- 29 Ekim 2019
- 6.700
- 8.798
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #3.301
Canım ben 30. Haftada doktor önerisi ile vuruldum. Erken doğum riskim yoktu tedavi ile gebe kaldığım halde. 37+3 de doğum yaptım ve iyiki yaptırdım dedim. Ben progestan ilacı da 32 ye kadar vuruldum mesela onada iyiki diyorum. Neden iyiki diyorum bebeklerim erken doğumdan değilde biri doğumda suyunu yuttuğu için diğerinde enfeksiyon nedeniyle küves e alındılar. Üstüne birde solunum sorunu olsaydı ne yapardım dedim. Bir gece yanımda kaldılar ikiz olmasına rağmen katın en sakın bebekleriydiler. Çok güzel emzirdim gece güzel geçti çıkış yaparken yatışa kaldık. Düşünün eşim eşyaları eve götürüp bizi almak için dönerken aradım gel ikisini de götürdüler diye. Küvezden bir hafta içinde kilo alarak çıktılar. İkiside maşallah şimdi iyiler 6 aylık oldukKızlar bu ciğer geliştirici iğne kaçıncı haftadan önce doğan bebekler için gerekli biliyomusunuz
950 1000 olmuşlardır canım Allahın izniyleBu hafta bakılmadı canım geçen hafta 850 840 gramdılar
Canım maşallah nasıl ikiz bakımı kaç kişi bakıyorsunuzCanım ben 30. Haftada doktor önerisi ile vuruldum. Erken doğum riskim yoktu tedavi ile gebe kaldığım halde. 37+3 de doğum yaptım ve iyiki yaptırdım dedim. Ben progestan ilacı da 32 ye kadar vuruldum mesela onada iyiki diyorum. Neden iyiki diyorum bebeklerim erken doğumdan değilde biri doğumda suyunu yuttuğu için diğerinde enfeksiyon nedeniyle küves e alındılar. Üstüne birde solunum sorunu olsaydı ne yapardım dedim. Bir gece yanımda kaldılar ikiz olmasına rağmen katın en sakın bebekleriydiler. Çok güzel emzirdim gece güzel geçti çıkış yaparken yatışa kaldık. Düşünün eşim eşyaları eve götürüp bizi almak için dönerken aradım gel ikisini de götürdüler diye. Küvezden bir hafta içinde kilo alarak çıktılar. İkiside maşallah şimdi iyiler 6 aylık olduk
Anladım canım ben de sorayım onuEvet 30. Haftaymış kurumum ve doktorum 32 demişti ama çoğu yerde 30 okuyunca bende kurumun bağlı oldugu üst yeri arayıp ana kaynağa sordum onaylayan yere oradaki abide inceledi 30 da alıcaksın dedi
Canım ben yeni gördüm mesajını.. çok geçmiş olsun dualarım seninleKızlar kızlarımdan biri dönmüş ve rahme baskı yapıyor aşırı bel ağrısıyla geldim yatış verdiler dua edin bize
Evet en önde benim galibaMaşallah maşallah... bu başlıkta en önde sizmisiniz acaba...bana öyle geldi sanki
Bizim de öyle kuzum her haftasonu bakacak ne kadar tutarsak kar dediYa çok heyecanlıbizim ilk hedef 34 dedi kuzu son hedef 37+0 da alırım dedi
Müthiş canımCanım maşallah nasıl ikiz bakımı kaç kişi bakıyorsunuz
37 de ama zaten ciğeri gelişmiş olmuyomu tedbir almak da fayda var bakalım ben bidaha sorayım doktoruma ne diyecek sezeryanmı oldun o sırada mı suyunu yuttu maşallah ne güzel sen büyütmüşsünCanım ben 30. Haftada doktor önerisi ile vuruldum. Erken doğum riskim yoktu tedavi ile gebe kaldığım halde. 37+3 de doğum yaptım ve iyiki yaptırdım dedim. Ben progestan ilacı da 32 ye kadar vuruldum mesela onada iyiki diyorum. Neden iyiki diyorum bebeklerim erken doğumdan değilde biri doğumda suyunu yuttuğu için diğerinde enfeksiyon nedeniyle küves e alındılar. Üstüne birde solunum sorunu olsaydı ne yapardım dedim. Bir gece yanımda kaldılar ikiz olmasına rağmen katın en sakın bebekleriydiler. Çok güzel emzirdim gece güzel geçti çıkış yaparken yatışa kaldık. Düşünün eşim eşyaları eve götürüp bizi almak için dönerken aradım gel ikisini de götürdüler diye. Küvezden bir hafta içinde kilo alarak çıktılar. İkiside maşallah şimdi iyiler 6 aylık olduk
