- 20 Nisan 2019
- 6.444
- 8.244
- 34
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #5.021
Kuzum doğum kiloları arasında 400 gram fark var ya kız ile erkekte hafta olarak da fark çıkıyor muydu kız 1 hafta geri diye meselaDün oğlan tutmuyordu daha doğrusu cok uykucu olduğu için çekemedibugün de oğlan çekiyor fazlasıyla kız zorlanıyor uğraşıyoruz öyle
Korkma 2 haftaya kadar normal olabiliyormuş. Hem bu çok değişken. Benim 28. Haftaya kadar kızla erkek arkasında fark vardı kız öndeydi şu son hafta erkek one geçti. Hem bak rahim boyun suları da iyiymiş. Kan ilacını bende günde 2 alıyorum. Inan hemen etki ediyor. Üzülme. 34 sonrası alırım derse ona da üzülme saglikli doğsunlar da önemli olan o.Kızlar ben de rapor için gittim bugün doktora rahim ağzı suyu vs iyi dedi. Kız geri çıkıyor 4 gün geriydi 1 hafta olmuş bu pozisyon kaynaklı da olabilir ama takip edecez dedi 2 hafta sonraya gün verdi duruma göre ciğer geliştirici vuracam dedi yani 32 bitince ciğer geliştirici vuracakmış . Ama sen aklına takma emin ol şimdi doğum olsa zayıf olan daha güçlü oluyor dedi bakalım hayırlısı ara çok açılırsa 34 sonrası alırım dedi. Kanım düşüktü 9.9 kan ilacını 2 ye çıkardı sabah akşam içecem 3 hafta sonra kan tahlili isticem büyük ihtimalle yükselir ama yğkselmezse demir takviyesi serum yapacam dedi kilolarını söylemedi geçen hafta bakmıştık değişen pek bir şey yoktur dedi
Canım on gün önce benim de biri gerideydi biri de ileride o yüzden araları baya açılmıştı moralim çok bozuldu. Bugn kontrolde baktık ki geride olan açığı kapatmış. Bu hafta baya iyi beslendim her akşam muzlu balli süt vs içtim doktor kendine iyi bakmışsın kilo almışlar dedi. Sana da tavsiye ederimKızlar ben de rapor için gittim bugün doktora rahim ağzı suyu vs iyi dedi. Kız geri çıkıyor 4 gün geriydi 1 hafta olmuş bu pozisyon kaynaklı da olabilir ama takip edecez dedi 2 hafta sonraya gün verdi duruma göre ciğer geliştirici vuracam dedi yani 32 bitince ciğer geliştirici vuracakmış . Ama sen aklına takma emin ol şimdi doğum olsa zayıf olan daha güçlü oluyor dedi bakalım hayırlısı ara çok açılırsa 34 sonrası alırım dedi. Kanım düşüktü 9.9 kan ilacını 2 ye çıkardı sabah akşam içecem 3 hafta sonra kan tahlili isticem büyük ihtimalle yükselir ama yğkselmezse demir takviyesi serum yapacam dedi kilolarını söylemedi geçen hafta bakmıştık değişen pek bir şey yoktur dedi
Rahim büyüdüğü için ağrıların oluyodur geriliyor falan ya zaten gittikçe ağrıların artacakAnne adaylarım merhaba bugün yeni bir soru ile karşınızdayım:)Bu arada gerçekten çok güzel şeyler yazıyorsunuz bir de hep olumlu konuşmalar olunca sizleri okurken çok mutlu oluyorum iyiki varsınız.Sorun şu; 15+1 haftalık oldum şükür, benim bayadır rahimim ağrıyor sanki orda bi çekiştirme varmış gibi özellikle sırt üstü yada yan yatınca ağrım oluyor.Bazı geceler yan yatınca uygun bir pozisyon bulursam ağrım olmuyor ama o geceler de çok nadir.Bu normal bir durumdur değil mi resmen içimde bir top var sanki ve ağrı yapıyor.
