2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Helinnnnn Helinnnnn canim asiyi olduk cok şükür ateş yapmadi ama bacağı ağrıyordu sanirim aksam sendeliyordu sabahına iyi oldu.
O el izi ne☺
S Susam_tanesi
Canim karya alt aldırmıyor su sira birde cok inatlasiyor. Ayrica yine yemek yeniyoruz sanirim dislerden :KK43:
He birde bizde bu ara herseye agliyor hem yalandan hem gercek..

Kalppare Kalppare canim kardeşlerin iyileşti mi ? Gecmis olsun
D dilzar size de gecmis olsun cnm..
@Umudum- canim siz nasilsiniz.?
civan çikolata yedikten sonra hatıra bırakmak istedi 🙈
Kızlar 18 ay alışmış yaptırdınız mı bugün gittik benim işim vardı da yapalım dedik aşıyı da ağızdan iki damla döktüler iki koluna aşı yaptılar sizin nasıldı birde ateş yapabilir dedi
ağızdan 1 damla iki bacak böyle oldu bizde
Birde canım sıkıldı Kızlar ya geçen dahiliye gittim tüm değerlerim saçma sapan çıktı Birde regllerim doğumdan önceye göre 2-3 kat daha yoğun ama hala normal ben eskiden az olurdum sizde nasıl bugün de aç karınşa tekrar verdim birde hemşire kan sulandırıcı mı kullanıyorsun dedi kanın çok sıvı dedi hamilelikte kan sulandırıcı kullananlar böyle bir şey yaşadınız mı
benim düzensizdi hala düzensiz bazen yoğun bazen az. emzirmeye bağlı dedi dr. bugün spiral taktırdım bakalım o nasıl etkileyecek.

Anladığım kadarıyla herkeste varmış 😁 nasıl davranacağımızı çözersek hepimiz rahatlayacağız 😊😊
Seninki yine İpek diyor bizimki kendine abiş diyo😂😂😂 fotoğraflarda kendini görüyo abiş😂 valla zor şu dönem dediğin gibi. Tracy hogda varmıydı tam hatırlayamadım ama bi bakarım yine

Bu bizde de var canım ama kendine bebek diyor 😊bazrn eğva diyor.gel diyorum ıı ıı diyor. İnat evresine girdik sanırım.eline geçeni atıyor kırıyor döküyor.abisin eşyalarını giymek istiyor.geçen gün abisinin süpermenli kıyafeti için ağladı.alinin bebeklik zıbını vardı süpermenli onu giydirdim de sustu 😄uykularımız pert.gündüz 45 dk zor uyudu 😐 diş zorluyor sanırım pişik de olduk çünkü 😐
Bu ara çok gerginim. Birkaç aydır regl öncesi çok gergin oluyorum. Böyle olmazdı.nerden çıktı nasıl önlenir acaba 😐 Ali ervaya saldırmaya başladı.onları sürekli gözetmek da beni yorup geriyor 😕 bu bunalma halindr be yapmak gerekir..aklıma yemek yemekten başka çare gelmiyor. Ye babam ye diyorum ama o zaman da kilo alıyorum 😐

Teşekkür ederim canım ❤
Şekerpare sen yeni mi oluyon yaa ben her ay öyleyim eşim zaten direkt anlıyor artık belli diyor 😬🤦🏼‍♀️ Çare varsa ben de bekliyorum “premenstual sendrom” 🥺🥺
Bizde aynı durumdayız 😂

merhabaaaa iki yaş sendromuuuu, hosgeldin desem hoş değilsin. özgürüm ben artık bebek değilim diyor ipek gelinim.

ben inatlasmamaktan yanayım, baska bir pijama isterse hop çıkarıp giyiyoruz. geçen kısa kollu arabalı üstünü istedi, bummn brummm diyerek, baktım çaymayacak, e hava serin, uzun kollunun üstüne geciriverdim, o da mutlu ben de. evde ve evin çevresinde olabildiğince serbestiz ama bir yere gidince çok zor oluyor, pandemi sebebiyle çok gidemiyoruz ama yaz dönemi gitmiştik, bunalmistik. hem ben hem asim.

hiç olmayacak bir şey isterse, aaaa bak şurada ne varmış diye dikkat dağıtma yöntemine geçiyoruz.

