2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Nasıl yani canım benim haftaya cuma 30+0 oluyor o zaman rapor alacağım
Doktor raporu verirken benimkine 30haftalık gebedir, 35.haftaya kadar çalışabilir yazmış . İşyeride 35. Hafta ama kaçıncı günü yazmıyor gidin tarih olarak yazdırın dedi. 35.hafta,15.02.2021 e kadar çalışabilir olarak revize ettirdim sonda hastaneden. Tarih ekletin mutlaka sıkıntı çıkmasın diye ondan dedim. Tam tarih olması gerekliymiş

Hangi rapor bu canım çalışabilir mi yoksa doğum izni mi çünkü ikisi çok başka yerlere götürüyor
Calisabilir de calisamaz da ayni hafta degil mi zaten kuzu sonucta ben 30.haftada mi 32demi alicam farklilik var mi isleyiste dedim hocam 30da alacaksin kalan iki haftalik idari izin dogum iznine cevriliyor dedi ben calisamaz alicam uzaktan egitim yapabilecek fiziki durumum yok
O zaman 37ye kadar olan sureyi tarih olarak eklemesi gerek tamam canim sagol iyi oldu ogrendigim

Canım 30 da istersen çalışır raporu alacaksın doğum sonrasına aktarmak için izinleri. Ama istemezsen 30 da çalışamaz raporu alır izne ayrılırsın
Canım ben de onu soruyorum aslında hangi ilde hangi kurumdasin bilmiyorum ama bir uygulama birliği yok maalesef .çünkü çıkmış bir kanun yok sadece yönetmelik var o da kurum takdirine bırakıyor mesela İstanbulda doğuma kadar valilik oluru ile idari izinliyiz doğuma kadar ancak 30. Haftada çalışabilir raporu alınca aktif olarak çalışmayacağız izni nasıl aktaracak onu merak ediyorum. Ben bizzat personel şubede bu işe bakıyorum aktaran kurum da var aktarmayan da ben henüz zamanım gelmediği için kendi kurumum ile konuşmadım bilemiyorum.

Canım ikisi farklı şey çalışabilir raporunu kurum kabul ederse doğum öncesi 7 haftalık iznini doğum sonrasına ekleyebilirsin. Ama çalışamaz raporu alırsan doğum izni başlar ve kaçıncı haftada doğum yaptığına bakılmaksızın doğum ile birlikte sadece 10 hafta izin hakkın oluyor.

Evet canim benim kurum kabul etmiyor çünkü ben tüp bebek merkezine gitmeye devam ediyorum orası da özel muayene diye geçiyor . Rapor zamanım gelince özel hastaneden alacağım ben de.
Bende aynı tüp bebek doktoruma özel doktoruma gidiyorum canım. Az kaldı izin işlerine girismeye Bı şekilde halledicez

Canim sen ogretmen misin ? Dogum oncesi ikiz oldugu icin 10 dogum sonrasi 8 hafta hakkimiz var cunku farkli sektorlerdeyiz sanki yani benim 30da ayrilmam itibariyle 18 hafta iznim var dogumun ne zaman oldugu onemli degil erken olma durumunda haftalar aktariliyor

Teşekkür ederim canım

Ben öğretmenim canım biz de 30. Da alınıyor çalışır veya çalışamaz raporu diğer kurumlar nasıl bilmiyorum

