- 22 Temmuz 2019
- 108
- 156
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #5.001
yok canim benim neden yanlis anliyim, hepimizin dusundugu, aklindan gecen seyler bunlar.bazen tek bebekleri daha kisa surede, daha ufakken birakabiliyorlar, ikizlere gelince sanki daha fazla gozlem altinda tutmak istiyorlar.ama benimle ayni haftada dogup da kuveze girmeyen ikizleri de okudum, bebeklere gore degisebilen bir durum demekki,baska turlusunu dusunmek bile uzuyor beni, yapabilecegim hicbirsey yok elim kolum bagli hissettiriyor. hele bi bakalim neler soyleyecek bugun doktorumuz, keske cikis mujdesini verse diye geciyor icimden ama, serum veriyorlarsa da zor diyorum, birinin aşısı yapilmamis daha 2kiloyu gecmemis, biraz daha zaman gecmeli sanirim.Ayni durumdayız. Bende hiçbirşey anlamadim.
Ben ilk duyunca şok olmuştum.sonra nette bir baktım ne kadar yasayan var bu durumu.
Bak aynı ben. Sanci yoksa zaten alınan cevaplar stabil. Normal agirlasiyorsun. Dinlen geçer. Normal.
Bu da inanılmaz doğru. Karnım taş. Meğerse gazmış.
Beni yanlış anlama senin için demedim. Sadece duyunca insan biraz daha garantici olmak istiyor. 1 hafta öncesine kadar haberim.bile yoktu. Belki çok daha doğrudur bu yaklaşım doğrusu budur. Ama kafam karışıyor artık. Solunum emme sorunu olmayan 1950 gr bebeği kadın imza ike çıkartabiliyor. 2 yi aşarsa direk çıkarttilar devlette Ama özelde 2600 olan solunum emme sorunu olmayan bebek 13 gün kalıyor. Belki bu daha mantıklıdır? Belki evde birşey olur diye garantiye almak için kalıyordur bebekler? Hiç bir bilgim yok ki :/ Ama insan bebekleri olunca korkuyor işte. O kadar insan yazmış ki acaba diyorsun. Ne bileyim.
gonderiyorum cnm ama hala oyle dolu dolu sagamiyorum, posetin dibinde kadar cikiyor hep. sicak su torbalari gogsumde hep sagmadan once, su iciyorum sut iciyorum faydali seyler yemeye calisiyorum, uyuyorum, 3 saati gecirmemeye calisiyorum ama artmiyor da canim, anca tadimlik olacak galiba benim sutum, bundan sonra artar mi bilmiyorum.Burunda varsa oksijen veriyor olabilirler solunum cihazı değilde hava veriliyor gibi düşün canım süt gönderiyorsun değil mi canım
belki de kendini sıkmamak, rahat birakmak lazim canim. belki biz beceremiyoruz, basit bir muayeneyi kendi kendimize zorlastiriyoruz. insallah zamaninda saglikla gelir senin de miniklerin.
Canım rahim uzunlugu sıfırlandıginda açılma oluyoYa da şoyle sorayim rahim agzi kisalmadan acilir mi yavas yavas kisalip sonra acilmaya mi basliyor
Her bebek ayrı. Haftaya kiloya bile bakmıyor. 36. Haftada 2500 2700 bebek doğuran arkadaşımın bebekleri 7 gün kaldı. Dua edelim bugün güzel birşey desin inşallah. Hiç yaklaşamıyor musunuz çocuklara ya?yok canim benim neden yanlis anliyim, hepimizin dusundugu, aklindan gecen seyler bunlar.bazen tek bebekleri daha kisa surede, daha ufakken birakabiliyorlar, ikizlere gelince sanki daha fazla gozlem altinda tutmak istiyorlar.ama benimle ayni haftada dogup da kuveze girmeyen ikizleri de okudum, bebeklere gore degisebilen bir durum demekki,baska turlusunu dusunmek bile uzuyor beni, yapabilecegim hicbirsey yok elim kolum bagli hissettiriyor. hele bi bakalim neler soyleyecek bugun doktorumuz, keske cikis mujdesini verse diye geciyor icimden ama, serum veriyorlarsa da zor diyorum, birinin aşısı yapilmamis daha 2kiloyu gecmemis, biraz daha zaman gecmeli sanirim.
