- 15 Ekim 2019
- 1.619
- 1.228
- 36
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #7.841
Mamajo aldım pompa canım.Bende perinatolog ve hafta da 2 nst takibindeyim.Kızlar okudum yazdıklarınızı emme olayı sanırım kendiliğinden rayına giren bir durum bebeklerin durumuna göre değişecek
Sağma makinesi olarak ne kullanıyorsunz taze anneler e bebek baby plus nasıl kullanan varmı
Birde mochi duydunuzmu emzirirken diğer memeye takıp bırakyosn kendisi vakumlanıyo süt sağımı oluyormus
Mama konusunda bende kararszm hipp 1 numara iyi diyorlar hep
Bu arada karaciğer enzimlerm yüksek çıkmıştı biliyosnz ursactive diye bir ilaç başladım umarım düşer
Dr kontrolde bebeklerin kan akımlarına baktı biri sıkışıyormuş 3-4 günde 1 nst ye gir dedi
Canım çok sağol umarım inşallah seninde herşey normal çıkarMamajo aldım pompa canım.Bende perinatolog ve hafta da 2 nst takibindeyim.
İnşallah karaciğer değerlerin düşer bana da yarın idrar da protein kacagina bakılacak.
Büyüyor bebekler ondan kaynaklı bir ağrı olabilir ama dr una danışmanda fayda var benim o haftalarda hiç olmamıştı fıtık fln mı varMerhaba kızlar. 23+2 ikizlere hamileyim. Genel olarak aşırı rahat hamilelik geçirdim ağrım yada herhangi rahatszlığım olmadı. Ama son 3-4gündür feci şekilde kalça kemik ağrısı çekiyorum. Oturunca hiss etmiyorum ama oturdugum yada yattığım yerden kalkmak yürümek işgence oldu. Kendim çalışıyorum 2ay daha çalışmam lazım. Dr randevuma daha 1hafta var. Oyüzden size sormak istedim. Bu durumu yaşadınızmı? Acaba geçici birşeymi? Kemiklermi büyüyor vücutmu alışıyor? Yoksa sona kadar böylemi devam edicek? Yatakta bile sağdan sola dönemiyorum
Fıtık falan yok zaten belim ağrımıyor hatta başka hiç biryerim ağrımıyor. Hani çocukken kalça kemiğimiz ağrırdı büyüklerde boyun uzuyor derlerdi ya aynı yer yani bildiğin kemik ağrısı. Bebeklerden dolayı kemiklermi büyüyor noluyor anlamadımki. Sanki bacaklarımı oyuncak bebek gibi çıkarmış geri takmışlar. Bi kaç gün daha dayanayım bari olmadı haftayı beklemeden gideyim doktora.Büyüyor bebekler ondan kaynaklı bir ağrı olabilir ama dr una danışmanda fayda var benim o haftalarda hiç olmamıştı fıtık fln mı var
Bazı günler hiç durmadan hissedip bugün de hissetmeyince korktumÇok normal 27.haftada dahi bazen net hissetmedigin oluyo.Telaş yapmayın.
Bebeğin kg ve gücüne göre o tepkiler hissediliyo.