Bende bi kere muayene oldum çok zordu bide psikolojik olarak da rahat olmuyosunya oda etkiliyorKizlar eve geldik sanci cikmadi nst de doktor da yorum yapamadi kasilmalar sık olursa sorun dedi benim de sıktı ama nst suresince bise cikmadi yinede progestanla magnorma devam dedi. Ebe yine vajinal elle muayene etmeye calisti o kadar acidi ki bende mi sorun var bilmiyorum oyle kastim ki kendimi bise olcak diye korktum ama ulasamadi rahim agzina cektigim aci yanima kar kaldi kasiklarimda muthis bir kasilma agrisi kaldi
Ayy benim nst de sancım çok çıkınca doktor açılma varmı bakcam sedyeye uzan dedi bende daha önce hiç baktırmadım pat diye öyle deyince korkuma nasıl uzanılır napılır bilmiyom demiştimYa ben alttan muayeneden çok korkuyorum siz böyle dedikçe ki hıc 2 doğumda da şuana kadar olmadı çok dua ediyorum planlı olsun zamanında gelsinler direk ameliyata alınayim çok çok kasarim çünkü ağdada çok sıkarım kendimi
İlkinde doktor bunu çok iyi bildiğinden hıc yapmadı
Şuan bebeklerinden ayrı oldugun için bu kadar çok düşünmen gayet normal ama bence içini ferah tut ilgileniyorlar en azından tam iyileşmeden evede gönderebilirlerdi onlar daha çok çok küçük biraz toparlasınlar inşallah en kısa sürede taburcu olurlarokudum canim, hatta sonra da dusundum durdum surekli. dogumdan 1 hafta once perinatologum korkma butun organlari gelismis, bugunden sonra dogsalar da en fazla 2 hafta tutarlar kuvezde demisti. bugun onu aradim, bildigim kadarini anlattim bebeklerin durumunun.artik dogum yaptirmiyormus ama kızım benim dogurttugum sorun yok dedigim ikiz bebekleri bile aliyorlardi kuveze, 2.5 kg.altiysa yaklasana yada yakalayana kadar tutarlar, yogun bakim doktorlari pimpirikli olur herseyi ince ince arastirir oyle birakirlar dedi. kaldiklari hastaneyi sordu, orda bir de ogrencim var, yenidoganda iyi bir hastanedir uzulme cikarlar yakinda dedi. kullandiklari ilaclari sordum, onlar ne yaptiklarini bilir doktorlarina guven, bu kadar cok sorgulama sen uzulursun sonunda dedi. icim benim de hic rahat degil canim, hele ki zaman gectikce sabir, beklemek daha da zorlasmaya basladi. doktorla yarin bi konusalim, bilmiyorum, cam arkasinda birkac dakikadan uzun goremedim, yanlarina giremedim, nefes almalari, hareketleri, beslenmeleri, aglamalari nasil hic bilmiyorum ki.
Artar artar merak etme hele bi bebişlere kabul onlarda emmeyi denesinler bak nasıl artacak sen moralini yüksek tut üzülürsen sütünde azalırgonderiyorum cnm ama hala oyle dolu dolu sagamiyorum, posetin dibinde kadar cikiyor hep. sicak su torbalari gogsumde hep sagmadan once, su iciyorum sut iciyorum faydali seyler yemeye calisiyorum, uyuyorum, 3 saati gecirmemeye calisiyorum ama artmiyor da canim, anca tadimlik olacak galiba benim sutum, bundan sonra artar mi bilmiyorum.
