2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yok bizde gün içinde gayet huzurlu ne oluyorsa gece oluyor . Gerçi hırçın işte acaba o da mı dişten ki😁
Ayy umudum çıldırıcam az kaldi inan ki.. durmadam soyunuyor..ya banyoya ya tuvalete koşuyor.kapi kilitlerini hala bulamadim.kilidi değiştireceğim sanirim.3 gündür terelelli oldum. Ya tuvalete koyunca da yapmıyor. Bi yabdan kolum ağrıyor doktor dinlendir dedi ama nerde.burnum hala duymuyor kokuyu.bugun uyanmis kaka yapmis. Gormedigim gibi burnum da duymadı.acmis bezini soyunmus ustunu basmis kakaya tum besik kaka 😭 ne yapacagimi sasirdim anlamiyor da.hemen yikadim tirnaklari bile batmisti kestim temizledin.sonra ortaligi yikadim.sinirim bozuldu cok 🤧

Minnosum ilk 2 ay boyunca herkez ayy bu ne ağlıyor biz böle çocuk görmedik dediler dediler durdular ben depresyona girmişim evden çıkmak istemiyordum kimse gelsin çocuğumu.sevsin istemiyordum ahh salak kafam diyorum 🤦birde eşimin kuzeni benden 2 ay önce doğurdu o bebiş çok usluymus çok uyuyormuş neler..
Bebeğimi sevemiyordum kendimi sürekli yetersiz hissediyordum kötü olduğumun farkındaydım ama iyi olamıyordum sizlerin paylaşımlarını okudum sirkelendim ve kendime geldim.. ama ben ilk iki ayı kaçırdım gereksiz insanların yorumları yuzunden..
İyi şeyleri taktir etmez kimse ama kendi rahatlarini bozan birşey varsa hemen eleştirirler..
Erva sakin oturan çocuk olsa bbuuseferde hasta mı derler🤦
Minnosum çok sevgi dolu opsün sasilsın ama kuzen çocuğu daha kendi halinde teması sevmiyor onun için ilerde çok köklü arkadaşlıkları olur diyorlar yine birşeyleri yanlış yaptım yani 🤣🤣
Uzun yazdım kusura bakma ama benim kırmızı çizgim lütfen kimse için kendini ve çocuklarını üzme 😢 onlar büyükçe herkez dedini unutcak çok güzel çocuk olcaklar sen uzuldugunle kalcaksin aynı sekilde bende 😬
Desene hala sorun bulabiliyorlar 🤨😒 ya normalde takmiyorum ama insanin en caninin burnuna geldigi dakka soylediklerinde patlayasim geliyor ama yine susuyorum.sakince benim cocuklarim gene uslu siz yaramaz gormemissiniz diyorum.ayrica diyelim ki aksiler huysuzlar ne yapayim sokaga mi atayim.bir anneye bu soylenir mi zaten yoruluyorum butun gun tek basima kim var kim görüyor? Ve elimden gelenin fazlasinı yapiyorum Allah biliyor.zaten gerginim bi de millet geriyor.😒

valla sekerimparem bu hastalığın standardı yokmuş onu anladım. evde herkes farklı atlattı.

Asım iyi umudum, bana da geçti maalesef, dün başım eklem yerlerim ağrıyordu, belki yorgunluktandir dedim ama bugün eşim nedeniyle temasli olduğum için test verdim pozitif çıktı. delta varyantiymis. evde geçirmeyen kalmadı. hayırlısı bakalım.
Gecmis olsun dilzarim. Olumlu bakalim hepiniz dogal antikor sahibi oldunuz. ALLAH sifa versin canım💕🤲

9.30 dan beri uyuma mücadelesi veriyoruz.tulumu ben giydiriyorum dakkasina cikariyor. Ancak saat 10 da sallamaya basladim bu saat oldu 2 kere daldi geri uyandi.simdi esim devraldi ama uyumayacak bu diye sesleniyor 😔

Kalppare Kalppare Allah kolaylık versin zor bir gün geçirmişsin . Biz de hasta olmuşuz dişin üstüne . Burnundan uyuyamıyor şimdi de yarım saate bir uyanıyor . Gün içinde iyiydik ama gece tıkalı burunla uyumak zor tabi .

