- 20 Nisan 2019
- 6.444
- 8.244
- 34
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #4.121
Ben de mesela 30. Hafta da haftaya cuma çalışır raporu alacam 15 şubatta okul açılıyor o zaman izne ayrılacam böylece 3 haftalık süreci doğum sonrasına aktarmış olacağım.Aynen canım ben kendim kullanacağım inşallah ama böyle detaylı anlatıyorum ki başkasına da faydam olsun. Hepimiz sağlıkla büyütelim yavrularımızı
AnlaştıkKizlar ben olayi simdi anladim ayni seyi soyluyoruz 3umuz de niye anlasamadik anlamis degilim daha yeni anladim.ayni seyi soyledigimizi
Ben ilk defa duydum canım okulun işe karıştığını bizim okulda istersem alırım çalışır raporu doğum sonrasına aktarırım istersem izne ayrılırımCanım eskiden öğretmendim şimdi düz memurum fark etmiyor benim söylediğim 657 tabi tüm memurlar için geçerli öğretmene veya memura özel bir hüküm yok. Ben bir daha anlatmaya çalışayım ama kanun maddesini açıp okursan daha açıklayıcı olur senin içinçünkü ben de öğretmenlik yaparken bu konulardan uzak olduğum için eksik biliyordum şimdi direkt bu işi yaptığım için işin mantığını çözdüm
Şimdi normal süreç için çoğul gebeliklerde 30. Haftaya kadar çalışıp çalışabilir raporu alıp doğum öncesi 7 haftalık izni doğum sonrası 10 haftaya ekleyebilirsin ama kovit süresince tüm dünyanın yeni karşılaştığı bir durum olduğu için uygulama birliği yok maalesef doğum öncesi izni aktaran kurum var aktarmayan kurum var o yüzden diyorum çalışabilir raporu alınca doğum öncesi izni aktarıyor çalışamaz olunca aktarmıyor . Benim çalıştığım ilçede 100 den fazla okul var ve bu okulların öğretmenlerinin işlemleri hep gördüğüm dosyalar ( ben maliye birimindeyim) mesela A okulu diyor ki ben kabul ediyorum benim öğretmenim doğum sonrası 17 hafta ( çoğul gebelik için örnek veriyorum) kullanabilir B okulu diyor ki benim öğretmenim sadece doğum sonrası 10 hafta kullanabilir ( çünkü doğum öncesi aktif çalışmıyor diyor) işte işin karmaşası ikisine de bir şey diyemiyorsun çünkü elinde bir kanun dayanağı yok dediğim gibi sadece yönetmenlik var o da kurum takdirine bırakıyor böylece uygulama birliği bozuluyor ve bence adaletsizlik oluyor. Uzun uzun açıklıyorum ki bir gün bile izin hakkınız varsa kullanın kimse mağdur olmasın. Ama dediğim gibi kanun maddesini okursan belki kafanda daha iyi oturur
Kovit süresinde de bu böyle mi? Yoksa normal süreçte dediğin gibi. Bu süreç farklı olduğu için kafa karışıyor. Mesela çalışabilir rapor alıyorsun ama çalışmıyorsun. Ay fıkra gibi oldu olayBen ilk defa duydum canım okulun işe karıştığını bizim okulda istersem alırım çalışır raporu doğum sonrasına aktarırım istersem izne ayrılırım
Aynen böyle canım tatil süreci olduğu için zaten kimse çalışmıyor benim aldığım dönemde 15 tatil süreci olduğu içinKovit süresinde de bu böyle mi? Yoksa normal süreçte dediğin gibi. Bu süreç farklı olduğu için kafa karışıyor. Mesela çalışabilir rapor alıyorsun ama çalışmıyorsun. Ay fıkra gibi oldu olay
Ay öğretmenlerde öyle bir handikap var . Ablam öğretmen yazın doğum yapmıştı doğum izni yaz tatilinde bitmiştiAynen böyle canım tatil süreci olduğu için zaten kimse çalışmıyor benim aldığım dönemde 15 tatil süreci olduğu için