Sakin süt durumuna üzülme. Benim elton tek bebeği 38 de doğurdu. Ertesi gün eve geldiler mama almışlar 3 gün anne sütü hiç gelmedi. Ama sonra sonra 1 hafta kadsr sonra bebekle yakın ola ola bak bebek 7 ayliknoldu hala emziriyor. sonradan değişiyor bu durum kafana takma. Hem bak benim Annem bana hamileyken kansermis. Ben hiç emememişim. Ister miyim bende isterim çocuklar anne sütü alsin ama önemli olan sağ salim olsunlar. Sakin kafana takma.gonderiyorum cnm ama hala oyle dolu dolu sagamiyorum, posetin dibinde kadar cikiyor hep. sicak su torbalari gogsumde hep sagmadan once, su iciyorum sut iciyorum faydali seyler yemeye calisiyorum, uyuyorum, 3 saati gecirmemeye calisiyorum ama artmiyor da canim, anca tadimlik olacak galiba benim sutum, bundan sonra artar mi bilmiyorum.
Kizlar peki rahim agzi acikligi normal karindan usg ile gorunmuyo mu
Doktor usg bakmadan direkt acilde vajinal bakmaya calisiyolarCanım rahim uzunlugu sıfırlandıginda açılma oluyo
O zaman once usg ile bakmalari gerekirdi bosa bana eziyet etti. Valla canim dun kendimi asiri kasmamdan dolayi bacaklarim ve kasiklarim asiri agriyo adim atamiyorum desem abartmam inan ki agrilar birbirine karisti anlamiyorum ki agrinin sebebiniCanım benim bildiğim sifirlandiginda açılma başlıyor. Dolayısıyla usg ile bakarken bir sıfırlama varsa zaten açılma başlamış diyorlar. Birde doktor bana dedi ki şimdi ölçerim 3 cm gelir 20 dk sonra 0 olur bu çok da bir gösterge değil demişti. Değişebilen birşeymiş demekki. Sen nasılsın geçti mi iyi mısın?
Vajinal ultrason ile bakiyo doktorum bı de hafif karnıma üstten bastiriyo bakiyo ki açılma meyilli varmı diye.Buarada bugün benimde kasık bel ağrım var doktorum pruloton yaptırmamı söyledi sanırım seninle ayni sorunumuz progesteron mevzusuDoktor usg bakmadan direkt acilde vajinal bakmaya calisiyolar
O zaman once usg ile bakmalari gerekirdi bosa bana eziyet etti. Valla canim dun kendimi asiri kasmamdan dolayi bacaklarim ve kasiklarim asiri agriyo adim atamiyorum desem abartmam inan ki agrilar birbirine karisti anlamiyorum ki agrinin sebebini
Malesef canım benim yeterli uzunluktayken bir anda açıldı. Hatta doktorum hiç belli olmaz bir anda açılır demiştiYa da şoyle sorayim rahim agzi kisalmadan acilir mi yavas yavas kisalip sonra acilmaya mi basliyor
Bizim demekki progesteron hormonumuzda sıkıntı var canim vucudumuz yeterince uretmiyor mu acaba diye dusunuyorum takviye ihtiyaci duyuyor gibiVajinal ultrason ile bakiyo doktorum bı de hafif karnıma üstten bastiriyo bakiyo ki açılma meyilli varmı diye.Buarada bugün benimde kasık bel ağrım var doktorum pruloton yaptırmamı söyledi sanırım seninle ayni sorunumuz progesteron mevzusu
Ultrasonla bakip mi anladi once canim? Rabbim yardim etsin herkeseMalesef canım benim yeterli uzunluktayken bir anda açıldı. Hatta doktorum hiç belli olmaz bir anda açılır demişti
Alttan muayene ile baktı canım ağrılarım olduğu işin zaten ultrasonda da bebeğin başı rahim ağzında olunca bakalım dediBizim demekki progesteron hormonumuzda sıkıntı var canim vucudumuz yeterince uretmiyor mu acaba diye dusunuyorum takviye ihtiyaci duyuyor gibi
Ultrasonla bakip mi anladi once canim? Rabbim yardim etsin herkese
Anladim canim iste Rabbim kime ne nasip edecek bilmiyoruz en iyisini o bilir. Bebisinin kokusunu doya doya icine cekince sana ferahlik gelecek insallah az kaldiAlttan muayene ile baktı canım ağrılarım olduğu işin zaten ultrasonda da bebeğin başı rahim ağzında olunca bakalım dedi
Onu hic anlamis degilim once bi bak usg de rahim agzimda sorun var mi yok mu. Bi de benim vajina rahim agzina dogru ters v seklinde daraliyor normal usg muayenesi bile cok zor oluyor benim icin bu mahvetti yuruyemiyorum resmen saka gibi ne kadar canim yandi da kasildiysam.Masalim01 neden direk ordan bakmış acaba? Benim.bildigim ultrasonda bakıyor, eğer başın baskı yaptığını, yada herhangi bir sebeple orda ölçüm sırasında 2.5 altına düştüğünü görünce vajinal muayene gerek diyor.
