- 19 Ocak 2017
- 6.971
- 20.224
- 37
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #37.901
Mi-Ok Yun kuzum yeni gordum ben geçmiş olsun bugun mu gorecek kardiyoloji ya da gordu mu
Altindan cok basit birsey cikacak allahin izniyle icini ferah tutEvet randevu bugündü şimdi girdik eve.
Kalpte bir problem yok herşey normalİlk etabı atlattık kardiyoloji gitti sırada nöroloji var. Oda randevuları çok doluymuş profun Perşembeye alabildik anca Beklicez mecbur.
İnşallah bi an önce düzelir geçmiş olsun.Evet randevu bugündü şimdi girdik eve.
Kalpte bir problem yok herşey normalİlk etabı atlattık kardiyoloji gitti sırada nöroloji var. Oda randevuları çok doluymuş profun Perşembeye alabildik anca Beklicez mecbur.
Cok geçmiş olsun kuzum. Allahim hayırlı sonuçlar duyursunEvet randevu bugündü şimdi girdik eve.
Canım önce sakin ol, evet o aylarda ben de baya sıkıntılıydım. Bi dönem gerçekten 30dk dan fazla uyumuyorlar. Tek başına aynı anda uyutmayı ben başaramadım. Sırayla uyutuyorum. Gündüz biri anakucağında biri de kucakta uyuyor. Gece hala kucakta uyuyorlar ama uyutma süresi kısaldı baya. Zamanla gerçekten uykular uzuyor algılar açılıyor, oturmaya başlayınca daha çok yoruluyorlar. Uyanıkken yere yatırıyor musun? Aktivite halısında baya vakit geçiriyordu benimkiler. İşlerimi hallediyordum.Kizlar biraz olsun içimi döküp sizden medet ummaya geldim eşimle problem yaşadığım için üvey ailemin yanına geldim ikizlere bakimim daha kolay olur ümidiyle burda da üvey annem hasta yengem ona bakiyo yani 2 kişi 2 bebek ve bir hastaya bakıyoruz geldiğime çok pişman oldum sanki tek başıma olsam daha mı kolay olurdu acaba diye düşünmeye başladım ya bilmiyorum ama benim bebeklerim uyumuyolar hamak beşikde ayakta salla salla 20 şer dakikadan fazla uyumuyolar uyumayincada acikiyolar ne yapacağımı şaşırdım 3 saate bir mama veriyorum her mama sonrasında bu defa uyurlar diyorum ama bana mısın demiyor uyku eğitimi için konuştuğum herkes 4. Ay erken diyorlar 5.ayi bekliyorum ama artık çaresizlikten kafayı yiycek duruma geldim sizin bebekleriniz bu aylarda uyuyo muydu yada bu ayda olanlar nasıl uyutabilirim ikisini aynı anda nasıl oyalayabilirim yada 5 aylık olunca bebeklerimin düzeni oturur mu bazı şeyler daha kolaylaşır mi ne zaman kolaylaşıyor bu ikiz bakımı intiharın eşiğindeyim resmen psikolojikmen çöktüm çok farklı bir bunalımdayım sabah 6 da uyanıp akşam 8 e kadar günde max 1 saat uyuyolar artık gücüm takatim kalmadı
Evet oyun halisinda baya vakit geçirmeye başladılar şükürler olsun ki yok hiç biseyde uyumuyolar ya bunlar niye böyle oldu hiç anlamıyorum senin ne zaman sona erdi acaba o dönemin cevap verdiğin için çok teşekkür ederimmCanım önce sakin ol, evet o aylarda ben de baya sıkıntılıydım. Bi dönem gerçekten 30dk dan fazla uyumuyorlar. Tek başına aynı anda uyutmayı ben başaramadım. Sırayla uyutuyorum. Gündüz biri anakucağında biri de kucakta uyuyor. Gece hala kucakta uyuyorlar ama uyutma süresi kısaldı baya. Zamanla gerçekten uykular uzuyor algılar açılıyor, oturmaya başlayınca daha çok yoruluyorlar. Uyanıkken yere yatırıyor musun? Aktivite halısında baya vakit geçiriyordu benimkiler. İşlerimi hallediyordum.
