiyor
Kuzu bilmiyorum valla ben de herkes sma önerdi ama tek sorun çok gaz yapıyormuşSma çok kabız yapiyo diye yorum okudum ama eminde olamadım.Aptamil pretamil deniliyo daha çok o da heryerde yokinternette de güvenemedim açıkçası.
İnşallah yavaş yavaş çoğalacaktır. Çok şükür bebeklerinizde sizde sağlıklısınız. Gerisi hallolur
Deneyip gorcez sanırımKuzu bilmiyorum valla ben de herkes sma önerdi ama tek sorun çok gaz yapıyormuş
Sen mama meme dönüşümlü git canım emin olursun doyduğundan
Sen mama meme dönüşümlü git canım emin olursun doyduğundan
Emin ol kuzu bşraz kilo alınca emme refleksleri güçlenecek ve süt çoğalacakİşte kuzu sagilmis süt ve mama biberon ile gidiyorum da aktif ememezlerse olan süt de sagilarak belli bı yere kadar götürür diye korkuyorum yaşimdi 9 da birini 10 dk memede Tutayım barı sonrasında mama vereyim olduğu kadar artık elimizden geleni yapalım da, kızımda sütü çok stres yapmıştım
2500 olanda doğduktan sonra ödem atacağı için en uygunu prematil gibi geldi. Bebelac ın hangisi olduğunu öğreneyim size yazarım. Sma 1 i bebekler büyünce daha uygun olur.Benim kızımın biri 2100/ diğeri 2500 civarı anca doğarlar sma ve Bebelac gold da prematil diye bı ibare denk gelmedi.Sma da direkt 1 numara mi tavsiye ediyorsunuz?
Tamam canım teşekkür ederim.2500 olanda doğduktan sonra ödem atacağı için en uygunu prematil gibi geldi. Bebelac ın hangisi olduğunu öğreneyim size yazarım. Sma 1 i bebekler büyünce daha uygun olur.
Aynen canım deneyip görecez dediğin gibiDeneyip gorcez sanırımbende prematil istiyorum ilk alayım diye ama internet trendyol vs dışında bulamadım dışarda da.