- 8 Mayıs 2019
- 14.460
- 20.307
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #36.621
Teoride özel bir durum yoksa 6-7 ay arası tek beslenme yeterliymis.
8.ayda da gece beslenmesine gerek yokmuş artık.
Uyku eğitimine başlayana kadar benimkiler de 2 kere kalkıyorlardı alışkanlık haline gelmiş.
Kesintisiz uykuya geçince gece beslenmesini de kestim.
Beslenme saati gelince mızırdanıp uykuya devam ediyorlar
Sabahları da öyle aşırı açlık belirtisi göstermiyorlar.
Zaten bi yerden sonra ekstra kalori aldıkları için gündüz beslenme kalitelerini de olumsuz etkiliyormus gece beslemek.
Benimkilerin gündüz mama sıklığı da çok azaldı 3 kere veriyorum
Ayni dert bende var 11 bucukta yedirip yatiriyorum 3 bucuk sonra 6 bucuk diye gidiyo. Hala 8 kere beslenme yapiyoruz mamayi arttrmiyorlar ne yapabilirim kizlar yabide oglum hic ama hic derin uyumuyor 1 er saat arayla uyanfi aglandi sizlandi cok yorgunum uykusuzum
Bi denesene bi gece ikinci beslenmeyi yapma bakalım ne yapacaklarEtkiliyor işte ondan bende kesmek istiyorum en azından birini. Gece 1 kez kalksalar banada kendilerine de mis olur.
Gece yedikleri için gündüz mızıldanıyorlar. Mamalar dökülüyor ek gıda istenmiyor. Ml'de bir türlü yükselmiyor.
Bi denesene bi gece ikinci beslenmeyi yapma bakalım ne yapacaklar
Yani uykuya döndürmeye çalış 4.30 uyanmasinda
Biberonsuz uykuya dönmüyorlarsa alışmışlar demektir
Ben uyku eğitimine başlamadan önce karanlıkta uyumaya alıştırdım bir hafta kadar
O bile uyku sürelerinde o kadar büyük fark yarattı ki inanamazsın
Özellikle gündüz uykuları
Bunu kesinlikle dene derim.
Harika çok sevindim . Bu konuda kararlı olmak en doğrusu sanırım .Çok şükür alıştılar canım kendileri dalıyor artık
Bu yolda akıttığım kan, ter ve gözyaşının hesabı yok çetin bi savaş oldu
Valla ben hiç pış pat uğraşmadım ağlatarak verdim eğitimi.
Ilk gece kendimi çocuğunu çöpe atan vicdansizlar gibi hissettim ama gündüz perdeyi açmamla susmalari bir olunca anladım dönen numarayı
Hicbir şey yok bildiğin fake ağlama yani.
Inan sallayarak uyuturken çok daha fazla ağlıyorlardı
Uzun süren vicdan muhasebesi sonrası verdiğim en doğru karar olduğunu anladım
Gün içindeki enerjilerini bile etkiledi
Ben kızları huysuz sanıyordum meğer uykusuzlarmis.
Doktorumuzla görüştüm gece beslenmesini de kestik
Uyumak çok güzelmiş
Benimkilerden biri artık gece hiç yemek istemiyor ama diğeri iştahsız olduğu için gece bir sefer istiyor . Bunun tek kuralı yatmadan önce iyi doyurmak . Artık seninkilerde büyüdüler yatmadan önce iyi doyur. En doyurucu mamada muhallebi yapıp içine yiyebileceği ne varsa koymak . Gerçekten çok iyi oluyor . Benimkiler mama yemeselerdi çok su içiyorlar geceleri . Onu bir aşamadık vermesem kıyamet kopuyorNos bayadır sesin çıkmasada çok iyi yol kat etmişsin Kesinlikle herşey uykuya bağlı ne zaman düzgün uyusalar ertesi gün rahat geçiyor.
