2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Ya erkek arkadaşın eve gelmesi ve bir de yatılı kalması çok doğru değil bence ya da ben mi yanlış düşünüyorum 🤔 Ne kadar samimi olursa olsun bana yanlış geliyor . Ben şahsen istemem kız gece insan kalkacak olsa bir şeye kalkamaz yani ya da ne bileyim işte yanlış bence . Giysin otelde kalsın canım ne işi varmış evde ben kimseye güvenemem açıkçası
Bende katılıyorum sana rahatsız edici. Aile evine tek gelip kalması kabul etmezdim açıkçası çok zorda kalmadıysa filan

Kocam olacak süper zekanın arkadaşları hep kendi musallat ediyor
Anlattım olmadi kavga ettim olmadi
Bi de utanmadan bize gelenler senin temizliğine bakmaz diyor neyime bakacaklarsa
Bi gün eşyalarını kapinin önünde bulacak az kaldı
Kendi bekar evine kimi getiriyorsa getirsin

Nos bu konuda ben eşleriyle anlaşamıyorum 😂 ki normalde hiç huyum değildir insanlarla anlaşamama 🤭 başımdan atmış oluyorum 😬
Tek başlarınada gelemiyorlar sen sağ ben selamet 😂
Gerçi ben bunu bebeler olmadan halletmiştim ileriye yatırım olarak.
Eğer eşleri varsa gözünün üstünde kaşı var diye bahane bul eşine görüşmek istemiyorum onlarla de yavaş yavaş temizle.
Bebeler büyüyünce yeni arkadaşlıklar edinirsiniz birlikte nasılsa 🤭🤭

Siz annesisiniz her türlü bir çözümünü bulursunuz 🤗 daha çok küçükler değişir uykuları ama ben sırayla uyutuyorum aynı anda olmuyor. Gerçi benimkiler büyüdü baya kendilerini oyalayabiliyorlar ama ben genelde birini babaybjörnde diğerini kucakta uyutuyorum. Uykudan önce mutlaka kitap okuyoruz. Hatta resimlerini onlara çeviriyorum babaybjörndeyken ben tertsten okuyorum 😅 öyle resimlere baka baka uyuyorlar.
Nice bende birini fena babybjörn e alıştırdım sanırım onda uyumazsa hemen kalkıyor. Ne kadar süre daha kullanabiliriz biz bu zımbırtıyı 😅 dokuz kilo demişte yatak pozisyonuna.

Ikizlere bakıcı mi ayarladınız büyüklerden biri ki gelecek?

Benimkilere yürüteç yasak
Kalça kaslarını zayıflatmış yürüteç emeklemeleri bi tuhaf
Yürümeyi de etkiler diye kesinlike koymayın dedi
Hatta kucağı da yasakladı bırakın yerde debelenip ağlasınlar kasları öyle güçlenir dedi
Bilsem başıma bunlar gelecek yuruteci kapıdan içeri sokmazdım
Nos bizimkiler hiç yerde durmuyor hep kucak 🙄

Canım doktor öyle dedi ama kaslardaki zayıflığın tek sebebi yürüteç olmayabilir
Ben kalça çıkıklığından çok korktum usg bakıldı ama gözden kaçsa ömür boyu peşlerinden gelecek
Tutunup kalkma sıralamada sorun yok desteksiz 10 saniye kadar ayakta da duruyorlar inşallah yürümelerini etkilemez
Biri de çiş yapmıyor dedim doktora ciddi ciddi 3 gün falan hiç çiş yapmadı
Günde 300 ml kadar su içmesine rağmen yapmadı kesin idrar yolunda tıkanıklık var dedim
Ama kafamda ne senaryolar döndü ürik asit vücuduna yayılacak çocuğum ölecek diye
Doktor da çiş yapmayan çocuktan idrar tahlili istedi ölür müsün öldürür müsün
Hastanede 4 saat bekledik yapmayınca eve geldik yedek poset alıp
Akşama kadar yapmasaydı acile götürüp sonda taktıracaktim yaptı neyse ki
Aaa nos yapmamasına bir yorum getirmedi mi peki 🙄

