- 8 Mayıs 2019
- 14.460
- 20.307
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #36.501
Bende ikizlerden birine mama tutturamadım hipp, sma, aptamil sancı yaptı garıl gurul . Golden Goat seviyor ama kakasını yeşil yapıyor sürekliKızlar ya sma çok gaz yaptı bizim bebelerde sürekli kıvranıyorlar. Başka hangi mamayı önerirsiniz? Evolvia alacaktım ama o da şekerli. Hipp palmli. Ne kaldı geriiiye
Ya biz sadece yatarken veriyoruz ya resmen kıvranıyorlar. Biz de ona bağladık direk. 1 haftadır veriyoruz ve 1 haftadır var bu sorunBak bizde de gaz cok olmustu ondan birakmstm sma yı. Ama bu aylarda da gaz yapiuormus mu sasirdim
Maşallah maşallahAynen ufak ufak hazırlık yapmaya başladım bile. Allah razı olsun cnm .. erkek bebeklerden pek bişiy kalmadı prensesime çoraplar belki ... kızlar cidden yok sayılır takımlar vardı ama ikiz olunca kullanılmayan hiçbişey yok...yine fazla bişey almayacağım çok geliyor hediye... şükürler olsun uyku düzenimiz oturdu .. ek gıdada artık düzendeyiz .. bir ay sonra sünnet olacaklar doğum günleriyle birlikte bahçede bir cemiyet düşünüyorum... o zaman havalar mis gibi olur inşallah..becerikli bir tanesi nerdeyse kendi yürüyecek artık onun işlerine şaşırmayı bıraktım...öyle ilerleyen zamanlar güzel geçiyor .. covidden sonra ateş vs.. olmadı bizde maşallah annelerine çok yardımcı oluyorlar... hamileligimin de sorunsuz ilerlemesi rabbimin nimeti.. ya uzun oldu kusura bakma her zaman yazamıyorum ama takipteyim bakıyorum herkes çok iyi korunuyor benden sonra bir hamiş var geri kalan herkes amannnn diyor
Hepsi ayrı bir dünya bu bebelerin. Valla gene gidicem similac alıcam bu gidişleBende ikizlerden birine mama tutturamadım hipp, sma, aptamil sancı yaptı garıl gurul . Golden Goat seviyor ama kakasını yeşil yapıyor süreklibebelac gold aldım gazını artırdı. Similac alacaktım malum durumdan kaldı. Evolvia Fason filan dediler almadım. Doktorumuz aptamil prosyneo diye bulursanız çok iyidir dedi. Sadece nette bir iki yerde var çok pahalı ve diğer konu güvenilir mi emin olamadım. Annem tutturdu pirinç unu verelim diye. Şimdilik bebelac ile gidiyoruz ama ne yapsam bilemedim. Diğeri de aptamil içiyor. Sma onda da sancı yaptı koca paket elimde kaldı arada vereyim diyorum bitsin yazık diye
Aynen öyle yavrum her biri ayrı olayYa biz sadece yatarken veriyoruz ya resmen kıvranıyorlar. Biz de ona bağladık direk. 1 haftadır veriyoruz ve 1 haftadır var bu sorun
Maşallah maşallah
Hepsi ayrı bir dünya bu bebelerin. Valla gene gidicem similac alıcam bu gidişle
Şu an için en korktuğum şey hamile kalmak, bir de iki bebeyle yalnız kalacaksam eğer. Vay benim halime. Allah yardımcımız olsun. Ailene söyledin mi bu arada, anneme daha söylemedim diyordun ne oldu tepkileri ?Aynen ufak ufak hazırlık yapmaya başladım bile. Allah razı olsun cnm .. erkek bebeklerden pek bişiy kalmadı prensesime çoraplar belki ... kızlar cidden yok sayılır takımlar vardı ama ikiz olunca kullanılmayan hiçbişey yok...yine fazla bişey almayacağım çok geliyor hediye... şükürler olsun uyku düzenimiz oturdu .. ek gıdada artık düzendeyiz .. bir ay sonra sünnet olacaklar doğum günleriyle birlikte bahçede bir cemiyet düşünüyorum... o zaman havalar mis gibi olur inşallah..becerikli bir tanesi nerdeyse kendi yürüyecek artık onun işlerine şaşırmayı bıraktım...öyle ilerleyen zamanlar güzel geçiyor .. covidden sonra ateş vs.. olmadı bizde maşallah annelerine çok yardımcı oluyorlar... hamileligimin de sorunsuz ilerlemesi rabbimin nimeti.. ya uzun oldu kusura bakma her zaman yazamıyorum ama takipteyim bakıyorum herkes çok iyi korunuyor benden sonra bir hamiş var geri kalan herkes amannnn diyor
