-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #3.281
Sevindinizmi ikizleriniz olacağı için yoksa bendemi tuaflik var acaba boyle hissettigim için de vicdanım hic rahat değil ama boyle hissediyorum sevinemiyorumBenim 2018 Mart doğumlu kızım var canım ikizlere hamileyim
Canım mesajını okumak çok iyi geldi tek başına mı bakıyorsun nasıl düzen oturtun bebekler kaç kilo doğdular?inşallah biz de o kadar dururuz canımKızlar hepinize merhaba
Ben Kasım 2020 ikiz bebek annesiyim
Biliyorum aklınızda bir çok soru var doğumla ilgili . Ben kendi tecrübelerimi yazmak istedim ilgilenenler için.
hamileliğim zor geçti 36 yaşındayım kanamalar nefes darlıkları vs..
fakat işin güzel yanı ikizler hep erken gelir diye düşünürken en ufak bir sancı yaşamadan 38.haftaya geldim ve sezeryanla bebeklerime kavuştum.Çok şükür küveze girmediler ve kiloları iyiydi.sonrasında sütümde yetti yetmez diye düşünmeyin kendinizi sütünüzün olacağına inandırın.
En büyük tavsiyem tüm düzeni temizliği bebekler gelmeden iyice halledin.mümkünse buzdolabına yemek istifleyin.buzluk kısmına birşeyler ayarlayın çünkü bebeklerden sonra yemek yapmak bile okadar zor ki.. ev temizliğine yemeğe sırf biri lazım umarım yanınızda size yardımcı olacak birileri vardır çünkü cidden ben yetişemiyorum hiçbir işe.Dünyanın en güzel şeyi yinede:)
Canım benimde başı aşağıdaydı ama büyüdükçe baskı artıyor ister istemez o yüzden açılma yapma riski var şimdilik kapalı çok şükürCanım geçmiş olsun. Benim de bir tanesi öyleydi. Kanalda kafası dedi. Ağrım felan yok benim. Muayenede öyle söyledi. Korkma rahim.agzin kapalı sıkıntı yok dedi bana.
Ben bizzat istedim canım sevindim gerçekten evet kolay değil zor olacak psikolojik olarak hazırım buna zorlanacağım 2 sene sonrası çok daha güzel olacak inşallahSevindinizmi ikizleriniz olacağı için yoksa bendemi tuaflik var acaba boyle hissettigim için de vicdanım hic rahat değil ama boyle hissediyorum sevinemiyorum
Kiloları nasıl canımCanım benimde başı aşağıdaydı ama büyüdükçe baskı artıyor ister istemez o yüzden açılma yapma riski var şimdilik kapalı çok şükür
Yoykonun park beşiğini gördün mü canım hem anne yanı oluyorBende park yatakların şeklini hiç sevmiyorum görsel olarak o yüzden chicco 4 in 1 aldım 2 tane anne yatagı seviyesine de iniyor ve 3 pozisyon daha alıyor en son bebek yaramaz duruma geldiğinde mama sandalyesi olarak kullanıyorsun
Şimdi nasılsın canımKizlar ya kasiklarimda agri var yine korkuyorum ince bir sizi gibi agriyo
Canım ben 38+3 te kızımı doğurdum doğumdan 4 gün önce vuruldum düşün yani kızım 2800 gramdı doktor her ihtimale karşı küvöze girmesin vuralım demişti. Bu arada kontrole gidecektin sanırım canım nasıldıKızlar bu ciğer geliştirici iğne kaçıncı haftadan önce doğan bebekler için gerekli biliyomusunuz
Bizim yasak canım doğuma kadarKizlar bende ikizlere hamileyim tup bebekle 6 haftalik doktora sormaya cekindim bu dönemde cinsel iliski yasakmi sizin doktorlariniz ne dedi
Ya çok heyecanlıBiz de bugün doktora gittik kızlar :) Doğum sürecine girdik artık dedi doktorum. Coraspini kestik. Ne olur ne olmaz ciğer geliştirici iğne vurdu yarın da bir dozunu vuracağız. Gelişimleri çok iyi dedi kafaları yukarıda allahtan o yüzden açılma yok, hedefimiz 37+0 dedi bakalım
Ptesi kontrolum gitmişken 30. Hafta raporumu da alıcam . Bana doktor erken doğum riskin şimdilik yok olursa yaparız dedi gruptata çoğu kişiye olunca benimde aklım karıştıCanım ben 38+3 te kızımı doğurdum doğumdan 4 gün önce vuruldum düşün yani kızım 2800 gramdı doktor her ihtimale karşı küvöze girmesin vuralım demişti. Bu arada kontrole gidecektin sanırım canım nasıldı
Valla canım benim de yoktu erken doğum riski dediğim gibi planlı sezaryen ile 38+3 de doğum yaptım 4 gün önce iğne vuruldumPtesi kontrolum gitmişken 30. Hafta raporumu da alıcam . Bana doktor erken doğum riskin şimdilik yok olursa yaparız dedi gruptata çoğu kişiye olunca benimde aklım karıştı
Erken doğum riski bende de hiçbir bulguda yok ama biz tedbirimizi alalım kizlarin sağı solu belli olmaz dedi doktorum istersen sende talep et yaptır.35+3 te tek bebek doğum yapan arkadaş var bebeğin kilosu gayet iyi ama solunum sıkıntısından kuvezde akciğer gelişimini hızlandırmak amaçlı yapıldığından faydası olur zararı olmazPtesi kontrolum gitmişken 30. Hafta raporumu da alıcam . Bana doktor erken doğum riskin şimdilik yok olursa yaparız dedi gruptata çoğu kişiye olunca benimde aklım karıştı
30.hafta da doğum izni mi oluyor canımPtesi kontrolum gitmişken 30. Hafta raporumu da alıcam . Bana doktor erken doğum riskin şimdilik yok olursa yaparız dedi gruptata çoğu kişiye olunca benimde aklım karıştı
39 haftalık doğum yapan arkadaşımın oğlu aynı canım bu aslında haftaya çok bakmıyor arkadaşım 34 te doğum yaptı ikiz küvöze girmedi meselaErken doğum riski bende de hiçbir bulguda yok ama biz tedbirimizi alalım kizlarin sağı solu belli olmaz dedi doktorum istersen sende talep et yaptır.35+3 te tek bebek doğum yapan arkadaş var bebeğin kilosu gayet iyi ama solunum sıkıntısından kuvezde akciğer gelişimini hızlandırmak amaçlı yapıldığından faydası olur zararı olmaz
Bu hafta bakılmadı canım geçen hafta 850 840 gramdılarKiloları nasıl canım
Evet 30. Haftaymış kurumum ve doktorum 32 demişti ama çoğu yerde 30 okuyunca bende kurumun bağlı oldugu üst yeri arayıp ana kaynağa sordum onaylayan yere oradaki abide inceledi 30 da alıcaksın dedi30.hafta da doğum izni mi oluyor canım
Bakalım bu gittiğimde bi daha sorayım ne diyecekErken doğum riski bende de hiçbir bulguda yok ama biz tedbirimizi alalım kizlarin sağı solu belli olmaz dedi doktorum istersen sende talep et yaptır.35+3 te tek bebek doğum yapan arkadaş var bebeğin kilosu gayet iyi ama solunum sıkıntısından kuvezde akciğer gelişimini hızlandırmak amaçlı yapıldığından faydası olur zararı olmaz