- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.887
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #36.641
Rego eğitim vereceksen kesinlikle profesyonel destek almanı öneririmTamam noss deneyeyim bende. Insallah dayanirim ama bizim anneanne ve dede ne yapar bilemiyorumkara vicdanli derler kesin
Dur sana da atam notlarıYa şaka gibioğlan zaten sallarken mayismisti ama bıraktıktan en fazla 10 dk içinde kendi uyudu. Kızı da yatağa koydum. Çıktım az isim vardı onu halledeyim dedim. Yaklaşık 25 dk ağladı. Ve şuan uyudu. Oğlum da normalde sese uyanır hiç uyanmadı. Gerçekten oldu mu şimdi yani az dirayetli olmak gerekiyor sanırım. Kapı da bekledim aglarken insan yine dayanamıyor. Bakalım bir sonraki uyku nasıl olacak.
Detaylarıyla ne yaptığımı anlatıcam elocum dur hele
Benim uzun bi hazırlık sürecim oldu öyle dediğin gibi pat diye bırakmadım yani
Ağlamaları en aza indirmeye çalıştım
Ben her şeyden önce odayı hazırladım.
Yatağın içinin ve etrafının boş, odanın karanlık olması gerekiyor ki uyku bastirdiginda odadaki objelere bakıp dikkati dağılmasın.
Sonra odada uyumaya alıştırdım uzun bir süre
Odaya gidip uyku rutinlerini yaptık yatağa yatırdım ilk ağlamada hemen alıp destekle uyuttum
Sonra da asıl eğitime başladım
Bu noktada her şey bir önceki adımla aynıydı
Odaya gidip rutinleri uyguluyoruz yatağına bırakıyoruz ama ağladığında uyuyana kadar almıyoruz
Bu benim sectigim yöntem aslında programda 3 farklı yöntem daha var sen bebeklere ve sana en uygun olanını seçiyorsun
Benim uyguladigimda bebek ağlamaya başlayınca saati 10 dakikaya kuruyorsun susmazsa 10 dk sonunda içeri girip sözlü telkinde bulunuyorsun
Ama 10 dakika içinde 10 saniyelik sessizlik veya mızırdanma olursa süreyi sifirliyorsun
Ben süreyi 6 dakikaya ayarlamıştım ortalama 4-5 dakikada bir sakinleştiler hiç bölmedim
Ya ne bileyim çok heyecanlandım.Dur sana da atam notları
Ama bebeler uyanık şu an uyusunlar öyle atcam
At kuzum bekliyorumRego eğitim vereceksen kesinlikle profesyonel destek almanı öneririm
Onların da senin de psikolojiniz çok önemli çünkü ben ne kadar anlatsam da bir şeyler muhakkak eksik kalır
Epey not almıştım onları atayim bi oku vakit buldukça ondan sonra karar ver istersen
Hımmmm güzelmiş aslında iştahlarının açılması ama ilk kez böyle bir şey duydumOnu denedim sonucu söyleyeyim 4 saatte bir uyanan bebelerimin iştahı açıldı gece. 3 saatte hatta 2 saatte bir kalkıp yemeye çalışıp, sabah hiç yememeye başladılar. Yatmadan önce muhallebi bir daha töbe dedim. Sabah veriyorum ne vereceksem
Peki birinin ağlamasına uyuyan uyanmıyor mu ?Ben ağlattım canım
Acımasız bi yöntem ama mecbur kaldım
Yardımcı olacak kimse yok malesef bu konuda eşim de gölge olmasın yeter modundayım
Pış pışla sandalyeyle ikisine birden yetecek durumum yoktu ne yazık ki