Amin amin inşallah. Hem kör hem ikiz anası olmak çok zor. Tek göz Busbulanik, dengemi sağlayamıyorum çoğu zaman. Bu hafta eşim izin aldı da bugün rahatladım birazcık. Hangisine koşacağımi şaşırdım dün. Bi de ikide birde kaka yaptılar. Çocuklar da şaşırdı tek beni görünce evde. Büyük bi sessizlik, sürekli ağlayan anne. Ne bileyim ya Allah yardımcımız olsun. Bi yerden sonra kimseden fayda yok demek ki.Allah korusun inşallah sağlığına kavuşursun tez zamanda kuzum. Valla öyle ki aman sen doğur şöyle yaparız böyle bakarız diyenler yok ortada. Annem sağ olsun yardımcı ama sürekli bunlar ne biçim çocuk diyip duruyor.Sanırım belli yaştan sonra onlarda kaldıramıyor. Ne bırakmaya gönlü el veriyor ne bakmaya sabrı var ondan en ufak şeye kızıyorlar. Eşimle de ters düşüyorlardı arada. Eşim ses etmezdi elbette ama annem kızıyordu baya kendi kendineneden bilmiyorum ama yaşanıyor maalesef
Allah yardımcın olsun kuzum benim hiç kolay değilŞu an için en korktuğum şey hamile kalmak, bir de iki bebeyle yalnız kalacaksam eğer. Vay benim halime. Allah yardımcımız olsun. Ailene söyledin mi bu arada, anneme daha söylemedim diyordun ne oldu tepkileri ?
Amin amin inşallah. Hem kör hem ikiz anası olmak çok zor. Tek göz Busbulanik, dengemi sağlayamıyorum çoğu zaman. Bu hafta eşim izin aldı da bugün rahatladım birazcık. Hangisine koşacağımi şaşırdım dün. Bi de ikide birde kaka yaptılar. Çocuklar da şaşırdı tek beni görünce evde. Büyük bi sessizlik, sürekli ağlayan anne. Ne bileyim ya Allah yardımcımız olsun. Bi yerden sonra kimseden fayda yok demek ki.
Mamadan o zaman kuzum. Aptamilde dene istersenYa biz sadece yatarken veriyoruz ya resmen kıvranıyorlar. Biz de ona bağladık direk. 1 haftadır veriyoruz ve 1 haftadır var bu sorun
Maşallah maşallah
Hepsi ayrı bir dünya bu bebelerin. Valla gene gidicem similac alıcam bu gidişle
Eşimle böldüm demişsin ya nasıl böldün bende bugün itibariyle tek başıma kaldım senin gibiYok zaten kimseyi sallamıyorum gamsız bi insanım ilk başta çok takıldım sinir oldum ama sonra he deyip geçmeyi öğrendim
Gaz problemimiz çok olmadı açıkcası bizde uyumama sorunu var cin gibiler ama bakımları kolay olsa süper olur
Geceyi böldük zaten eşimle kimin bahtına ne çıkarsa
Sen nasılsın beybi ne var ne yok
Ek gıda hayırlı ola :)
Benim başıma olmadık işler geldi ya, 7 aylık olduk, ama annem yardim etmekten vazgeçti, dün esim kızımın uyku tulumunu giydiriyordu o arada kızım da ağlamaya başlamış, hatta katılmış biraz ağlarken, iyice uykus u gelmişti. Annem de müdahale etti , eşimde dur b3n giydiriyprum dedi, o da naparsaniz yapın, kendin bak cocuklarina deyip bağırdı . Küstü , orucluydu yemek bile yemedi. Bugün de gelmedi hiç. Tek başıma kaldım koca gün. O kadar çok yoruldum ve ağladım ki . Hem gözüm kör oldu. Stres sıkıntı yapmamam gerek hem bana yapriklarina bakın. Geçen kayinvalidem de artık kendin bak, ben ramazanda gelmeyeyim çok zor oLuyo dedi. Herkes beni böylece bırakıp kaçtı anlayacağın. Çok zoruma gitti . Kendiliğinden durun ben bi deneyim demek başka, böyle üzgün ortada kalmış gibi bıraktılar beni.
