- 22 Temmuz 2019
- 108
- 156
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #5.201
canim ikili test dogru sonuc vermez demisti ikizlerde bizim doktor da.ultrasonla ense kalinligi, burun kemigi gibi olcumlerini yaptirdik. bir de nifty testi onermisti doktor, senden alinan kani yurtdisinda incelemeye gonderiyorlar kromozom hastaliklarina bakiliyor, biz onu yaptirmadik ama.Kızlar ben 10. Haftamı bitirdim ikiz benimkide 11. 12. Haftalarda ikili test zamanı ikiz gebelikde doğru cikmayabiliyo diyolar yaptıran varmı acaba aranızda
Çok şükür canım artık nornal bu kasılma vs sanırımGittim canim cok sukur bebekler iyi rahim agzi kisalmamis bol su ic sen tek gebe degilsin ikiz boyle olur bu haftalardan sonra zor gececek ama onemli olan rahim agzi dedi sukur o da kisalmamis
Cok sukur sorun yok canim agrilarin sertlesmeler cok normal ikizsin yukun cok fazla dedi
Ben 14.haftaya kadar 4 kilo verdim canim cok normal
Olacak canım artık bu ağırlık son haftalarGittim canim cok sukur bebekler iyi rahim agzi kisalmamis bol su ic sen tek gebe degilsin ikiz boyle olur bu haftalardan sonra zor gececek ama onemli olan rahim agzi dedi sukur o da kisalmamis
Cok sukur sorun yok canim agrilarin sertlesmeler cok normal ikizsin yukun cok fazla dedi
Aynen oyle valla aynisini dusundum canim nasil ayircam diye hatta sordum duzenli kasilma olursa dedi dedim duzenli oluyo rahim agzin kisalmamis dedi tekrar nst bile istemediOhh iyi cnm şükür benim çok ağrım oluyo kaç kere gittim doktora hep aynı cevap doğum sancısı olsa nasıl ayırcam bilmiyom
Normal dedi kuzu artik iyi olmayi bekleme dediÇok şükür canım artık nornal bu kasılma vs sanırım
Agri sanci birden basliyomus onu anladim canim sen de panik olma 30u gecince basliyoOlacak canım artık bu ağırlık son haftalar
24.haftadan bu yana idari izin dogum izni derken hep evdeyim ve hareketlerim cok kisitli canim. Aynen ozellikle son 1 haftadir karnim surekli sertlesiyor azicik rahat hoop 5 dk sonra sertlesmis sanirim doguma kadar boyle gidecek gibi tabi bu da endiseye sebep oluyor nasil ayiricam zaten kasilmam oluyor diyeMasalim01 günlük hareket durumun nedir? Hareketsiz kaldığım zaman malesef gaz oluyor. O da garip ama ben de bel ağrısı yapıyor. Çalıştığım için ben 6000 adımın altına inmezdim. Ama ikiz diye hareketlerimi kısıtlayınca vücut şaşırdı bir de progestanın yan etkileri. Acaba sen de de öyle mi oluyor. Benim de karnım haftalardır semsert hele iki haftadır korkutmak gibi olmasın ama. Toplamda 12 kg aldım. Çok ta büyük değil karnım ama beni de şu süreçte en çok karın sertleşmesi zorladı.
Benim 18.haftada başladı sertlik ama benim ki her daim sert. 26.haftadan beri ben de raporluyum. İlk zamanlar çok haretsiz kaldım. Dr ise her fırsatta yürü diyor. Bir kaç gün yürüyorum. Şimdi ev içinde yürüyorum. Yürüdüğüm zaman gaz olmuyor rahatlıyorum. Kasılma hiç hissetmiyorum sertlik anlık oluyor ama bebek hareketleri gibi geliyor. Yani ben de farkında olmayacağım kasılma olsa. Yalnız değilsin o anlamda.24.haftadan bu yana idari izin dogum izni derken hep evdeyim ve hareketlerim cok kisitli canim. Aynen ozellikle son 1 haftadir karnim surekli sertlesiyor azicik rahat hoop 5 dk sonra sertlesmis sanirim doguma kadar boyle gidecek gibi tabi bu da endiseye sebep oluyor nasil ayiricam zaten kasilmam oluyor diyesenin de bi yumusayip bi sertlesme seklinde mi oluyo canim ? hareketsizlik de etkiliyo mudur sence kasilmalarimizi ?
