- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
Geçmiş olsun kuzuma genzi dolu olduğu için olabilir belki. Tez zamanda şifa versin allahımAsim da tutuldu, burnu genzi dolu, uyuyamıyor, yutkunup duruyor. midesi mi bulanıyor anlamadim
cok gecmis olsun canim . bol bol emzir canim. insallah yaniliyorsundur.Asim da tutuldu, burnu genzi dolu, uyuyamıyor, yutkunup duruyor. midesi mi bulanıyor anlamadim
Hepimize geldi o durum helincim demekki yalnız değiliz şimdi toplanma zamanıkizlar sessiz kaldim farkindayim ama aslinda oyle yoğunluk felan da degil duragan bir enerjide oldugumu farkettim hatta geçen hafta psikologa da gittim karisigim sanirim ve yolumu bulamadığım icinde hareket edemedim. karisik oldu yine sanirim neyse oyle iste. okuyorum ama hep. buralardayim yine de
Ah yapmaAsim da tutuldu, burnu genzi dolu, uyuyamıyor, yutkunup duruyor. midesi mi bulanıyor anlamadim
Evet her günüm bir diğerinden güzel olsun iyi şeyler yola çıktı artık biliyorum hissediyorumJadesi jadem hayatim yoluna giriyor demissin ne sevindim hersey guzel gonlune gore olsun canim balim Allah zihin acikligi versin.
O tirmanma olayi bizde de had safhada ve beni cok yoruyor bu durum. Sizlerde yok saniyordum.ben boyle cocuk gormedim.bazen aglayasim geliyor.Allahim diyorum sen sagkicakla buyutmek nasip eyle.çünkü hic durmuyor heeepp heeeep tirmaniyor. Simdi ki takintisi bezine kadar soyunup kosa kosa klozete oturmakodum kopuyor icine dusecek diye.anlik yapiyor. Tuvaletin kilini de sokmustum Ali kendini kilitlemesin diyem h bre giriyor ve kilidi bulamiyorum
Tuvalette ervayi beklerken keyif cikaracak bir nokta bulursam yazacagim jademEvet her günüm bir diğerinden güzel olsun iyi şeyler yola çıktı artık biliyorum hissediyorumumarım hepimiz için öyle olur ha dersen ne fark var şuan yok ama içimde var bi değişiklik his diyelim
Ya o tırmanma beni de mahvetti her yerim tutuluyor peşinde koşmaktan asyanınsinir geliyor bazen bazen eğleniyoruz aman öyle böyle büyüyorlar hemde çok çabuk geliyor sonra keyfini çıkar çıkaralım gelmeyecek bu günler. Tuvalet olayı pek iyi olmamış keyif çıkaracak nokta bulamadım orda
Ben de seni seviyorum canimoyy cok gecmis olsun. umarim kolaycicik atlatir annecigin.aşi da olmus. simdi nasil ?
sekerparem ne kiriklarla insanlar farkinda olmadan gezmis bir bilsen. iyi ki gitmissin canim.
dilzarim canim cok gecmis olsun ya. hersey sende. kiyamam 3 cocuk eş ev hastalik. enerji yolluyorum sana tum kalbimle arkadasim. tez zamanda herkes toparlansin keyif kahvesi yapsinlar sana ❣
canim asistani bosver cunku onlar herseyi pat diye suzmeden soyler ama senlik bir durum sozkonusu olmayadabilir. mr sonucunu bekleyelim. banada da at mutlaka. ve lutfen kotu dusunme. yani cok eski bir kirik. operasyon olacağını düşünmem. rahatla biraz ve yorma ustune yatma.
