2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Valla zümrem durum kötü
Firmalara mail atıp numune bez topluyorum artık kim ne gönderirse 🤣
Bez parasindan haberleri yok belliki 😂

Bez mi sadece tüm Türkiye'nin pamuk rezervini kurutacaklar bu gidişle 🤦🏼
Nos bu numune işi mantıklıymış 😂 Keşke hassas ciltli bebem olmayaydı o zaman bir kaç yere her firmadan farklı kişilerle kargo yaptırır 1 yılı numunelerle geçirirdim 😬😬

Nos bu numune işi mantıklıymış 😂 Keşke hassas ciltli bebem olmayaydı o zaman bir kaç yere her firmadan farklı kişilerle kargo yaptırır 1 yılı numunelerle geçirirdim 😬😬
Ikisine de prima kullanıyorum de şuraya bayılayım 🤣

Kpop da dinletmem lazım sadece pirinçle olmaz🤣
Hangi anne çocuğu kabız olsun diye uğraşır ki çaresizliğe bak🤣

Ben dizi izlerken duyuyorlar zaten 😂 Hayır Türkçe'den önce Korece öğrenirlerse pek şaşırmıcam 😬 Geçen Omma dedi oğlan ben mi yanlış anladım yoksa diye gezindim tüm gün 😂😂 Oysa mammaaa demiş açmış yine 😬😬

Geçen goon geldi o kadar yumuşak bez hiç görmemiştim
Çevrende konu komşu tanıdık goon kullanan varsa al Bi tane dene

Mavi boncuk filminde Zeki Alasya'nın komşu konuları dediği bir replik vardı komşu ve ben anca bu kadar alakasısızdır 😂
Tek komşum var oda yaş 80 çocuklarının çoğu benden büyük torunları bile boyum kadar 😂😂

Kimsesiz kendine o nicki taktı ama asıl kimsesiz benimdir 😬😬

Daha önce bu muhabbet döndüğünde eşime demiştim alalım deneyelim diye riske atmak istemedi 😂 Bende banane senin kazandığına ediyorlar nasılsa dedim 🙈 Öylece kaldı 🤭

Nosking Nosking beybi ocağına düştüm yardımmmm.
Konumuz uyku;
Öncelikle benim bebeler gündüz uykularını ana kucaklarında gece de 11-12 gibi beşiklerinde yapıyorlardı. Beşikte desteksiz uyuyorlar ama gündüz ana kucağında sallanıyorlardı.
Bu böyle olmaz diyip eğitim vereyim dedim bugün 3.gün ebem mikildi.
Akşamları artık 7de uyuyorlar 🧿 11.30-4.30 da iki kez kalkıyorlar 7.00-7.30 gibi de güne başlıyoruz.
Buraya kadar herşey süper, bunran sonrasında çocuklar uyumuyor aslaaaa. Ana kucağında uyumak istiyorlar, tabi koyup sallama şeklinde bi saat uyuyorlar sonra ağlama kriziyle uyanıyorlar. Toplasan gündüz uykusu 3 saati bulmuyor. Delirmem geldi.
Soru 1; gündğz uykusundaki rutinle akşamınki aynı mı olmalı günde 4 kez tulum mu giydiricem bu düdüklere?
2. Kararma perde ve uyku arkdaşı gerekli mi?
3. Gündüz uykusu hakkında kısa bilgi
Nosking Nosking kuzum bunu cevapladın mı ben kaçırdım mı

