2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
kendimi ifade etmekte gucluk cekiyorum ama iyi ki eşim beni iyi taniyor ve anliyor. cumartesi cocuklari bıraktık ablama esimle ciktik disariya nasil iyi geldi telassiz yemek yemek konusmak anlatmak dinlemek. canlari sagolsun iki kelamin sonunu getiremez olduj evde. psikologu cok icime sindiremedim devam da etmedim onun icin. ama daha once birlikte çalıştığım hekimle görüştüm. bugun yine gorusecez. hayat tecrubesi, tibbi bilgisi ve insani yonuyle cok sevdigim deger verdigim biridir. iyi geliuor bana. aramizda cok yas farki olmasina ragmen saatlerce muhabbet edip dinleyebilecegim nadir insanlardan❣
valla sekerparem daha once oturdugum ev daha buyuktu ama komsu acisindan huzur yoktu. sahsi degildi mesele ama polise bile sikayet edilmisligimiz var. simdi kendi evimiz degil kiradayiz daha küçük. ama daha huzurluyum. senin kararin ama cekilecek dert degil o elti
dilzarim kacinilmaz son gibi oldu ama iyi dayandin. simdi sira kizlarda esinde onlarda sana iyi baksinlar tez zamanda iyilesesin. cok gecmis olsun canim.
bende sürdüm ama bu ihtimali biliyordum. yagi sürün sarimsak olmasin deniliyordu. daha sonra vicks surmeye basladim. antibiyotik konusunda bende takintiliyim daha masumane ilaclar vermeyi tercih etsem de gecikmek de istemem. duruma göre iğne bile kullandik arelde. kendini suclama. hersey zara daha iyi olsun diye. crp de onemli ben olsam ben de kullaniridim.

Helinnnnn Umudum- Kalppare nuriye54 D dilzar misskokulumm
Kızlar cevap için tikler antibiyotik de doktorlar da ikilemde sürekli gittiğimiz doktorumuzda var ama o da net bir şey demedi neyse ki antibiyotiksiz geçti bu sefer tabi ki ama gerekli durumda tabini ki kullanırım sadece bundan sonra daha bilinçli vereceğim Bu arada hızlı yazınca telefondan hep yanlış yazıyorum K bakmayın onun içinde
Yaa ayağını yakmış gerçekten sarımsak yağı sarımsak ikisi de yazıyordu internetten bende vicks sürüyorum sarımsak süreyim dedim onda da ayağını yaktım
Şimdi anestol ve hametan sürdüm daha iyi geçer muhtemelen birkaç güne. İzin verdiği kadar cektim fotosunu

Eklentiler

• 6567960E-0C9D-4A2E-A98A-A515466F3295.jpeg
    129,9 KB · Görüntüleme: 27
  • 27DB3AD3-F5AE-44EC-913D-7731EDFA9B08.jpeg
    125,9 KB · Görüntüleme: 36
Ayyyy miiiiiiiisssssssss simdi dehsetle hatirladim sen hep acıyarak anlatirdin vaay basima geleenlerrr.. burnum da koku almıyor miss simdi size bisey diyecegim ama bana pis demeyin. Esim ya da ben kizin bezini degistirmis ve yere koseye koymusuz muhtemelen gece olmus bu ve sabaha unutmusuz.ve yine muhtemelen ervamin destekleriyle besigin altina kacmis. Cisli bezdi ve az cis vardi bereket.zaten kakali bezi veya cok dolu bezi asla yere koymayız.muhtemelen gece almışız bezi. Burnum duymuyor belki de 2 gundur orda dun evi süpürmemiştim çünkü
Yani burnum kendine gelmedigi icin tuvalet egitimi veremiyorum. Çünkü atiyorum koltuga etse ruhum duymayabilir. Sonucta koltugun heryerine oturmuyorum.zaten oturma odasina ugrayamiyorum ki tüm gun is yapıyorum gene de heryer heryerde. En iyisi naylon ortu falan alayim da koltuklara sereyim ustune ortu orteyim. Ali de alez kullanmistim ama alez parcalandi yikanmaya dayanamadi. Hos naylon da nasil yikanir bilemedim
Allah guzel gönlüne gore versin arkadasim
Psikolog yerine hakiki bir dostu olmasi insana ilac gibi gelir.dokttorun sana yardımcı olmasi ne güzel Bu zamanda o hakiki dostlugu kardesligi bulmak zor..ama biz de elimizden gelen destegi veririz canim. Yaz canin sıkıldıkça.yargilama yok burda bin şükür.misal ben ne anlatsam destek oluyorsunuz ev meselesine gelince cok istiyorum ama su an kesmiyor gozum helinim.kis ortasi nereye gidem.Allah Kerim.