9.30 dan beri uyuma mücadelesi veriyoruz.tulumu ben giydiriyorum dakkasina cikariyor. Ancak saat 10 da sallamaya basladim bu saat oldu 2 kere daldi geri uyandi.simdi esim devraldi ama uyumayacak bu diye sesleniyor 😔
Bu çıkarma merakı nerden geldi kaçırdım ben orayı . Çorap olayından sonra mı bunlara da başladı .

Kalppare Kalppare Allah kolaylık versin zor bir gün geçirmişsin . Biz de hasta olmuşuz dişin üstüne . Burnundan uyuyamıyor şimdi de yarım saate bir uyanıyor . Gün içinde iyiydik ama gece tıkalı burunla uyumak zor tabi .
Bizim nesi var anlayamadım.sanki naz yapıyor gibi ya da bana öyle geliyor.oyle gerildim ki gun içinde 😔🥴
Çıkarma meraki nerden geldi bilmiyorum ama suphe ettigim bisey var.biri konu acmisti cok cikariyor kziim ustunu diye.ben de bu kadar gerilmeyin ne guzel giyinip soyunmayi öğrenmiş bakin falan yazmistim.ertesi gun basladi erva soyunmaya. Ah mi etti kadin netti 🥴 ya da ben icimden ayy iyi böyle degiliz dedim de kendim nazar mi ettim naptim ay 🤕

Aaa Umudum- Umudum- tirnagi hafif kanamisti acaba ondan mi uyumuyor.tirnagini vurmus bir yere ama ne ara anlamadim.sekil bozuklugu görmeyince telas yapmamistim ama 🤔

D dilzar asım iyimiş şükür sana da çok geçmiş olsun artık iyileşenler sana bakacak umarım sende çok zorlanmadan atlatırsın
Olumlu yönden bakarsan uzun süre artık rahatsınız bağışıklık kazandınız zaten herkes er yada geç olacak o belli artık

Kızlar size bir şey soracağım
Antibiyotik için ne düşünüyorsunuz ben ilk 10 ay 1 kere kullandık 10 gün kadar ama son 6-7 aydın sürekli grip oluyordu biz gidiyorsun antibiyotik yazıyorlardı kullanıyorduk en son geçen ay ay kullandık hanımağa bir daha hasta oldu bu Seder şehittin yine antibiyotik dediler ama öksürüyor da bu sefer aferin falan verdim 3-4 gün sonra doktor baskılıydı olabilir verme dedi tabi bitkisel birkaç şey ve takviye birşeyler de kullandım ama öksürük geçmedi içimiz rahat etmedi ya daha hasta olursa ilaç da kullanmıyoruz bu akşam acile gittik kan verdik crp 5 çıktı yani antibiyotik gerek yok dedi bu sefer doktor
Madem böyle neden sürekli antibiyotik veriliyor öksürük geçer dedi baya kafam karıştı yani vicdan azabı duyuyorum o zaman gereksiz yere 3-4 kere kullandık crp 6 ve 10 olunca bile vermişlerdi bundan sonra kullanmayı düşünmüyorum doktorlarda ikileme konuşuyor veriyor üz biz ama zararlı bilmem ne

Birde Kızlar öksürüğe iyi diye ayağına zeytinyağı sarımsak ezdim sürdüm çorapla patik giydirdim 4 saat kadar kaldı ayağı su toplamış bazı yerleri çok moralim bozuldu ya sarımsak çok sürmüştüm yakmış düşünemedim yapabileceğini hiç
Ama neyse ki mutluyum crpsi düşmüş burun akıntısı da geçti gibi