Rabbim şifa versin yardımcınız olsun inşallah...güzel düşünelim güzel olsun..Selam kızlar . Ağrısı olan arkadaşlarım geçmiş olsun rutin ağrılar olsun.
Ben işlemimi oldum bebekten kan aldılar çok şükür işlem rahat geçti inşallah sonuçlar da temiz gelir . Dua eden herkesten Allah razı olsun
Sagol canim. Eminim ki sonuc temiz gelecek icini ferah tutSelam kızlar . Ağrısı olan arkadaşlarım geçmiş olsun rutin ağrılar olsun.
Ben işlemimi oldum bebekten kan aldılar çok şükür işlem rahat geçti inşallah sonuçlar da temiz gelir . Dua eden herkesten Allah razı olsun
Demekki ikiz gebelik sorunlari asagi yukari herkeste ayni canim. Yuruyus benim de yapmam gerek ev icinde anlasilan ama kormuyorum desem yeridir.Benim 18.haftada başladı sertlik ama benim ki her daim sert. 26.haftadan beri ben de raporluyum. İlk zamanlar çok haretsiz kaldım. Dr ise her fırsatta yürü diyor. Bir kaç gün yürüyorum. Şimdi ev içinde yürüyorum. Yürüdüğüm zaman gaz olmuyor rahatlıyorum. Kasılma hiç hissetmiyorum sertlik anlık oluyor ama bebek hareketleri gibi geliyor. Yani ben de farkında olmayacağım kasılma olsa. Yalnız değilsin o anlamda.
Hiç bu açıdan bakmamıştım gerçekten düşününce bu yazılanları okudukdan sonra çok korkardım ikiz gebeliktenSimdi yeni gebeler ya da haftasi kucuk olanlar endiseleniyodur okuyunca kizlar korkutmak degil amacimiz sakın ha korkmayin herkeste sorun olacak diye bise yok ama bunlar da ikizin gercekleri cok sukur iki tane veren Rabbime acisi bile tatli geliyor. Ama endiselenmeyin bunca agri sanciya ragmen cok sukur bebekler iyi onlar etkilenmiyorsa derin bi oh cekip varsin agrisin onlar iyi olsun da diyosunuz
Amin canım inşallahRabbim şifa versin yardımcınız olsun inşallah...güzel düşünelim güzel olsun..
Şükür canım yavruların iyimis.Ah kızlar o kasılmalar toplanmalar o kadar normalmiş ki ... beni her gören sen bu iki bebeği nasıl taşıdın hayret ediyoruz diyorlarşimdi karnım bomboş ama rahim toparlanma ağrısı var. Bebişlerle ilk kontrole gittik bugün şükür sarılıkları çıkmadı. Biraz kilo kaybetmişler ama bu normal karşılanan bir durummuş doğumdaki ödemi atıyormuşuz. Haftaya tekrar görmek istedi doktorumuz
Maşallah canım kilo kaybı olur tabiki sezeryan olayı benimde içime ürperti veriyor bi anda bomboş kalacak karnımız heyacan korku endişe çok garip duygularAh kızlar o kasılmalar toplanmalar o kadar normalmiş ki ... beni her gören sen bu iki bebeği nasıl taşıdın hayret ediyoruz diyorlarşimdi karnım bomboş ama rahim toparlanma ağrısı var. Bebişlerle ilk kontrole gittik bugün şükür sarılıkları çıkmadı. Biraz kilo kaybetmişler ama bu normal karşılanan bir durummuş doğumdaki ödemi atıyormuşuz. Haftaya tekrar görmek istedi doktorumuz
Aynen cok sukur agriyi insan onemsemiyor bebekler iyi olsun da katlanirim diyosunuz suan tam bir adet sancim var cok fena ama bebekler iyi olsun yeterkiHiç bu açıdan bakmamıştım gerçekten düşününce bu yazılanları okudukdan sonra çok korkardım ikiz gebelikten
KızlarMasalim01 dediği gibi amacımız sizi korkutmak değil tek gebelik de atıyorum bu şikayetler 35 de baslıyosa bizde 30 başlıyo ben yine olsa yine ikiz annesi olmak isterim şikayetlerimiz var ama onların o minicik tekmeleri herşeyi unutturuyor
Valla kuzu hepsi bir arada oluyor ben anlamadim kiKızlar sertleşme konu olmuş hemen aktarayım yaşadığım için. Karnın her tarafında olan sertleşme farklı birşey benim doğum yaptığım akşam belirli aralıklarla bebek sanki içeride etimi sıkıyordu sadece olduğu nokta sertleşiyordu birde karnım ortaya doğru toplaştı. Ve doğum sancısında aynı anda belde de bi sancı oluyor birde anlıyorsunuz zaten bebek aşağı doğru zorluyor sanki.
