2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Gerçekten ama bak ben hemsireyim bir sürü ebe arkdasım var gördüklerim ve duyduklarım sonucu bunu diyorum hemen doğanlar olmuyomu oluyo ama ilk doğum hemen olmuyo. Benim doğum yapacağım hastane iki saat uzaklıkta eşim çok pimpirikli dün buradaki doktora sordu doğum başlayınca ne kadar sürede gitmemiz gerek falan diye doktorda en kötü ihtimali söyledi yollar kapalı olur kardan çok uzun bi süre gidemedin diyelim bebeklerin biri doğum kanalına girdiği için onu normal doğurturuz diğeri (popo geliş ) saatlerce beklesede olur plasentaları farklı oldugu için sıkıntı olmaz dedi. Benim korktugum şey doğum değil bebekler büyüdükçe yeri daralıyor ve strese girip anne karnında ölebiliyolar bunun tek belirtiside bebek hareketleri böyle olmasından çok korkuyorum
canim oyle de dusunme, strese giren bebegin gelisimi de durur, kilo alamaz,Allah korusun oyle bir anda da kotu seyler olmaz. duzenli takiptesin zaten, en ufak bir aksilik hemen anlasilir,kotuyu dusunme hic.

Biz taburcu olduk kızlar🙈 3 gündür toplasam 5 saat uyumuşumdur😂 ama annelik çok güzel değer onlara

Kocaman maşallah kocaman. Allahım bize de nasip et nolursun darısı hepimizin başına inşallah.

canim oyle de dusunme, strese giren bebegin gelisimi de durur, kilo alamaz,Allah korusun oyle bir anda da kotu seyler olmaz. duzenli takiptesin zaten, en ufak bir aksilik hemen anlasilir,kotuyu dusunme hic.
Senin şu pozitif haline bayılıyorum 💕

tesekkür ederim saolun ben tüp bebek tedavisi sonucu cift yumurta ikizlerine hamileyim şuan ilk defa böyle birsey oldugu icin merak ediyorum ikiz gebelik nasil rahat mi skntilimi migde bulntiniz oldumu kalp atisini kacinci haftada duydunuz normal tek gebeliklere gore sıkntili mi geciyor bunlar vb. sorulari merak ediyrum acikcasi
Hayırlı olsun bebeğiniz. Benim ilk hamileliğimden kızım var. Bu ikinci gebeliğim. Tek gebelikte ben rahattım, bulantım hiç olmadı, kanamam hiç olmadı başka sıkıntılar olmuştu.. Ancak bunda çok zorlandım.6.haftadan itibaren bulantılarım başladı baya sürdü, kanamaların oldu.Bebekler büyüdükçe de zorlandım ama bugüne şükür. Yani benim tek gebeliğim daha rahattı. Ama.kisiye göre değişiyor. Rahat geçiren anneler de var. Her hamilelik kendine özel. Çok düşünmeyin bence. Sağlıkla alın kucaginiza siz de inşallah.

iyi gecelerr herkeze ☺️ inshallah hepimiz saglikla aliriz bebislerimizi kucaklarimiza 🙏🏼 yeni denk geldim bu grupa , bende 10+5 ikizlere hamileyim . Sizlerinde fikrini almak isterim bir konuda cok cok kararsizim . Doktorum dediki 2 haftaya sorna bir test yapalim 2 secenek var .. ikili tarama testi ucuz ama ikizlerde 50% dogruluk oayi var dedi . Digeri daha pahali ama 90%+ dogruluk payi var dedi . sizler hangisini yaptiniz nasil ilerlediniz
Benim gittiğim iki doktor da ikili testi yaptır dedi. Diğer pahalı olanı yaptırmadım gerek görmedim. Üçlü test ikiz gebelikte yapılmıyor zaten. Önemli olan ayrıntılı ultrason.