SonsuzUmut canim, inşallah güvendiğin bir doktor bulursun, öyle bir doktor bulunca yazdığı ilacı daha rahat kullanıyor insan. gerekli gereksiz yazan da var maalesef. ama kullanmayjnca daha da ilerleyecek durumlar da oluyor.

benim büyük kızımın böbrekleri ile ilgili bir rahatsızlığı vardı, biz çocuk nefrolojisinden takipliydik, koskoca profesör bakıyor, tedavi veriyor vs vs. biz büyük kizima hergun koruyucu dozda antibiyotik verdik. 1.5 2 yasina kadar. önüne gelen öyle şey mi olur diyor, çocuğa zarar diyor, vs vs. sözde sağlıkçı olan gorumcem bile bin türlü şey sayıyor. sanki ben keyfimden veriyorum, kafam karışıyor, doktora soruyorum, sakın ha diyor, böbrekleri zarar görürse, diyaliz hatta nakle kadar yolu var, Türkiyedeki böbrek yetmezliklerinin cogunun sebebi bu diyor. sevgili gorumcem dişleri zarar görecek diyor. eee noldu ben doktoru dinledim, dişleri zarar gördü mü maalesef gördü, ama böbrekleri kurtuldu.

niye bu kadar uzun yazdım, bazen ilaçlar kurtarıcı oluyor evet yan etkileri oluyor ama fayda zarar analizi yapılıyor. insallah sen de gönlüne yatan bir doktor bulursun, gerçekten çok önemli çünkü.

Çok şükür böbrekler iyileşmiş öyle tabi gerekliyse verilmeli hiç düşünmeden Valla bende korkuyorum yanlış yapmaktan Kardeşim 5. Sınıf tıp okuyor o da kullanma abla çok zorda kalmadıkça falan dedi hocalarına falan sormuş onlar da öyle demiş biz yazıyoruz ama çok kullanmak iyi değil diye iyi de neye göre çok neye göre az baya kafam karışmıştı sırf bu yüzden iyiye mi gitmiş kötüye mi diye bu hafta iki kez kan tahlili verdik röntgen çektik birde son 5-6 aydık o kadar çok hasta oldu ki artık benim de kafam bulandı Ama yazdıklarında rahatlattınız beni iyi ki vardınız

Kuzum senin bir problemin var ki başkalarını fazlaca önemsiyorsun ne gerek var ki?
Çok sevdiğim bir söz var :
İnsanlar için gözünü versen zaten kördü derler konuşulacak konuları bilmişlikleri hiç bitmez dün dışarı çıktık eşimle deniz kenarında Asya yı arabaya attık bebek arabasına turlutoruz bir umut uyur belki içinde diye bizde biraz daha fazla oturmuş oluruz dedik teyzenin biri ordan kendine had bilip çocuğu yürütün bırakın da yürüsün dedi dedim o yürüdü teyze uyuyacak şimdi saygımı bozmadım ama beni tanımayan durumu bilmeyen birinin bile çocuğum (benim olan çocuğun) hakkında söyleyecekleri mevcut gördüğün gibi boşver inan ki yaşım geçmeden yapabilirsen yap yazık sana yoksa üzülür durursun
Ya yaramaz olsun uslu olsun senin çocugun onlar sen uğraşıyorsun sağlıklı olsun yaramaz olsun evladı kalkıp yürüsün diye dua eden bir sürü aile var kıyaslama yap diye demiyorum ha sakın yanlış anlama sağlık olsun diye belirtme ihtiyacı duydum
Ya benimki de oldu bitti şapka takmaz ne rüzgarlı hava oluyor kafasına geçiremiyorum hemen çıkarıyor sonradan edinilen huy değişir belki de bizim ki baki gibi

