-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #7.781
Geçer canım inşallah olmadı her işte bir hayır vardır öyle düşün. Gelecek zaman belli biz ne yapsak da boş. Yeter ki sağlıkla gelsinlerİnşAllah canım valla kafama takıyorum onu inşallah geçer geçmezse zaten alamaz
İnşallah. Doktor magnezyum yazmış.onu kullanmaya başlıcam. Bakalım haftaya belli olur gibi ne olduğu. Teşekkür ederimBirşey olmaz inşallah canım. Sen dikkat et bir daha ki kontrolde vajinal ölçüm yapılır ona göre doktorun yönlendirir seni.
Kızlar bana doktor 15-20 dk emzir sonra ara ver dedi. Sonraki süt faydalı değilmiş o alacağını alıyor dedi. Ben de öyle yapıyorumAnladım kuzum valla benimkilere de yetmeyecek sanırım her geçen gün cc artıyor, sen tek öğün meme 45 dk emzirdin mı hıc, ben emziriyorum da çok güçlü çekmedikleri, henüz küçük oldukları ve daha sütün hızlıca akmadigini göz önünde tutup cesaret edemiyor bı de 45 dk aktif ememezler diye düşünüyorum uyuklayp kalmıyorlar mı sizin de
Kızlar daha minyon oluyor canım benim de oğlum 2.800 kuzum 2.400 doğduCanım bebislerimiz hemen hemen aynı kg olarak seninde mi iki kızın olacaktı? benimde biri baş biri makat geliş doktorum artık bakmiyo benim rahim uzunluguna.Dogum yakın önlem alındı diye sadece bebeklere odaklilar.Dun perinatolog ikiz kız bebekler için 35.hafta ve 2 kg çok iyi bı durum dedi biraz rahatlattı beni de.Haberdar et bizleri sırayla sagsalim kavuşmak nasip etsin rabbim hepimize.
Bant kullanmıştım. Kanda Hamileliğin pozitif oldugunu öğrendiğimiz an bıraktırdı.Herkese merhaba, güzel bir haftasonu dilerim. Burada tüp bebek ile ikiz bekleyenlere bir sorum olacaktı. Doktorunuz estrofemi kaçıncı kaftada bıraktırdı?
Ya aslında bende bunu istiyorum ama ikizlerde sadece anne sütü çok zor..Haddim olmayarak yenidoğum yapmış annelere bişeyler söylemek istiyorum. Yenidoğan yoğun bakım hemşireliği yaptım 3 sene. Emzirme üzerine de eğitim aldım. O yüzden bi kaç bişey söylemek istiyorum. Eğer anne sütü ile emzirmek istiyosun her zaman ilk önce göğsünüzü verin. Baktınız doymadı öyle mam verin. Eğer mamayı fazla verirseniz sütünüz azalabilir. Ve sütünüz fazla ise 2 saat beklemyin. Her acıktıklarında göğsünüzü verin. Mamayı fazla verdiğinizde bebek acıkmaz hemen. Baktınız bebek gerçekten doymuş göğsünüzde hala çok süt var sağıp süt saklama poşeti ile dondurucuya atabilirsiniz. 3 ay saklanabiliyolar. Ama sürekli sağıp bebeğe verirseniz bi süre sonrada sütünüz azalır. Bebekle ten tene temas olmaz ise bebek emmeye çalışmazsa beyin süt üretimini yavaş yavaş duruduruyor çünkü. İkizlerde anne sütü tek başına yeterli olmuyor genelde. Ama demek istediğim mamayı biraz daha az verip bol bol emzirerek sütünüzü arttırabilirsiniz. Tabi yine her anne kendi çocuğunu daha iyi bilir
Hastalık yüzünden stresliyim canım ya grip oldum boğazım gıcık yapıyor öksürük te başladı ne olacak bilmiyorum ben de faranjit var zaten sezeryan de hapşuruk öksürük iyi değil inşallah geçer yoksa ertelenir ertelemekten ziyade birden su vs gelirse çok kötü olur benim için bol tedavi uyguluyorum kendime 9 ay grip olmadım şimdi olacağım tuttu
Ay inşallah iyi olurum kuzum yolsa ertelenir büyük ihtimalle 5 günde iyi olmam lazımDaha iyi misin diye soracaktım ki gördüm iletini havalar da bı öyle bı böyle gidiyor cuma gününe kadar iyi olursun inşallah canım yoksa dediğin gibi öksürük tiksirik sezeryande çok zor
Sen nasılsın canım ikizlerin bakımı nasıl gidiyor zorlayıcı mıDaha iyi misin diye soracaktım ki gördüm iletini havalar da bı öyle bı böyle gidiyor cuma gününe kadar iyi olursun inşallah canım yoksa dediğin gibi öksürük tiksirik sezeryande çok zor
Öyleymiş aslı'm da inşallah diğer kizimda toparlar doğum vaktine kadar tek temennim bu ikisini bı kucağıma alıp evime gelmek çok istiyorum.İnsallah bizim minnoşlarda üzmez biziKızlar bana doktor 15-20 dk emzir sonra ara ver dedi. Sonraki süt faydalı değilmiş o alacağını alıyor dedi. Ben de öyle yapıyorum
Kızlar daha minyon oluyor canım benim de oğlum 2.800 kuzum 2.400 doğdu
Ben kızımı 13 ay emzirdim kuzum hiç 45 dk emzirdiğimi bilmiyorum maksimum 10dk emerdi 45 dk ikizler için çok uzun bir süre bana göre tek çocuk için bile çok uzun süre bir süre sonra gögüse öyle alışıyorlarki gögüste uyuyorlar işte anne için başlıyor ıstırap günleri emzik niyetine aç olsa da istiyor tok olsada gece uykular haram gündüz oturmak haramYa aslında bende bunu istiyorum ama ikizlerde sadece anne sütü çok zor..
