2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Kaç gr fark var ikisinin arasında
1 cm boy 400 gr fark var benimkilerin aynı senin söylediğini hissediyorum
Bu kadar fark kucağa alınca nasıl böyle belli olabiliyor anlamıyorum :)

Bu büyüdükçe kolaylaşacak diyenler nerede ? Gerçekten daha da zorlaşıyor . Nedir bu yeni nesilin uyku sorunu anlamadım .

Aynen bizde de öyle oldu uyku ve mama düzeni bitti . 6 aylık emeğim resmen çöp oldu .

Kaç gr fark var ikisinin arasında
1 cm boy 400 gr fark var benimkilerin aynı senin söylediğini hissediyorum
Bu kadar fark kucağa alınca nasıl böyle belli olabiliyor anlamıyorum :)
500 gr var cnm ama kuş gibi geliyo zayf olan bu kadar mı fark eder sanarsın ki 2 kg fark var boy uzandı harika ikisinin de araştırmalarıma göre biri diğerine göre biraz büyük olurmuş zaten ama anne yüreği işte oda diğeri gibi olsun istiyorsun bide hala kusuyor zayıf olan kızım mamadan sonra

Kizlar mama değiştirmeyi düşünüyorum sütümün artık tamamen doğurabileceğini zannetmiyorum takviye vermeye karar verdim kilo alımını güzel sağlayan sevebilecekleri bi mama önerin aptamil disinda
Ben sadece similac kullandım. Aynı senin gibi gündüz sadece meme gece yatmadan 150cc mama. Henüz ek gıdaya da geçmedim. Geçen ay 1er kg dan fazla almışlardı. Ama bu ay hastalık vs biraz daha az alırlar heralde. Benimkiler arasında 20g fark var

Evet karakter olarak gerçekten cinsiyet farkediyor. Doğduğunda kızım acayip aglakti. Arada hala ağlıyor. Ama sakin oğlumun yerine heryeri karıştırmak isteyen çok çabuk sıkılan emekleyip etrafı karıştırmak isteyen ve herşeyi ağzıma götüreyim diyen bir çocuk haline geldi. Kızım olaylara çok mantıklı yaklaşıyor. Mesela ilk yürüteçe koyduğumda kızım hemen olayı kavradı ve koşturmaya başladı. Oğlum da 2 gün ona baktı. Olduğu yerde durdu. Üstündeki bütün oyuncakları yaladı. Sonra o da keşfedince şimdi oğlumu tutamiyorum. Ara hol bizim büyük orda takılıyolar. Ben hangi odaya girersem koşa koşa peşimden geliyolar.

Bu büyüdükçe kolaylaşacak diyenler nerede ? Gerçekten daha da zorlaşıyor . Nedir bu yeni nesilin uyku sorunu anlamadım .
Her bebe bir değil heralde. Ben büyüdükçe hep zorlandım. Eskiden insanlar bebeği besige bağlayıp işine gücüne bakarmis. Uyursa uyur uyumazsa kendi bilir hesabı. Bizde işi gücü bırakıp yavrularla uğraşıyoruz. Bizde de hata olabilir bilmiyorum

Aynen bizde de öyle oldu uyku ve mama düzeni bitti . 6 aylık emeğim resmen çöp oldu .
Uyku düzeni benim pek oturmamıştı şimdi iyice sarpa sardı. Ek gıdayı baya oturtmustum..gündüzleri nerdeyse mama almiyoduk. Hastalıktan sonra uzun bı sure kaşığı reddettiler. Anca yemeğe başladılar. Ama düzenik yok hala

Kuzum Lariş umarım hep keyifli geçer. Ben işe dönmek istemiyorum iki yıl ama gitsem psikolojik olarak iyi hisseder miyim diyorum sizi görünce. Gün boyu birlikte olunca pek verimli olmuyor yorgun düşüyorsun bıkıyorsun filan. Bir ee benim asıl işim evde oluyor. Evde halletmem gereken çok şey var o sürede onları yapabilsem keşke ama bebeklerle mümkün değil gibi sürekli başlarındayım

Geçmiş olsun ve kolay gelsin noss… biz şirketle güya anlaşmıştık Tv yi siz taşıyın biz kabul etmiyoruz dediler de yani güya sarıyorlar leş gibi bezler sürekli kim yıkacak onları zaten. Yine de bir sürü çizik filan olmuştu. Bir de eşyanız çok dediler söylendiler. Büyük eşya değilde ıvır kıvır vardı da biz toplamıştık zaten onları. Kitaplarımız fazla idi bizim ağır oluyor malum baya söylene söylene yaptılar. Taşınma olayı sıkıntı baya. Hatta şey derler iki taşınma bir yangına eş değer. Eşyalar öyle mahvoluyor. Yatak odamı mesela götüremem bir daha kaldırmaz taşınacak olsam.