Birde Kızlar öksürüğe iyi diye ayağına zeytinyağı sarımsak ezdim sürdüm çorapla patik giydirdim 4 saat kadar kaldı ayağı su toplamış bazı yerleri çok moralim bozuldu ya sarımsak çok sürmüştüm yakmış düşünemedim yapabileceğini hiç
Canim geçmiş olsun.oglumun tirnaginda bir iltihaptan dolayi 3 sise antibiyotik verildiydi ve daha da kötülemişti.doktorun biri yazik bu kadar antiniyotik verilmez diye kizmisti bana sen annesin falan demişti. Genel gecer antibiyotikler vardir augamantin macrol gibi. Cok da sasmamak lazim galiba bunlardan.mesela sefax bizim aliyi mantar yapti cikan iltuhaba sok olmustum.zimaks ishal yapti perisan okdu ilactan oldugunu anlayana kadar 2 kilo gitti.kas yapayim derkn goz cikariyorlar maalesef bazrn.bence duzenli takibini yapabilecek iyi bir doktor bulun ve sadece ona gidin.bu bir aile hekimi bile olabilir.bazi aile hekimleri cocuk hastaliklari konusunda cok basarili oluyorlar. Kullan ya da kullanma diyemem ama iyi bir doktor arastirin derim canim.

Onunla geçmiş olsun . Hassas cildini seveyim onun . Bende yapmayı düşünüyordum aklıma gelmezdi yakabileceği. Doktorlar uygulama noktasında fikir ayrılığına düşebiliyorlar maalesef . Maalesef diyorum çünkü bazen bu bizde güven problemi yaşatıyor senin yaşadığın gibi . Bu yaz Ankara’da kullandığım ilacın dozu ile ilgili doktorlar birbirlerini beğenmemiş, bana da bundan sonrasında hangi doktora geldiysen hep aynı doktora git diye kızmıştı . Direkt randevu bile alamadığım bir bölüm ve şehir dışından gitmişim . Ben de isterim hep aynı doktora gitmeyi . Ama anlamsız bir muhabbetimiz olmuştu bundan sebep . Antibiyotik konusunda da bir şey diyemeyeceğim , bazen kullanmadan enfeksiyon geçmiyor .

Onunla geçmiş olsun . Hassas cildini seveyim onun . Bende yapmayı düşünüyordum aklıma gelmezdi yakabileceği. Doktorlar uygulama noktasında fikir ayrılığına düşebiliyorlar maalesef . Maalesef diyorum çünkü bazen bu bizde güven problemi yaşatıyor senin yaşadığın gibi . Bu yaz Ankara’da kullandığım ilacın dozu ile ilgili doktorlar birbirlerini beğenmemiş, bana da bundan sonrasında hangi doktora geldiysen hep aynı doktora git diye kızmıştı . Direkt randevu bile alamadığım bir bölüm ve şehir dışından gitmişim . Ben de isterim hep aynı doktora gitmeyi . Ama anlamsız bir muhabbetimiz olmuştu bundan sebep . Antibiyotik konusunda da bir şey diyemeyeceğim , bazen kullanmadan enfeksiyon geçmiyor .
Hamileyken böbrek genişlemesi yasamistim.ve doktora gittigimde gerekirse stend takacagiz hem de anestezisiz dediginde ağlamaya basladim ama bu dogumu tetikler ve henuz 5 aylık diye hungur hüngür ağlıyorum.ben internetten baktim stend takmadan da olabiliyormuş dedim sadece diye doktor beni odadan kovdu.git o zaman internet tedavini yapsın dedi ve ben aglamaktan beter bi halde bi de o şoku yasadim. Babami yeni kaybetmistim ustelik cocugunu kaybetme ihtimaliyle boğuşan bir anneydim.karsidaki odada kadin dogumcum vardi ona gittim kontrole. Doktorum beni oyle gorunce anlattim herseyi.doktorum babami yeni kaybettigimi de biliyordu. Bana ne diyecegini bilemedi.ya o da bir insan.oyle düşün belli ki bugun günü kötü geciyor demişti.sonra ben çıktım tahlil sonucu beklerken kadin dogumcum odasından cikti.catik kaslarla adeta uroloji doktorunun kapisini dövdü 🤭 bir sonraki muayenede uroloji doktoru bizi görünce cok iyi davrandi.baska doktora gidebilirdim ama o doktor doçentti ve daha kolay ulasabilecegim boyle iyi bir doktor yoktu mecbur gitmistim.hala hic unutmam nasil bir caresizlik.sirf evladım yasasin diye beni deli gibi azarlayıp kovan bir doktora gitmek zorunda kalmıştım 😔😔 bir daha oyle davranmadi ve şükür ameliyatsiz dogum olmustu.ama özür de dilemedi.yani doktorlar cidden bazen pis azarliyor. Bazi insan hak ediyor ama ben hak etmemistim ya ustelik hamileydim.ustelik bir adamin bir kadını azarlaması da iyice berbat birsey.sabah sabah anilarim depresti 🥴😅 kusuruma bakmayın kafam yaniyor erva bu gece 3te uyuyup 7 de uyandi. Huysuz ve mutsuz ama ayaktan mi emin olamiyorum krem de sürdüm. Ama ben bugun pert pert pert :KK43:

