Teşekkür ederim canım kısmeti yokmuş ne diyimoyy jadem çok üzüldüm canım. Allah sabır versin canım.
Sağol susamcımOff çok üzüldüm canım yaa. Cennette melek olmuşAllah sabır versin
Amin kuzum Allahım asyanın acısını göstermesin hiçbirinize de evlatlarınızınahh... jadem çok üzüldüm ya. Allah sabır versin canımseni evladına eşine bagislasin onları da sana canjm
Teşekkür ederim canım Allah razı olsunJadesi canım benim çok üzüldüm ya güzel sabır diliyorum sana sözün bittiği yer..
Çok sağol kuzumJadesi allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm geçmiş olsun
Amin canım sabır en çok ihtiyacım olan gerideki kızım için güçlü durmam gerek dün çok ağladım insan ilk bi şaşırıyor napcam diye tam fikre alıştım bu seferde bebeğim gittiAh be canım bu mesajını alıntıladım farklı şeyler yazacaktım ki istemsiz sonraki mesajını görünce dökülüverdim . Çok üzgünüm , Allah sabrını artırsın
Bende çok üzüldüm fikre çok alışmışım hemen farkında olmadanYa çok üzgünümsenin için girmiştim
Evet doktorumun dediği bi cümle beni baya teselli etti ilk 3 ayda düşen bebeklerde genetik bir bozukluk olurmuş sakat olma olasılığı çok yüksekti dedi böyle bi kaç gün üzülürsün ama sakat engelli bir bebeğin olsa hergün üzüleceksin dedi evet kimse bilemez akıbeti ama içim biraz rahatladı öyle deyinceJadesi canım yazdım yazdım sildim Bildiğim bisey var.. Rabbimin verdiginde bir hayr vermediginde bin hayr olabiliyor. Şimdi kendini toparlamaya çalış..üzülme desem de üzuleceksin tahmin edebiliyorum.ama faydası olmayacak.ama uzun tutma bu durumu.. önüne bak.hayat devam ediyor.. Allah daha hayırlısıni nasip eder elbet ❤ Rabbim bir kapıyı kapatırsa başka bir kapıyı açarmış.
Bir kaybı olan biri olarak çok iyi anlıyorum seni . Ama zaman la geçiyor . Hele ki Asya kuş var sana iyi gelebilecek olan . Zamanı değilmiş , kısmet değilmiş .Amin canım sabır en çok ihtiyacım olan gerideki kızım için güçlü durmam gerek dün çok ağladım insan ilk bi şaşırıyor napcam diye tam fikre alıştım bu seferde bebeğim gitticennette kavuşuruz inşallah
Evet canım annelik iç güdümüz Rahime düştüğü an başlıyor tabi ki üzülmen çok normal ama çok güçlü olduğunu da biliyorum Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin inşallahBende çok üzüldüm fikre çok alışmışım hemen farkında olmadan
Bizim bir haftayı geçti bir etki olmadı canımKizlar 1 bucuk yas asisi yaptıran var mi ? Ates yapti mi ? Birde dus aldırdınız mi
bizim en büyük aktivite kaynağımız abimizmis o olmayınca anladim. biz daha çok top araba kitap resim yürüyüş olarak takılıyoruz gün içinde. sizin etkinlikler eglenceliymisKızlar selam
Herkesin derdi aynı sanırım, oyalayabilecek aktiviteler. Herşeyden çok çabuk sıkılıyorlar, ben de benzer durumlar yaşadım kendimce bir şeyler icat etmeye çalıştım,bazılarını araştırdım yapanları izledim, size de yazayım belki fikir olur, uygulamak istersiniz.
- Hol duvarlarına boydan boya sticker yapıştırdım
Onları çıkartıp takıyor bayağ da eğleniyor. Tabi max 15 dk : ) - Ayakkabı kutusunun kapağına delikler yaptım oradan peçete, ya da kağıt gibi şeyleri takıp çıkarıyor, kısa süreli yine meşguliyet
- Folyo kağıtların içine oyuncaklar saklama olayı da keyifli, küçük lego parçaları folyoya sarıp eline verip açmasını sağlıyorsunuz.
