2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Kesinlikle ama işte meyve yedirirsen sebze seçer diyolar ya cesaret edemedim o öğünlerde mama veriyomuydun o 2 öğünde peki
Veriyordum canım yedikleri karın doyuracak kadar değildi çünkü
Gerçi bana sorsan hala değil de şimdi o kadar fazla mama vermiyorum
Ben de aynı şeyden korktum meyveye geç başladım şu an sebze seçme var ama benim de zaten sevmediğim şeyleri sevmediler
Kabak bezelye havuç patates seviyorlar

Meyveleri de tattır çekinme ama sürekli meyve olarak gitme bir 3 gün meyve tattırdıysan araya sebze yedir sonra başka meyveye geç. Meyve yiyen sebze yemez bence hurafe. Yiyen hepsini yer yemeyene bal, baklava ver yine yemiyor 😬
Önce her zaman mama 9 aylıklar hala en önceliğim mama 🤦🏼
Nasil vermeliyim peki mesela 5 öğün mama veriyordum 4 öğün mama verip 1 öğün ek gıda mi vermeliyim yada 5 öğün mama 1 öğün ek gıda mi

Veriyordum canım yedikleri karın doyuracak kadar değildi çünkü
Gerçi bana sorsan hala değil de şimdi o kadar fazla mama vermiyorum
Ben de aynı şeyden korktum meyveye geç başladım şu an sebze seçme var ama benim de zaten sevmediğim şeyleri sevmediler
Kabak bezelye havuç patates seviyorlar
Teşekkür ederimmm yaaa iyi inşallah bana çekerler herseyi yerim ben babaları fena herzeyi seçer

Nasil vermeliyim peki mesela 5 öğün mama veriyordum 4 öğün mama verip 1 öğün ek gıda mi vermeliyim yada 5 öğün mama 1 öğün ek gıda mi

Ben 6.aydan itibaren 5 öğün mama 2 öğün ek gıda verdim. Şuan hala öyleler.
Ek gıda zaten karın doyurma amaçlı değil bağırsaklarını, çiğneme-yutma reflekslerini geliştirmek amaçlı bir bakıma. O yüzden ek gıdayı dolu dolu ana öğün olarak düşünme ilk başlarda.
Mama 1 yaşına kadar ana öğünü onların.

Ben 6.aydan itibaren 5 öğün mama 2 öğün ek gıda verdim. Şuan hala öyleler.
Ek gıda zaten karın doyurma amaçlı değil bağırsaklarını, çiğneme-yutma reflekslerini geliştirmek amaçlı bir bakıma. O yüzden ek gıdayı dolu dolu ana öğün olarak düşünme ilk başlarda.
Mama 1 yaşına kadar ana öğünü onların.
Tamamdir çok teşekkür ederim irmik vs muhallebili tarifler için erken mi sence peki

Tamamdir çok teşekkür ederim irmik vs muhallebili tarifler için erken mi sence peki

İlk başlarda çok muhallebi, irmik işine girmedim ben. Doyurma değildi çünkü amacım tattırmaydı. Mamayla doymadıklarını düşündüğüm zamanlar(Diş zamanları, hastalık zamanları mamayı az yediklerinde) veriyorum onları çoğu zaman çünkü baya tok tutuyorlar.

İlk başlarda çok muhallebi, irmik işine girmedim ben. Doyurma değildi çünkü amacım tattırmaydı. Mamayla doymadıklarını düşündüğüm zamanlar(Diş zamanları, hastalık zamanları mamayı az yediklerinde) veriyorum onları çoğu zaman çünkü baya tok tutuyorlar.
Tekrar tekrar teşekkür ederim kiloları sınırda olduğu için yanlış bisey yapmak istemiyorum

Alışmamış olduğundan 😂 O öğlen sıcaklarını özleyen biriyim her ne kadar domates gibi kızaran ve asla kararmayan biri olsam bile seviyorum o saatlerde denizi 🙈 Gerçi favorim gece girmek 🤦🏼 Ama ikiside bebelere uymuyor 🤷‍♀️

Bu arızalar bizi mahvetti ya zaten 😩 Daha bunlar fragman diye çok korkuyorum 🙈

Kızmazsanız bişey söylicem 🙈 Bir tane bile hiç bir yerimde çatlak olmadı 😬
Çatlak olmayan o talihlilere bayılıyorum . Niye diyorum Allah ım onlarda olan biz de niye yok 😞😞şimdi kıskançlıktan biraz daha çatladım heralın 😂😂😂(şaka tabi maşallah maşallah 🧿)

Çatlak olmayan o talihlilere bayılıyorum . Niye diyorum Allah ım onlarda olan biz de niye yok 😞😞şimdi kıskançlıktan biraz daha çatladım heralın 😂😂😂(şaka tabi maşallah maşallah 🧿)
Ben genetik diye kesin çatlarım gözüyle bakıp doğru dürüst bir şey bile sürmedim karnıma
Evlenmeden önce de kilo vermeden kaynaklı popomda bacaklarımda falan da catlaklar vardi
Çatlamayan tek yerim göbeğim 🤣
Tahmin edersin ki memeler de çatlak malum bebelerin kafalarından büyüktü uzun süre 🤣