ipek konuşma işini çözdüğü için (masallah) bir üst aşamaya geçmiş, Asimcik tam geçmedi. az buçuk yapıyor ama önüne çıkan engeli ısırarak tirmalayarak aşıyor. biz de bu durumdan çok mutsuzuz. atına arabasına biri binse önce kalk diyor ve anında kalkmazsa ısırıyor ya da cirmaliyor. nasil geçecek bilmiyorum. her işini aynı yöntemle çözmeye çalışıyor. insallah gecer diyoruz. bakalim
Isırma ve tırmalama bizde de oluyor bazen onlara kesin tepki koyuyorum anlıyor artık yaparken böyle bakıyor vazgeçiyor 🙈 ben de inatlaşmamaya çalışıyorum babasıyla ters düşüyoruz hatta ben gereksiz yere hayır deyip ortalığı germek istemiyorum tehlikeli değilse ve sonunda o kazanacaksa baştan kabul ediyorum. Sen herşeye izin veriyorsun diyor halbuki ben sonradan evet diyeceğim şeylere hayır demek istemiyorum ama anlatamıyorum. Bi de o hayır deyince tamam oluyor ama ben hayır deyince olay çıkıyor benim sınırlarımı daha çok zorluyor daha naz yapıyor bana bunu anlatamıyorum. Bu ters düşme halleri de beni yoruyor bazen.
geçmiş olsun, gönder bir daha yikamaya, uzme canını.

gittikçe tehlikeli oluyorlar, gecen makineden kepçeyi kapıp yumurta pisirdigim tavaya daldirdi,üzerine devrilecekti de zor ser durdurdum. kızgın yağ ve yumurta.

bir de söyleyeceğim diyorum diyorum unutuyorum. pedalli dezenfektan aletleri var ya 15 20 gün önceydi, Asimcik ona ayağıyla basıp, bir taraftan da yukarı baktığı için direkt gözüne aktı dezenfektan. elimdeki suluguyla hemen yıkadım,sonra acile gittik, şükür bir şey yok ama çok korktum, cok da ağladı, canı yandı. etrafınızda varsa o türden şeyler dikkatli olun, hanımlar,gözle kas arasında oldu, hem ben hem eşim vardı, ne yapıyorsun demeye kalmadı bile.
Amaan geçmiş olsun çok tehlikeli yaa gerçekten kaşla göz arasında ne yapacakları hiç belli olmuyor 😕
grubun 2. speedygonzalesi ipek kuş. 2 yas sendromunun zirvesibde minik hanım. sana sabır diliyorum çünkü en çok ona ihtiyacımız oluyor. seçenek sunmak iyi fikir ve etkinlik yapma biraz bırak o yönetsin ona göre yaparsınız. enerjisini atacak şeyler yapmasi iyo olabiliyor. ay susam bi de surekli aglama dojemi var ki hic cekilmiyo valla 🙄
Eve kaydırak almayı planlıyorum ✌🏻
Helinnnnn Helinnnnn canim asiyi olduk cok şükür ateş yapmadi ama bacağı ağrıyordu sanirim aksam sendeliyordu sabahına iyi oldu.
O el izi ne☺
S Susam_tanesi
Canim karya alt aldırmıyor su sira birde cok inatlasiyor. Ayrica yine yemek yeniyoruz sanirim dislerden :KK43:

Hep aynılar hepp 😕😕

Anladığım kadarıyla herkeste varmış 😁 nasıl davranacağımızı çözersek hepimiz rahatlayacağız 😊😊

Şekerpare sen yeni mi oluyon yaa ben her ay öyleyim eşim zaten direkt anlıyor artık belli diyor 😬🤦🏼‍♀️ Çare varsa ben de bekliyorum “premenstual sendrom” 🥺🥺

Isırma ve tırmalama bizde de oluyor bazen onlara kesin tepki koyuyorum anlıyor artık yaparken böyle bakıyor vazgeçiyor 🙈 ben de inatlaşmamaya çalışıyorum babasıyla ters düşüyoruz hatta ben gereksiz yere hayır deyip ortalığı germek istemiyorum tehlikeli değilse ve sonunda o kazanacaksa baştan kabul ediyorum. Sen herşeye izin veriyorsun diyor halbuki ben sonradan evet diyeceğim şeylere hayır demek istemiyorum ama anlatamıyorum. Bi de o hayır deyince tamam oluyor ama ben hayır deyince olay çıkıyor benim sınırlarımı daha çok zorluyor daha naz yapıyor bana bunu anlatamıyorum. Bu ters düşme halleri de beni yoruyor bazen.