- İki sandalye bir çarşaf bir de vileda sopası ile çadır kurdum, içine oyuncaklarını koydu girdi çıktı falan eğlendi epey : )
- Karton bardakları dizip içine plastik toplar koyma, kutulara mandalları takıp çıkarma, oyuncak bebeklere kıyafet giydirip çıkarma ...gibi gibi devam ediyor
Belki de bildiğiniz şeylerdir, ama denemeyenler varsa da belki faydalanmak ister diye yazmak istedim. Umarım işe yarar
Eğer sizlerin de yaptığı farklı şeyler varsa ve paylaşırsanız çok çok sevinirim, malum çabuk sıkılıyorlar : )
Sevgiler, selamlar herkese
onu içmiyorlar ama bisolnatur pekmez gibi geliyor sanirim. civan ferrasanol içmeli ama yok açmıyor agziniProspan da iyi öksürük için ben hep onu kullanıyorum gerçekten çoğu arkadaşım öyle geçiriyor 1 aydır öksürük devam
hemen geçmeyebiliyormus jadem bubsalginYa ne çok tavsiye yazmışsın eline sağlık Asya ilk defa hasta oldu oda bilemedi ilk ne olduğunu mesela uyurken öksürünce uyanıp ağlıyorduhafifledi bin şükür hırıltı kaldı dediğim gibi
Gece gündüz her türlü meme bittidarısı size inşallah 3 hafta olacak temiziz
Ben zaten çok su içerim bi de guatr var mecbur içiyorum baya yükselmiş farketmemişim kendim doktora gitmediğim içinhamilelik bende geniz olarak burun olarak tıkanma yapıyor zaten zor nefes alıyorum Asyada da böyle olmuştum bide üstüne bu baş ucumuza soğan koyayım bana da faydası olur belki
arel iyiydi canim çok şükür. ama hastalıktan oturu uyaniyordu dun gece hic uyanmadi sukur. civan gündüz iyi aslında bi gece kalkmaları beni deli ediyor.gece meme olmazda ve uyku egitimi versem uyanmayacak gibingeliyor ama kismet olmadinhenuz. cani sagolsun.Geçmiş olsun kuzuma ❤sen nasıl olsun peki canım? Grip devam mı?
Kiyamam sana ben ❤olsun nasılsa düzelirim onlar sağ olsun da jadem
Ben oglana gebeyken cok agladım.. aglamaktan kendimi alamazdım. Oglan duygusal bisi oldukizda inadına güldüm dedim bu sefer güleç olsun ama ne yaparsam yapayim ben ağlak oluyorum gebeyken yine de erva Aliye nispeten daha güleç sanki. Demem o ki anne karnındaki yavrunun karakteri de bence anneyi etkiliyor ya da anne yavruyu belki ince düşünceli naif bir yavrucak olur bu bebiş ondan böylesindir
Biz de bi suredir böyleyiz insAllah geçer ya. Goktug karya ve asya üçlüsünü takip ediyoruz genelde bu donemsel durumlardaAnne sütünü gece almıyordu zaten jadem. Mama veriyordum. Simdi azaltmaya gittim bakalim
Alerjik bi durum olabilir jadem. Toza falan. Sık sik burnunu abdest alir gibi yıka demisti doktorum. Banyo sonrasi da ciddi rahatlama oluyor.
Teşekkür ederim ccanım❤
InsAllah helinim. Civani bilemem ama Arel yavas yavas derin uykunun tadini almaya baslar yakinda diye umuyorum.
Ya soyle diyim 9 iyi bi uyanma saati ama. Gece 2 de yatiyordu o donem. 7 saat uyku çok az. Ben ona uzuluyordum.iki tane oldu mu zor oluyor. Belki sadece civan olsa uyutursun geri ama arel uyandi mi uyumaz buyuk ihtimalsaglik olsun.onlar iyi olsun da helinim bi sekilde halledilir hersey
Allahım düzene soksun uykularini insAllah. Ata hareketli merakli akilli bir cocuk annesi ❤ hep biseyler kesfedeyim derdindeeger hala emziriyorsan papatya icsen mi acaba ona da gecer hem.
Teşekkür ederim❤ folyo riskli ama ağir metal barındırıyor.uzak tut derim canim.
çok geçmiş olsun canim. anne yüreği dayanmıyordur ama büyük risk tabi. erva icin kv uzun sureli bir cozum gibi gelmedi bana. yasli nihayetinde. kreste calisirsan onu da goturursun 2 yasinda olmaz mi ki ??Erva büyüdü. Ufak ufak iş arayayim diyordum. Kv bakar diye ümitleniyordum ama sanırım niyeti yokdis hekimine gittim geldim. Cocuklari nasil verecegini şaşırdı.cok yoruyorlar yemediler uyumadilar dedi.biraz üzüldüm açıkçası. Ama yine de is bakayim diyorum.belki fikri degisir.
