2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

İkiniz de benzer öğünler veriyormuşsunuz. Ben sabah uykularından sonra kahvaltı veriyorum bir de akşam üzeri yoğurt/meyveli yoğurt veriyorum. Bir öğün daha ekleme zamanı geldi mi diye düşünüyordum nitekim versem olur 😁
Bu arada sabah kalktıklarında mama ile başlıyorlar güne daha sonra ilk uykuya yatıyorlar kalkınca kahvaltı yaptırıyorum .

😂😂😂
Babamın pastasını bilmemde anam ağladı omu net derim :)

Uyanıyolar emiyolar
Günde 2 uyku yapıyolar öncesinde ve sonrasında emiyolar. Gece de rüya beslemesi yapıyodum 11 de emzirip 3 de mama veriyoduk ama şimdi mamayı almıyolar. Biraz toparlarsam kafamı gece beslemesini kesicem.

24 saatte 8 kere en az emiyolar.
Gece de 12 den sonra 1 kez uyanıyolar bazen biri hiç uyanmıyo

Kızlar 9 aylık oldular
Biri 7900
Diğeri 7600
Percentilde iyi yerdeler.
Mama verseydin kilolu olurlardı dedi doktor
Ananmı taşıycaktı kilolu bebekleri diyemedim tabi :)

İyimi kilolar sizce ?
Bizimkiler mama yiyor ama henüz o kiloya ulaşamadık 😁 doktora selamlar 😂

Banımlar oto koltuğu olaylarına giriş yapan var mı ?
Kafam çok karıştk benim. Fiyat, kalite, özellikler derken en başa döndüm. Hiç bi model yok aklımda şu an
Canım biz 1 aydır oto koltuğundayız çok rahat ettik. Yolculuk BİLE yaptık ☺️ Peg perego via 1-2-3 modeli bizim . Memnunuz . Eğer 2 çocuk DEĞİL tek çocuk olsaydı besafe ya da cybex alırdım ama.

😂😂😂
Babamın pastasını bilmemde anam ağladı omu net derim :)

Uyanıyolar emiyolar
Günde 2 uyku yapıyolar öncesinde ve sonrasında emiyolar. Gece de rüya beslemesi yapıyodum 11 de emzirip 3 de mama veriyoduk ama şimdi mamayı almıyolar. Biraz toparlarsam kafamı gece beslemesini kesicem.

24 saatte 8 kere en az emiyolar.
Gece de 12 den sonra 1 kez uyanıyolar bazen biri hiç uyanmıyo

Kızlar 9 aylık oldular
Biri 7900
Diğeri 7600
Percentilde iyi yerdeler.
Mama verseydin kilolu olurlardı dedi doktor
Ananmı taşıycaktı kilolu bebekleri diyemedim tabi :)

İyimi kilolar sizce ?

Doktorunu dinleyip mama yedirseydin ayvayıda yerdin 😬
Mama yedirdim ikiside 9.5 kilolar oğlum 77 cm olmuş kız 72 cm 😩 Ana ağlaması asıl böyle oluyor 😢 Benim gibi 53 kilo kadın nasıl taşısın 19 kilo Seyit Onbaşı torunumuyum ben 🤦🏼. Bel, sırt, kol, bacak ve ayak tabanlarım iflas etmiş durumda. Perte çıktım, çıkmak üzereyim, çıkıcam 😩
Normal olan senin kızlar yani 😍 Severim sağlıkla 🧿

Doktorunu dinleyip mama yedirseydin ayvayıda yerdin 😬
Mama yedirdim ikiside 9.5 kilolar oğlum 77 cm olmuş kız 72 cm 😩 Ana ağlaması asıl böyle oluyor 😢 Benim gibi 53 kilo kadın nasıl taşısın 19 kilo Seyit Onbaşı torunumuyum ben 🤦🏼. Bel, sırt, kol, bacak ve ayak tabanlarım iflas etmiş durumda. Perte çıktım, çıkmak üzereyim, çıkıcam 😩
Normal olan senin kızlar yani 😍 Severim sağlıkla 🧿
Bence bu tamamen çocuğun yapısı ile ilgili . Aynı ayda doğum yaptığım arkadaşımın kızı anne sütü alıyor bizimkilerden 2 kilo fazla 😁 çevremde o kadar örnek. Var Kİ buna . Mama yiyen çocuk toplu olur lafı bence biraz uydurma 😂