Canım benim kuzular ile birşeyleri yetiştirebilmek bir mesele... Emin ol zamanı gelince iki yıl evdeyim dediğim o ana tüküreyim diyeceksin yorgunluk biriktiğinde uykusuzluk vurduğunda camdan dışarı bakamaz olduğunda yine konuşalım

Birde akçaağaç şurubu filan varmış tatlandırmak için için şeker yerine olabilir. Bal bir yaşından önce yasakmış zaten. Ama ben şekerle tanıştırdım bile bu haftada hemde emziği reçele dokundurdum pekmeze dokundurdum yoğurda dokundurdum biri bayılıyor tatlara. Tatlı tuzlu fark etmez atıyor emziği tekrar ver diye gözüme bakıyor. Üç ay dolsun ben tadımlık vermeyi düşünüyorum altıncı ayı beklemeyeceğim. Bir aksilik olmaz ise Mamayı pek sevmiyorlar zaten. Sütüm de az.

Son düzenleme:
Orası öyle şimdiden dayanamıyorum ki annem destek yani. Ne kadar daha böyle götürebiliriz destek olabilir bilmiyorum. Az dursunlar sizde yatayım diyorum çok bunalınca dışarı çıkıyorum bir markete gidip geliyorum filan iyi oluyor

Ben kardeşlerimde ikiz , annem hiç böyle kucakta gezdirdiğimi bilmem koyardım dururlardı. Güzel uyurlardı ben her işimi yapardım diyor . Ama bunlarla bir şey yapmak mümkün değil.

Canım kısmi çalışma imkanın olması çok güzel hem bebeklerden uzun süre ayrı kalmamış olursun hem de işten keyif alırsın çok sevindim senin adına inşallah böyle güzel devam eder
Şahane valla canım benim kreşin de içine sinmesine çok sevindim inşallah bu işe dönüş sana çok iyi gelir kuzucuklar da sağ salim kreşlerine gidip gelirler ❤
Maşallah canım benim bebekler doğduğunda aralarında 400 gr vardı minnak olan birkaç ayda arayı kapadı ama o beni emmiyor mesela günde iki kez sağdığım sütü veriyorum diğer öğünlerde aptamil mama veriyorum beni emen bebeye yetişti her bebekte aynı olmayabilir tabi etkisi mamanın
Bu arada 4. Ayda nasıl başladın ek gıdaya benim bebekler hala tam olarak kafalarını dik tutamıyorlar ya cesaret edemiyorum ek gıdaya şuan en azından boyunlarını sabit taşıyabilmeleri gerekir diye düşünüyorum nerede besledin mesela mama sandalyesinde mi bir sürü soru var aklımda
Canım ben de senin gibi işe dönmek istemiyorum aslında evde bebek bakımı da çok zor belki dönsem işim kolaylar rahatlarım diye düşünüyorum ama bebekleri bakıcıya emanet edebilecek güveni kendimde bulamadım henüz annemle bakıyorum ücretsiz izne çıktım Temmuz sonuna kadar ama o zaman mecbur bir bakıcı bulucaz annem tek başına bakamaz çünkü destek şart inşallah temmuza kadar kafayı yemem

Kg alımı nasil sence ve aptamil biraz şekerli gibi ya onun tadı nasıl anneyiz illaki tadım yapmışızdır
Ben hiç tadına bakmıyorum mamaların nedense kokladım bebelac çok güzel kokuyordu . Humana kokusu yok gibiydi. 500 er gr almışlardı bu ay, biz sanırım mamayı az veriyoruz 60, 75, 90cc diye gittik. 90cc de kaldık su anda . 5 kez 90 cc içiyorlardı günde. Simdi ek gıdaya geçtik daha güzel doyuyorlar. Zaten doktor da öğün yerine geçer ek gıda verince mama vermeyebilirsjniz demişti. Bakıyorum çocukların durumuna göre bazen veriyorum , bazen vermiyorum mamayı.
Bizim oğlanla kız sizinkilerin tam tersi. Oğlan fena, sabırsız. Ama herkes de en çok onu seviyor. O daha cana yakın gibi, gözünün içine bakıyor herkesin. Kızım biraz daha soğuk, temkinli.
Oğlan canimiza okuyor bildiğin.
Benim analar da herşeyi yaptırıyorlar saolsun, reçel falan tadına baktılar bol bol. Sabahları bir de ekmeği lanete bandırıp veriyorum biz kahvaltı yaparken çok sevdiler onu da. 6. Ayı bekleme kuzum ama 5. Ayda başla bence. Ancak olgunlasiyorlar. 5. Ayda tadimlara yap, 6. Ayda da tam olarak başlarsın. Tadım olayı çok sıkıcı zaten, ben bıraktım gibi bisey oldu. Yine değişik sebzelerle devam ediyorum ama öyle 2 kaşık falan yetmiyor , daha istiyorlar.

Teşekkür ederim canım benim

Ayy benim annem yanımda değil uzaktalar öyle olsa belki bakıcı ve annem olur emanet ederdim. Şimdi güvenemiyorum ayrı işte de normalde yoruluyorum baya zihinsel olarak yorucu. Bebeklere sabrım kalmaz diye korkuyorum filan öyle zor karar cidden

Benimde ilk annem verdi baktım hoşlarına gitti istiyorlar gözüne bakıyorlar ne yapayım bende yapmaya başladım kahvaltıda sadece ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…