Masalim01 neden direk ordan bakmış acaba? Benim.bildigim ultrasonda bakıyor, eğer başın baskı yaptığını, yada herhangi bir sebeple orda ölçüm sırasında 2.5 altına düştüğünü görünce vajinal muayene gerek diyor.
Işte bu sebepten kendi doktorun dışında birine muayene olmayacaksın ama bende kaç kere mecbur kaldım.baktirdim. benim de kanama var sandım.megerse kılcal damar catlamasiymis anlamak için alttan baktı benim de canım yandı ki o zaman ben daha 20. Haftada bile değildim. Yasadigin çok normal.
Progesteron perinatolog dışında bu zamana kadar gittiğin.butun doktorlar tarafından son 2 hafta kalana kadar hep önerildi. Koyabilirsin diye biliyorum ama bence kendi adima konusayim ikiz anneleri grubumuz bar ınatagram da kime sorsam 30 dan sonra bel sırt ağrım arttı dedi. Ağırlık binmesinden dolayı. Bende artık kendi kendime diyorum ki yani hersey normal olunca ben mı büyütüyor evham yapıyorum riskli diye. Içine ferah tut. benim perinatologun bir lafı var. Kan geldi mı? Su geldi mı? Bebeğin hareket ediyor mu? Her seferinde kendime bunu soruyorum. Bundan sonra da şöyle bir karar aldık eşimle. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamadığımız için, haftada 1 doktor muayenesi 1 gün de gelip sakin gece vakti nst ye girelim dedik. Çünkü kafayı yicem ben artık. Belim ağrıyor yazdım biri ben o gece erken doğuma alındım.dedi. diğeri canım 30 dan sonra belim.spagetti gibi kırılırdı normal dedi. Doktora sordum böbrekler arkaya yaşlanır o bel agrisi yapar dedi. Bende 3 güne bir hastaneye gidip baktirmaya karar verdim. Biliyorum saçma ama napim. Ikiz çok bilinmeyenli denklem gibiymiş.