Başlamadan önce bir hafta kadar odalarında karanlıkta uyumaya alıştırdım o dönem eğitimin kendisinden daha zordu yine destekle uyutuyordum çünkü
Başlayınca da yatağa koyup odada saklandım güvende olduklarından emin olmak için
Ilk gün biri 25 biri 35 dakika ağladı
Ikinci gün biri 8 dakikada uyudu diğerinin uyuması 15 dakikayı buldu
3.gün biri 3 dakikada diğeri 7 dakikada uyudu
Şimdi koyuyorum ağlamıyorlar oynaya oynaya uykuya dalıyorlar
Basta çok vicdan yapmıştım ama avatara da dedim o perdeyi açınca ağlamalar bıçak gibi kesildi o an aydınlandım resmen yalandan kucak için agliyorlar
Dayanamayıp aldigin zaman ağlama eşiğini artırırsın ya hiç bırakmayacaksın ya hiç ellemeyeceksin
Boş yere ağlamış olurlar yani buna dikkat edersen rahat geçer en azından
Anacım bi tane olsa ağlatma her şeyiyle ilgilen üzerine düşYa ne bileyim çok heyecanlandım.Ağlatma fikri içime yatmiyordu. Senden aldığım cesaretle bıraktım gitti. Senin söylediğin rutinler bende epeydir var zaten. Aynı odada uyuyolar. Şuan karanlık değil daha ama ben onları gece karanlıkta uyutuyorum gece yanlarına gittiğimde ışık hiç açmıyorum. Aslında genel olarak rutinlerimiz vardı. Bir sallama işini ve gece beslemesini bırakamadık. Şimdilik işe yaradı sonra ne olur bilmiyorum. Gerçekten artık çok bunaliyoruz. Strese giriyoruz hep beraber. İnşallah basarabilirim. Artık gerçekten yoruldum. Hem fiziksel hem psikolojik olarak.
Ben bekliyorum seni acele etmene gerek yok. Biraz heyecanlandım sadece
Yok ya çok şükür hiç öyle bi problem yaşamadımPeki birinin ağlamasına uyuyan uyanmıyor mu ?
Kesinlikle haklısın sürekli biri yanında olsun ki rahata eresin. Ama yok işte. Çok zor gerçekten 2 bebeğe bakmak. Birde burda 3. Çocukları olanlar var. Onlar bordo bereli zaten. Diyecek lafım yok onlara alkışlıyorumAnacım bi tane olsa ağlatma her şeyiyle ilgilen üzerine düş
Iki tane olunca biri mecbur ağlıyor
En iyi ihtimalle sen birini uyuturken diğeri muhakkak ağlıyor
Yatılı yardımcı lazım başka türlü imkansız aglamamalari
Benimkiler sallarken daha çok ağlıyorlardı ordan cesaret aldım ben de
Nolacak en fazla 10 dk uzun ağlarlar dedim başladım valla
Önce yanlarına gidip bakıyorum solunum yolu açık mi tehlike oluşturacak bir şey var mi diyeKesinlikle haklısın sürekli biri yanında olsun ki rahata eresin. Ama yok işte. Çok zor gerçekten 2 bebeğe bakmak. Birde burda 3. Çocukları olanlar var. Onlar bordo bereli zaten. Diyecek lafım yok onlara alkışlıyorum
Peki gece agladiklarinda nasıl yol izledin ?
Hımmmm güzelmiş aslında iştahlarının açılması ama ilk kez böyle bir şey duydumsonuçta sindirim gece daha azdır .Denekki seninkileri ters tepti Ya yesinler ne yiyeceklerse 6 aydan sonra çok iştahsızlık oluyor ne yedireyim şunlara diye şaşırıp kalıyorsun her şeyi reddediyorlar . Şu an gece 20 kere yeseler veririm .Zaten emmiyorlarda iyice sıkıntı oluyor .