Gözüm hiç açılmayacak böyle giderse. Stres sıkıntı azalacağına arttı hayatımda
Söyledim canım cinsiyeti belli olunca ayy herkes tebrik etti biraz düşünüyorlar bni tabikide ama herkes yanındayız arkandayız dedi inanın bir o kadar daha mutlu oldum...Şu an için en korktuğum şey hamile kalmak, bir de iki bebeyle yalnız kalacaksam eğer. Vay benim halime. Allah yardımcımız olsun. Ailene söyledin mi bu arada, anneme daha söylemedim diyordun ne oldu
Canm rabbim tez zamanda şifanı versin dualarım seninle... bu bir sınav anne olarak rabbim yardım etsin sana..Şu an için en korktuğum şey hamile kalmak, bir de iki bebeyle yalnız kalacaksam eğer. Vay benim halime. Allah yardımcımız olsun. Ailene söyledin mi bu arada, anneme daha söylemedim diyordun ne oldu tepkileri ?
Amin amin inşallah. Hem kör hem ikiz anası olmak çok zor. Tek göz Busbulanik, dengemi sağlayamıyorum çoğu zaman. Bu hafta eşim izin aldı da bugün rahatladım birazcık. Hangisine koşacağımi şaşırdım dün. Bi de ikide birde kaka yaptılar. Çocuklar da şaşırdı tek beni görünce evde. Büyük bi sessizlik, sürekli ağlayan anne. Ne bileyim ya Allah yardımcımız olsun. Bi yerden sonra kimseden fayda yok demek ki.
Dimi ya bu bebeler ne zorluklarla ne dualarla geldi ama bi degisikler cidden bende anlam veremiyorumYahu hem annelere hem kaynanalar bir haller oldu diyorum inanmıyorsunuz. Yaşamayanımız kaldı mı şu süreçteCidden neden ya neden? Çoğumuz tüp bebek anneleriyiz zaten yeterince yıpratıcı süreçlerden geçtik olana kadar bari olduktan sonra rahat olsaydık. Ama yok...
Modacım boşver kuzum sende. Tek başına daha rahat bak emin ol. Biraz daha yoruluyorsun ama en azından kapris çekmiyorsun. Hemde bebeler yalnızken, evde senden başka kimse yokken daha sakin oluyorlar. Allah kolaylığını versin sanada
Amin amin gerçekten çok çok zor bisey, en yakının dahi olsa bi tuhaf haller . Bi tuhaf şeyler ne bileyim ya .Allah yardımcın olsun kuzum benim hiç kolay değilŞöyle diyorum ne olursa olsun Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ya aşırı zengin olacaksın ya da gerçekten halden anlayan sağlığı yerinde keyfi yerinde yakınların olacak ikiz bebek büyüteyim dersen. Sağlık versin Rabbim herkese önce bebelerimize sonra bizlere de şu süreci atlatalım inşallah
Valla iki gündür annemden ses yok , görüntülü aradım onu bile açmadı. Torunlarını falan hep gözden çıkardı galiba. Böyle inat kimsede yok . Kendi kendini uzmekten başka ne ise yarıyor acaba inadı bilmiyorum. Napayım benim derdim kendime yetiyor zaten , dediğin gibi bir sürü psikolojik şeyden geçtik, bi de kör oldum üstüne. Bu yapilan hiç reva değil. Ne yapayım artık. Tek başıma inşallah güzelce baş edebilirim. Zaten emeklemeye falan başlasalar kendilerini daha fazla oylayabilirler herhalde.Yahu hem annelere hem kaynanalar bir haller oldu diyorum inanmıyorsunuz. Yaşamayanımız kaldı mı şu süreçteCidden neden ya neden? Çoğumuz tüp bebek anneleriyiz zaten yeterince yıpratıcı süreçlerden geçtik olana kadar bari olduktan sonra rahat olsaydık. Ama yok...