Canım eskiden öğretmendim şimdi düz memurum fark etmiyor benim söylediğim 657 tabi tüm memurlar için geçerli öğretmene veya memura özel bir hüküm yok. Ben bir daha anlatmaya çalışayım ama kanun maddesini açıp okursan daha açıklayıcı olur senin için çünkü ben de öğretmenlik yaparken bu konulardan uzak olduğum için eksik biliyordum şimdi direkt bu işi yaptığım için işin mantığını çözdüm
Şimdi normal süreç için çoğul gebeliklerde 30. Haftaya kadar çalışıp çalışabilir raporu alıp doğum öncesi 7 haftalık izni doğum sonrası 10 haftaya ekleyebilirsin ama kovit süresince tüm dünyanın yeni karşılaştığı bir durum olduğu için uygulama birliği yok maalesef doğum öncesi izni aktaran kurum var aktarmayan kurum var o yüzden diyorum çalışabilir raporu alınca doğum öncesi izni aktarıyor çalışamaz olunca aktarmıyor . Benim çalıştığım ilçede 100 den fazla okul var ve bu okulların öğretmenlerinin işlemleri hep gördüğüm dosyalar ( ben maliye birimindeyim) mesela A okulu diyor ki ben kabul ediyorum benim öğretmenim doğum sonrası 17 hafta ( çoğul gebelik için örnek veriyorum) kullanabilir B okulu diyor ki benim öğretmenim sadece doğum sonrası 10 hafta kullanabilir ( çünkü doğum öncesi aktif çalışmıyor diyor) işte işin karmaşası ikisine de bir şey diyemiyorsun çünkü elinde bir kanun dayanağı yok dediğim gibi sadece yönetmenlik var o da kurum takdirine bırakıyor böylece uygulama birliği bozuluyor ve bence adaletsizlik oluyor. Uzun uzun açıklıyorum ki bir gün bile izin hakkınız varsa kullanın kimse mağdur olmasın. Ama dediğim gibi kanun maddesini okursan belki kafanda daha iyi oturur

Meb yonetmeligi acik canim uygulamada bi farklilik yok olmasi da cok yanlis olmus eger sadece 10 hafta diye sacma bir dayatma varsa bir okulda itiraz haklari var cunku ortada bi milli egitim bakanligi yonetmeligi var hic duymadim senin dedigin sekilde olan bi arkadas olmadi yani okul insiyatifinde degil yonetmelikle sabit karar, sizin ilde isleyiste ciddi bi hata soz konusu

Yani benim bu haftadan itibaren dogum oncesi iznim basliyor 10 haftalik dogum 40ta olursa dogum sonrasi 8 hafta daha iznim var dogum erken oldugu zaman ki en gec 38 zaten oncesinden kalan 2 haftada aktariliyor ve dogum sonrasi 10 olmus oluyor. Dogum haftasi farketmeksizin 30.haftadan itibaren 18 hafta iznim var yani ay uzun oldu kusura bakma canim ama meb yonetmeligi bunu diyor

Canım rica etsem bana o MEB yönetmeliği yollayabilir misin? Çünkü bağlayıcı olanlar Cumhurbaşkanlığı yönetmelikleri ilk defa duydum bakanlık bakanlık ayrı olarak. O yönetmeliğe bir bakayım ben

Canim pdf nasil paylasicam bilmiyorum ama meb izin yonergesi yaz ilk cikiyor zaten onu indir 3.sayfada madde 10 var mazeret izni baslagi altinda ki sadece ogretmen degil memurlarin tamami icin gecerli genel ifadeler kullanilmis memur seklinde yaziyor zaten

İşte aynı şeyi söylüyorum canım sen 38 . Haftada doğum yapsan doğum yapsan sadede 10 hafta izin kalıyor benim amacım hepimizin doğum sonrası daha çok izin kullanalım

İşte aynı şeyi söylüyorum canım sen 38 . Haftada doğum yapsan doğum yapsan sadede 10 hafta izin kalıyor benim amacım hepimizin doğum sonrası daha çok izin kullanalım
Sen canım çalışır raporu alırsın eğer işin yapılacak gibiyse 30 sonrası çalıştığın her hafta senin için kar olur. Doğum yapma haftan da artık kader kısmet

Kizlar ben olayi simdi anladim ayni seyi soyluyoruz 3umuz de niye anlasamadik anlamis degilim daha yeni anladim.ayni seyi soyledigimizi

O zaman uygulamada farklılık olamaz canım

Son düzenleme:
Sen canım çalışır raporu alırsın eğer işin yapılacak gibiyse 30 sonrası çalıştığın her hafta senin için kar olur. Doğum yapma haftan da artık kader kısmet
Aynen canım ben kendim kullanacağım inşallah ama böyle detaylı anlatıyorum ki başkasına da faydam olsun. Hepimiz sağlıkla büyütelim yavrularımızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…