Asya da bu sıra gece ayılıp oturup geri uyuyor dönemsel mi acaba valla çözüm önersem zira ben son 3 aydır rahatladım onun öncesi malum baya uyumuyorduk

Geçmiş olsun size de canım valla yetiştin iyi oldu özledik aradı gözlerimiz

Diş grip derken zorlandı demekki yavrucak şimdilik zorlama uykuya kuzum ama biraz toparlayın a dene tekrar eski düzeni geçmiş olsun
Ev içinde inşallah gönlüne göre hayırlı bir ev bulursun ve evini de hemen o anda satarsın Amin

Çıkıp gezmek bana da çok iyi geliyor inanılmaz deva hele ki doğası güzel olsun değme keyfime ne iyi gelmiştir eminim bu yüzden sana ne iyi gelir en iyi sen bilirsin hemen üstündeki o umutsuzluğu bırak ve sevdiğin şeylere sarıl

Antibiyotik konusunda pek bilgim yok bir ley yazmadım ama gerekli görülürse tabi ki kullanma taraftarıyım bende
Ayağı kötü olmuş kuzumun çok geçmiş olsun canım benim

Oo grup canlanmış kızlar harikasınız Demek elife erva diyor ha napsın çocuk bildiği tek bir elif var şimdilik sen deyince hatırladım ipek de bütün yavru hayvanlara ipek diyor. Biz anlatıyoruz ya bu anne tavşan bu baba tavşan diye bu da ipek tavşan diyor hatta hafta sonu akvaryuma götürdük ne alakaysa bir cins küçük maymun da vardı. Böyle sincap kadar falan. Bak bunlar küçük maymunlar dedik o da ipek maymun diyor
Ay Allahım yaa yeni annelere yapmasınlar şu eziyeti pandemide doğum yapmanın en güzel yanı buydu herhalde bence kimse gelemedi kimse konuşamadı
Ah şekerim yaa sen çok takıyorsun bu insanları ama uzak da duramıyorsun çok üzülüyorum senin bu anlattıklarını okudukça. Keşke elimizden bişey gelse. Çalışman gerekiyorsa da bence düşünebilirsin ufaklıklar bile 2 yaşa yaklaştı ki sen daha iyi değerlendirirsin ama Alinin artık yaşıtlarıyla olması daha iyi olabilir. Çekilecek dert değil seninkiler. Kv ve kp bile sana pek de yardımcı değiller. Üstelik sürekli modunu düşürüyorlar
Ben de antibiyotiğin gereksiz kullanımına karşıyım ama gerektiğinde de nasıl hayati olduğunu biliyorum. İpek 18 aylığa kadar maşallah aşı dışında calpol bile almamıştı ama maalesef idrar yoku enfeksiyonu ile damardan antibiyotik kullanmak durumunda kaldık. Sonrasında da 7 gün şurupla devam ettik. Ve o günden beri hastalıktan kurtulamadık. Bakteriler öldü ama vücut virüslere teslim oldu üstelik kabızlık sorunu var yine o günden beri. Tabi bizim durumumuzda şarttı ama mesela aynı hastanede başka bir doktora gitmek zorunda kaldık nöbetçi diye o da antibiyotik çok ağır diye eleştirdi. Gerçekten doktorlar arası fikir ayrılığı insanın canını sıkıyor.
Hareketlilikten ve ağlama krizlerinden zaman zaman şikayet etsem de ipek bu anlattıklarınızın yanında baya kolay bir çocuk diyorum maşallah diyeyim bari
Baya kızarmış kuzunun ayağı beyaz tenli olunca geçer bu da annesi merak etme sen

