- 10 Aralık 2016
- 197
- 159
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #5.101
Bende aylardır günde 2 ampul kullanıyorum.3 ay bitene kadar devam.Tüp bebek de tedavideki Hormonların kimilerine zarar verdiğini duymuştum.Acaba bu da mi o hormondan diye merak ettim teşekkür ederimAslına bakarsanız progestan bir ilaç değil kadınların vücudunun ürettiği bir hormon biliyorsunuzdur.Zaten bizde var olan bir hormonun zararı olmaz tabi çok yüksek dozlarda alınmadığı sürece örneğin doktorum hem iğne hem de fitil aynı anda almama karşıydı.Türkiye’de tam aksine sürekli olarak bu ilaçlar veriliyor bilemiyorum hangisi doğru hangisi yanlış fakat benim doktorum kanamam olmasına rağmen fitil kullan ama kanama bitince bırak diyor.Zaten deniliyor ki progestan düşecek olanı tutmaz bu bir tedbirdir sadece diye
İyi canım maşallahŞükür canım iyiler 1492/1497 gram olmuslaröne geçmişler gün olarakta 29+6 çıktılar.
Nst ye de aldılar bişey çıkmadı kalp atım düzenlerine bakıldı.Rahim uzunlugum 38 mm çıktı 2 hafta snra tekrar gidicez o zaman da ciğer geliştirici iki doz olcam 1 gün.
Hatırlatma dozu dedi hoca.
Sonrası da bekleme olacak inşallah hepimiz sagsalim kavusalim.
canim gecmis olsun, bir daha olmaz dilerim, dikkat et kendine, yorulma hic. bana plasentayla ilgili hicbirsey soylememisti doktorum, ben de merakimdan perinatologa sormustum benim plasentam onde mi diye, napicaksin normal dogum mu yapacaksin, onde olsun arkada olsun farketmez, zaten sezeryan olacaksin demisti.ara sira kanamalara da sebep oluyor sanirim ama 32.haftaya kadar da zamani var yukari cikar diyenler var canim,insallah sende de bir an once cikar.Merhaba kızlar ikiz gebelikte bebeğin birinin plesantasinin aşağıda olması durumunu yaşayan var mı çok az bir kanama geldi doktorum istirahat et dedi progestan kullanıyorum
Merhaba öncelikle aynı durumdayız bir bebeğimin plesenta rahim ağzına yakınmış ayrıntılı ultrasonda perinatolog öyle söyledi ama bebek büyüdükçe yukarı çıkar dedi ki inşallah bende öyle bekliyorum... 13 . Haftaya kadar kanamam olmuştu ama şuan 22.haftadayım.. doktor ilişkiyi yasaklamıştı bol bol dinlenme tavsiye etmişti... progesteron kullanıyorum sadece ağızdan.. kötü düşünmek yok vardır Herşey de bir hayır .. dikkatli olun yeter.. tabiki korkuyor insan ama elimizden gelen buMerhaba kızlar ikiz gebelikte bebeğin birinin plesantasinin aşağıda olması durumunu yaşayan var mı çok az bir kanama geldi doktorum istirahat et dedi progestan kullanıyorum
maasallah canim, ne guzel haberlerŞükür canım iyiler 1492/1497 gram olmuslaröne geçmişler gün olarakta 29+6 çıktılar.
Nst ye de aldılar bişey çıkmadı kalp atım düzenlerine bakıldı.Rahim uzunlugum 38 mm çıktı 2 hafta snra tekrar gidicez o zaman da ciğer geliştirici iki doz olcam 1 gün.
Hatırlatma dozu dedi hoca.
Sonrası da bekleme olacak inşallah hepimiz sagsalim kavusalim.
Sağol canım aynenİyi canım maşallahçok sevindim iyi olmalarına artık gittikçe yaklaşıyoruz doğuma
Sağolasın canım,maasallah canim, ne guzel haberlersaglikla gelsinler insallah zamaninda
Amin canım inşallah sırayla hayırlısıyla sağlıklaSağol canım aynensıramiz belli
Sen , masalım, fotosentez,muallimezzz ,ben ,hugul ...derken sırayla sagsalim hepimiz kavuşacağız yavrularımıza Allah'ın izniyle.