Kendi durumumu kisa anlatayım ,35 haftalık doğurdum biri 1800 diğeri 2025 doğdu,4 gün kuvozde kilo takibi için kaldılar, doğdukları gün ve eve geldiğimizden beri aynı saatte beslenip temizleniyorlar, benim sütüm de akmasa da damlıyo bı kere denedim sadece emzirmeyi denemeyi 10 dk etmiyorlar ama hemen dalıyorlar mümkün değil 45 dk bilfiil emsinler de alması gereken CC yi alıp doysunlar çekim güçleri az çünkü bazen makineden yarım saatte çıkıyor ya da çıkmıyor .
Emzirmeyi mama takviyeli gitmek istiyorum ama işte birini 45 dk emzirirsem diğerine mama verirsem beslenme saatleri hepten sarkacak inşallah meme reddi olmaz arttırmam lazım zaten , memeyi 5-10 dk olsa da sık sık vermeye çalışıyorum uyarici olsun diye inşallah daha vakumlu emmeye başladıklarında her şey daha kolay olur
Ya aslında bende bunu istiyorum ama ikizlerde sadece anne sütü çok zor..
Kendi durumumu kisa anlatayım ,35 haftalık doğurdum biri 1800 diğeri 2025 doğdu,4 gün kuvozde kilo takibi için kaldılar, doğdukları gün ve eve geldiğimizden beri aynı saatte beslenip temizleniyorlar, benim sütüm de akmasa da damlıyo bı kere denedim sadece emzirmeyi denemeyi 10 dk etmiyorlar ama hemen dalıyorlar mümkün değil 45 dk bilfiil emsinler de alması gereken CC yi alıp doysunlar çekim güçleri az çünkü bazen makineden yarım saatte çıkıyor ya da çıkmıyor .
Emzirmeyi mama takviyeli gitmek istiyorum ama işte birini 45 dk emzirirsem diğerine mama verirsem beslenme saatleri hepten sarkacak inşallah meme reddi olmaz arttırmam lazım zaten , memeyi 5-10 dk olsa da sık sık vermeye çalışıyorum uyarici olsun diye inşallah daha vakumlu emmeye başladıklarında her şey daha kolay olur
9/10 hafta civarıydı sanırım.İlk bıraktığım estrofem olmuştuHerkese merhaba, güzel bir haftasonu dilerim. Burada tüp bebek ile ikiz bekleyenlere bir sorum olacaktı. Doktorunuz estrofemi kaçıncı kaftada bıraktırdı?
Benim kalp atışlarını duyunca bıraktirdi.Herkese merhaba, güzel bir haftasonu dilerim. Burada tüp bebek ile ikiz bekleyenlere bir sorum olacaktı. Doktorunuz estrofemi kaçıncı kaftada bıraktırdı?
Ya aslında bende bunu istiyorum ama ikizlerde sadece anne sütü çok zor..
Emzirmeyi mama takviyeli gitmek istiyorum ama işte birini 45 dk emzirirsem diğerine mama verirsem beslenme saatleri hepten sarkacak inşallah meme reddi olmaz arttırmam lazım zaten , memeyi 5-10 dk olsa da sık sık vermeye çalışıyorum uyarici olsun diye inşallah daha vakumlu emmeye başladıklarında her şey daha
Doktorunuz neye göre dedi bilmiyorum. Ama sütün artması ve azalmaması için süt kanallarının tamamen boşalması lazım. Bide asıl yağlı besleyen süt son süt diye biliyorum. İsterseniz yine bi araştırın. Belki doktorunuzun da başka bildiği bişey vardırKızlar bana doktor 15-20 dk emzir sonra ara ver dedi. Sonraki süt faydalı değilmiş o alacağını alıyor dedi. Ben de öyle yapıyorum
Herkese merhaba, güzel bir haftasonu dilerim. Burada tüp bebek ile ikiz bekleyenlere bir sorum olacaktı. Doktorunuz estrofemi kaçıncı kaftada bıraktırdı?