ev isi ve yemek benim icin sorun degil cok agliyorlar ayni anda kucaklamak ve uyutmak nasil olacak yapamıyorum. kucakta uyuyorlar oburu de uyumak için agladiginda kucağımdakini birakmam gerekiyor birakirken uyaniyor hop ikisi birden agliyor2.aydan beri tek bakıyorum 1 buçuk ay oldu. Sistemli ilerlersen iyi zaten kendi evinde düzenini kur dedikleri şey bu.
Gece 12 öğle 12 derin uyudukları dönem gece uykusu bi nevi 2 saatte bi kalkıp doyup yatıyorlar. 10 gibi yattıklarında kahvaltı yapıyorum robotu çalıştırıyorum evi havalandırıyorum yarım saat bile uyusular halloluyor bi şekilde beşten sonra eşim gelince yemek yapıyorum 6.30-7 gibi yiyoruz. Sonra yatana kadar aktivite uyuyup uyanma falan.
Yemek ve bebekk hariç hiçbir şey umrumda değil bi şekilde yapılır zaten misafir gelmiyo pek haftada bir max.
Kocam da bazen yemek yedikten sonra çıkar gece 12ye kadar dışarda aşırı yardımcı değil.
Bazı günler çok zor bazı günler aşırı kolay geçiyor. Aspiratör sesi benim bebeğim özellikle uyumadıklarıda benim kahvaltı vaktimse ana kucağına koyup mutfağa alıyorum. Aspiratörü açınca baygın gidiyorlar ben de yemek yiyorum. Bazen wcye bile giderken ana kucağını karşıma koyuyorum ikisini deama halloluyor
Büyüdükçe oyuncaklarla daha çok vakit geçiriyorlar. Valla tam zaman hatırlamıyorum ama 5-6 ay arası heralde. Okuyabilirsen Uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz diye bir kitap var onu tavsiye ederim. Ya da instagramda oya çanak var, onun yazılarını tavsiye ederim .100maddede bebek uykusu diye bir serisi var çok faydalı.Evet oyun halisinda baya vakit geçirmeye başladılar şükürler olsun ki yok hiç biseyde uyumuyolar ya bunlar niye böyle oldu hiç anlamıyorum senin ne zaman sona erdi acaba o dönemin cevap verdiğin için çok teşekkür ederimm
İkisini de ana kucağına koyuyorum birini yerde ayağımla diğerini kanepede elimle sallıyorum ya da biri kucakta biri ana kucağında gibi. Odayı loş ışık ve az ses( kuran ya da aspiratöe sesi iyi geliyor) yapıyorum. Uyumasalar bile sakinleşiyorlar. Kucağındakini bırakırken de yüzünün yarısına battaniye ört senin kıyafetine yüzünü sürüyormuş gibi öyle daha çok sakinliyorlar. Şekil A ve B. Byi şimdi çektimev isi ve yemek benim icin sorun degil cok agliyorlar ayni anda kucaklamak ve uyutmak nasil olacak yapamıyorum. kucakta uyuyorlar oburu de uyumak için agladiginda kucağımdakini birakmam gerekiyor birakirken uyaniyor hop ikisi birden agliyor
Kizlar biraz olsun içimi döküp sizden medet ummaya geldim eşimle problem yaşadığım için üvey ailemin yanına geldim ikizlere bakimim daha kolay olur ümidiyle burda da üvey annem hasta yengem ona bakiyo yani 2 kişi 2 bebek ve bir hastaya bakıyoruz geldiğime çok pişman oldum sanki tek başıma olsam daha mı kolay olurdu acaba diye düşünmeye başladım ya bilmiyorum ama benim bebeklerim uyumuyolar hamak beşikde ayakta salla salla 20 şer dakikadan fazla uyumuyolar