Evet canım haziranda doğum yapan birinin biter tatildeAy öğretmenlerde öyle bir handikap var . Ablam öğretmen yazın doğum yapmıştı doğum izni yaz tatilinde bitmişti
Ben ilk defa duydum canım okulun işe karıştığını bizim okulda istersem alırım çalışır raporu doğum sonrasına aktarırım istersem izne ayrılırım
[/QUOTE
Bu pandemi ile alakalı canım diğer kurumlar da böyle yaptı yani hem idari izni kullanıp sonra da çalışabilir almana müsade etmiyorlar ,çünkü çelişkili oluyor biraz.hem virüsten korunmak için idari izinlisin ama sonra tutup çalışabilir raporu ile çalışıyorsun o zaman buna izin vermiyorlar
Bana verilen doğum raporunda doğum öncesi haftalar doğum sonrasına aktarıldıCanım rica etsem bana o MEB yönetmeliği yollayabilir misin? Çünkü bağlayıcı olanlar Cumhurbaşkanlığı yönetmelikleri ilk defa duydum bakanlık bakanlık ayrı olarak. O yönetmeliğe bir bakayım ben
Ondan emin değilim canım. Mesela ben 24haftalik idari izin.icin belgeyi sağlık ocağından aldım.Canım
Devletle anlaşmalı özel olmasa da oluyo o zaman demi?
İkiz gebelikte bi gün bi günü tutmuyo canım banada gerek yok dedi bi hafta sonra sancılarım başladı apor topar iğne yapıldı benimkide hep bi hafta ilerde çıkıyo onu bilemeyizki doğunca ne olacak kiloya bakıp söylüyorlar organları nasıl emme refleksi varmı yokmu bunlar doğunca anlaşılırKızlar size bir kaç şey soracaktım.
Benim doktor 28. Haftada alttan muayene yaparak ciğer geliştirici vurulup vurulmayacagina karar veririz dedi. Sonuç 4.1 çıkınca gerek görmüyorum yapmayalım dedi. Sizce ısrar etsem mı? Birde bebeklerin ikisinin de başları yukarıda. Acaba ondan mı bu uzunluğu yeterli buldu baskı yok dedi? Israr etmeli miyim bu ciğer geliştirici iğne için sizce?
Birde bebek eğer 8 10 gün geri ise bu normal olabiliyor, kilosu az olabiliyor diye biliyorum. Ama eğer 8 10 gün ileri ise bunun bir katkısı var mı? Soran oldu mu? Yanı diyelim bekleyemedik 34 de doğdu ama 10 gün ileri. Bu sizce bir katkı sağlar mı?
Canım rahîm uzunluğu bir anda sifirlanabiliyorda benim 24+1 de 48 mm idi 27+2 de 33 mm oldu endol vs kullandım 37 mm çıktı şimdi ciğer geliştirici iğne ile rahim uzunlugunun hiçbir bağlantısı yok sadece her ihtimale karşı erken doğum olursa diue vurdu doktorum.Hatta spekulum ile baktı açılma vs varmı diye,karnıma hafif bastırdı açılma meyilli mi rahim agzi diye hiçbir olumsuz şey görmedi yine de yapalım dedi.Kızlar size bir kaç şey soracaktım.
Benim doktor 28. Haftada alttan muayene yaparak ciğer geliştirici vurulup vurulmayacagina karar veririz dedi. Sonuç 4.1 çıkınca gerek görmüyorum yapmayalım dedi. Sizce ısrar etsem mı? Birde bebeklerin ikisinin de başları yukarıda. Acaba ondan mı bu uzunluğu yeterli buldu baskı yok dedi? Israr etmeli miyim bu ciğer geliştirici iğne için sizce?
Birde bebek eğer 8 10 gün geri ise bu normal olabiliyor, kilosu az olabiliyor diye biliyorum. Ama eğer 8 10 gün ileri ise bunun bir katkısı var mı? Soran oldu mu? Yanı diyelim bekleyemedik 34 de doğdu ama 10 gün ileri. Bu sizce bir katkı sağlar mı?