Kizlar peki rahim agzi acikligi normal karindan usg ile gorunmuyo mu
Benim ultrasonla bakarken rahim ağzın kısalmış dedi nst ye gönderdi ordada düzenli ve yüksek sancım çıkınca bu sancıya açılma olabilir açıklık varmı bi bakalım demişti alttan muayene etmiştiYa da şoyle sorayim rahim agzi kisalmadan acilir mi yavas yavas kisalip sonra acilmaya mi basliyor
Her kesin hamileliği bir olmuyor işte robot değilizki en ufak bi Ağrı'da bile birsürü ihtimal olabiliyo insan birazda kendi kendinin doktoru olacak ben en başından beri rutinde iki arada da 3. Doktora gidiyorum en azından kafam rahat oluyo ikiz çok riskli çünkü böyle olunca doktorları tanıyosun neyi neden yaptıklarını biliyorsunProgesteron perinatolog dışında bu zamana kadar gittiğin.butun doktorlar tarafından son 2 hafta kalana kadar hep önerildi. Koyabilirsin diye biliyorum ama bence kendi adima konusayim ikiz anneleri grubumuz bar ınatagram da kime sorsam 30 dan sonra bel sırt ağrım arttı dedi. Ağırlık binmesinden dolayı. Bende artık kendi kendime diyorum ki yani hersey normal olunca ben mı büyütüyor evham yapıyorum riskli diye. Içine ferah tut. benim perinatologun bir lafı var. Kan geldi mı? Su geldi mı? Bebeğin hareket ediyor mu? Her seferinde kendime bunu soruyorum. Bundan sonra da şöyle bir karar aldık eşimle. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamadığımız için, haftada 1 doktor muayenesi 1 gün de gelip sakin gece vakti nst ye girelim dedik. Çünkü kafayı yicem ben artık. Belim ağrıyor yazdım biri ben o gece erken doğuma alındım.dedi. diğeri canım 30 dan sonra belim.spagetti gibi kırılırdı normal dedi. Doktora sordum böbrekler arkaya yaşlanır o bel agrisi yapar dedi. Bende 3 güne bir hastaneye gidip baktirmaya karar verdim. Biliyorum saçma ama napim. Ikiz çok bilinmeyenli denklem gibiymiş.
Çok şükür yinede büyük sıkıntı çıkmamış zaten 34 de alsa bile küvez ihtimali çok düşük olur . Bence pozisyon kaynaklı olabilir aradaki farkKızlar ben de rapor için gittim bugün doktora rahim ağzı suyu vs iyi dedi. Kız geri çıkıyor 4 gün geriydi 1 hafta olmuş bu pozisyon kaynaklı da olabilir ama takip edecez dedi 2 hafta sonraya gün verdi duruma göre ciğer geliştirici vuracam dedi yani 32 bitince ciğer geliştirici vuracakmış . Ama sen aklına takma emin ol şimdi doğum olsa zayıf olan daha güçlü oluyor dedi bakalım hayırlısı ara çok açılırsa 34 sonrası alırım dedi. Kanım düşüktü 9.9 kan ilacını 2 ye çıkardı sabah akşam içecem 3 hafta sonra kan tahlili isticem büyük ihtimalle yükselir ama yğkselmezse demir takviyesi serum yapacam dedi kilolarını söylemedi geçen hafta bakmıştık değişen pek bir şey yoktur dedi
Baştan beri 3,4 gün geriydi canım ilerleyen haftalarda açılır ara normal demişti yakın takip yapalım dediRahim büyüdüğü için ağrıların oluyodur geriliyor falan ya zaten gittikçe ağrıların artacak
Bende bi kere muayene oldum çok zordu bide psikolojik olarak da rahat olmuyosunya oda etkiliyor
Ayy benim nst de sancım çok çıkınca doktor açılma varmı bakcam sedyeye uzan dedi bende daha önce hiç baktırmadım pat diye öyle deyince korkuma nasıl uzanılır napılır bilmiyom demiştim
Şuan bebeklerinden ayrı oldugun için bu kadar çok düşünmen gayet normal ama bence içini ferah tut ilgileniyorlar en azından tam iyileşmeden evede gönderebilirlerdi onlar daha çok çok küçük biraz toparlasınlar inşallah en kısa sürede taburcu olurlar
Artar artar merak etme hele bi bebişlere kabul onlarda emmeyi denesinler bak nasıl artacak sen moralini yüksek tut üzülürsen sütünde azalır
Benim ultrasonla bakarken rahim ağzın kısalmış dedi nst ye gönderdi ordada düzenli ve yüksek sancım çıkınca bu sancıya açılma olabilir açıklık varmı bi bakalım demişti alttan muayene etmişti
Her kesin hamileliği bir olmuyor işte robot değilizki en ufak bi Ağrı'da bile birsürü ihtimal olabiliyo insan birazda kendi kendinin doktoru olacak ben en başından beri rutinde iki arada da 3. Doktora gidiyorum en azından kafam rahat oluyo ikiz çok riskli çünkü böyle olunca doktorları tanıyosun neyi neden yaptıklarını biliyorsun
Çok şükür yinede büyük sıkıntı çıkmamış zaten 34 de alsa bile küvez ihtimali çok düşük olur . Bence pozisyon kaynaklı olabilir aradaki fark
Tarif alayım canımCanım on gün önce benim de biri gerideydi biri de ileride o yüzden araları baya açılmıştı moralim çok bozuldu. Bugn kontrolde baktık ki geride olan açığı kapatmış. Bu hafta baya iyi beslendim her akşam muzlu balli süt vs içtim doktor kendine iyi bakmışsın kilo almışlar dedi. Sana da tavsiye ederim
Aynen kuzum her şeyin hayırlısı rabbim sağlık versin.Korkma 2 haftaya kadar normal olabiliyormuş. Hem bu çok değişken. Benim 28. Haftaya kadar kızla erkek arkasında fark vardı kız öndeydi şu son hafta erkek one geçti. Hem bak rahim boyun suları da iyiymiş. Kan ilacını bende günde 2 alıyorum. Inan hemen etki ediyor. Üzülme. 34 sonrası alırım derse ona da üzülme saglikli doğsunlar da önemli olan o.