Bende kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye bide benim işe gitmem gerekiyor doğum izni bitinceMüthiş canımvallahi canım iki aile arasında mekik dokuduk. Memuruz aileler farklı memlekette. Yirmi günlük olunca önce eşimin ailesinin yanına geldik. 2 ay kaldım. Sonra kendi ailemin yanına geçtim 2.5 ayda orda kalıp sonra tekrar eşimin ailesinin yanına geldim 1 aydır burdayız aslında 5.5 aylıktan sonra kendim tamamen her şeyleri ile ilgileniyorum yanı ev içinde kimseden destek beklemiyorum artık. Gündüz uykular oturdu ikisini aynı anda uyutuyorum sadece oğlumun gece uykusuna dalma sıkıntısı var kızım şükür uyuyor. Bakıma gelince eşimin ailesinde 5 kişi baktık ailemin yanında 3 annem babam ben orda uykularını düzene koyduk. Yani az ama öz insanla da iş görürsün. Bebeklerim zor bebek değil bu arada bu çok önemli bir ayrıntı
Daha iyiyim sukur canimŞimdi nasılsın canım
Evet sezeryan oldum canım bebeklerim hep baş yukarı durdular. Sıfır açılma, sıfır doğum sancısı ile planlı sezeryan oldum. Ben dursam onlar daha durur gibilerdi ikiz bebeğe rağmen doğum sancısı, kasılma, açılma yaşamadan doğum yaptım. Darısı size inşallah. 36. Hafta bitimi ile ciğerler gelişimi tamamlıyor. Bizim bebekler ikiz olduğu için bu biraz daha geç gelişebiliyor. Vallahi canım rezil olduk ya evimi özledim gideyim eşiğini öpeceğim37 de ama zaten ciğeri gelişmiş olmuyomu tedbir almak da fayda var bakalım ben bidaha sorayım doktoruma ne diyecek sezeryanmı oldun o sırada mı suyunu yuttu maşallah ne güzel sen büyütmüşsün
Bende kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye bide benim işe gitmem gerekiyor doğum izni bitinceartık aileler gelecek napayım
2 ay aileler ile idare ederim canım ama ondan sonra sanırım tek bakmak zorundayım korkularım var inşallah uslu sağlıklı bebeklerim olurda tek bakma durumum olur canım yaMüthiş canımvallahi canım iki aile arasında mekik dokuduk. Memuruz aileler farklı memlekette. Yirmi günlük olunca önce eşimin ailesinin yanına geldik. 2 ay kaldım. Sonra kendi ailemin yanına geçtim 2.5 ayda orda kalıp sonra tekrar eşimin ailesinin yanına geldim 1 aydır burdayız aslında 5.5 aylıktan sonra kendim tamamen her şeyleri ile ilgileniyorum yanı ev içinde kimseden destek beklemiyorum artık. Gündüz uykular oturdu ikisini aynı anda uyutuyorum sadece oğlumun gece uykusuna dalma sıkıntısı var kızım şükür uyuyor. Bakıma gelince eşimin ailesinde 5 kişi baktık ailemin yanında 3 annem babam ben orda uykularını düzene koyduk. Yani az ama öz insanla da iş görürsün. Bebeklerim zor bebek değil bu arada bu çok önemli bir ayrıntı
Darısı bize canım inşallahEvet sezeryan oldum canım bebeklerim hep baş yukarı durdular. Sıfır açılma, sıfır doğum sancısı ile planlı sezeryan oldum. Ben dursam onlar daha durur gibilerdi ikiz bebeğe rağmen doğum sancısı, kasılma, açılma yaşamadan doğum yaptım. Darısı size inşallah. 36. Hafta bitimi ile ciğerler gelişimi tamamlıyor. Bizim bebekler ikiz olduğu için bu biraz daha geç gelişebiliyor. Vallahi canım rezil olduk ya evimi özledim gideyim eşiğini öpeceğimbu ay geçeceğiz artık çok şükür büyüttüm. 3. Aydan sonra hafif 6. Aydan sonra tam nefes alıyorsun. Oğlan gece uykuya dalmada bu kadar geç olmasa tamamdır oda zamanla olacak inşallah