Işte bu sebepten kendi doktorun dışında birine muayene olmayacaksın ama bende kaç kere mecbur kaldım.baktirdim. benim de kanama var sandım.megerse kılcal damar catlamasiymis anlamak için alttan baktı benim de canım yandı ki o zaman ben daha 20. Haftada bile değildim. Yasadigin çok normal.
Progesteron perinatolog dışında bu zamana kadar gittiğin.butun doktorlar tarafından son 2 hafta kalana kadar hep önerildi. Koyabilirsin diye biliyorum ama bence kendi adima konusayim ikiz anneleri grubumuz bar ınatagram da kime sorsam 30 dan sonra bel sırt ağrım arttı dedi. Ağırlık binmesinden dolayı. Bende artık kendi kendime diyorum ki yani hersey normal olunca ben mı büyütüyor evham yapıyorum riskli diye. Içine ferah tut. benim perinatologun bir lafı var. Kan geldi mı? Su geldi mı? Bebeğin hareket ediyor mu? Her seferinde kendime bunu soruyorum. Bundan sonra da şöyle bir karar aldık eşimle. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamadığımız için, haftada 1 doktor muayenesi 1 gün de gelip sakin gece vakti nst ye girelim dedik. Çünkü kafayı yicem ben artık. Belim ağrıyor yazdım biri ben o gece erken doğuma alındım.dedi. diğeri canım 30 dan sonra belim.spagetti gibi kırılırdı normal dedi. Doktora sordum böbrekler arkaya yaşlanır o bel agrisi yapar dedi. Bende 3 güne bir hastaneye gidip baktirmaya karar verdim. Biliyorum saçma ama napim. Ikiz çok bilinmeyenli denklem gibiymiş.
canım, ne kadar dogru emin degilim ama benim de bildigim, sancilar acilmaya sebep oluyor. nst de cikan sancilar var ya, o sancilari agriyla beraber hissediyorsan acilma olabilir diye birsey okudugumu hatirliyorum.Ya da şoyle sorayim rahim agzi kisalmadan acilir mi yavas yavas kisalip sonra acilmaya mi basliyor
simdi konustuk canım. 2 kere beyin ultrasonlari cekilmis simdiye kadar,iyi cikmis, haftaya da 1 beyin 1 karin ultrasonu cekilecekmis ikisine de son olarak. minimum oksijen veriyoruz ikisine de dedi, sondayla besleniyorlar 2 saatte bir dedi. emmelerini ara ara deniyoruz yeterince guclu degiller daha dedi. bir sure daha burdalar, biraz daha buyutup taburcu etmeyi dusunuyoruz dedi. haftaya da ordalar anladigim, belki bir sonraki haftaya cikarlar canim.
İnşallah canım hepimiz sağ salim kucağımıza alalımAnladim canim iste Rabbim kime ne nasip edecek bilmiyoruz en iyisini o bilir. Bebisinin kokusunu doya doya icine cekince sana ferahlik gelecek insallah az kaldi
Şükür kilo alımı başladı az da olsa canım Rabbim sağlıkla nasip etsin inşallah
Sukur dun sanci cikmadi bakalim carsamba kontrol var insallah sorun yoktur.canım, ne kadar dogru emin degilim ama benim de bildigim, sancilar acilmaya sebep oluyor. nst de cikan sancilar var ya, o sancilari agriyla beraber hissediyorsan acilma olabilir diye birsey okudugumu hatirliyorum.
simdi konustuk canım. 2 kere beyin ultrasonlari cekilmis simdiye kadar,iyi cikmis, haftaya da 1 beyin 1 karin ultrasonu cekilecekmis ikisine de son olarak. minimum oksijen veriyoruz ikisine de dedi, sondayla besleniyorlar 2 saatte bir dedi. emmelerini ara ara deniyoruz yeterince guclu degiller daha dedi. bir sure daha burdalar, biraz daha buyutup taburcu etmeyi dusunuyoruz dedi. haftaya da ordalar anladigim, belki bir sonraki haftaya cikarlar canim.