cnm endiselenme hemen, biliyorsun bana da bir tanesi 1 hafta geriye düşmüş demisti doktor, ama dogumda aralarinda 20gr.fark vardi. duruş kaynakliydi demek, panik yapma hemen, zaten acil takip gereken birsey olsa daha erken cagirirdi seni.Kızlar ben de rapor için gittim bugün doktora rahim ağzı suyu vs iyi dedi. Kız geri çıkıyor 4 gün geriydi 1 hafta olmuş bu pozisyon kaynaklı da olabilir ama takip edecez dedi 2 hafta sonraya gün verdi duruma göre ciğer geliştirici vuracam dedi yani 32 bitince ciğer geliştirici vuracakmış . Ama sen aklına takma emin ol şimdi doğum olsa zayıf olan daha güçlü oluyor dedi bakalım hayırlısı ara çok açılırsa 34 sonrası alırım dedi. Kanım düşüktü 9.9 kan ilacını 2 ye çıkardı sabah akşam içecem 3 hafta sonra kan tahlili isticem büyük ihtimalle yükselir ama yğkselmezse demir takviyesi serum yapacam dedi kilolarını söylemedi geçen hafta bakmıştık değişen pek bir şey yoktur dedi
Benimkiler arasinda da fark var oyle canim doktorum normal dedi Allahin izniyle endiselenme sen de sukur ikisi de buyuyor bak bebislerininKızlar ben de rapor için gittim bugün doktora rahim ağzı suyu vs iyi dedi. Kız geri çıkıyor 4 gün geriydi 1 hafta olmuş bu pozisyon kaynaklı da olabilir ama takip edecez dedi 2 hafta sonraya gün verdi duruma göre ciğer geliştirici vuracam dedi yani 32 bitince ciğer geliştirici vuracakmış . Ama sen aklına takma emin ol şimdi doğum olsa zayıf olan daha güçlü oluyor dedi bakalım hayırlısı ara çok açılırsa 34 sonrası alırım dedi. Kanım düşüktü 9.9 kan ilacını 2 ye çıkardı sabah akşam içecem 3 hafta sonra kan tahlili isticem büyük ihtimalle yükselir ama yğkselmezse demir takviyesi serum yapacam dedi kilolarını söylemedi geçen hafta bakmıştık değişen pek bir şey yoktur dedi
Aman aman cok fena cok. Erkenden Acilsa nasil anlariz acaba onu da bilmiyorum Allah korusunBende bi kere muayene oldum çok zordu bide psikolojik olarak da rahat olmuyosunya oda etkiliyor
Benim ultrasonla bakarken rahim ağzın kısalmış dedi nst ye gönderdi ordada düzenli ve yüksek sancım çıkınca bu sancıya açılma olabilir açıklık varmı bi bakalım demişti alttan muayene etmişti
Bişey olmaz ya doğum öyle hemen olmuyorBenimkiler arasinda da fark var oyle canim doktorum normal dedi Allahin izniyle endiselenme sen de sukur ikisi de buyuyor bak bebislerinin
Aman aman cok fena cok. Erkenden Acilsa nasil anlariz acaba onu da bilmiyorum Allah korusun
Su yorumun dunyaya bedel oldu valla oh be bunu duymaya ihtiyacim vardiBişey olmaz ya doğum öyle hemen olmuyor
Gerçekten ama bak ben hemsireyim bir sürü ebe arkdasım var gördüklerim ve duyduklarım sonucu bunu diyorum hemen doğanlar olmuyomu oluyo ama ilk doğum hemen olmuyo. Benim doğum yapacağım hastane iki saat uzaklıkta eşim çok pimpirikli dün buradaki doktora sordu doğum başlayınca ne kadar sürede gitmemiz gerek falan diye doktorda en kötü ihtimali söyledi yollar kapalı olur kardan çok uzun bi süre gidemedin diyelim bebeklerin biri doğum kanalına girdiği için onu normal doğurturuz diğeri (popo geliş ) saatlerce beklesede olur plasentaları farklı oldugu için sıkıntı olmaz dedi. Benim korktugum şey doğum değil bebekler büyüdükçe yeri daralıyor ve strese girip anne karnında ölebiliyolar bunun tek belirtiside bebek hareketleri böyle olmasından çok korkuyorumSu yorumun dunyaya bedel oldu valla oh be bunu duymaya ihtiyacim vardi