Kızlar size bir şey soracağım
Antibiyotik için ne düşünüyorsunuz ben ilk 10 ay 1 kere kullandık 10 gün kadar ama son 6-7 aydın sürekli grip oluyordu biz gidiyorsun antibiyotik yazıyorlardı kullanıyorduk en son geçen ay ay kullandık hanımağa bir daha hasta oldu bu Seder şehittin yine antibiyotik dediler ama öksürüyor da bu sefer aferin falan verdim 3-4 gün sonra doktor baskılıydı olabilir verme dedi tabi bitkisel birkaç şey ve takviye birşeyler de kullandım ama öksürük geçmedi içimiz rahat etmedi ya daha hasta olursa ilaç da kullanmıyoruz bu akşam acile gittik kan verdik crp 5 çıktı yani antibiyotik gerek yok dedi bu sefer doktor
Madem böyle neden sürekli antibiyotik veriliyor öksürük geçer dedi baya kafam karıştı yani vicdan azabı duyuyorum o zaman gereksiz yere 3-4 kere kullandık crp 6 ve 10 olunca bile vermişlerdi bundan sonra kullanmayı düşünmüyorum doktorlarda ikileme konuşuyor veriyor üz biz ama zararlı bilmem ne
Zara beyaz tenli bir cocuk cildi çok hassastır, ben o tarifi glutensizdunyam sayfasından almıştım ordada diyor sarımsaklar hassas ciltler için tepki yaratabilir ama hızlıca cild kendini toparlar.
İlaç konusunda ben kendimede minnosada biraz gaddarim sanırım vücudun kaldırabileceğini düşündüğüm birseyse ilaç almayı sevmiyorum doktor değilim ama alternatif tıp homeopati alanlarındaki yazıları takip ediyorum ve şifa oldugunada inanıyorum 🙏(aşılari yaptırıyorum) onun dışında doğal bağışıklık savunucusuyum, minnoş kuzenlerinin sulugundan ictiginde dışarda börtü böcekle oynadığında oh mikrop alıyor bağışıklığı gelişiyor diye seviniyorum 🤣
Crp değerinden korkarım annem oyuzden 9 gün hastanede yattı biraz iç güdü biraz doktora güvenle ilerliyorum

Selamlar kızlar okudum yetiştim. Hastalara şifa diliyorum D dilzar asımla sen nasıl oldunuz çok geçmiş olsun canım.
SonsuzUmut SonsuzUmut antibiyotiği ateş varsa, boğucu dolu dolu bir öksürük geniz akıntısı varsa ben kullanıyorum. Benim aile hekimi de hemen vermez antibiyotik. Vermekten çekinmem geç kalınca kulak enfeksiyonuna çeviriyor,. En son hastalandığında bir kutu antibiyotik yeterli gelmedi öksürüğe eşim bir daha yazdıracaktı bekle öksürük zamanla geçer dedim. Bal zencefil limon karışımı verdim bir de ayak altına vicks sürüyorum şıp diye kesiyor öksürüğü geceleri. Öyle böyle 1 haftada geçti yavaştan.
Gerekli olduğunda kullanılmalı ya hep ya hiç olmuyor hastalık konularında.