Amaan geçmiş olsun çok tehlikeli yaa gerçekten kaşla göz arasında ne yapacakları hiç belli olmuyor 😕

Eve kaydırak almayı planlıyorum ✌🏻

Hep aynılar hepp 😕😕
Ya ara ara olurdu ama iyice ritmik oluyor her ay 😑 evet arastirdim adi bile varmis 😁 hayit tohumu suyu falan filan yazmislar forumda ama hic bilmedigim bisey. Adacayi falan denedim papatya rezene yok tatlım gecmiyor 😑🥴 en iyi gelen sey tatlı çikolata hatta 😍😎

Bu arada babayla biz de ayni sendromu yaşıyoruz.
Helinnnnn Helinnnnn heline katılıyorum daha o cok aglamali döneme gelmedik 😥 oy helin ben cok tırsıyorum ya 😣

Son düzenleme:
feritinin 4 diye verdi ama icmiyor hiç. ferrumu içiyordu da.bizim duruma yetersizmis. simdi hic birsey icmiyoruz ya. dokum tava da alindi ama faydasi olacak mi bakalim.
Allah Allah bizim de feritin 4 mu 5 mi neydi bu ilaci yazdi doktor. Duzenli veremiyordum ama cocuk bembeyaz ruh gibi. Basladim gene yarim saat sonra c vitaminli propolisli bi vitamin veriyorum. Demir ve c vitamini etkilesince emilimi artiyor diye. Bir de etli yemeklerle c vitaminli biseyelr salata veya meyve veriyorum.emilimi artsın diyem ama Ali alerjik bisey dokundugunda bagirsagi kaniyor. Bu da demir eksikliği demek 😔 hala oluyor mu bilmem bebekken oyleydi.simdi olsa karni agrir siye düşünüyorum o zaman agriyordu cunku.herneyse biz acigi kapatamadik hala. Demir dokum tava düşünüyorum ama ceekincelerim de var kafam karisik 🙄
drde surekli bi kavga hali. civan neye el.atsa arel benimmm diyiveriyor😫 birbirleribe acimasizca vuruyorlar ve genelde civan ağlayarak yanıma gelip meme istiyor 🤐 hayır neden top bana patlıyor ama ya 😒 ya civan gündüz güzel uyuyor gece zombiye bağlıyor. acaba gündüz uyandirsam mi ?
Uyku uykunun mayasidir derler. Uyusun bence.Ama 2 saatl gecirme.evet korkunca hep üstümde benim de erva. E oyle olunca is yaptirmiyor. Abisinden iyice korktu. Vurmasina izin vermiyorum tabi. Ama oluyor iste. Bazen de hirlayarak korkutuyor kizimi zalım oglan 🙄
O el izi ne☺
S Susam_tanesi

Canim asi olarak ne oldunuZ? Gecmis olsun sifa olsun kuzuya❤
Annem dahil herkes kapti maalesef. Su an atlatıyorlar.gerginim hem nasil.Kardesimin cigerleri dolu cikmis rontgende ama öksürmüyor bu da bizi korkutuyor.doktor zaturre demis.ama evde ilaclarini kullaniyor. RABBIME SIGINDIM.
Kızlar 18 ay alışmış yaptırdınız mı bugün gittik benim işim vardı da yapalım dedik aşıyı da ağızdan iki damla döktüler iki koluna aşı yaptılar sizin nasıldı birde ateş yapabilir dedi
Allah Allah hepatit A vardı sadece bu ay diye hatirliyorum ama 🤔 geçmiş olsun canim. Biz daha olmadik.

Allah Allah bizim de feritin 4 mu 5 mi neydi bu ilaci yazdi doktor. Duzenli veremiyordum ama cocuk bembeyaz ruh gibi. Basladim gene yarim saat sonra c vitaminli propolisli bi vitamin veriyorum. Demir ve c vitamini etkilesince emilimi artiyor diye. Bir de etli yemeklerle c vitaminli biseyelr salata veya meyve veriyorum.emilimi artsın diyem ama Ali alerjik bisey dokundugunda bagirsagi kaniyor. Bu da demir eksikliği demek 😔 hala oluyor mu bilmem bebekken oyleydi.simdi olsa karni agrir siye düşünüyorum o zaman agriyordu cunku.herneyse biz acigi kapatamadik hala. Demir dokum tava düşünüyorum ama ceekincelerim de var kafam karisik 🙄

Uyku uykunun mayasidir derler. Uyusun bence.Ama 2 saatl gecirme.evet korkunca hep üstümde benim de erva. E oyle olunca is yaptirmiyor. Abisinden iyice korktu. Vurmasina izin vermiyorum tabi. Ama oluyor iste. Bazen de hirlayarak korkutuyor kizimi zalım oglan 🙄

Annem dahil herkes kapti maalesef. Su an atlatıyorlar.gerginim hem nasil.Kardesimin cigerleri dolu cikmis rontgende ama öksürmüyor bu da bizi korkutuyor.doktor zaturre demis.ama evde ilaclarini kullaniyor. RABBIME SIGINDIM.