Getirebiliyorsan helal olsun.
Bende 1 ay önce falan tartıştım eve yatılı 1 haftalığına mısafır gelecekti. 1 kışı ama genede bana yük. Dedim ben kendıme yemek yapamıyorum. Başkasına hiç yapamam göre. Kendı yapar hazırlarsa gelsın ona göre dedım. Ben kimseye hamılelıkte bebeklerımde varkende yük olmadım. Kimsede bana yük olmasın dedım. Bu arada gelen kişi aşırı samımı oldugu biri. Anam bunu diyen senmısın adam canımı alacak gibi baktı çattı bana tartıştık. Sonunda ben kazandım gelmedı. Hayır karşıdaki de afedersin eş....k
İnsanda biraz düşünce olur. İnsanlardaki genişliğe şaşıp kalıyorum. Ayy ne dolmuşum. Canını oku hak ediyorlar 😬
Hepimiz doluyuz hepimiz
Ya zevkini çıkarta çıkarta süründürcem ya da bi gün evden kovcam adamı
Dün sinirlerim iyice zıpladı havaları gör Malatya uzay santralinde bilim insanı sanarsın
Zekâ seviyesi dımbıllı dayı
Niye kız anam cafe yok mu eve getiriyor gitsin kursun dörtlüyü oh mis ne işi var evde . Umarım bir de çay çorba servisi yapmıyorsundur.
Kafeye para verecekler bizim evde yeme içme bedava
Nos bu konuda ben eşleriyle anlaşamıyorum 😂 ki normalde hiç huyum değildir insanlarla anlaşamama 🤭 başımdan atmış oluyorum 😬
Tek başlarınada gelemiyorlar sen sağ ben selamet 😂
Gerçi ben bunu bebeler olmadan halletmiştim ileriye yatırım olarak.
Eğer eşleri varsa gözünün üstünde kaşı var diye bahane bul eşine görüşmek istemiyorum onlarla de yavaş yavaş temizle.
Bebeler büyüyünce yeni arkadaşlıklar edinirsiniz birlikte nasılsa 🤭🤭
Aa bu iyiymiş bak hiç aklıma gelmemişti ha
Nos bizimkiler hiç yerde durmuyor hep kucak 🙄
Benimkiler kucağı 7.ayda azalttılar bacım
Hala tamamen bırakmış değiller
Aaa nos yapmamasına bir yorum getirmedi mi peki 🙄
Yok canım sonuçlara ben baktım temiz doktorla henüz görüşmedik

Nice bende birini fena babybjörn e alıştırdım sanırım onda uyumazsa hemen kalkıyor. Ne kadar süre daha kullanabiliriz biz bu zımbırtıyı 😅 dokuz kilo demişte yatak pozisyonuna.
En dik pozisyonda 13kg diye biliyorum. Zaten ağırlaştıkça kademe artışı oluyor. Şuan en dikte bizimki ama ağırlığından dolayı yatar gibi duruyor. Zaten ayaklanınca binmek istemiyorlar. 🫢

Şekerim her ayı ayrı bir eziyet hiç boşuna hayal kurma .Biraz büyüdüklerinde de peşinden koşuyorsun aman düştü ,oraya çıktı ,şunu çekti ,şurayı dağıttı derken akşam olmuş yemek yok ev süprülmemiş vs sadece o gaz sancıları olmuyor o kadar . Hele de o zalım dişler çıkarken neyse çok korkutmayayım 😂Sakin olmak lazım çokta psikolojiyi bozmamak lazım bunlar bir süreç geçecek unutma ki onlar olmadan önce de ne hayaller kuruluyordu . Allah camlarına sağlık versin . Geçecek hepsi yeter ki sen sakin kal . Sen den beterler var mesela ben ev çok kalabalık . 7 nüfus bir Muhlis 😂😂😂
Ayyy inanmıyorum yaaa tabi ki sağlıkla sıhhatli buyusunlerde ben hepsine razıyım tabi bide alıp dışarı çıksak oraya buraya gitsek fena olmaz ya o zaman da kesim çok dert yanarım ama 4 gözle bekliyorum valla kim var ki o kadar kalabalık ya 🤭

Mama, ek gida, yıkanma, bebek sakinleştirme, oyun , gezme uyku 🤣🤣 yürüseler de hadi gelin yemek hazır desek gelip masaya oturup kendi yeseler demi 🤗

Canım ek gıda baya değiştiriyor bebekleri , güzelce doğdukları için gündüzleri daha uzun uyuyorlar, bizim de 1 saat uyutmaya çalışıyorduk 5 dk uyuyup başlıyordu ağlamaya. Ek gıdaya geçince çok farklı oldu herşey. Senin de az kalmış, bir de uyku düzeni oluşturunca bebekler de alışıyorlar uyku saatleri gelince dayanamıyorlar artık. Yani bence ikizler büyüdükçe işler kolaylaşıyor. Yürümeye başlayınca da evi gizemli hale getircez . Zaten önümüz yaz. Hergun parka falan derken büyüyüp gidecekler inşallah.

Dediğim gibi az daha sabır canim, ek gıdadan sonra sen de fark edeceksin . Bebekler bir anda serpiliyorlar 🤗
Kesinlikle ben mesela geçen ay 10 dk yalnız kalamıyorum sürekli agliyolardi şimdi gayet güzel kendilerini oyalıyolar ah bide biberonu tutup kendileri icseler bide içerken uyusular mamalarini bu da mı hayal ya 🤭 Allah biliyo ya çok daraldım annem ve babam ayrılar babamın 3. Eşi dogumumda yanıma geldi yeterki biraz daha kalsın diye hicbirseye sesimi çıkarmadım kendimi kasmaktan kaskatı oldum sonra eşim izin alamadı bebekler çok agladi yetemeyince onların yanına gittim ve hayatımın hatasını yaptım yeter ki laf etmesinler diye günde sadece 1 saatlik uykuyla dururdum eşimle de zaten o kadın kavga etti o ayrı Bi mevzu o ona saydırıyo o ona Bi gün bebeklerin bezini değiştirdim unutmuşum yerde bana saymadigini bırakmadı ben çok pismisim ben de durmadım artık ona saydirdim sonra babam geldi ona bağırdığım için ağzıma.. etti resmen bende eşimi aradım sabah ezanı ile evime döndüm gerçekten psikolojim normal değil yeter ki bebeklerim sağlıklı olsun herseye tamam da bu vebal ya ne bileyim niye anlattım onu da bilmiyorum 😁😁