Çok şükür canım gözünaydın rabbim birdaha ayırmasın inşallahKızlar biz kavuştuk kızımlaşimdilik saturasyon cihazı bağlı ama çok şükür 4 gündür oksijen ihtiyacı olmadı büyüdükçe geçermiş
Amin canım inşallahTü
Çok şükür canım gözünaydın rabbim birdaha ayırmasın inşallah
Ohhh cok sukur canim cok sevindim op benim icin kuzuyuKızlar biz kavuştuk kızımlaşimdilik saturasyon cihazı bağlı ama çok şükür 4 gündür oksijen ihtiyacı olmadı büyüdükçe geçermiş
benimde karaciğer değerlerim birden artmıştı max değerin 4 katı falandı. Ursactive 1 haftada normal değerlere düşürdü birde yumurta ve vitaminlerimi tüketmedim faydası olmuştur mutlaka. İlaç baya etkili sizinde değerleriniz normale döner umarımKızlar okudum yazdıklarınızı emme olayı sanırım kendiliğinden rayına giren bir durum bebeklerin durumuna göre değişecek
Sağma makinesi olarak ne kullanıyorsunz taze anneler e bebek baby plus nasıl kullanan varmı
Birde mochi duydunuzmu emzirirken diğer memeye takıp bırakyosn kendisi vakumlanıyo süt sağımı oluyormus
Mama konusunda bende kararszm hipp 1 numara iyi diyorlar hep
Bu arada karaciğer enzimlerm yüksek çıkmıştı biliyosnz ursactive diye bir ilaç başladım umarım düşer
Dr kontrolde bebeklerin kan akımlarına baktı biri sıkışıyormuş 3-4 günde 1 nst ye gir dedi
Merhaba bende 23+2 yim ikiz benimde bel sırt ağrım çok oluyo çok ayakta kalınca dinlenince geciyo çok ayakta kalmamaya dikkat edin uzanınMerhaba kızlar. 23+2 ikizlere hamileyim. Genel olarak aşırı rahat hamilelik geçirdim ağrım yada herhangi rahatszlığım olmadı. Ama son 3-4gündür feci şekilde kalça kemik ağrısı çekiyorum. Oturunca hiss etmiyorum ama oturdugum yada yattığım yerden kalkmak yürümek işgence oldu. Kendim çalışıyorum 2ay daha çalışmam lazım. Dr randevuma daha 1hafta var. Oyüzden size sormak istedim. Bu durumu yaşadınızmı? Acaba geçici birşeymi? Kemiklermi büyüyor vücutmu alışıyor? Yoksa sona kadar böylemi devam edicek? Yatakta bile sağdan sola dönemiyorum
Gözün aydınKızlar biz kavuştuk kızımlaşimdilik saturasyon cihazı bağlı ama çok şükür 4 gündür oksijen ihtiyacı olmadı büyüdükçe geçermiş
Canım gözün aydın çok sevindimm güle güle büyüt Allah ım acısını göstermesin yanından ayırmasın artıkKızlar biz kavuştuk kızımlaşimdilik saturasyon cihazı bağlı ama çok şükür 4 gündür oksijen ihtiyacı olmadı büyüdükçe geçermiş
Nerde doğum yaptınız? Özel hastanede mi devlette mi? Memnun kaldınız mı? Gerçekten anne olmak çok güzel olmalı, hele bir de ikiz annesi olmakHala kendimi hamiş gibi hissediyorum bazen hamislikten sonra hamile olmamak biraz üzücü geliyor onun da zevki baskaymis doğrusukızlar anne olmak çok güzelmissss hepinize de hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim. Spinal anestezi sırasında çok sıkıntı yaptım kendime tansiyonum düştü falan ama kızları görünce geçti hepsi. :)
Bu arada kızlar hastaneden çıkarken doğduklarında daha zayıf çıktılar. Kg verdiler. Normalmiş. Benm hastanemdeki bebek hemşireleri ve doktorları bana kesinlikle süt sagmayi onermedileren iyi pompa bebektir dediler. Erken doğduklarındannmidir nedir bebekler hala anne karnında gibi. Sürekli uyuyorlar ve emziremiyorum. Bugn emziremedim diye sesle ağladım. İşte böyle günler kizlarrr
İstanbul Medical Parkta yaptım çok memnun kaldımNerde doğum yaptınız? Özel hastanede mi devlette mi? Memnun kaldınız mı? Gerçekten anne olmak çok güzel olmalı, hele bir de ikiz annesi olmak
Ben ilk prematille başladım sonra aptamil 1 devam ettim şimdi aptamil 5 numara kullanıyorum kof kilosu yok onun hariçinde aptamilde şeker yok anne sütündeki gibi laktoz var kabızlık deseniz her bebeğe göre değişiyor bizde hiç olmadı mesela bebelac da ise Nenatal var düşük doğum ağırlıklı mama ondan deneyebilirsinizAptamil prematil düşük doğum ağırlığında bebekler için kullanılıyo. Eğer bebekler 2500 den küçükse bir numara mamam ağır gelebilir. Sizinkiler 2000 civarında mıydı yanlış hatırlamıyorsam. Prematil almak daha iyi.yanlış hatırlamıyorsam bebelac markasınında prematil gibi olanı vardı. Adını hatırlamıyorum.
Sma diğer mamalara göre daha iyi. Aptamiller genelde bebeği daha çok şişiriyo pof kilo aldırıyo. Şeker oranı daha fazla diye biliyorum. Biz yenidoğanda çalışırken sma kullandığımız bebekler kabız olmuyodu. Aptamil kullandıklarımız kabız oluyodu.