Bence bu tamamen çocuğun yapısı ile ilgili . Aynı ayda doğum yaptığım arkadaşımın kızı anne sütü alıyor bizimkilerden 2 kilo fazla 😁 çevremde o kadar örnek. Var Kİ buna . Mama yiyen çocuk toplu olur lafı bence biraz uydurma 😂

Ben genetik diyorum oğlan babası gibi zayıf uzun kız anası gibi bodur 😂 Yani ne bir eksik ne bir fazla 🤭
Mama işin esprisi artık 😂 İzahı olmayan şeyin mizahını yapıyoz bizde napalım süt vardı da biz mi vermedik 🤭

Günaydın kızlar 🌻 siz bebelere kaç öğün ek gıda veriyorsunuz?
Mi-Ok Yun Mi-Ok Yun @zelvan Mariposa7 Mariposa7 moda tas ogrt moda tas ogrt
Bizimki şöyle
Sabah 8 de kahvaltı pankek ya da , tam buğday ekmeği , pekmez, yumurta, bazen labne, bazen zeytin, bazen lorlu yumurta, bugün lorlu ve yeşil soğanlı yaptım, bazen domatesli lorlu yapıyorum.
Öğlen 12 de meyveli muhallebi. Ama artık iki gündür bunu ikisi de yemek istemiyorlar yerine ne vereceğim hiç bilmiyorum. Çorba denicem yarın bakalım.
Akşam 4 te yemek. O da 1 çeşit yemek, çorba ve mutlaka yoğurt ya da ayran. Bazen de ayva suyu falan veriyorum.
Akşam 19 gibi de mama içiyorlar. Ve gece uykusu. Tabi bazen 10 kere uyanıyorlar, arada uyumayınca mama veriyoruz yeniden.
Yok o hatayı yapıp ilk prima takmadıydım 😂 Sleepy eve giren tek bez 😬😬 Oda fiyatları uçurdu zaten primayı aratmıyor sağolsun 😬😬
Valla sleepy de epey pahalanınca ben baby turco ya geçtim. Memnunum.sleepy den çok farklı değil aslında, tipi bile aynı.

Ene benim kızınkini bende farkediyorum 🤭 Yetişebilir miyim ki 🤦🏼
Kucağına aldığın an zaten yapmayı bırakıyor . Oturtup biraz beklediğin zaman yapıyor . Bazen biraz yapmış oluyor bezine ama geri kalanını yapıyor . En azından tuvalete oturmayı öğrenir bazı çocuklarda korku oluyor tuvalete alıştırma sürecinde.

Bizimki şöyle
Sabah 8 de kahvaltı pankek ya da , tam buğday ekmeği , pekmez, yumurta, bazen labne, bazen zeytin, bazen lorlu yumurta, bugün lorlu ve yeşil soğanlı yaptım, bazen domatesli lorlu yapıyorum.
Öğlen 12 de meyveli muhallebi. Ama artık iki gündür bunu ikisi de yemek istemiyorlar yerine ne vereceğim hiç bilmiyorum. Çorba denicem yarın bakalım.
Akşam 4 te yemek. O da 1 çeşit yemek, çorba ve mutlaka yoğurt ya da ayran. Bazen de ayva suyu falan veriyorum.
Akşam 19 gibi de mama içiyorlar. Ve gece uykusu. Tabi bazen 10 kere uyanıyorlar, arada uyumayınca mama veriyoruz yeniden.

Valla sleepy de epey pahalanınca ben baby turco ya geçtim. Memnunum.sleepy den çok farklı değil aslında, tipi bile aynı.
Ben bugün baby turco aldım ilk kez markette kalmamıştı slepyy sanki biraz ince geldi gece bağladım bakalım performansı nasıl ???Bezlerin kralı prima ama fiyatı da çok kral olmuş 370 görünce afalladım resmen kıyıpta o kadar parayı vermedim 4 paket prima eşittir 1 çeyrek 😂😂Ayda bir çeyreğin içine sıç….. hiçte içten değil 😅😅