Nosking Nosking beybi ocağına düştüm yardımmmm.
Konumuz uyku;
Öncelikle benim bebeler gündüz uykularını ana kucaklarında gece de 11-12 gibi beşiklerinde yapıyorlardı. Beşikte desteksiz uyuyorlar ama gündüz ana kucağında sallanıyorlardı.
Bu böyle olmaz diyip eğitim vereyim dedim bugün 3.gün ebem mikildi.
Akşamları artık 7de uyuyorlar 🧿 11.30-4.30 da iki kez kalkıyorlar 7.00-7.30 gibi de güne başlıyoruz.
Buraya kadar herşey süper, bunran sonrasında çocuklar uyumuyor aslaaaa. Ana kucağında uyumak istiyorlar, tabi koyup sallama şeklinde bi saat uyuyorlar sonra ağlama kriziyle uyanıyorlar. Toplasan gündüz uykusu 3 saati bulmuyor. Delirmem geldi.
Soru 1; gündğz uykusundaki rutinle akşamınki aynı mı olmalı günde 4 kez tulum mu giydiricem bu düdüklere?
2. Kararma perde ve uyku arkdaşı gerekli mi?
3. Gündüz uykusu hakkında kısa bilgi
Bulamadim tekrar yazayım
Gündüz 3 saat uyku seninkiler için yeterli su an zaten 3 uyku donemindeler
7.30a bırakma en geç 7de uyandır sabahları
İlk uykuya en geç 9.30 gibi yatsınlar uyumazlarsa güne devam edin
İkinci uyku en geç 12.30da olsun sabah ilk uykuyu uyumazlarsa 12.30a kadar dayanmakta zorlanabilirler ama yorulacakları için öğlen uyurlar
Öğlen uykusu 1 saat 45 dakika kadar olabilir
Son uykuyu da 16.30 gibi yaptırıp maksimum yarım saat sonra al
Bu son uyku yarım saatten fazla olursa gece uykusunu etkiliyor
Uyku tulumu hakkında da yazmıştım ben uzun zamandır giydirmiyorum hava çok sıcak olduğu için ama uykuyla bağlantı kurmaları bakımından öneriliyor şart değil
Kullanacaksan evet her uyku öncesi giydirmen lazım ki uyku vaktinin geldiğini anlasınlar
Karartma perde programda şart denmiş bence de şart
İlk kez karanlık ortamda uyuttugumda uyku süresinde ciddi bir uzama oldu öyle az bir fark da değil
Uyku arkadaşı ben kullanmıyorum bir dönem kullandım beşikten atıp geri vermem için ağlıyorlar diye bıraktım

Tahmin ettim canım o yüzden olduğunu
Sormamışsın derken de niyetim sitem etmek değildi doğumlar yakın değil ama ben de cevaplayayım demek istedim 😊
8.aydan beri 4 öğün veriyorum ama 5e çıkartmam yeter
Maşallah inci gibi dişleri olsun kuzucuklarimin
Minik vampirin on dişleri cıktı mi?🤣
Ayol ben 1 öğün 1 yoğurtta tükendim be yedircem demekten 4 öğün düşünemiyorum 😅 evet evet çıktı artık koca dişli koca çocuk oldu 🤣 şimdi öbürü tek taraflı vampir 🧛
3 öğün 1 de kışlukta meyve veriyorum. Yeni geçtim 3 öğüne. Yumurta akı ve domatese de başladık. Az tuz da katıyorum artık tadımlık.
Sabah kahvaltı
Kuşluk meyve - yoğurt
öğlen etli sebze
Akşam sebze tahıl
Yumurta akını ben de denedim geçen hafta, o baya bir kolaylaştırıyor tarif işini.
Emzirmeye devam ediyor musun? Kaç kere emiyorlar günde? Bir de gece uyanıp emiyorlar mı emiyorlarsa kaç kere uyanıyorlar 😅 babam böyle pasta yap…

Ayol ben 1 öğün 1 yoğurtta tükendim be yedircem demekten 4 öğün düşünemiyorum 😅 evet evet çıktı artık koca dişli koca çocuk oldu 🤣 şimdi öbürü tek taraflı vampir 🧛

Yumurta akını ben de denedim geçen hafta, o baya bir kolaylaştırıyor tarif işini.
Emzirmeye devam ediyor musun? Kaç kere emiyorlar günde? Bir de gece uyanıp emiyorlar mı emiyorlarsa kaç kere uyanıyorlar 😅 babam böyle pasta yap…
Evet öyle oluyor bir süre sonra aynı şeyleri yedirirken buluyorsun kendini🤣
Bahsettim mı bilmiyorum benimkilerden birinde tükürme huyu türedi ağzına kaşıkla ne versem dışarıda
Bi de püü diye tükürüyor delirdim en son tamamen blw yapiyorum artık
Koyuyorum önlerine meyveyi sebzeyi eti napiyorlarsa yapsınlar ister kendileri yesin ister yere yedirsinler
Öyle olunca ben de biraz rahatladım yemek saatlerinde yanlarında oturup dinleniyorum 🤣

😂😂😂
Babamın pastasını bilmemde anam ağladı omu net derim :)

Uyanıyolar emiyolar
Günde 2 uyku yapıyolar öncesinde ve sonrasında emiyolar. Gece de rüya beslemesi yapıyodum 11 de emzirip 3 de mama veriyoduk ama şimdi mamayı almıyolar. Biraz toparlarsam kafamı gece beslemesini kesicem.

24 saatte 8 kere en az emiyolar.
Gece de 12 den sonra 1 kez uyanıyolar bazen biri hiç uyanmıyo

Kızlar 9 aylık oldular
Biri 7900
Diğeri 7600
Percentilde iyi yerdeler.
Mama verseydin kilolu olurlardı dedi doktor
Ananmı taşıycaktı kilolu bebekleri diyemedim tabi :)

İyimi kilolar sizce ?