Allah Allah hepatit A vardı sadece bu ay diye hatirliyorum ama 🤔 geçmiş olsun canim. Biz daha olmadik.
[/QUOTE
Selam canim kadin saydıda hatirlamiyorum. 2 bacaktan yapıldı 1de ağızdan icirdiler.
Çok geçmiş olsun canim bir an once iyileşirler insallah

SonsuzUmut SonsuzUmut cnm 2 bacaktan yapıldı 1 ağızdan ilaç icirdiler.
Hemşirenin dediğine ne bakıyorsun canim dur bekle doktor ne diyecek kafana takma

SonsuzUmut SonsuzUmut cnm 2 bacaktan yapıldı 1 ağızdan ilaç icirdiler.
Hemşirenin dediğine ne bakıyorsun canim dur bekle doktor ne diyecek kafana takma
Ya biraz ateş yaptı 37,5 falan calpol verdim ama bakalım sizde yaptı
Helinnnnn Helinnnnn ebru_can_ebru ebru_can_ebru bugün tekrar tahlil verdim bakalım yarın doktora gösterecek eşimi

Saol canım damla ile beraber 3 tane

Tamam canım bizde ateş yapmadı huysuzdu biraz ama iyi yine 37.5 inş geçer hemen
Calpol verdim ama ateş hala 37.2-3 çıkıyor alnı falan da serin koltuk altından bakıyorum dayanamadı eşim gitti temassız almaya şimdi calpola rağmen aynı olması normal mi acaba ya bu ateş olunca ben çokl tedirgin oluyorum 😞

Calpol verdim ama ateş hala 37.2-3 çıkıyor alnı falan da serin koltuk altından bakıyorum dayanamadı eşim gitti temassız almaya şimdi calpola rağmen aynı olması normal mi acaba ya bu ateş olunca ben çokl tedirgin oluyorum 😞
Bizim doktor ateş çocuklarda bilinenin aksine çok tehlikeli değil dedi yüksek ateş dediğimiz 39 üstüdür , ilk soymak serin tutmak ılık duş yada ılık havlu ile eklem yerlerini silmek bol sıvı tüketimi eğer fayda etmedi ise çok huzursuz yada ateşte 39lara yaklaştı ise ilaç dedi.
Minnoş bir haftadır hasta fayda eden 2 şeyi paylaşmak istiyorum, doğanın mucizesine hayran kaldım.
İlki yarım soğana karanfil batırıp uyurken yanına bırakmak nefesini çok güzel açtı tıkalıydi burnu uyuyamıyordu bunu koyunca baya fark etti.
İkincisi öksürük için ezilmiş sarımsaklızeytin yağlı karışımı ayak altına sürüp üstüne çorap ve uyku oda öksürüğün geçirdi 😊
Belki biliyorsunuzdur çok duyuyordum hiç denememistim ama çok faydasını gördük 🙏

Bizim doktor ateş çocuklarda bilinenin aksine çok tehlikeli değil dedi yüksek ateş dediğimiz 39 üstüdür , ilk soymak serin tutmak ılık duş yada ılık havlu ile eklem yerlerini silmek bol sıvı tüketimi eğer fayda etmedi ise çok huzursuz yada ateşte 39lara yaklaştı ise ilaç dedi.
Minnoş bir haftadır hasta fayda eden 2 şeyi paylaşmak istiyorum, doğanın mucizesine hayran kaldım.
İlki yarım soğana karanfil batırıp uyurken yanına bırakmak nefesini çok güzel açtı tıkalıydi burnu uyuyamıyordu bunu koyunca baya fark etti.
İkincisi öksürük için ezilmiş sarımsaklızeytin yağlı karışımı ayak altına sürüp üstüne çorap ve uyku oda öksürüğün geçirdi 😊
Belki biliyorsunuzdur çok duyuyordum hiç denememistim ama çok faydasını gördük 🙏
Saol canım bende normal biliyorum ama çok tedirgin oluyorum ateş olunca aslında yok 37 ler de normal ama işte 😞😞😞 birazda calpolu aşı ağrısı varsa diye verdim bu sabah. ateşi de36,5-37,5 geziyor şükür iyi gibi
Soğan karanfili çok duydum yapmadım ama daha öksürüğe pekmez tereyağ kaynatıp ılıkken sabah akşam 1 çay kaşığı vermek de baya fayda ediyor tavsiye için tşkler 😘

