- 5 Mart 2018
- 641
- 578
- 36
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #7.501
Gözün aydın canım. Maşallah kiloları da çok iyi. Sağlıkla vaktinde gelsinler insallahSelamun aleykum kızlar sabah gittik kontrole ancak yazıyorum şükür kilo alımları iyi biri 1936 biri 1999 olmuş bugün 32+6 idi. Muayenede fenalaştm göZÜM Kararır gibi oldu elim ayağım boşaldı sırt üstü yattıgm içinmiş doktor döndürdü hemen özellikle uzun tutmadm ama normal artık sırt üstü yatınca kan damarlarına baskı oluyormuş artık ikisi de 4kilo nerdeyse dedi. Suan suları iyi doğurmuyorsun da yolunda görünüyor ama nst ye bakalım birde ciger geliştirici yapcam dedi yarın sabah gene gelirsiniz yarın bir doz daha yaparız bir iki hafta daha dursunlar inşaallah dedi ciğerler gelişmezse iki hafta sonra tekrar yaparız iğne dedi. Bugün iğnem yapıldı yarın 9da yine gidicez işte böyle. Doğum ile ilgili zaman sordum belli bi tarih vermicem bebekler belirlicek dedi kafa aşağı ikisi de tmm normal doğum deneriz ama riske atmam dedi tabiki dedim bende ama bakacak kimsem yok normal olursa cabuk toparlarım diye istiyorum dedim tamam denicez acılman falan olur dogum baslar deneriz dedi ama bazen biri doguyor biri dogmuyor sonra içerdekini sezeryanla almak gerekiyor dedi doguma takılma sen nasıl olursa olsun saglıklı doğsunlar buna yogunlasalım dedi bizde onayladık tabiki benim bugünkü kontrol böyleydi arkadaslar doktor dogurmuyorsun bak dedi kapıdan cıkarkende tmm dedim tembihledim ben onları
Masallah canım. Sevindim her şeyin yolunda olmasına. Sağlıkla gelsin kuzucuklar.Çok şükür iyi geçti canım nst de sancı çıkmadı 5 marta gün verdi 36+0 da alınacak inşallah ekstra bir durum olmazsa kız 2058 gram erkek 2400 gram anestezi için kan vs verdim uzmanla görüştük pazartesi tekrar görecek doktor her şey yolunda giderse 5 martta sezeryan tarihim
İnşAllah canım şafak 11 bakalım inşallah dururlarMasallah canım. Sevindim her şeyin yolunda olmasına. Sağlıkla gelsin kuzucuklar.
Ciğer geliştirici iğneyi bu defa yine sordum yine yok dedi dedim hocam zararı ne bilinen bir zararı yok ama ben gereksiz müdahale etmiyorum çocuklara dedi 34 ü geçtin ciğer gelişimi 34 te tamamlanır dedi ne bilim valla hangisi doğru ben de bilemedim ama vursa daha rahat olurdumAy canım ne kadar heyecanlızaman geçmez şimdi sana . Darısı bizlere olsun inşallah. Kiloları da iyi iki haftaya kadar 400 gr kadar da alsalar tadından yenmez
Senin de 36 da alınacak canımBugun heo iyi haberler ne guzel. Herkesin sureci rast gitsin skntisiz dogsun bebislee insallah. Persembe de benim kontrol var insallah her sey yolundadir. Daha 4 haftamiz var sizler yolun sonuna geldiniz. Allah bize de saglikla nasip etsin insallah.
Birşey olmamıştır canım sen içini ferah tutİnşallah canım büyürler de beklerim beni de 36 da alacak ama en son öyle söyledi.insallah kaç gündür tansiyon inip çıkmasından zarar gormemislerdir.
Seninle aynıyız canım kontrol günümüz bile aynıBugun heo iyi haberler ne guzel. Herkesin sureci rast gitsin skntisiz dogsun bebislee insallah. Persembe de benim kontrol var insallah her sey yolundadir. Daha 4 haftamiz var sizler yolun sonuna geldiniz. Allah bize de saglikla nasip etsin insallah.
Benim doktor da aynı mantıkta canım. Bana da doğru olan o gibi geliyor. Bakalım sorunsuz tamamlansın süreç sağlıkla inşallahCiğer geliştirici iğneyi bu defa yine sordum yine yok dedi dedim hocam zararı ne bilinen bir zararı yok ama ben gereksiz müdahale etmiyorum çocuklara dedi 34 ü geçtin ciğer gelişimi 34 te tamamlanır dedi ne bilim valla hangisi doğru ben de bilemedim ama vursa daha rahat olurdum
Tek yumurta ikizi yarın doğum yapacak arkadaş var bahsetmiştim sana canım 2900/2600 kg kızların.Ona rağmen bugün doktorumuz yine iki doz iğne yaptırmış 24 saatte fayda eder işimizi sağlama alalım diye.Her doktorun yaklaşımı farklı işte.Ama normalde herşeyde hastasına ilaç veren bı doktor değil zar zor verir hatta.Ciğer geliştirici iğneyi bu defa yine sordum yine yok dedi dedim hocam zararı ne bilinen bir zararı yok ama ben gereksiz müdahale etmiyorum çocuklara dedi 34 ü geçtin ciğer gelişimi 34 te tamamlanır dedi ne bilim valla hangisi doğru ben de bilemedim ama vursa daha rahat olurdum
Gidip başka doktora vurdurasım varTek yumurta ikizi yarın doğum yapacak arkadaş var bahsetmiştim sana canım 2900/2600 kg kızların.Ona rağmen bugün doktorumuz yine iki doz iğne yaptırmış 24 saatte fayda eder işimizi sağlama alalım diye.Her doktorun yaklaşımı farklı işte.Ama normalde herşeyde hastasına ilaç veren bı doktor değil zar zor verir hatta.