Agirlasmadan kaynaklidir insallah canim. Doktora diyorum karnim sertlesiyo agri oluyo 20 dkdir hic sanci cikmamis bebeklerde de sorun yok ben bise diyemiyorum ki bol istirahat et takip et dedi.
Allah razi olsun canim benim insallah sana ve hepimize vakitli dogumlar nasip etsin Rabbim 🙏
32nin icindeyim canim 31+2
Bende de oluyor canım. Kaç kere sordum doktora hatta bugün diğer doktoruma gittim. Sertleşme olduğunu çok zorlandığını ozelllikle.aksamlari oturduğum yerde oturamiyom. Sağdan sola bile dönerken kasıklarım ağrıyor. Doktor rahim.agsin.kapali sıkıntı yok normal bunlar olur diyor her defasında. Senin de öyle bence.

okudum canim, hatta sonra da dusundum durdum surekli. dogumdan 1 hafta once perinatologum korkma butun organlari gelismis, bugunden sonra dogsalar da en fazla 2 hafta tutarlar kuvezde demisti. bugun onu aradim, bildigim kadarini anlattim bebeklerin durumunun.artik dogum yaptirmiyormus ama kızım benim dogurttugum sorun yok dedigim ikiz bebekleri bile aliyorlardi kuveze, 2.5 kg.altiysa yaklasana yada yakalayana kadar tutarlar, yogun bakim doktorlari pimpirikli olur herseyi ince ince arastirir oyle birakirlar dedi. kaldiklari hastaneyi sordu, orda bir de ogrencim var, yenidoganda iyi bir hastanedir uzulme cikarlar yakinda dedi. kullandiklari ilaclari sordum, onlar ne yaptiklarini bilir doktorlarina guven, bu kadar cok sorgulama sen uzulursun sonunda dedi. icim benim de hic rahat degil canim, hele ki zaman gectikce sabir, beklemek daha da zorlasmaya basladi. doktorla yarin bi konusalim, bilmiyorum, cam arkasinda birkac dakikadan uzun goremedim, yanlarina giremedim, nefes almalari, hareketleri, beslenmeleri, aglamalari nasil hic bilmiyorum ki.
Canım benim ilk kızım 1580 doğdu. 1640 la felan taburcu olduk. Ki.4 gün uyum odasında kaldık benim sayemde o kadar aldı kiloda. Taburcu olmak için kilo.kriter değil bence. Bebeğin solunum sıkıntısı ve beslenmesi çok önemli. Doktor da.onemli bence. Bizim doktorumuz iyi değildi. Bir kere başka doktor denk gelmişti ve niye bekliyor.bu bayan çocuğunu artık emzirsin bebek iyi felan demişti öyle emzirme denemelerine.baslamiatim mesela.

Hayırlı olsun bebeğiniz. Benim ilk hamileliğimden kızım var. Bu ikinci gebeliğim. Tek gebelikte ben rahattım, bulantım hiç olmadı, kanamam hiç olmadı başka sıkıntılar olmuştu.. Ancak bunda çok zorlandım.6.haftadan itibaren bulantılarım başladı baya sürdü, kanamaların oldu.Bebekler büyüdükçe de zorlandım ama bugüne şükür. Yani benim tek gebeliğim daha rahattı. Ama.kisiye göre değişiyor. Rahat geçiren anneler de var. Her hamilelik kendine özel. Çok düşünmeyin bence. Sağlıkla alın kucaginiza siz de inşallah.
amin allah razi olsun cok saolun benimde ilk gebeligim cok rahatti migde bulantisi bile cekmedim tek gebelikti suan ikiz olunca daha fazla merk oluyo annede sanirim🤗

Baştan beri 3,4 gün geriydi canım ilerleyen haftalarda açılır ara normal demişti yakın takip yapalım dedi
Benim minikler.de 3 4 gün geri. Doktorum hiç takılmıyor gayet normal.olabilir dedi. İki doktora gidiyorum. Bu sefer yakın.gittim ikisine.. bebekleri farklı.olcum yapıyorlar.kilolari farklı.cikti. pozisyon.doktorun.olcumu vs çok farkediyor.