Evet ikizlerde sadece anne sütü gerçekten çok zor. Haklısınız. Keşke öyle bi imkan olsa. Sütünüzü arttırmak için bol bol sıvı tüketebilirsiniz. Elinizden geldiğince dinlenmeye çalışın. Bide eczanelerde süt arttırıcı takviyeler var çay vs. İsterseniz onlardan tüketebilirsiniz. Bi yerde görmüştüm ikizlerini sırayla bi birini emzirip diğerine mama veriyormuş. Sonra diğerini emziriyomuş. İlk önce emene mama veriyomuş. Bilmiyorum belki bu sistem evde denenebilir. Ama sütü arttırmak için bol bol uyaran vermek lazım. Makineler pek istenileni yapmıyor. O yüzden bebekler acıktıkça ilk önce anne sütü için uğraşmak lazım. Yoksa bebekler hemen kolaya alışıyolar. Biberon onlara daha kolay geliyor. Emmek zor geliyor. Aktif meme emmeyince süt azalıyor. Herşey birbiri ile bağlantılı. Bide bebekleriniz eğer 10 15 dk aktif emiyolarsa sütünüzün boşaldığını hissediyosanız bebek doymuş demektir. Eğer hala aç geliyosa size o zaman mama takviye verilebilir. O da çok çok doyurcak şekilde verilmezse iyi olur. Şimdi hastane ilee ev farklıdır. Ben burdan konuşuyorum ama Allah nasip ettiğinde evlatları kucağıma aldığımda nasıl olur bilmiyorumama emmiyolarsa stres yapmayın. Mama ile büyüyen çok cocuk var. Allah sağlık versin bebeklerinize. Biz elimizden geleni yapalım gerisi Allah a kalmış.
İnşallah kuzum sağlıcakla kucağına alıp eve götüreceksin minnoşlarıÖyleymiş aslı'm da inşallah diğer kizimda toparlar doğum vaktine kadar tek temennim bu ikisini bı kucağıma alıp evime gelmek çok istiyorum.İnsallah bizim minnoşlarda üzmez bizi
Benim oğlum sürekli memede kalmak istiyordu ben de bırakıyordum doktora bu durumdan bahsettim, göğüsün boş hissediyor musun 15 dk sonra dedi evet dedim o zaman doymuştur gerisi keyif emmesidir dedi. Dinlendir yeri gelirse yarım saat sonra tekrar ver ama bi anda 45 dk verme dedi. Bilemiyorum mantıklı konuşuyor gibi geldi. Ki zaten doymasa 1.aydaki kontrolde 1 kilo almamış olurdu bence. Ama kızım zaten emiş gücü daha azdı hep o 10 dk emince göğsüm boşalmıyor sağılmış süt veriyorum sonrasında. Aslında her geçen gün göre göre tecrübeyle kendimiz karar veriyoruz beslenme olayına stres yapmamak lazımDoktorunuz neye göre dedi bilmiyorum. Ama sütün artması ve azalmaması için süt kanallarının tamamen boşalması lazım. Bide asıl yağlı besleyen süt son süt diye biliyorum. İsterseniz yine bi araştırın. Belki doktorunuzun da başka bildiği bişey vardır
Canım seni okuyunca umut doldum.1800 müş senin bebişin biri de 4 gün sadece kalmış bu cok iyi
.Bu durumda benimkide doğuma kadar 2000/2100 u bulur kavuşurum bende inşallah .
Bu hafta 1900 oldu
İnşallah kuzum sağlıcakla kucağına alıp eve götüreceksin minnoşları
Benim oğlum sürekli memede kalmak istiyordu ben de bırakıyordum doktora bu durumdan bahsettim, göğüsün boş hissediyor musun 15 dk sonra dedi evet dedim o zaman doymuştur gerisi keyif emmesidir dedi. Dinlendir yeri gelirse yarım saat sonra tekrar ver ama bi anda 45 dk verme dedi. Bilemiyorum mantıklı konuşuyor gibi geldi. Ki zaten doymasa 1.aydaki kontrolde 1 kilo almamış olurdu bence. Ama kızım zaten emiş gücü daha azdı hep o 10 dk emince göğsüm boşalmıyor sağılmış süt veriyorum sonrasında. Aslında her geçen gün göre göre tecrübeyle kendimiz karar veriyoruz beslenme olayına stres yapmamak lazım