Şu gece beslenmesini teke ne zaman düşürüyoruz sen bize onla gel. Hiç kalkmamayı geçtimHala 2 kez besleniyorlar 12:30 ve 4:30 olarak
Ben deeeeeee
Benimkilerden biri artık gece hiç yemek istemiyor ama diğeri iştahsız olduğu için gece bir sefer istiyor . Bunun tek kuralı yatmadan önce iyi doyurmak . Artık seninkilerde büyüdüler yatmadan önce iyi doyur. En doyurucu mamada muhallebi yapıp içine yiyebileceği ne varsa koymak . Gerçekten çok iyi oluyor . Benimkiler mama yemeselerdi çok su içiyorlar geceleri . Onu bir aşamadık vermesem kıyamet kopuyor
Sen basladım diyodun kuzum nasıl bir yöntem uyguluyorsun. Bende artık baslayayim diyorum oglanda. Kizda basladım gibi odasina goturuyorum ortusuyle birlikte uyuyor. Ama oglanda yaptım olmadı agliyor tamm aglasin diyorum bekliyorum daha da siddetlenince gidip alıyorumUyku eğitimi der susarım rego
Alın aldırın resmen hayatın değişti bir haftada
Tam diyet programi sık sık yiyorlar ve fitlerRegen bizimkilerde mamayı hiç artırmıyor ya neden öyle oluyor ki. Sende geleceğimi görüyorumsanırım az sık beslenmeye alıştılar
Oglanda gunduzleri 4 ölcek ama gece 3 bucuk ancak yiyor haliyle daha cabuk acıkıp derin uyuyamiyor. Kizda da 3 ölcegi gecemedim. O gecede ayni ölcü yiyor ama bu aptamile geceli 3 saat olunca uyanmaya basladı3 saati zorlayarak 4 saate çıkartabildim ama mama arttırma bizde de anca öyle oldu. Hala bile istemiyorlar belli bir ml geçtikten sonra canıma okuyarak yiyorlar.3 saatte bir 3-3,5 ölçekti. Şimdi 4 saatte bir 4-4,5 ölçek yiyorlar. Günde 6 kez besleniyorlar. Arada meyve filan veriyorum işte o zaman iyice şaşıyor herşey.
Geçiş dönemi çok zormuş gerçekten
Gece zaten günleri günlerini tutmuyor bir gün biri bir gün biri canıma okuyor.
Büyümelerini iple çekiyorum
Oglanda gunduzleri 4 ölcek ama gece 3 bucuk ancak yiyor haliyle daha cabuk acıkıp derin uyuyamiyor. Kizda da 3 ölcegi gecemedim. O gecede ayni ölcü yiyor ama bu aptamile geceli 3 saat olunca uyanmaya basladıhepsinin huyu farkli farkli cidden buyusunler diye bekliyorum. 2 3 yasa kadar bize uykular haram bence
Şu mesajı okurken oğlanı ayağımda sallıyorum. Bir anda çocuğu hadi kendin uyu diye ayağımı çektimÇok şükür alıştılar canım kendileri dalıyor artık
Bu yolda akıttığım kan, ter ve gözyaşının hesabı yok çetin bi savaş oldu
Valla ben hiç pış pat uğraşmadım ağlatarak verdim eğitimi.
Ilk gece kendimi çocuğunu çöpe atan vicdansizlar gibi hissettim ama gündüz perdeyi açmamla susmalari bir olunca anladım dönen numarayı
Hicbir şey yok bildiğin fake ağlama yani.
Inan sallayarak uyuturken çok daha fazla ağlıyorlardı
Uzun süren vicdan muhasebesi sonrası verdiğim en doğru karar olduğunu anladım
Gün içindeki enerjilerini bile etkiledi
Ben kızları huysuz sanıyordum meğer uykusuzlarmis.
Doktorumuzla görüştüm gece beslenmesini de kestik
Uyumak çok güzelmiş
Ben ağlattım canımSen basladım diyodun kuzum nasıl bir yöntem uyguluyorsun. Bende artık baslayayim diyorum oglanda. Kizda basladım gibi odasina goturuyorum ortusuyle birlikte uyuyor. Ama oglanda yaptım olmadı agliyor tamm aglasin diyorum bekliyorum daha da siddetlenince gidip alıyorumonda nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum surekli sallanarak uyumak istiyor biraktigimda agliyor cok yoruldu kollarım artik
Tamam kuzum öyle deneyeyim bakalım nasil tutcam oglaniRego oyala. Saati uzat benim gibi o zaman ölçeğide yükseltecekler.