sekerparem ya stres yumagi yapmislar seni kiyamam. kolunu dert etme ama kalbini de ihmal etme canimsin. takviye al. o evden tasin. hem fiziksel yoruldun hem ruhen. saglikli mutlu anne saglikli mutlu cocuk yetistirir. seviyorum seni canim. cevap icin gec oldu farkindayim kusura bakma. aciklamasini genel olarak yazacam simdi
Tütu etekten mi korktu oyh kıyamam yavrumaKalppare yerim o ayakları benimkine tütü etek giydirmeye calistimda nasıl kaçıyor bağırıyor ağlıyor bir gorsen saçlarımızda baya toplanıyor artik
Bu arada dil gelişimi nasil cocukkarin. Benimki baya kelime söylüyor ama cümle yok
Bu minnak prensesi tekme savururken bi düşünemedim umudumAblamın çocuğu gelmişti . Kafayı yemek üzereydim yine . Kuzeni ona zarar verdiği için her yaklaştığında ondan önce ona tırnak atıyor , vuruyor . Hırsını alamıyor ben çekmeye kalkarken tekmeler savuruyor . Görmen lazım sinirini , hiç kız çocuğu gibi değil o konuda . Bir de kıskanç ki sorma . Kuzeni kime yaklaşsa bas bas bağırıyor. Anneme yaklaşıyor anneanne diye çıldırıyor . Konuşmaya da başladı iyice . En çok da konuşmalarına gülüyorum. Nerelisin diyoruz ankaga mışbabası orduluymuş. Amcaya emmi diyor en sevmediğim lafı da kaaaaaalk lafı . Hiç oturtmuyor , peşinde pervaneyim . Oturduğum an gaaaaaaak diye bağırıyor . Dışarda da aynısını yapıyor . Yemeğe gittik geçen , çocuk oyun alanını gördü durur mu . Bir lokma yı zor yedim . Ortalıkta gaaaaak diye sırtımdan itiyor beni . Her şey iyi güzel hoş da biz arkadaş edinemiyoruz bir türlü . Zarar veriyor , kıskanıyor bu durum canımı sıkmıyor değil . Arkadaşlarla görüşemiyorum bundan sebep . Var mı bir öneriniz
Oyy masAllah tam prensesBir foto da biz atalım o zamanmesai tam gaz devam . Eşim diyor ki okulda bile 10 dk teneffüs arası var bunda hiç ara da yok , yoruyor diyor. Akşama kadar biz ne yapıyoruz acaba . İyi ki gündüz uykusu var demeyi isterdim ama gündüz çok az uyuyoruz 40-45-50 dk .
Ipegin yerinde erva olduğu zaman cevap su :"anneeeeaaeeeğğğ hahahahhahaGeceleri uyanınca içerde diye ağlıyor oturma odasına yatıyoruz uyuyunca götürsem bile uyanıp yine içerde diye ağlıyor artık tam dalsın götüreyim derken ben de uyuyakalıyorum 2 gündür uykularımın yarısı koltukta geçiyor
Bizimkinin konuşmaları çok komik ya bizim birbirimize annesi babası dediğimizi duyuyor ya bize annesi babası falan diye sesleniyor. Bugün yemek bitti mama sandalyesinde kaldı (nadir günlerden biri genelde masanın üstüne doğru yürür) ben de bulaşık sudan geçiriyordum bana diyor ki “annesi ipeği burdan kaldır” eşimle birbirimize bakıp güldük. Bi de kendisine gülünmesinden hiç hoşlanmıyor haspam hemen kızıyor ııııhh diye bağırıyor ona güldüğümüzü anlarsa. Ama komik komik konuşunca da gülmeden duramıyoruz
Bi de komşu komşu huu oğlun geldi mi yapıyoruz beraber bazılarını karıştırıyor mesela balta nerde sorusuna dağa kaçtı diyor baltayı bilmediği için herhalde oturtamadık onu
Umudum ben biberonu degistrdim.zor akan bir biberon vardi evde bi gece evde biberonu bulamayinca (Yeni doğan zamanında Sena için hiç bu kadar gece kalktığımı hatırlamıyorum . Ve üstüne uyanık kaldığımı . Sabahında da geç kalkıyor doğal olarak. Böyle olunca zaten olmayan gündüz uykusunu da yiyor . Ne yapmalıyım var mı bir önerisi olan ?