Bana verilen doğum raporunda doğum öncesi haftalar doğum sonrasına aktarıldı
Canım ben ısrar edecem eğer vurmak istemezse bugün grupta doğum yaptığını yazan arkadaş ne açıklık ne sancı ne ağrı hiçbir şey yoktu birden suyum geldi dedi ben korktum açıkcası. İleri olma durumunda kilo olarak vs artı sağlar tabi şöyle düşün 30 da bir çocuk atıyorum 1600 gram oluyor ama senin 1900 bu artı olabilir ama kilo ile değilde iç organ gelişimi daha etkili tabiKızlar size bir kaç şey soracaktım.
Şu an aynı canım bekliyoruzOlması gereken o canım.
Kızın nasıl kuzu umarım daha iyidir
Bebegin ilerde olmasi kilo ve boy olcumu ile bakiliyor. Ama diger konu organ gelisimi. Ancak 34 te dogan bebek gelisimini neredeyae tamamlamis olur diye dusunuyorum.Kızlar size bir kaç şey soracaktım.
Kuvez olayını bende sordum aynı cevabı verdi. E4 de doğar girmez 37 de doğar girer hiç belli olmaz dedi. Ama şu an iyi olmaya da güvenmemek lazım o zaman :/ Allah yardimcimiz olsun inşallah.İkiz gebelikte bi gün bi günü tutmuyo canım banada gerek yok dedi bi hafta sonra sancılarım başladı apor topar iğne yapıldı benimkide hep bi hafta ilerde çıkıyo onu bilemeyizki doğunca ne olacak kiloya bakıp söylüyorlar organları nasıl emme refleksi varmı yokmu bunlar doğunca anlaşılır
Endol fitil mı kullan? Ben en başından beri ağır migren ataklarım için ayda 3 4 kullanabiliyordum.doktor demişti bunun erken doğum.onleyici bir yani var diye dogruymus demekki. Bende de sorun olmayınca 10 güne bir kontrol edelim eğer sanci da yoksa vurmayalım dedi ama korktum şimdi. Benim ileri. Bir ümit güzel birşey dersiniz diye sorayim dedim.bari ordan bir umut ışığı olsun diye :) ama sanırım baz alınan şey önce organ gelişimi sonra kilo. Buda bizi 34. Haftaya götürüyor demekki. Maşallah bebikolarimiza :)Canım rahîm uzunluğu bir anda sifirlanabiliyorda benim 24+1 de 48 mm idi 27+2 de 33 mm oldu endol vs kullandım 37 mm çıktı şimdi ciğer geliştirici iğne ile rahim uzunlugunun hiçbir bağlantısı yok sadece her ihtimale karşı erken doğum olursa diue vurdu doktorum.Hatta spekulum ile baktı açılma vs varmı diye,karnıma hafif bastırdı açılma meyilli mi rahim agzi diye hiçbir olumsuz şey görmedi yine de yapalım dedi.
Senin bebekler geriden mi geliyo?benim ikiside eşit gelişimlerikiloları bile ayni
Bu yazdığını eşime okudum. Bilmişlik yapmak istemiyoruz doktorumuz çok şeker. Ama madem.oyle kahvaltıda otururken sanci ağrı yokken şu gelebiliyor bu her an olabilir demekki. Bende söyleyeyim ben 30 dayım haftaya pazartesi randevum var ben ısrar edeceğim vursun çok haklısın.Canım ben ısrar edecem eğer vurmak istemezse bugün grupta doğum yaptığını yazan arkadaş ne açıklık ne sancı ne ağrı hiçbir şey yoktu birden suyum geldi dedi ben korktum açıkcası. İleri olma durumunda kilo olarak vs artı sağlar tabi şöyle düşün 30 da bir çocuk atıyorum 1600 gram oluyor ama senin 1900 bu artı olabilir ama kilo ile değilde iç organ gelişimi daha etkili tabi
Işte bende onu anladım. 34 e gel. Önde çıkarsa bu bir artı demekki.Bebegin ilerde olmasi kilo ve boy olcumu ile bakiliyor. Ama diger konu organ gelisimi. Ancak 34 te dogan bebek gelisimini neredeyae tamamlamis olur diye dusunuyorum.