Allah iyilik versin minislere insallah canimAh kızlar o kasılmalar toplanmalar o kadar normalmiş ki ... beni her gören sen bu iki bebeği nasıl taşıdın hayret ediyoruz diyorlarşimdi karnım bomboş ama rahim toparlanma ağrısı var. Bebişlerle ilk kontrole gittik bugün şükür sarılıkları çıkmadı. Biraz kilo kaybetmişler ama bu normal karşılanan bir durummuş doğumdaki ödemi atıyormuşuz. Haftaya tekrar görmek istedi doktorumuz
Hiyyyyy gene aynı cevap. Normal normal normal. Herşey normal. Yani çok şükür de insanın yüreğine iniyor yaşarken bide sanki ne var bunda der gibi normal diyorlar yanimda kimle gittiysem sanki mahcup oluyorum.Gittim canim cok sukur bebekler iyi rahim agzi kisalmamis bol su ic sen tek gebe degilsin ikiz boyle olur bu haftalardan sonra zor gececek ama onemli olan rahim agzi dedi sukur o da kisalmamis
Ohh iyi cnm şükür benim çok ağrım oluyo kaç kere gittim doktora hep aynı cevap doğum sancısı olsa nasıl ayırcam bilmiyom
Iyi olmayı bekleme mı dediAynen oyle valla aynisini dusundum canim nasil ayircam diye hatta sordum duzenli kasilma olursa dedi dedim duzenli oluyo rahim agzin kisalmamis dedi tekrar nst bile istemedi
Normal dedi kuzu artik iyi olmayi bekleme dedi
Agri sanci birden basliyomus onu anladim canim sen de panik olma 30u gecince basliyo
Benimde aynı. Bi yumuşuyor bir sertleşiyor. Ben hareketten pay biçemem çünkü yürüdüğüm anda benim kaşık ağrım çok oluyor öyle yürüyüş yapamıyorum ama gazım varsa mesela yada hafif kabızlık varsa o da sertleşme yapıyor onu farkettim. Duşa girince geçiyor genelde.24.haftadan bu yana idari izin dogum izni derken hep evdeyim ve hareketlerim cok kisitli canim. Aynen ozellikle son 1 haftadir karnim surekli sertlesiyor azicik rahat hoop 5 dk sonra sertlesmis sanirim doguma kadar boyle gidecek gibi tabi bu da endiseye sebep oluyor nasil ayiricam zaten kasilmam oluyor diyesenin de bi yumusayip bi sertlesme seklinde mi oluyo canim ? hareketsizlik de etkiliyo mudur sence kasilmalarimizi ?
Bebekler doğrultan sonra 7 gün içinde ağırlıklarının yüzde 20 ye yakını ni kaybederlermiş 15. Gün doğum kilolarına geri dönerlermiş son derece normal yani çok sevindim :) Allahım darısı burdakilere Rabbim ya.Ah kızlar o kasılmalar toplanmalar o kadar normalmiş ki ... beni her gören sen bu iki bebeği nasıl taşıdın hayret ediyoruz diyorlarşimdi karnım bomboş ama rahim toparlanma ağrısı var. Bebişlerle ilk kontrole gittik bugün şükür sarılıkları çıkmadı. Biraz kilo kaybetmişler ama bu normal karşılanan bir durummuş doğumdaki ödemi atıyormuşuz. Haftaya tekrar görmek istedi doktorumuz
Yarın sabah da benim nst ve kontrolüm var. Muhtemelen 12 saat aralıksız agri çektim dediğim de gene normal diyecek. Neyse sağlıklı desin de ben çekerim. 35 dolsun yeter yemin ederim başka bir isteğim yok.