uyumayincada acikiyolar ne yapacağımı şaşırdım 3 saate bir mama veriyorum her mama sonrasında bu defa uyurlar diyorum ama bana mısın demiyor uyku eğitimi için konuştuğum herkes 4. Ay erken diyorlar 5.ayi bekliyorum ama artık çaresizlikten kafayı yiycek duruma geldim sizin bebekleriniz bu aylarda uyuyo muydu yada bu ayda olanlar nasıl uyutabilirim ikisini aynı anda nasıl oyalayabilirim yada 5 aylık olunca bebeklerimin düzeni oturur mu bazı şeyler daha kolaylaşır mi ne zaman kolaylaşıyor bu ikiz bakımı intiharın eşiğindeyim resmen psikolojikmen çöktüm çok farklı bir bunalımdayım sabah 6 da uyanıp akşam 8 e kadar günde max 1 saat uyuyolar artık gücüm takatim kalmadı
Buna ek olarak sabah uyandıklarında rutin olarak alt değiştirme burun temizliği yüzü ıslak pamukla silme ve uyku tulumunu çıkarma var gece d vitamini denicem ya zekiceymiş miKuzu senin sorunun senin stresin bebeklere sirayet ediyor. Şuan tek problemin bu. Uyumamalarıda sana huysuzluk yapmalarına tamamen bundan. Birde kalabalık ortamda uyumak istemiyorlar. Eşim bazen gece çalışıyor o zaman daha kolay uyutuyorum. Yada ailemden biri gelip evde olduğu dönemler uyku, yemek herşey birbirine giriyor. Yalnız bakmanın en güzel avantajı bu. Sakin oluyorsun ortam sessiz oluyor onlarda uyuyorlar.
Uyutmak için zorlama uykuları geldiğini zaten anlatıyorlar. Biraz ağlayıp direnselerde yinede uyuyorlar. Kendine saat belirlemelisin aynı saatte özellikle gece uykusu için iki elin kanda olsa altını, üstünü değiştirip yatırmalısın. Benim rutinim alt üst değiştirip, d vitamini vermek. İlk günlerden beri D vitaminin verdiğim için onu içtiklerinde gece uykusu zamanı geldiğini anlıyorlar.
Dediğim gibi sen sakin olursan onlarda olur. Bunu hiç aklından çıkarma
Canım birkaç gündür giremedim buraya, bugün açıköğretim sınavım vardı ona çalışıyordum.Kuzum gözün nasıl oldu? Hep sorucam aklımdasın
Kuzum gerçek manada biz 6. Aydan sonra rahatladık. 5. Ayda uyku düzeni olusturduk geceleri rahatlattı epey. Şimdi son iki -uç haftadır gündüz uykularını da düzenledik. Iki uyku yapıyorlar. Yani zamanla kolaylaşıyor kuzum. Bu bir süreç az daha sabır gercekten geçiyor. Bak ben bir gözümden oldum çok fazla stres sıkıntıdan tansiyonum yükselmiş ve göz damarımda tıkanıklık olmuş.Evet oyun halisinda baya vakit geçirmeye başladılar şükürler olsun ki yok hiç biseyde uyumuyolar ya bunlar niye böyle oldu hiç anlamıyorum senin ne zaman sona erdi acaba o dönemin cevap verdiğin için çok teşekkür ederimm
Rabbim şifa versin inşallah en kısa zamanda geçecek canım umarım ... farabide prof. enbiya bey vardı kardioloji ona mı gittin ben çocukları ona götürdüm... nöroloji konusundada bişiy çıkmayacak inşallah..Kızlar son durumu bildiriyorum.
Defne bugün yine aynı şeyi yaptı. Ve biz soluğu doktorda aldık.
Kan değerlerinde hiç bir problem yok. Kalbi dinledi sıkıntı görünmüyor ama çocuk kardiyolojisine bir gidin dedi.
