2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlarr benimde 5+4 üm bugün feci derecede mide bulantım var serumda son günüm belki progestandan olabilir mi acaba Perşembe ye kadar nasıl dayancam içerdeki kanama ne durumda acaba😔

Kızlar mide bulantısıyla gelen mide yanması var ya reflü gibi, mideyi rahatlatmanın yolu soğuk süte çörek otu yağı koyup karıştırıp içmek. Hamilelikten önce de yapardım şimdi de çok işime geliyor. Mide rahatsızlığı olanlara öneririm. (Bu arada hamilelikte çörek otu zararlı olur mu onu bilmiyorum. )

Günaydın.

Kızlar kahvaltı çok önemliymiş. Günde 2 yumurta yiyebilirsen çok iyi olur dedi doktorum.
Ama 2 bana çok 1 tane yesem yeter :)
Ben kahvaltilarimi güzel yaparım ama oldum olası haşlama yumurta yiyemem bu sabah yarim yumurtayı anca yiyebildim onu da üzerine karabiberi boca ederek yiyebildim

merhabalar bugün kalp atışı için muayeneye gittik. 7+0 son adet tarihine göre. haftasıyla uyumlu. kalp atışlarını duyduk.🤗🤗 rutin kan tahlilleri verdik sonuç bekleyeceğiz şimdi. Rabbim hepimize iyi haberler duyursun insallah.
Maşallah cnm tarihine göre olması da çok iyi ben de tam 7+0 da gideceğim doktora
Belki çok erken ama bebegin bakımı ile ilgili ne düşünüyorsun? Nisan da doğum olacak zaten sonrası seminerde dahil doğum iznine girer önümüzdeki sene başlar mısın? Yoksa ücretsiz izin mi alırsın?

Sagol canım neden test yaptırmıycaksın
Canım iki sebebi var birincisi bu testin amacı kromozomal anormalisi olan bir çocuksa yasal süre içinde öğrenip bebeği aldırabilmek. Allah korusun öyle bir şey varsa da aldırmayacağım için gereksiz. İkincisi bu testler çok yanılıyor çünkü olasılık hesaplıyor. Kaç kişi duydum down sendromu deyip normal doğan o yüzden boşuna kaygı yaratıyor.

Günaydın, doktordaydım dün 5.haftada olduğumu öğrendim.😊 ultrasonda bakıldığında kesesini gördüm 6mm büyüklüğünde ama haftaya tekrar kontrol edeceğiz dedi perşembe yine randevu verdi. Benim ilk olacak Rabbim kısmet ederse. Allah'ım isteyen bekleyen herkesin hamileliğini kolaylaştırır devamını sıhhatli gosterir inşallah.
Hadi bakalım darısı kalp atışına ❣️

Kızlar mide bulantısıyla gelen mide yanması var ya reflü gibi, mideyi rahatlatmanın yolu soğuk süte çörek otu yağı koyup karıştırıp içmek. Hamilelikten önce de yapardım şimdi de çok işime geliyor. Mide rahatsızlığı olanlara öneririm. (Bu arada hamilelikte çörek otu zararlı olur mu onu bilmiyorum. )
Günde 2 bardak soğuk süt içiyorum canım ama çörekotu dediğin gibi zararı olabilirmi benim içerde kanama alanı var

Kızlar benim hormonlar 3 kat artıından ben bitik daha yemeğe bakarken öğürmeye baslıyom suyu bile zorluyom sabahları daha fazla oluyo bi şişdim ki hep uyku modundayım sizlerde durum nasıl 🤢
Ben sürekli çıkarma halindeyim😔😔 midem çok rahatsız yaa eczaneden gaviscon surup aldim her ıstifra sonrası kafama dikiyorum😳

Ben de 8 haftalık olmak üzereyim 12.hafta veya 14.hafta giderim diyorum.
aynen beni de de 1 ay sonrasına çağırdı. Canıma minnet bende hiç sevmem hastaneyi😄
Benim daha erken diye midir nedir bulantım olmuyor henüz :)
Uyku modu oluyor sadece bende.
Sen daha göreceeenn duuuurrr😆😆😅benimde yoktu ilk haftalar ne guzel rahat olacak diyordum. 😳
Canim hamilelikte bitkisel otlar yasak diye biliyorum ama yinede doktoruna sor. Ben şurup aldim şurup içiyorum yaa🙄

Canım iki sebebi var birincisi bu testin amacı kromozomal anormalisi olan bir çocuksa yasal süre içinde öğrenip bebeği aldırabilmek. Allah korusun öyle bir şey varsa da aldırmayacağım için gereksiz. İkincisi bu testler çok yanılıyor çünkü olasılık hesaplıyor. Kaç kişi duydum down sendromu deyip normal doğan o yüzden boşuna kaygı yaratıyor.
Bir arkadaşımında başına geldi hamileliği bildiğin zehir oldu.ilk çocugunuz mu

Kızlar benim hormonlar 3 kat artıından ben bitik daha yemeğe bakarken öğürmeye baslıyom suyu bile zorluyom sabahları daha fazla oluyo bi şişdim ki hep uyku modundayım sizlerde durum nasıl 🤢
ben de fenayım. bir de her zaman bulanıyor. gece gündüz farketmiyor.
Kusma bulantı gibi belirtilerinizi yazdığınız yorumlara da beğen tuşuna basıyorum😊 Yalnız değilsiniz, okuyorum anlamında. 🙏
Benim gibi 7+ larda olup duygu dalgalanmaları olan var mı merak ettim. Küçük oğlum "Apple Apple" diye peşimde koştu, "elma istiyor yavrum" diye duygulanıp ağladım mesela. 🌼 Bu tip küçük şeylere 😊
ooo nelere ağlıyorum bir bilseniz geçen türkü sesi duyunca ayağa kalkan köpeğe ağladım mesela..
Maşallah cnm tarihine göre olması da çok iyi ben de tam 7+0 da gideceğim doktora
Belki çok erken ama bebegin bakımı ile ilgili ne düşünüyorsun? Nisan da doğum olacak zaten sonrası seminerde dahil doğum iznine girer önümüzdeki sene başlar mısın? Yoksa ücretsiz izin mi alırsın?
ücretsiz izin düşünüyorum ama tabi nasip kısmet. insallah bir aksilik olmaz da alabilirim.

Ben yumurta çok severim ve bol bol tüketirim. Başka ne önerdi doktorun canım?

Midenin bulanmadığı dönemde içebildiğin kadar su iç dedi. En az 2.5lt.
Ara öğünler yapmamı söyledi. Meyve veya kuruyemiş ile.
Aç kalmamam gerektiğini söyledi bu dönemde.
Ev yoğurdu tüketmemi istedi.
Çay günde iki bardak açık şekilde içmemi söyledi.
Birde son olarak kahvesiz yapamayanlardansam günde sadece küçük bir fincan içmemi söyledi. :)

Kansızlık yaşayanlar var ise keçiboynuzu özünü sulandırarak içmenizi öneririm. Her sabah bir çay bardağı içseniz yeter. İçine bir kaç damla limon emilimini artırır. Bende vardı uzun zamandır devam ettim buna ve kansızlığım geçmiş çok şükür. Nerdeyse kronik kansızdım öyle söyleyeyim.

X