2 gün canıma okudular acıktım diye ama 1 saat oyaladım her seferinde arayı açtım o zaman 4 - 4,5 görüldü bazen keyifleri yerindeyse 5 bile yemek isteyebiliyorlar.
Gece çok yediklerinde sabah kesin az yiyorlar sakın gece yiyorlar diye fazla basmaBen o hatayı yaptım 2 haftam zehir Sabahları çok yemeleri lazım geceleri değil
Tamam noss deneyeyim bende. Insallah dayanirim ama bizim anneanne ve dede ne yapar bilemiyorumBen ağlattım canım
Acımasız bi yöntem ama mecbur kaldım
Yardımcı olacak kimse yok malesef bu konuda eşim de gölge olmasın yeter modundayım
Pış pışla sandalyeyle ikisine birden yetecek durumum yoktu ne yazık ki
Başlamadan önce bir hafta kadar odalarında karanlıkta uyumaya alıştırdım o dönem eğitimin kendisinden daha zordu yine destekle uyutuyordum çünkü
Başlayınca da yatağa koyup odada saklandım güvende olduklarından emin olmak için
Ilk gün biri 25 biri 35 dakika ağladı
Ikinci gün biri 8 dakikada uyudu diğerinin uyuması 15 dakikayı buldu
3.gün biri 3 dakikada diğeri 7 dakikada uyudu
Şimdi koyuyorum ağlamıyorlar oynaya oynaya uykuya dalıyorlar
Basta çok vicdan yapmıştım ama avatara da dedim o perdeyi açınca ağlamalar bıçak gibi kesildi o an aydınlandım resmen yalandan kucak için agliyorlar
Dayanamayıp aldigin zaman ağlama eşiğini artırırsın ya hiç bırakmayacaksın ya hiç ellemeyeceksin
Boş yere ağlamış olurlar yani buna dikkat edersen rahat geçer en azından
Ya şaka gibiBen ağlattım canım
Acımasız bi yöntem ama mecbur kaldım
Yardımcı olacak kimse yok malesef bu konuda eşim de gölge olmasın yeter modundayım
Pış pışla sandalyeyle ikisine birden yetecek durumum yoktu ne yazık ki
Başlamadan önce bir hafta kadar odalarında karanlıkta uyumaya alıştırdım o dönem eğitimin kendisinden daha zordu yine destekle uyutuyordum çünkü
Başlayınca da yatağa koyup odada saklandım güvende olduklarından emin olmak için
Ilk gün biri 25 biri 35 dakika ağladı
Ikinci gün biri 8 dakikada uyudu diğerinin uyuması 15 dakikayı buldu
3.gün biri 3 dakikada diğeri 7 dakikada uyudu
Şimdi koyuyorum ağlamıyorlar oynaya oynaya uykuya dalıyorlar
Basta çok vicdan yapmıştım ama avatara da dedim o perdeyi açınca ağlamalar bıçak gibi kesildi o an aydınlandım resmen yalandan kucak için agliyorlar
Dayanamayıp aldigin zaman ağlama eşiğini artırırsın ya hiç bırakmayacaksın ya hiç ellemeyeceksin
Boş yere ağlamış olurlar yani buna dikkat edersen rahat geçer en azından
Detaylarıyla ne yaptığımı anlatıcam elocum dur heleŞu mesajı okurken oğlanı ayağımda sallıyorum. Bir anda çocuğu hadi kendin uyu diye ayağımı çektimşimdi sağa sola kafayı koyuyor bakalım.
Sen pat diye bıraktın mi yatağa. Bende mi öyle yapsam. Artık bunalımlardayim. Gece sürekli ayaktayım. Kızım nerdeyse 10 aylık olcak bu sıra kundakla uyumak istiyor. Oğlum da kucakta daha çok uyumak istiyor uyku saatleri biri ayağıma biri kucağıma. Geceleri zaten bana uyku yok. Bu ara bende çok sinirleniyorum. Uykusuzluk çok etkiliyor hem bebeleri hem beni. Bugünden itibaren kararlı davranicam. İnşallah faydası olur