Yarım saat bir saat aralıklarla kalkıp mama diye ağlıyor ama ne ağlamak . Kızım mama bitmiş deyim dedim aman demez olsaydım daha da çıldırdı . Acıkması mümkün değil . Bugun az az düşün sabaha kadar 400 cc ye yakın mama içti . En son kinde ılık su verdim orda reddetmedi . Bunda sonrasında ılık su ile deneyeceğim . İlla ki midesi rahatsız oluyordur olmaz mı . Bir de dediğin gibi daha yavaş akışlı biberon da mantıklı onu da denemek lazım . Gece beslenmesini şöyle bıraktık derken ben de nazar ettim herhalde . Dişten sanırım içerken rahatlıyorlar mı nedirUmudum ben biberonu degistrdim.zor akan bir biberon vardi evde bi gece evde biberonu bulamayinca () onu kullandım.hic kullanmamıştım.dedim simdi icemedikce sinirlenecek falan derken icti hatta zorlanmak iyi bile geldi uyuya kaldi.tabi daha 2 gece oldu deneyeli ama sanirim biberonu gece hizli akittigi icin midesi rahatsiz oluyordu.ise yarar mı bilemiyorum bu sadece bir tez
Kopek disi cikarirken cok zorlandik biz. Daha da 7 dis var
Evet dis ile ilgilidir canim.bence biberonu degistir. 20lik disim cikarken su icmek o kadar iyi geliyordu ki tuhaf bi sekilde.onlara da su icmek iyi geliyorYarım saat bir saat aralıklarla kalkıp mama diye ağlıyor ama ne ağlamak . Kızım mama bitmiş deyim dedim aman demez olsaydım daha da çıldırdı . Acıkması mümkün değil . Bugun az az düşün sabaha kadar 400 cc ye yakın mama içti . En son kinde ılık su verdim orda reddetmedi . Bunda sonrasında ılık su ile deneyeceğim . İlla ki midesi rahatsız oluyordur olmaz mı . Bir de dediğin gibi daha yavaş akışlı biberon da mantıklı onu da denemek lazım . Gece beslenmesini şöyle bıraktık derken ben de nazar ettim herhalde . Dişten sanırım içerken rahatlıyorlar mı nedir
Yok bizde gün içinde gayet huzurlu ne oluyorsa gece oluyor . Gerçi hırçın işte acaba o da mı dişten kiEvet dis ile ilgilidir canim.bence biberonu degistir. 20lik disim cikarken su icmek o kadar iyi geliyordu ki tuhaf bi sekilde.onlara da su icmek iyi geliyorbizim aksiligimiz gun icinde bile devam ediyor hala ne dişmiş arkadas.ben mi çıkarıyorum o mu bilemedim üstüne bir de alinin halleri oy oyy
Ah sekerpara sen benden daha tecrübeli ve işin çocuklarla ilgilenmek ama neolur büyüklerin kıyaslamalarini duyma ya hihi de yada ver cevaplarını sussunlar..Tuvalette ervayi beklerken keyif cikaracak bir nokta bulursam yazacagim jadembi de üstüne çorap krizimiz va.asla tutmuyor.kendim nazar ettimya.gecen biri forumda cocugunun corap tutmadigini yazmıştı ben de icimden oh benim oyle bi sorunum yok cok sukur dedim ama masAllah demedim herhalde ki ertesi gun corap çıkarmaya basladi.kulotlu corap giydirirsem de komple soyunuyor
Ya jade o biseu degil kendim bütün gun bi şekilde olumlama yaparak mutlu olmaya calisrak günü tamamliyorum.ama kv kp falan aman nasil cocuk bunlar dedigi Zaman bi üzüntü geliyor icime.ben kac cocuk yetistirdim.gene de uslu benim cocuklarim desem de anlatamiyorum. Benim cocuklarim boyle degildi be diyor geçen aksam.1.5 yasindayken oturan cocuk varsa getirin merak ettim yaben de Ali de boyleydi akıllandıkça ogrenecek desem se Ali boyle degildi diyorlar.evet Ali boyle degildi ama onun da asiri aglama krizleri oluyordu.her cocuk sahsina münhasır yani.herbirinin kendine göre zorluklari var.
Hadi bakalım jadem o güzel hislerin gerceeklesir insAllah canim hersey daha da guzel olur
Canım ben 5 buçuk aylıkken deli kızıma uyku eğitimi vermiştim en iyi iyikilerimden içine sinen biriyle uyku eğitimi vermeni tavsiye ederimYeni doğan zamanında Sena için hiç bu kadar gece kalktığımı hatırlamıyorum . Ve üstüne uyanık kaldığımı . Sabahında da geç kalkıyor doğal olarak. Böyle olunca zaten olmayan gündüz uykusunu da yiyor . Ne yapmalıyım var mı bir önerisi olan ?
valla sekerimparem bu hastalığın standardı yokmuş onu anladım. evde herkes farklı atlattı.
Asım iyi umudum, bana da geçti maalesef, dün başım eklem yerlerim ağrıyordu, belki yorgunluktandir dedim ama bugün eşim nedeniyle temasli olduğum için test verdim pozitif çıktı. delta varyantiymis. evde geçirmeyen kalmadı. hayırlısı bakalım.