Antibiyotik konusunda pek bilgim yok bir ley yazmadım ama gerekli görülürse tabi ki kullanma taraftarıyım bende
Ayağı kötü olmuş kuzumun çok geçmiş olsun canım benim
Evet ya canım kötü oldu ayağı allahtan akşama kadar bekletmedim
Haklısın canım ayağı benim yüzümden Oldu ya o yüzden ayrı bir üzülüyorum ama yapacak bir şey yok ders oldu artık

Kızlar bu arada benim yıllardır geçmeyen iltihaplı aknelerim vardı. Gittiğim güzellik merkezi bu dirençli sivilceler için en son propolis önerdi. Onu kullandığımdan beri sivilceler söndü. Bu bi de antibiyotik kullandığım zamanlarda oluyor. Sonra araştırdım propolisin bakteri mantar ve virüsleri öldürme özelliği varmış. Ama viral bir hastalığımız var bir süredir ipekle ve geçmedi yani virüsler için pek etkili olmadı ama bence bakterileri öldürüyor. Yani belki antibiyotik gerektiğini düşündüğünüz ama doktorun vermediği ya da çok da gerek olmayan durumlarda belki propolis denenebilir. Ama tadı çok kötü ben çok zor içiyorum ipek in de mamasına koydum 2 damla içmedi. Belki meyve suyuna falan konulabilir ipek meyve suyu içmediği için onu deneyemedim. Öyle bi önereyim dedim. Ha enfeksiyon gibi durum olursa tabi ki antibiyotik gerekli o durumlarda demiyorum da diğer daha basit hastalıklar için diyorum.

Kızlar haklısınız.o gün taktim ama ertesi gun kv arayıp kusura bakma biraz gergindim dedi. Dedi demesine ama iste ben üzüldüğümle kaldim. Gecti gitti diyelim. Bu ara erva geceleri hic uyumuyor 2. Kopek dis de cıktı. 2 gece uyudu simdi gene ayni herhalde 3. De gelecek. Onun gerginligi hepimizi sardi.jadem guzel sozmuş tuttum

Arkadaşlar iyi akşamlar,
Ispanak ile ilgili haberler cıkmış benim yeni hberim oldu tam bir sürü ispanak yikadim annem sakin verme cocuga diyor. Tek tek açıkladım ama bir ot mu ne karışıyormuş zehirliymis. Bilgisi olan var mi? Ben yesem bugun bizde birsey olmaz ise Karya ya yarin versem mi

ben de tam yeni yıkadım ıspanak . Geçen yıl dı sanki öyle bir haber duymuştum ama başka bir ot karışmıştı , ıspanağın kendisi zehirli değildi diye hatırlıyorum . Bir de karya ya vereceksen de yarın taze yaparsın. ısıtınca nitrat , nitrite dönüşüyor bu sefer bebekler için gerçekten zehirli olabilir.

Umudum- korkumdan veremedim biz yedik ama bişeyde olmadi. Ben hep işitip veriyordum canim 2 güne
SonsuzUmut canim zara min ayağı nasil oldu insallah düzelmiştir
Kizlar nasilsiniz sesiniz çıkmıyor.
Dışarda fırtına vardi kac gun masam devrildi balkonda baktim çatlamış balkon leş gibi camların önünü hızlıca aldim evi supurdum ama iş gitmiyor
Karya da Her şeyi yemiyor zaten agzina biraz kati gelsin tukuruyor bende iyice ezip yoğurtla veriyorum. Sevdiği seyelri işine gelince yiyor. Çiğnemede problemimiz var nasil asariz bilmiyorum makarna veriyorum löp yutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…