Ben genetik diye kesin çatlarım gözüyle bakıp doğru dürüst bir şey bile sürmedim karnıma
Evlenmeden önce de kilo vermeden kaynaklı popomda bacaklarımda falan da catlaklar vardi
Tahmin edersin ki memeler de çatlak malum bebelerin kafalarından büyüktü uzun süre 🤣

Senin büyüyen yerin memelerdi zaten 😂 Bi ara bebeleri orda taşıdığını düşünmüştük hatta 🤭 Ondan ordan çatlamışsın 🙈
Mızıkçılık yaptın bende hiç çatlak yok sıfır göbek, meme, bacak içi, basen, popo hiç bir yerde tek bir çizik atmadı 😂 Yılan derisi gibi derim var herhalde, araştırılmalıyım 🤔

O kadarına şükret caney süt beyazım ben belki de bunun etkisi vardır . 100 de yüz sonuç alacağımı bilsem yaptıracağım da öyle bir sistem yok şuanda . Göğüsler zaten hiç sorma herifi kafaladım bir ara yalnız doktor cerrahi ameliyatları İstanbul da yapıyorum dedi . Erzurum da yapsaydı kesin yapacaktım . Ondan başka kimseye de güvenemiyorum açıkçası işinin uzmanı yani anlayacağın yamalanacak yerim çok

O bakmaz olaydım olayı 🤦🏼 Geçen kolinin kenarını yemiş birde ballandıra ballandıra çiğneyip, yutuyor. Dedim ki tamam bundan bile boğulmadan sıyırdıysan herşeyi yiyebilirsin artık 🤦🏼
Demir eksiği mi var bu bebelerin dicem daha geçen hafta tahlilde iyiydi değeri 😬
Laminant ne eksiğinde yenir acaba 😂😂🙈🙈
Akıl eksikliği olabilir 😂😂😂

Gecti canım çok şükür ya dün dedim sabaha kadar geçmezse doktora goturcem
Travazol sürdüm gece
Sabah baktigimda tamamen gecmisti cok sukur ama inatci pisik gercekten zormus

Mari domates 1 yasa kadar verilmiyormus yeni ogrendim
benimkini de domates yakti 🥴

Benimkiler de yürümüyor 🤣🤣
Yürümesinler mümkünse bir süre daha böyle yeterince yoruyorlar sağ olsunlar 🤣
Bu kablo sevdasi da elektrik akimina kapılmayla son bulacak diye ödüm kopuyor Allah muhafaza

Sen attin mi bebeleri suya🤣
bi de biz bunlara ne giydircez ya oyle de hi sorun var
mayo bez yeter mi ki sadece
kız bebesi bunlar memişleri kırda olmasin🤣

Sabah olsun diyecem zaten Defneyle Demir koşuyor 🤣
Geçen eşim oturmuş nasıl yürünür onu anlatıyor ciddi ciddi
İki ayağını birden kaldırınca onun adı zıplama oluyor onu yapamazsın diyor🤣
Kızların da umurunda değil 🤣🤣
Aynen geçmesine çok sevindim cidden çok zor ciddi pişikler .
Domates verilmiyor ama doktorumuz dene eğer sorun yaşamazsam devam et dedi . Salçada sorun olmadı ama taze hali üst üste yiyince pişik yaptı . Ondan dolayı çikektende korktum . Ben yumurta beyazını 8. Ayda yedirdim mesela onda hiç sorun yaşamamıştık .
Ben suya ayaklarını mayısta soktım ama soğuk olunca deniz ancak ayak olarak kaldı 😁 kuma oturdular tanıştılar biraz bakıştılar şimdilik hoşlanmadılar . Bakalım bayramda gideceğiz o zaman cumburlop atacağım 😂

Kızları dalgıç yapacanız durduk yere babası oltacıymış zaten kadının başına 2.bela açma çok masraflı o iş 😂😂

Nosking Nosking tak bezi çıkart bi tane dondurma şemsiyesi bul altında oynasınlar 🙈 50 faktör güneş kremiylede sıvadın mı tamam 😬 Senin kızçeler esmer zaten direk kararırlar 🙈
Biz pamuk kadar beyazız ne yapacağız bilmiyorum 😩

Yaa ben kendim dikerim diye düşünmüştüm
Zaten şimdi alacağımı seneye asla giyemezler
Bi 10 yil boyunca her yil mayo almamız gerekecek hem de cifter cifter🥴
uv korumali kumas nerden bulcaz simdi 🤣

Ben gidersem ya sabahın seherinde ya akşam güneş batmadan hemen önce giderim zaten
Burda öğlen sıcağında dışarı çıkmak biraz :deli:

Dimi
Kemoş, Demir ve Begüm yoklar sanki hep arızalar konuşuluyor 🤣

Herkes çatladı mi ya bizim topikte🥴
Ben 0 çatlak beybi 😁

Kesinlikle ama işte meyve yedirirsen sebze seçer diyolar ya cesaret edemedim o öğünlerde mama veriyomuydun o 2 öğünde peki
Meyveyede sebzeyede aynı anda başladım seçme ya da sebzeyi reddetme olmadı . Arkadaşım neredeyse 1 yaşa kadar reddetmesin diye meyve vermedi çocuk asla sebze yemiyor şimdi . Reddedecekse her türlü reddediyorlar bence .

X