Tamam kuzum öyle deneyeyim bakalım nasil tutcam oglani. Bende gece fazla vereyim diyodum tamam öyle yapmayayım kesin yemez benmkilerde
Ay yaaa annişler çıldırıcam 5 gündür kızın çığlık çığlığa ağlıyor uykuya geçemiyor ne yapsam sakinleşmiyor en son ağlamaktan yoruluyor uykuya dalıyor ..gece boyunca da arada çığlık atıp uyanıyor sallıyorum uyuyorÖnce yanlarına gidip bakıyorum solunum yolu açık mi tehlike oluşturacak bir şey var mi diye
Sonra bezleri kokluyorum kaka yapıp yapmadıklarını kontrol etmek için
En son ateşlerini ölçüyorum sorun yoksa hiçbir şey yapmıyorum
Kaka varsa hızlıca bezi alıp geri yataklara bırakıyorum
Ateş varsa sallayarak kucakta uyutabilirsiniz iyileştikten sonra aynı tutarlılıkla devam edin diyor danışman
Gündüz atayim canım yine hatırlat banaAy yaaa annişler çıldırıcam 5 gündür kızın çığlık çığlığa ağlıyor uykuya geçemiyor ne yapsam sakinleşmiyor en son ağlamaktan yoruluyor uykuya dalıyor ..gece boyunca da arada çığlık atıp uyanıyor sallıyorum uyuyorNosking nos canım 5 hafta mı dedin bu atak mı yoksa Bana da atar mısın notlarını canım
Kimden aldın nos eğitimiAlın aldırın resmen hayatın değişti bir haftada
Yaa bide su tablolar oluyor ya 180 ml icmeleri lazim su ayda falan Allahım ben gördükce deliriyorum. 8 defa beslemek cidden eziyet yenidogduklarinda boyle olur normal insanlarinBen yandım sen yanma RegoooomBende tutamam sanıyordum ama müzikti, eğlenceydi unutuyor benimkiler. Evde düğün havası mevcut Sende sevdikleri bişeyle oyalarsın. 2 gün oyala bitti, saati uzattınmı ml çoğalır. Yoksa saatler aynıyken yükseltmiyorlar içtiklerini Bekle bekle şiştim haftalarca
Bu arada gece 6 versem içiyorlar uykuları arasında ama sabah hiç birşey yemiyorlar öyle olunca. Denedim yamuldumSonra gece düşürünce bu sefer uykuları bölündü çarşafa dolandı. Çok büyük kısır döngüye yakalanırsın aman diyim
Çok şükür ben kendi uygulamam şöyle akşam 10 gibi önce biberon veriyorum. iki park yataklarına koyuyorum hafif gece lambası yanlarına özellıkle bir peluş yastık baykuş figürlü önce onu yakalıyorlar ,,emzikleri ağızlarında oda sakinleştiriyor sonra ninni faslımız en güzel küçük kurbağayı söylüyorum sonrası eee eee ee la la...aynı anda hiç uyumadılar biri hep sonraya kalıyor.. sesim onları sakinleştiriyor teysesi .. Ama gece saat 2 ve sabah 6 gibi illa yine biberon istiyorlar...sabah uykuları da güzel çok şükür..oyuncak peluşları sadece uyurken veriyorum.. anlıyorlar arada fire veriyiz ama sabır...Yok ya çok şükür hiç öyle bi problem yaşamadım
Önceden çok kasıyordum kendimi şimdi uyku saatleri boyunca zaten almıyorum diye saldım gitti
Şimdiye kadar birinin atlamasına diğeri uyanmadı hiç çok şükür
Hemen gecsin su sancilar ya ne versek de fayda etmiyodKuzum geçmedi ama eskisi kadar kasılıp ağlamıyorlar daha rahat geçiyor. Nadiren o kasılmalı bol ağlamalı gaz durumu yaşanıyor
Parol içtim sabaha karsi uykusuzluktan basim agriyor gozume de sıçradı agri, ilac da biİştahları gece açılıyor gündüz yine yemiyorlar
Gündüz her saat başı beslerim hiç problem olmaz ama gece uykum sık bölündüğü zaman zombi oluyorum benVe malesef gece beslenmelerinin arasını sıklaştırıyorlar Benim bebelerde zombi herhalde