Kalppare Kalppare kolay gelsin o üst baş çıkarma bez çıkarma işi çok zor bence biran önce wc eğitimine başla. Kızkardeşim bu yüzden erken verdi eğitimi yapıp yapıp annesi görmeden bezi çıkarıp heryere sürüyordu kızı. Artık mecbur verdi eğitimi güç bela zaten heryer kaka çiş bari işe yarasın dedi🙄
Göktuğ şimdilik sadece çorap çıkarıyor şükür buna😁geçen hafta Göktuğ dan 3 ay büyük kuzenimin kızını gördüm 1-2 saat gözlemledim. Benim oğlan o kadar duraksız ki o kızın yanında. Maşşallah çok akıllı yapma diyince yapmıyor kendi kendine dolanıp geziyor tutturma vs hiç yok. Aha dedim benim kızlar da aynı böyleydi normali bu🤣 benim oğlan o kadar çok ağladı ve tutturdu ki herşeye sürekli sordular neden ağlıyor ne istiyor diye. Dedim onun doğası bu 🤕 uysal bir kedi vardı bahçede kuyrupunundan tutup havaya kaldırma mı bozağını sıkma mı hayvanın üstüne oturmaya çalışma mı ararsın. Kediden uzaklaşmaya çalıştırdıkça ağlamalar tutturmalar off gidene kadar öldürdü beni tüm sınırlarımı zorladı yine. Napalm Allah da bu huyda yaratmış bizim çocukları. En iyisi kabullenmek. Karşılaştırma yaptıkça üzülüyor insan. Ama yaşıma yada sabır seviyemle alakası yokmuş bunu anladım tamamen Göktuğ la alakalı yorulmam, usanmam. Biraz biraz düzelme var gibi geliyor şükür 🤣🤣

Benim oğlan da haftasonu kustu ve ishal oldu gece. Sanırım virütik birşey betüş de geçen hafta 2-3 gün hastaydı böyle. Probiyotik verdim yoğurtla karıştırıp sonra ishal olmadı. İnşallah devam etmez gece de uyanmadan uyudu dinlendi şükür. Evin heryeri çamaşır nevresimdi sabah 6 da kalkıp onları topladım katladım kaldırdım. İndirimlerde kurutma makinası aldım gelmesini bekliyorum inşallah memnun kalırım da yüküm biraz azalır.
Umudum- Umudum- sabah geç uyanmasına izin verme ki düzen bozulmasın gece diş sıkıntısından uyanıyor olabilir ama max 1 hafta sürüyor o sıkıntı da sonra eski haline geliyor bizde.

Benim oğlan da haftasonu kustu ve ishal oldu gece. Sanırım virütik birşey betüş de geçen hafta 2-3 gün hastaydı böyle. Probiyotik verdim yoğurtla karıştırıp sonra ishal olmadı. İnşallah devam etmez gece de uyanmadan uyudu dinlendi şükür. Evin heryeri çamaşır nevresimdi sabah 6 da kalkıp onları topladım katladım kaldırdım. İndirimlerde kurutma makinası aldım gelmesini bekliyorum inşallah memnun kalırım da yüküm biraz azalır.
Umudum- Umudum- sabah geç uyanmasına izin verme ki düzen bozulmasın gece diş sıkıntısından uyanıyor olabilir ama max 1 hafta sürüyor o sıkıntı da sonra eski haline geliyor bizde.
Ne iyi etmişsin kurutma makinası almakla . Ben de makinamdan da memnun değilim hem yıkama hem kurutma makinası olanlardan alayım diyorum ama bir yerleşik hayata geçemiyoruz ki . Ev bakıyorduk tam gönlüme göre buldum bir tane , kendi evimiz satılmadı . Bizim eve müşteri çıktı , baktım ki benim baktığım ev satılmış 😑 nasıl üzüldüm. Evimde hiç mutlu değilim . Dua edin kızlar da hayırla şurayı satıp başka bir eve geçelim. Uyku konusunda erken uyandırmıyorum çünkü gece çok uyanık kalmış oluyoruz , ben bile gözümü açamıyorum. Çocuğu da kıyıp kaldıramıyorum . Bir kere denedim ayılıp bayıldı geri uyudu .Gündüz az uyuduğunda akşam yine eski saatinde hatta daha erken yatırıyorum ama yok gece uyumayınca planladığım gibi olmuyor hiç bir şey . Herhalde diş , üstüne de grip oldu . Neyse ki çalışmıyorum yoksa uykuya asla dayanamıyorum

X