- 11 Şubat 2008
- 7.242
- 17.391
- 40
Aynı canım bu kimin Döttuuu nun. Kim döktü bunu? Döttuuu döktükim kırdı Döttuuuu kırdı. Hep böyle diyaloglarımız. Zaten sürekli herşeye itiraz halinde beyefendi. Kıyafette sıkıntı çıkarırsa ben de değiştiriyorum rahat edemiyor demekki diye.Bir de seçenek sunun diyor uzmanlar 2 kıyafet çıkarıp bu mu bu mu diye sorun seçtiğini giysin itiraz etmez diyorlar kendi seçtiği için.Günaydın güzel anneler aranızda böyle bir şey yaşayan var mı veya tecrübeli annelerden ilk çocuklarda karşılaştınız mı? İpek bu aralar kendinden 3.tekil şahıs gibi bahsediyor. İpek geldi, ipek hapşu dedi vs gibi hep kendini ipek diye anlatıyor. Birinin oyuncağını alınca da bizim değil diyorum ipeğin diye bağırıyor ağlıyor. Bi de her şeye itiraz etme bağırma var. Mesela kitapta tilki görüyor kedi diyor tilki diyorum bağırıyor tamam kedi olsun diyorum ben de ya da bişey istiyor şunu yapalım sonra diyorum hemen bağırıyor geçen gün pijamasını istemedi öbür pijamayı giyeceğim diye ağladı değiştirdim. Ne yapacağım nasıl yaklaşacağım bilemedim. İlk bebeklik dönemleri ve genel çocuğa davranış tamam da bu 1-2 yaş arası durumlarda çocuğa nasıl davranmalıyız bunla ilgili pek kitap bulamıyorum Üstelik bence en zor ve en önemli dönem. Öneriniz varsa sevinirim..
Bizde bezini almak bir sabır işi. Kesinlikle durmak, yatmak istemiyor. Dikkatini dağıtıp bişeyler veriyorum eline. Verecek şey de kalmadı gerçi herşeyi atıp kaçma peşinde çok zorluyor beni artık bilerek de yapmaya başladı herşeyi. Dediğin gibi en zor dönemlerinden biri.
3.tekil şahıs kullanımı normal şuan zamanla ben çekimini yapacaklar. Benim diyor eline alıp istediklerini. Sabırlı, sakin davranmak önemli ama ben başaramıyorum maalesef pek