Banımlar oto koltuğu olaylarına giriş yapan var mı ?
Kafam çok karıştk benim. Fiyat, kalite, özellikler derken en başa döndüm. Hiç bi model yok aklımda şu an

4 vermeye başladığım ilk zamanlar lanet ettim yenidoğanda o kadar kaka temizlememisimdir yani
Bi de ishal olmuşlardı o ara her kakada banyoya gidiyorduk günde 7-8 kez bebe yıkadığımı bilirim bezmiştim
Şimdi düzene girdi ama günde bir sefer yapıyorlar onun da saati her gün aynı hemen hemen
Zaman geçtikçe sorun olan ne varsa düzene giriyor bunu anlamam 10 ayımı aldı ama erken uyandım bence yinr🤣
Benim kızlardan birininde kaka yaptığını fark ediyorum her seferin de hemen klozete götürüyorum orada yapıyor 😂eğer fark ediyorsan dene bi bakalım edecek mi

Valla zümrem durum kötü
Firmalara mail atıp numune bez topluyorum artık kim ne gönderirse 🤣
Oldukca mantikliymis zumrem😂
Aynen sleepy de uctu gitti 😂

Evet öyle oluyor bir süre sonra aynı şeyleri yedirirken buluyorsun kendini🤣
Bahsettim mı bilmiyorum benimkilerden birinde tükürme huyu türedi ağzına kaşıkla ne versem dışarıda
Bi de püü diye tükürüyor delirdim en son tamamen blw yapiyorum artık
Koyuyorum önlerine meyveyi sebzeyi eti napiyorlarsa yapsınlar ister kendileri yesin ister yere yedirsinler
Öyle olunca ben de biraz rahatladım yemek saatlerinde yanlarında oturup dinleniyorum 🤣
Ay bizimki de püü yapmayı öğrenmiş özellikle yoğurt yerken yapıyor, kızıyourm bırakıyor ama inşallah huy edinmez. Blw en güzeli zaten ya ben karışık gidiyorum şuan ama gittikçe bırakmayı planlıyorum onlara.
😂😂😂
Babamın pastasını bilmemde anam ağladı omu net derim :)

Uyanıyolar emiyolar
Günde 2 uyku yapıyolar öncesinde ve sonrasında emiyolar. Gece de rüya beslemesi yapıyodum 11 de emzirip 3 de mama veriyoduk ama şimdi mamayı almıyolar. Biraz toparlarsam kafamı gece beslemesini kesicem.

24 saatte 8 kere en az emiyolar.
Gece de 12 den sonra 1 kez uyanıyolar bazen biri hiç uyanmıyo

Kızlar 9 aylık oldular
Biri 7900
Diğeri 7600
Percentilde iyi yerdeler.
Mama verseydin kilolu olurlardı dedi doktor
Ananmı taşıycaktı kilolu bebekleri diyemedim tabi :)

İyimi kilolar sizce ?
Maşallah 🧿 persentilleri iyiyse mühim olan o bence.
Banımlar oto koltuğu olaylarına giriş yapan var mı ?
Kafam çok karıştk benim. Fiyat, kalite, özellikler derken en başa döndüm. Hiç bi model yok aklımda şu an
Biz çok oldu geçeli, memnunuz baya. Maxi cosi assix fix 360 almıştık biz şubattaki indirimlerden. Uzun yolda da tecrübe ettik, rahat baya.

Bulamadim tekrar yazayım
Gündüz 3 saat uyku seninkiler için yeterli su an zaten 3 uyku donemindeler
7.30a bırakma en geç 7de uyandır sabahları
İlk uykuya en geç 9.30 gibi yatsınlar uyumazlarsa güne devam edin
İkinci uyku en geç 12.30da olsun sabah ilk uykuyu uyumazlarsa 12.30a kadar dayanmakta zorlanabilirler ama yorulacakları için öğlen uyurlar
Öğlen uykusu 1 saat 45 dakika kadar olabilir
Son uykuyu da 16.30 gibi yaptırıp maksimum yarım saat sonra al
Bu son uyku yarım saatten fazla olursa gece uykusunu etkiliyor
Uyku tulumu hakkında da yazmıştım ben uzun zamandır giydirmiyorum hava çok sıcak olduğu için ama uykuyla bağlantı kurmaları bakımından öneriliyor şart değil
Kullanacaksan evet her uyku öncesi giydirmen lazım ki uyku vaktinin geldiğini anlasınlar
Karartma perde programda şart denmiş bence de şart
İlk kez karanlık ortamda uyuttugumda uyku süresinde ciddi bir uzama oldu öyle az bir fark da değil
Uyku arkadaşı ben kullanmıyorum bir dönem kullandım beşikten atıp geri vermem için ağlıyorlar diye bıraktım
Süpersin canım Allah razı olsun

X