Modacım boşver kuzum sende. Tek başına daha rahat bak emin ol. Biraz daha yoruluyorsun ama en azından kapris çekmiyorsun. Hemde bebeler yalnızken, evde senden başka kimse yokken daha sakin oluyorlar. Allah kolaylığını versin sanada
Ne güzel ben de çok sevindim senin adına canim.Söyledim canım cinsiyeti belli olunca ayy herkes tebrik etti biraz düşünüyorlar bni tabikide ama herkes yanındayız arkandayız dedi inanın bir o kadar daha mutlu oldum...
Amin amin gerçekten çok çok zor bisey, en yakının dahi olsa bi tuhaf haller . Bi tuhaf şeyler ne bileyim ya .
Valla iki gündür annemden ses yok , görüntülü aradım onu bile açmadı. Torunlarını falan hep gözden çıkardı galiba. Böyle inat kimsede yok . Kendi kendini uzmekten başka ne ise yarıyor acaba inadı bilmiyorum. Napayım benim derdim kendime yetiyor zaten , dediğin gibi bir sürü psikolojik şeyden geçtik, bi de kör oldum üstüne. Bu yapilan hiç reva değil. Ne yapayım artık. Tek başıma inşallah güzelce baş edebilirim. Zaten emeklemeye falan başlasalar kendilerini daha fazla oylayabilirler herhalde.
Allah akıl fikir versin koca koca kadınlar ya.
Ne güzel ben de çok sevindim senin adına canim.
Dimi ya bu bebeler ne zorluklarla ne dualarla geldi ama bi degisikler cidden bende anlam veremiyorum
Söyledim canım cinsiyeti belli olunca ayy herkes tebrik etti biraz düşünüyorlar bni tabikide ama herkes yanındayız arkandayız dedi inanın bir o kadar daha mutlu oldum...
Kızlar ya sma çok gaz yaptı bizim bebelerde sürekli kıvranıyorlar. Başka hangi mamayı önerirsiniz? Evolvia alacaktım ama o da şekerli. Hipp palmli. Ne kaldı geriiiye
Inşallah buluruz ,1 kere daha böyle küsmüştü biz gitmiştik özür dilemiştik, hakkı değildi o zaman da, sayımla konuşmuştum annem böyle böyle yapıyor çok üzülüyorum diye, o da haklı mi olmak istiyorsun mutlu mu demişti. Ki bazen haklı olmak mutluluk getirmiyor , ben de hiç sevmem haklı olmayı, hakkı olan üzülür genelde. Ama bu seFer çok farklı ben gidemem iki bebeyle .bakalim nereye kadar sürdürecek. Torunlarını da gözden çıkarmış, kaç kere görüntülü aradım hiç açmadı. Ben de bekliycem artık ne zaman cani isterse. Bu kez kendi bilir . Benim derdim kendime yetiyor zaten napayım.Dimi sen birde üstüne rahatsızlandın nasıl vicdanı el verdi aklım almadı. Bizde böyle mi olacağız acaba diyorum bazen ama yok ya kıyamam diyorum ya ne zorluklarla kavuştuk. İnşallah bir an önce orta yolu bulursunuz sizde
Ortada bir kıskançlık seziyorum ya başka türlü olamaz. Ama bizi mi kıskanıyorlar bebelerimi bizden kıskanıyorlar nedir bilemedim. Ha Allah var benim annem sıkıntı çıkarmadı çok şükür çıkarmazda huyunu bilirim ama bende de kaynanaydı biliyorsunuz.