Selam kızlar, ben de tup bebek tedavisi ile ikiz gebelik yaşıyorum 5+2 olduk. Daha minislerimiz cok kucuk. Ikiz anne adayları cok mu zor gerçekten ikiz gebelik ? Ne olur bilgi paylaşın . Doktorda riskli dedi iki farklı embriyo iki farklı kesede benimkiler lütfen yardım rica ederim. Şu ana kadar iyi gidiyoruz ama ilerde ne olur bilemem .

Benim gittiğim iki doktor da ikili testi yaptır dedi. Diğer pahalı olanı yaptırmadım gerek görmedim. Üçlü test ikiz gebelikte yapılmıyor zaten. Önemli olan ayrıntılı ultrason.
bende oyle karar verdim sanirim ama ben detayli ultrson bekleyip sorna uclu test yapicam ama uclu test ikizlerde yapilmadigini ilk deda duydum bilmiyordum . ikili test yapinxa cogu zaman risk cikiyor en iyisi biraZ daha bekleyip uclu yapmak ve detayli ultrason diye dusunmustum erkende morel bozmayak .

Bende de oluyor canım. Kaç kere sordum doktora hatta bugün diğer doktoruma gittim. Sertleşme olduğunu çok zorlandığını ozelllikle.aksamlari oturduğum yerde oturamiyom. Sağdan sola bile dönerken kasıklarım ağrıyor. Doktor rahim.agsin.kapali sıkıntı yok normal bunlar olur diyor her defasında. Senin de öyle bence.
Demekki normal ama endiseleniyoruz ister istemez canim haklisin dediklerinde insallah sorunsuz gecer haftalarimiz
Selam kızlar, ben de tup bebek tedavisi ile ikiz gebelik yaşıyorum 5+2 olduk. Daha minislerimiz cok kucuk. Ikiz anne adayları cok mu zor gerçekten ikiz gebelik ? Ne olur bilgi paylaşın . Doktorda riskli dedi iki farklı embriyo iki farklı kesede benimkiler lütfen yardım rica ederim. Şu ana kadar iyi gidiyoruz ama ilerde ne olur bilemem .
Daha cok kucuksunuz ileriyi dusunup simdiden strese girme canim hep iyiyi dusun belki de cok rahat gececek bunu bilemeyiz en onemli seyler stresten uzak durmak bol istirahat etmek bol su icmek ve varsa ilaclari duzenli kullanmak insallah cok guzel bir hamilelik sureci yasarsin

Benim minikler.de 3 4 gün geri. Doktorum hiç takılmıyor gayet normal.olabilir dedi. İki doktora gidiyorum. Bu sefer yakın.gittim ikisine.. bebekleri farklı.olcum yapıyorlar.kilolari farklı.cikti. pozisyon.doktorun.olcumu vs çok farkediyor.
Başından beri aynı olursa gerilik sıkıntı değilmiş canım ama git gide ara açılırsa kan akışına bakmak gerekirmiş inşallah sıkıntı yoktur daha fazla ara açılmaz

hayirli olsun canim, saglikla gelsinler kucagina insallah. evet ikiz gebeligin her turlusu riskli olarak goruluyor ama riskler de sadece ihtimal,kesin olacak seyler degil. 20li haftalara kadar rahat gecti canim, beni basindan beri birakmayan mide bulantilarim disinda zorlayan birsey olmamisti, ama burda hic mide problemi yasamayan arkadaslarimiz da var,insallah rahat gecer senin icin de.agirlasmaya basladikca zorlasmaya basliyor, bir bakmissin ki hic yurumesem yuvarlansam da olur diyorsun:))yolun uzun gorunuyor belki simdi sana ama, nasil gecti anlamadan bitti mi simdi yani diyceksin sona geldiginde. kontrollerini aksatma, her okuduguna duyduguna canini sıkma, herkesin hikayesi birbirinden farkli. senin icin en hayirlisi olsun, zamaninda saglikla gelsinler insallah kucagina bebeklerin😘😘

X