Benim öyleydi canım çok şükür sonra, çıktı yukarı bol dinlenMerhaba kızlar ikiz gebelikte bebeğin birinin plesantasinin aşağıda olması durumunu yaşayan var mı çok az bir kanama geldi doktorum istirahat et dedi progestan kullanıyorum
Bitanem sen nasılsın?Minik yavrumuz nasıl?Benim öyleydi canım çok şükür sonra, çıktı yukarı bol dinlen
Guzel haberler almayi nasip etsin Rabbim canim. Ne oldu ki yeni farkedilen bise mi oldu ? Saskinligima ver daha once bahsettiysen de kuzum sasirdim okuyuncaGünaydın kızlar nasılsınız. Dua istiyorum hepinizden. Yarın bebeklerden biri için kordonsentez işlemi yapılacak doktorun şüphelendiği durumlar var genetik tarama yapılacak dua edin sorunsuz geçsin sonuçlar temiz gelsin
Çok şükür canım daha iyiyim. Miniğim de iyiymiş kilo alıyor azcık azcık ama olsun sağlıklı olsun daBitanem sen nasılsın?Minik yavrumuz nasıl?
İyiÇok şükür canım daha iyiyim. Miniğim de iyiymiş kilo alıyor azcık azcık ama olsun sağlıklı olsun da
Yok kuzum yeşim ile özelden konuşmuş olabilir buraya mı yazdım hatırlamıyorum. Ayrıntılı ultrasonda doktorumuz kızlardan birinin beyninde bir yeri tam sınırda ölçtüm ama önemli değil bu haftalarda olabiliyor çok küçük büyüdükçe toparlar demişti. O yüzden biz hiç üzerinde durmadık sonra 3 hafta sonraki kontrolde kendi doktorumuz büyüme var ama hala alt sınırda dedi . Sıkı takip edelim dedi her muayenede aynı şeyi gördü artık emin olmak için genetik bir tarama yapalım dedi. Daha önce fetal dna verifi testleri temiz çıkmıştı ama kendi doktorum dahil danıştığım diğer 6 doktor ki bunlardan biri genetik doktoru bu testlerin aslında hiçbir önemi olmadığını olası bir şüphe durumunda geçerliliğini kaybettiğini asıl taramanın bebeğin kanı ile yapılması gerektiğini söyledi. Hep öteledim ama belirsizlik ve şüphe daha kötü yaptırıp rahatlamak istiyorum .Guzel haberler almayi nasip etsin Rabbim canim. Ne oldu ki yeni farkedilen bise mi oldu ? Saskinligima ver daha once bahsettiysen de kuzum sasirdim okuyunca
Rabbim korktugunuza ugratmasin canim eminim ki minis sizi uzmeyecek iciniz rahatlar iyi olur insallah guzel haberleri bekliyoruz sendenYok kuzum yeşim ile özelden konuşmuş olabilir buraya mı yazdım hatırlamıyorum. Ayrıntılı ultrasonda doktorumuz kızlardan birinin beyninde bir yeri tam sınırda ölçtüm ama önemli değil bu haftalarda olabiliyor çok küçük büyüdükçe toparlar demişti. O yüzden biz hiç üzerinde durmadık sonra 3 hafta sonraki kontrolde kendi doktorumuz büyüme var ama hala alt sınırda dedi . Sıkı takip edelim dedi her muayenede aynı şeyi gördü artık emin olmak için genetik bir tarama yapalım dedi. Daha önce fetal dna verifi testleri temiz çıkmıştı ama kendi doktorum dahil danıştığım diğer 6 doktor ki bunlardan biri genetik doktoru bu testlerin aslında hiçbir önemi olmadığını olası bir şüphe durumunda geçerliliğini kaybettiğini asıl taramanın bebeğin kanı ile yapılması gerektiğini söyledi. Hep öteledim ama belirsizlik ve şüphe daha kötü yaptırıp rahatlamak istiyorum .
Canim aklimiz sende inan dualarimiz da minik yavrunla kavusmaniza az kaldi insallahÇok şükür canım daha iyiyim. Miniğim de iyiymiş kilo alıyor azcık azcık ama olsun sağlıklı olsun da