İnşAllah pişman olmayız canım senin her şey yolunda giderse ne zaman olacak doğumBirşey olmamıştır canım sen içini ferah tut
Seninle aynıyız canım kontrol günümüz bile aynıRabbim bizi de sağlıkla kavuştursun o güne
Benim doktor da aynı mantıkta canım. Bana da doğru olan o gibi geliyor. Bakalım sorunsuz tamamlansın süreç sağlıkla inşallah
Hiç sevmem onu ben ya tadı çok kötüKızlar bu arada boza çok süt yapıyormuş. Doğumuna az kalan annişler veya doğum yapmış annişler seviyorsanız bolca tüketin
36+4 demisti 24 mart dogum tarihi verdi bir aksilik olmazsaSenin de 36 da alınacak canım
Aminn insallahhBirşey olmamıştır canım sen içini ferah tut
Seninle aynıyız canım kontrol günümüz bile aynıRabbim bizi de sağlıkla kavuştursun o güne
Benim doktor da aynı mantıkta canım. Bana da doğru olan o gibi geliyor. Bakalım sorunsuz tamamlansın süreç sağlıkla inşallah
Hadi hayırlısı canım zamanında sağlıcakla gelsinler inşallah36+4 demisti 24 mart dogum tarihi verdi bir aksilik olmazsa
Öyle canım her doktorun yaklaşımı farklı. Daha önce bahsetmiştim hatırlarsın tamamen bebekte bitiyor olay 34 dolduran genellikle ciğer gelişimini tamamlıyor. Senin içine öylesi sinmiş iyiki yapmış doktorun. Ben yapmasından yana değilim inşallah ihtiyaç da kalmaz .Tek yumurta ikizi yarın doğum yapacak arkadaş var bahsetmiştim sana canım 2900/2600 kg kızların.Ona rağmen bugün doktorumuz yine iki doz iğne yaptırmış 24 saatte fayda eder işimizi sağlama alalım diye.Her doktorun yaklaşımı farklı işte.Ama normalde herşeyde hastasına ilaç veren bı doktor değil zar zor verir hatta.
Yok canım pişman olmayız inşallah. Bu sayfada genelde İvf ve doğuma kadar progesteron kullanan var mesela benim doktor onu da gereksiz görüyordu herşey yolunda ise sırf tedbir amaçlı yapay hormona gerek yok diyordu Çok şükür hiç sorun yaşamadım. İnşallah ciğer geliştirici iğneye de gerek kalmaz .İnşAllah pişman olmayız canım senin her şey yolunda giderse ne zaman olacak doğum
Aminn insallahhInsan ayni gunde olani buldu mu surecler paralel gittigi icin daha merak ediyo
Ayy bende cok korkmustum canlı canlı karnimin kesileceği dusuncesi beni çok etkiledi spinal yapıldı buna ragmen doktorum genel anestezi kabul etmediBen anestezi teknikeriyim, deneyimleyen annelerde vardır ama benim de katkım olsun açıklayayım size istedim.Epidural ve spinal ikisi de bir defalığına omurilik arasına bir iğne batırılıp(çok incecik hatta damar yolundan daha ince bir iğne)ilaç verilerek yapılır.Epidural normal doğum yapanlarda açıklık 6cm olunca yapılır etkisi Spinale göre daha azdır yani tamamen belden aşağı uyuşturmaz yoksa ıkınmak imkansızlaşır ve bebek doğmaz ama sancıyı bir nebze azaltır.Eğer ben genel anestezi olucam ama Epidural de istiyorum derseniz ağrınızı azaltırsınız ben öneririm çünkü genel anestezi sonrası anneler çok ağrılı uyanıyor ben çok üzülürdüm önceden söylerdim gelin kararınızdan vazgeçin spinal yapalım diye ama “canlı canlı şahit olmak istemiyorum” diyip reddederlerdi .Spinal anestezi dediğim gibi yine omirilik arasına batırılan iğne ile yapılır, acıtmaz yaklaşık 6 saat belden aşağınızı hissetmezsiniz sıfır ağrı çok konforludur.Spinal kesin baş ağrısı yapar diye bir durum yok günde en az 3 lt su içer bitter çikolata yer ve sezeryan sonrası yaklaşık on gün yüksek yastıkla uyursanız çok daha kolay atlatırsınız biraz da bünye meselesi tabi.Bazı anneler spinal sonrası nescafe tüketiyor evet baş ağrısına engel oluyor ama unutmamalıyız ki emziren anneler kahve içmemeli çünkü bebekte etkileniyor asla önermiyoruz,nescafe spinal yapılan başka ameliyatlarda tasfiye edilir sezeryan annelere değil.Bukadar
Tatlı boza al canım çok eksiler midemi bulandiriyor benim deHiç sevmem onu ben ya tadı çok kötü