Cumartesi kardiyolojiye pazarteside nörolojiye gideceğiz.
Valla ne yapacağımı şaşırdım. Nedir bu anlam veremiyoruz. 1 dk kadar kısa süren birşey söz konusu. Beti benzi atıyor dudak çevresi morarıyor. Gözleri boş bakıyor sanki o an hiç nefes almıyor gibi oluyor. Sonra düzeliyor rengi geri yerine geliyor.
Çevresinde hiç böyle bişey yaşamış, duymuş olanınız var mı? Ne olabilir bu aklımı kaçırmaya az kaldı
Daha iyiyim cnm cocuklarla ugras ev kosturmacasi dersler bebelerEfenin_Annesi sen nasilsin kuzum
Mesajınızı görünce yazmak istedim. 4. ayda uyku gerilemesi yaşıyorlar gelişimlerinin bir parçası. Atak dönemi bitince her şey düzene girecek biraz sabretmeniz lazım zor olsa da.Kizlar biraz olsun içimi döküp sizden medet ummaya geldim eşimle problem yaşadığım için üvey ailemin yanına geldim ikizlere bakimim daha kolay olur ümidiyle burda da üvey annem hasta yengem ona bakiyo yani 2 kişi 2 bebek ve bir hastaya bakıyoruz geldiğime çok pişman oldum sanki tek başıma olsam daha mı kolay olurdu acaba diye düşünmeye başladım ya bilmiyorum ama benim bebeklerim uyumuyolar hamak beşikde ayakta salla salla 20 şer dakikadan fazla uyumuyolar uyumayincada acikiyolar ne yapacağımı şaşırdım 3 saate bir mama veriyorum her mama sonrasında bu defa uyurlar diyorum ama bana mısın demiyor uyku eğitimi için konuştuğum herkes 4. Ay erken diyorlar 5.ayi bekliyorum ama artık çaresizlikten kafayı yiycek duruma geldim sizin bebekleriniz bu aylarda uyuyo muydu yada bu ayda olanlar nasıl uyutabilirim ikisini aynı anda nasıl oyalayabilirim yada 5 aylık olunca bebeklerimin düzeni oturur mu bazı şeyler daha kolaylaşır mi ne zaman kolaylaşıyor bu ikiz bakımı intiharın eşiğindeyim resmen psikolojikmen çöktüm çok farklı bir bunalımdayım sabah 6 da uyanıp akşam 8 e kadar günde max 1 saat uyuyolar artık gücüm takatim kalmadı
Rabbim şifa versin inşallah en kısa zamanda geçecek canım umarım ... farabide prof. enbiya bey vardı kardioloji ona mı gittin ben çocukları ona götürdüm... nöroloji konusundada bişiy çıkmayacak inşallah..
Günleri saymak zor gerçekten rabbim Yüzü nü güldürecek inşallah canım benim... ah bu defne nerden çıktı bu durum .. alt kat komşunun oğlu küçükken böyle bayılma morarma atakları yaşamış bişiy kalmadı şimdi ... bir sorunda bulunmamıştı onda ..hayrolsun seninkide aynı olur inşallahİnşallah bakalım her yere götürüyoruz neden olur diye diye
Medical Yıldızlı Celal Gür'e götürdük. Sağolsun ilk defa annenin yönlendirmelerini kulak arkası etmeyen bir doktorla tanışmış olduk memleketine geldiğimizden beri. Diğerleri hep sen ne bilirsin biz boşuna mı okuduk onca yıl tribine girdi şimdiye kadar, sinir ettiler beni. Çocuk sana öyküsünü anlatamaz ki ben anlatıcam şüphelerimden bahsedicem ki doğru teşhisi koyabilÇocuk doktorları 20 yıldır hiç değişmemiş Yeğenlerim de de sinir ediyorlardı şimdi çocuklarımda da sinir ediyorlar
Nörolojiye Profa gidicez Ali Cansu varmış ama çok dolu Perşembeye anca randevu alabildik