Ev işi yemek vs hariç bir kişi tek bakabilir mi bu ikizlere ya ben çok istemiyorum evimden gitmek ama mecbur kalınca tıpış tıpış gidiyorsunMüthiş canımvallahi canım iki aile arasında mekik dokuduk. Memuruz aileler farklı memlekette. Yirmi günlük olunca önce eşimin ailesinin yanına geldik. 2 ay kaldım. Sonra kendi ailemin yanına geçtim 2.5 ayda orda kalıp sonra tekrar eşimin ailesinin yanına geldim 1 aydır burdayız aslında 5.5 aylıktan sonra kendim tamamen her şeyleri ile ilgileniyorum yanı ev içinde kimseden destek beklemiyorum artık. Gündüz uykular oturdu ikisini aynı anda uyutuyorum sadece oğlumun gece uykusuna dalma sıkıntısı var kızım şükür uyuyor. Bakıma gelince eşimin ailesinde 5 kişi baktık ailemin yanında 3 annem babam ben orda uykularını düzene koyduk. Yani az ama öz insanla da iş görürsün. Bebeklerim zor bebek değil bu arada bu çok önemli bir ayrıntı
Sana tavsiye öncelikle kendi ailenle bu işe başla ve tek bir şeye odaklan uykuya. Benim bebeklerim bir burda sorun yaşadı. Benim ilk gebeliğimdi tecrübe yok eşimin ailesi ile bayağı sorun yaşadım. İki ay bayağı sinir stresle geçti. Bebekler 2 yi bulurdu gece uykusu çünkü yakalayamıyordum. Uyku aralıkları falan uyku sinyallerini. Herkes her şeyi çok biliyor kafasında. Bende yıprandım eşimin aileside. Sonunda ailemin yanına geçtim annem babam ben kendimizi uykuya adadık. Yeme içme her şeyi bir kenara bıraktık. Ne hikmetse oraya gittiğim ilk günden itibaren en geç 11.30 o gördüler sonra erkene aldık kızımı uyursam 7 de bile uyur gece uykusuna kardeşi geç dalıyor onu da 9.30 a kadar çektik. Yani kafanın rahat olduğu yerde başla bakıma sonra benim gibi yıpranırsın. Çok şükür ki bebelerim sadece uykuda geç uyuma problemi vardı. Ağlamazlardı öylece gözlerini dikip bize bakardılar. Meğer iki saatte bir uykuları geliyor ben bunu anlamadığım için uyku trenini kaçırıp diğer iki saate kalıyorlarmış2 ay aileler ile idare ederim canım ama ondan sonra sanırım tek bakmak zorundayım korkularım var inşallah uslu sağlıklı bebeklerim olurda tek bakma durumum olur canım ya
Maşallah canım inşallah bizimkilerde akıllı olur çok ağlamazlarSana tavsiye öncelikle kendi ailenle bu işe başla ve tek bir şeye odaklan uykuya. Benim bebeklerim bir burda sorun yaşadı. Benim ilk gebeliğimdi tecrübe yok eşimin ailesi ile bayağı sorun yaşadım. İki ay bayağı sinir stresle geçti. Bebekler 2 yi bulurdu gece uykusu çünkü yakalayamıyordum. Uyku aralıkları falan uyku sinyallerini. Herkes her şeyi çok biliyor kafasında. Bende yıprandım eşimin aileside. Sonunda ailemin yanına geçtim annem babam ben kendimizi uykuya adadık. Yeme içme her şeyi bir kenara bıraktık. Ne hikmetse oraya gittiğim ilk günden itibaren en geç 11.30 o gördüler sonra erkene aldık kızımı uyursam 7 de bile uyur gece uykusuna kardeşi geç dalıyor onu da 9.30 a kadar çektik. Yani kafanın rahat olduğu yerde başla bakıma sonra benim gibi yıpranırsın. Çok şükür ki bebelerim sadece uykuda geç uyuma problemi vardı. Ağlamazlardı öylece gözlerini dikip bize bakardılar. Meğer iki saatte bir uykuları geliyor ben bunu anlamadığım için uyku trenini kaçırıp diğer iki saate kalıyorlarmış
Belim çok ağırıyor nasıl geçecek zaman bilmiyorum
Cok sukur canim geceyi sıkıntısız atlattim agrim yoktu simdi hafiften bir agri var sukur dunku gibi degil ama sagol canim
Dun sanci vardi kasıklarda canim karnimda sertlesme de oluyor sanci da olunca endiselendim epey de sukur toparladim canimMasalim01 kaçırdım canım neyin var?
Geçici bir şey olsun canım zamanını beklesinler inşallahCok sukur canim geceyi sıkıntısız atlattim agrim yoktu simdi hafiften bir agri var sukur dunku gibi degil ama sagol canim
Dun sanci vardi kasıklarda canim karnimda sertlesme de oluyor sanci da olunca endiselendim epey de sukur toparladim canim
İnsallah canim buyuk ihtimal yarin bi giderim doktora bu kasilmalar rahim agzini kisaltacak diye cok korkuyorumGeçici bir şey olsun canım zamanını beklesinler inşallah