Saol canım bende normal biliyorum ama çok tedirgin oluyorum ateş olunca aslında yok 37 ler de normal ama işte 😞😞😞 birazda calpolu aşı ağrısı varsa diye verdim bu sabah. ateşi de36,5-37,5 geziyor şükür iyi gibi
Soğan karanfili çok duydum yapmadım ama daha öksürüğe pekmez tereyağ kaynatıp ılıkken sabah akşam 1 çay kaşığı vermek de baya fayda ediyor tavsiye için tşkler 😘
geçmiş olsun, sonsuz, Asimcik da bir ağzından kii bacaktan olmustu aşısını. ates olamamıştı. geçmiş olsun hanimagama

Canım Allah sabırlar versin, elbette üzüleceksin çok normal ama hakikaten hayatta yaşanan her şeyin bir sebebi var doktorun haklı sakat da olabilirdi, tabi yine evlat sen anne olur bakarsın ama o bu şekilde yaşamaktan mutlu olamayacaktı belki de. Allah böylesini hayırlı kılmış dilerim istediğin zaman da sağlıkla yeniden nasip olsun.
Aynen öyle kısmet diyelim hayırlısı sağolasın canım benim

Canımm çok üzüldüm şimdi gördüm yazdığını 🥺 duygularını içine atma yaşa ki bir nebze olsun rahatlasın yüreğin. Ballı mı ballı bir asyacığın var abla olacağı zaman yine gelecek Allahın izniyle 🙏🏼 çok sarılıyorum sana❤️ Jadesi Jadesi
Teşekkür ederim kuzum hayırlısı olsun bakalım şuan için asyama dayadım sırtımı cadı kızıma 💕 bende çok sarıldım sana

Jadesi Jadesi Jadem ses ver canım.iyi misin? Sağlığın nasıl? Hep aklımdasın...seviliyorsun💐
Anca düştüm eve şekerparem doktordan geldim şimdi her şey yolunda dedi kanaman bitince tamamen normal hayatına dönebilirsin dedi. Çok sağol artık kapatalım konuyu sayfayı bununla işgal etmek istemiyorum daha fazla ben iyiyim daha da olacağım şükür İlginiz için çok teşekkür ederim güzel kalpli arkadaşlarım🥰

Günaydın güzel anneler 😊😊 aranızda böyle bir şey yaşayan var mı veya tecrübeli annelerden ilk çocuklarda karşılaştınız mı? İpek bu aralar kendinden 3.tekil şahıs gibi bahsediyor. İpek geldi, ipek hapşu dedi vs gibi hep kendini ipek diye anlatıyor. Birinin oyuncağını alınca da bizim değil diyorum ipeğin diye bağırıyor ağlıyor. Bi de her şeye itiraz etme bağırma var. Mesela kitapta tilki görüyor kedi diyor tilki diyorum bağırıyor tamam kedi olsun diyorum ben de 😅😅 ya da bişey istiyor şunu yapalım sonra diyorum hemen bağırıyor 🤯 geçen gün pijamasını istemedi öbür pijamayı giyeceğim diye ağladı değiştirdim. Ne yapacağım nasıl yaklaşacağım bilemedim. İlk bebeklik dönemleri ve genel çocuğa davranış tamam da bu 1-2 yaş arası durumlarda çocuğa nasıl davranmalıyız bunla ilgili pek kitap bulamıyorum 🤷🏼‍♀️ Üstelik bence en zor ve en önemli dönem. Öneriniz varsa sevinirim..
Bence kendinden 3. Şahıs gibi bahsetmesi normal dil gelişimi iyice ilerledi sizi taklit ediyor siz ondan ipek olarak bahsediyorsunuz ya o yüzden
İnat ve sahiplenme benimkinde de var başkasının elindeki yiyecekleri bile istiyor başka bebeklere bir şey verme yok inat bağırma gırla zaten düğünde sanki bir benim bebeğim vardı gibiydi nasıl her şeye ağlamak bağırmak 🙄🙄 Bu konuda tıkanıyorum bende dikkat dağıtmaya çalışsam daha çok ağlıyor kızsam öyle tepki vermeyip çevremdekilerle konuşmaya devam ediyorum eğer ortam müsaitse o zaman sinirini atıp yanıma geliyor sarılıyorum ben burdayım annecim diyorum

X