Neyse bunlarla atlatmış olalım inşallah
Inşallah buluruz ,1 kere daha böyle küsmüştü biz gitmiştik özür dilemiştik, hakkı değildi o zaman da, sayımla konuşmuştum annem böyle böyle yapıyor çok üzülüyorum diye, o da haklı mi olmak istiyorsun mutlu mu demişti. Ki bazen haklı olmak mutluluk getirmiyor , ben de hiç sevmem haklı olmayı, hakkı olan üzülür genelde. Ama bu seFer çok farklı ben gidemem iki bebeyle .bakalim nereye kadar sürdürecek. Torunlarını da gözden çıkarmış, kaç kere görüntülü aradım hiç açmadı. Ben de bekliycem artık ne zaman cani isterse. Bu kez kendi bilir . Benim derdim kendime yetiyor zaten napayım.
Benım yaşadığımdan daha kötüsünü kimse yaşamamıştır. Ana denen şahsa gel benım cocuguma bak demedım. Ben dikişli Olcam bana bak dedım sadece iyileşene kadar. Hadı bana bakmayıda bırak 1 tane kazan corba kaynat ana dedim. Hastanedeyiz ben 4 gün kaldım. O şahısta 4 gün kaldı benle 5.gün eve gectik. Bu arada Cocuklarıma ben bakıyorum. Hastanede hep yattı. Nerdeyse ben ona baktım. Vicdanım el vermedı cebıne harclıkta koydum bi ihtiyacını karşılarsın diye. 8. Gün kocam cagırıyor dedi çekti gitti. Gidiş o gidiş. Cocuklarımı bir daha görmeye gelmedı. Takısını takmadı. Kocası geldı sözde baba. Ben bebek göremem dedi evimde 1 kere bile yüzlerine bakmadı çekti gitti. Benı sildiler engellediler telde. Aradım bana küfür etti. Kocamada etti. Ben 1 tane saygısızlık etmedim onlara. Benım sütüm ayaklarıma kadar akardı. Üstüm ıslanırdı. Ama bana o kadar cok sey yaşattı Kı hiç sucum yokken stresten sütüm gittikçe azaldı ve bitti. El kapısında rezil etti beni. Hamıle ıken bile canının istedigi bir sey var mı diye 1 kere bile sormadı. Nasıl bakacaksın karnında 1 tanesi ölsün dedı. Hayırlı olsun evladım bile demedı. Bu laflara ragmen anadır atadır dedım sustum genede aradım. Ama olmadı olmadı bu kadarda evlat düşmanı olunmaz ki. Benım artık bi annem yok. Af dilemez zaten affetmemde sildim gitti o kadını.Inşallah buluruz ,1 kere daha böyle küsmüştü biz gitmiştik özür dilemiştik, hakkı değildi o zaman da, sayımla konuşmuştum annem böyle böyle yapıyor çok üzülüyorum diye, o da haklı mi olmak istiyorsun mutlu mu demişti. Ki bazen haklı olmak mutluluk getirmiyor , ben de hiç sevmem haklı olmayı, hakkı olan üzülür genelde. Ama bu seFer çok farklı ben gidemem iki bebeyle .bakalim nereye kadar sürdürecek. Torunlarını da gözden çıkarmış, kaç kere görüntülü aradım hiç açmadı. Ben de bekliycem artık ne zaman cani isterse. Bu kez kendi bilir . Benim derdim kendime yetiyor zaten napayım.
Çok doldum ya sende üzülme. Bu hayatta senden 1 tane daha yok. Kendını bebişlerine ver.Inşallah buluruz ,1 kere daha böyle küsmüştü biz gitmiştik özür dilemiştik, hakkı değildi o zaman da, sayımla konuşmuştum annem böyle böyle yapıyor çok üzülüyorum diye, o da haklı mi olmak istiyorsun mutlu mu demişti. Ki bazen haklı olmak mutluluk getirmiyor , ben de hiç sevmem haklı olmayı, hakkı olan üzülür genelde. Ama bu seFer çok farklı ben gidemem iki bebeyle .bakalim nereye kadar sürdürecek. Torunlarını da gözden çıkarmış, kaç kere görüntülü aradım hiç açmadı. Ben de bekliycem artık ne zaman cani isterse. Bu kez kendi bilir . Benim derdim kendime yetiyor zaten napayım.