Ben bugün baby turco aldım ilk kez markette kalmamıştı slepyy sanki biraz ince geldi gece bağladım bakalım performansı nasıl ???Bezlerin kralı prima ama fiyatı da çok kral olmuş 370 görünce afalladım resmen kıyıpta o kadar parayı vermedim 4 paket prima eşittir 1 çeyrek 😂😂Ayda bir çeyreğin içine sıç….. hiçte içten değil 😅😅
Prima= 3 sleepy/babyturco. O kadar çok taşıyorlar ki illalah ettim. Prima daha ucuza geliyor 😅

Primada da bişey mi yapıyorlar çözemedim. Onu bağladıktan sonra popo başka bez istemiyor 😂 Hani şu Çin tuzu muhabbeti var ya Primada da öyle bişey var sanki 🤔 🤭🤭🤭

Primada da bişey mi yapıyorlar çözemedim. Onu bağladıktan sonra popo başka bez istemiyor 😂 Hani şu Çin tuzu muhabbeti var ya Primada da öyle bişey var sanki 🤔 🤭🤭🤭
Kalite her zaman belli eder kendini kokusu bile farklı primanın ama o popoları hiç duyamam vallaha ona vereceğim parayla 3 kilo kıyma alıp yediririm en azında yediler derim gözüm görmez

Şu an nasıl uyutuyorsun sallayarak mi?
Kızımınyatağına koyunca uyuyor bazen kucağımda sakinleştiriyorum/ oğlum kucakta pışpış ve emzik ile uyuyor, ben yanındayken uyumak istiyor. Mayışınca koymaya çalışıyorum
Bizim şuan tek destek beyaz gürültü o da dalınca kapatıyorum ikisinde de.
Yani kızım öğrendi uyumayı da oğlum fena, bir de atak dönemindeyiz ondan da olabilir 17.haftadayız
Eskiden anakucağında sallayarak uyuturdum ama hafif bi sallama onu da kestim anakucağına hiç koymuyorum artık başarıcam gibi

Kızımınyatağına koyunca uyuyor bazen kucağımda sakinleştiriyorum/ oğlum kucakta pışpış ve emzik ile uyuyor, ben yanındayken uyumak istiyor. Mayışınca koymaya çalışıyorum
Bizim şuan tek destek beyaz gürültü o da dalınca kapatıyorum ikisinde de.
Yani kızım öğrendi uyumayı da oğlum fena, bir de atak dönemindeyiz ondan da olabilir 17.haftadayız
Eskiden anakucağında sallayarak uyuturdum ama hafif bi sallama onu da kestim anakucağına hiç koymuyorum artık başarıcam gibi

Meraklı bu işin sırrı sabırda🤦🏼 sabırla hergün aynı şeyi yapmakta ısrar edersen onlarda farkına varırlar haaa artık böyle tamam diyene kadar devam 👍

Meraklı bu işin sırrı sabırda🤦🏼 sabırla hergün aynı şeyi yapmakta ısrar edersen onlarda farkına varırlar haaa artık böyle tamam diyene kadar devam 👍
Zaten bu düzenle devam edebilirim. Benim çocuklarım zaten uykusu gelince ağlıyor krize giriyor bu şekilde daha çabuk sakinlediler.
Bir de akşam 7den sonra bomboş olmak o kadar güzelki, saatlerce duvara bakasım geliyor😂 4.5 ay sonunda nefes alabiliyorum. Çünkü bizim gündüz uykularında bile biri uyur biri uyanırdı.
İnşallah böyle devam eder 😍🧿

Zaten bu düzenle devam edebilirim. Benim çocuklarım zaten uykusu gelince ağlıyor krize giriyor bu şekilde daha çabuk sakinlediler.
Bir de akşam 7den sonra bomboş olmak o kadar güzelki, saatlerce duvara bakasım geliyor😂 4.5 ay sonunda nefes alabiliyorum. Çünkü bizim gündüz uykularında bile biri uyur biri uyanırdı.
İnşallah böyle devam eder 😍🧿

Düzeni oturursa hep aynı şeyi devam ettirsen diş filan zamanlarında 2 gün bozarlar sadece sonra yine aynı sistemlerine dönerler.
Alışkanlıklarını bırakmıyor bizimkiler doğdukları ay ile ilgili herhalde herşey dakik olsun istiyor çoğumuzun ki 🤦🏼

X