Ayyy inanmıyorum yaaa tabi ki sağlıkla sıhhatli buyusunlerde ben hepsine razıyım tabi bide alıp dışarı çıksak oraya buraya gitsek fena olmaz ya o zaman da kesim çok dert yanarım ama 4 gözle bekliyorum valla kim var ki o kadar kalabalık ya 🤭
Kim yok ki şekerim 3 oğlan 2 kız bir anne bir baba etti sana 7 😂

Kızlar aklıma ne takıldı hadi yazın da kurtarın beni bu dertten🤣
Bebelerin adını neye gore koydunuz?
Bizim ilk bulduğumuz isim Beren'di ilk doğanın adını Beren koyalım dedik.
Bazen isimlerini tam tersi koyduğumu hayal ediyorum birbirinin ismibi ikisine de yakıştıramıyorum 🤣
Size de oluyor mu öyle?
Avataravatar Avataravatar Efenin_Annesi Efenin_Annesi nicecream nicecream Z zelvan Mariposa7 Mariposa7 Kilya Kilya
Baska cinsiyetler aynı olan var mıydı hatırlayamadım

Bazen isimlerini tam tersi koyduğumu hayal ediyorum birbirinin ismibi ikisine de yakıştıramıyorum 🤣
Size de oluyor mu öyle?
Avataravatar Avataravatar Efenin_Annesi Efenin_Annesi nicecream nicecream Z zelvan Mariposa7 Mariposa7 Kilya Kilya
Bizimki biri babamın adı diğeri de eski isim olsun modern olursa öbürü küser mi büyüyünce diye koyduk. Ama hangisi hangisi olacak diye biz de bilmiyorduk. Doktorumuz isimlerini sormuştu doğumdan önce doğunca da ilk doğana bu mehmet olsun diyince bizi de bu dertten kurtardı 😅 şimdi bakıyorum da uyuyor isimleri bence huylarına bakınca 🤣

Size de oluyor mu öyle?

Galaxyeliz61 Galaxyeliz61 var birde iki erkek uşaklı 😂😂

Bu arada arada Defne'ye acaba başka bir isim mi koysamıydık döner hep 🤭 Demir annemin babasının ismi o tamamda Defne hep acaba kalıyor 😬 Yani yer değiştirme yerine bende de bu var 🙈

Size de oluyor mu öyle?

Benim aklımda çok daha modern isimler vardı
Evirdik çevirdik geleneksele döndük
Kocam kişisi babasına kıyak olsun diye dicle mi koysak dedi :) diyarbakırlılar :) birde pederin eski dükkanı dicle elektrikmiş 😂

Bende kendi soyadımı koydum elvan :)

Dicle ve elvan oldu.
Ama dicle için yapmayın dediler tanıdığımız dicleler hep asi anarşist :) o nehir gibi azgın olur dediler dinlemedik
Ne tekim adı gibi oldular
Biri çiçek gibi sorunsuz
Diğeri azgın nehir gibi dakka durmuyo 😂

İlk doğanı kocam istemiş
Bende iri olanı istemiştim
İkimizinde istediği oldu :)

Size de oluyor mu öyle?
Ilk once anlamina ve kurani kerimde geciyor mu diye baktik karar verdik sonra 1. Bebek ve 2. Bebek diye dogumhanede belirtmisler odaya gelince 2 sininde yüzünü gösterdik ogluma hangisi zeynep hifa hangisi ecrin nisa olsun dedik abisi koydu ilk dogan 2 dk ile abla olana ecrin nisa 2. Ye de zeynep hifa olsun dedi isimleriyle cok örtüşüyor bnmkiler diyorum oglum cuk diye adlndrmissin😄

Kilya Kilya muhabbetin üstüne denk gelen: kuzen çocuğu 2 yaşında 12 kg babybjörne binmek istedi. 🤣🤣 bebekken 1dk durmamış 😅 74F77104-4D5F-4BB4-807A-6F418B701CF7.jpeg

Bizimki biri babamın adı diğeri de eski isim olsun modern olursa öbürü küser mi büyüyünce diye koyduk. Ama hangisi hangisi olacak diye biz de bilmiyorduk. Doktorumuz isimlerini sormuştu doğumdan önce doğunca da ilk doğana bu mehmet olsun diyince bizi de bu dertten kurtardı 😅 şimdi bakıyorum da uyuyor isimleri bence huylarına bakınca 🤣
Hayırlı doktor bizimki sormamıştı bile🤣

X