İnşAllah kuzum kan akışında korktum bir an sıkıntı olmasın inşallah ikizlerde fark normal ama takip edelim dedicnm endiselenme hemen, biliyorsun bana da bir tanesi 1 hafta geriye düşmüş demisti doktor, ama dogumda aralarinda 20gr.fark vardi. duruş kaynakliydi demek, panik yapma hemen, zaten acil takip gereken birsey olsa daha erken cagirirdi seni.
Canım nerdeyse 2 hafta fark vardı bu hafta bı kaç gün oldu . Blendera süt muz bal ceviz falan koyTarif alayım canımne kadar fark vardı canım sonra me oldu
Ay allah korusun canim en iyiyi dusunelim iyi olsun insallah. Bunu duymak iyi oldu ama filmlerde ayni dakika icinde dogurduklari icinGerçekten ama bak ben hemsireyim bir sürü ebe arkdasım var gördüklerim ve duyduklarım sonucu bunu diyorum hemen doğanlar olmuyomu oluyo ama ilk doğum hemen olmuyo. Benim doğum yapacağım hastane iki saat uzaklıkta eşim çok pimpirikli dün buradaki doktora sordu doğum başlayınca ne kadar sürede gitmemiz gerek falan diye doktorda en kötü ihtimali söyledi yollar kapalı olur kardan çok uzun bi süre gidemedin diyelim bebeklerin biri doğum kanalına girdiği için onu normal doğurturuz diğeri (popo geliş ) saatlerce beklesede olur plasentaları farklı oldugu için sıkıntı olmaz dedi. Benim korktugum şey doğum değil bebekler büyüdükçe yeri daralıyor ve strese girip anne karnında ölebiliyolar bunun tek belirtiside bebek hareketleri böyle olmasından çok korkuyorum
Şekerim yok canım hergün 1 bardak değlm mi yapayım yaCanım nerdeyse 2 hafta fark vardı bu hafta bı kaç gün oldu . Blendera süt muz bal ceviz falan koyacayip iyi geliyor. Tabi şekerin yoksaa
Ay rabbim korusun canımGerçekten ama bak ben hemsireyim bir sürü ebe arkdasım var gördüklerim ve duyduklarım sonucu bunu diyorum hemen doğanlar olmuyomu oluyo ama ilk doğum hemen olmuyo. Benim doğum yapacağım hastane iki saat uzaklıkta eşim çok pimpirikli dün buradaki doktora sordu doğum başlayınca ne kadar sürede gitmemiz gerek falan diye doktorda en kötü ihtimali söyledi yollar kapalı olur kardan çok uzun bi süre gidemedin diyelim bebeklerin biri doğum kanalına girdiği için onu normal doğurturuz diğeri (popo geliş ) saatlerce beklesede olur plasentaları farklı oldugu için sıkıntı olmaz dedi. Benim korktugum şey doğum değil bebekler büyüdükçe yeri daralıyor ve strese girip anne karnında ölebiliyolar bunun tek belirtiside bebek hareketleri böyle olmasından çok korkuyorum
10 dk önce 1 bardak içtim gazdan nefes alamıyorum bilginize gençlerŞekerim yok canım hergün 1 bardak değlm mi yapayım ya
Bana gaz yapmıyor ya yatmadan önce içiyorum hem de kocaman bardak10 dk önce 1 bardak içtim gazdan nefes alamıyorum bilginize gençler