Eskiden arada alirdi kizim isini yap derdi veya dinlen derdi
Artik ariyorum bazen direk getirme bile diyorcok yoruyorlar ben yasli insanim vs diyor. Ne diyim bisi de diyemiyorum.hakli bi yandan. Ama bunalmis hissediyorum.
Bu arada Kardeşlerim kovid oldular. Annemin karninda koca yamasi var. Oksurmesi bile riskli yama oynayabilir. Ve israr etmeme ragmen odasinda durmuyor. Maske takmiyor. Evin icinde kosunup duruyir. E cocukalr hasta napayim bakim lazim diyor. Iyi de sen de risklisin. Onlar iyi kotu atlatacak.hafif seyrediyor zaten. Kendini niye riske ediyorsun diyorum.dinlemiyor. ahh annelik sen ne acaip bi duygusun
oyyy neler olmuş öyle. koti bir tecrübe yaşamış ipek böcüğü. çok geçmiş olsun. bugün bi video da anneler neden hep yorgun olur uykusuzluktan değil asıl sebep kafada hiç bitmeyen isler. hep birşeyleri planlama. seni cok iyi anliyorum. bu ara bendr iyi hissetmiyorum. esimden yana dertliyim ama cocuklarimla mutlu olmam lazim desem de gunun temposu beni negatife surukluyor. bazen oyle bos geciyor ki. kendimi cok tuhaf hissediyorum sonra bi cocuk aglamasi alarm gibi soguk suyu carpar gibi beni tempoya dahil ediyorSağol şekerim iyi demek isterdim ama pek değilim. Hem ben hem de ipek değiliz yani. Başımıza işler geldi ipek i kedi tırmaladı sokak kedisi olunca ve kanama olunca kuduz aşısı yaptırıyoruz. 2 doz oldu henüz 2 doz daha var. İlki ateş yaptı ikincisinde bişey olmadı çok şükür.
Aynı gün eve gelir gelmez gözünü masaya çarptı çok korktukgöz kapağı hafif kanadı göz altı da morardı gözünün içinde küçük bir kanama oldu 24 saat açık çocuk polikliniğine gittik çook kalabalıktı covid olacak diye korktuk 2 saat sonra travmaya biz bakmıyoruz dediler 3 saat geçti keyfi de yerinde diye çıktık gittik. Çok şükür bişey olmadı ama çok ağladı kuzum ki öyle vara yoğa ağlayan bir çocuk değildir. Aynı gün sabah dışarda arkadaşlarla kahvaltı etmiştik sanırım nazar oldu. Dua okudum ve hemen doğal taşlardan oluşan bir kolye sipariş ettim. Her anne çocuğuna olumlu şeyler kondurmak ister ama gerçekten yaşıtlarından biraz fazla ilerde gidiyor. Bazen ne acelen var kızım hayatta böyle diyesim geliyor. O gün de ipekten 40 gün küçük bir yaşıtı vardı. Ve arada çok büyük fark vardı. Tabi ki her çocuk birbirinden farklı ama dikkat çekiyor maalesef. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız kötü göz değil hatta bizim bile nazarımız değiyor bence üst üste bu olayların olmasını başla türlü açıklayamıyorum.
Ben de çok yorgunum bitkinim günlerce uyumamış gibi hissediyorum kendimi. Bu aralar biraz geç yatar oldu ipek ve gece de bir kaç kere uyanıyor sabah da 6.30 da kalkıp işe gidiyorum. Akşamları çok talepkar oluyor haklı olarak ilgi istiyor hep kucakta taşıtıp evde gezdirip bişeyler istiyor benden. Gücüm tükeniyor. Çoğu gün onunla birlikte uyuyorum ama yetmiyor. Sonbahar modunu ve mevsim geçişini hiç sevmem zaten havanın sabahları kararması soğuklar hep olumsuz etkiler beni. Yetişemiyorum mutsuzum depresifim iyi değilim yani…
herkesin kendi karari ve bu konuda kimse kimseyi yargilamamali bence. anne çalışsa da çalışmasa da her turlu zorlugu da var guzelligi de. herkes kendine ve sartlarina gore davranabilmeli. cok acimasiz oluyoruz elestirirken. ben guzel enerjini yazdiklarindan bile hissettim. belli ki cocugun da memnun. oh ne guzel. yakinda darisi basima da diyeyimÇalışan bir anne olarak söylemeliyim, zorlukları var elbette ama hem maddi anlamda rahatlık hem sosyalleşme sürecinin artması hem de ileride emekli olabilmek adına sgk devamlılığı son derece baskın sebepler diye düşünüyorum. Ve bunlardan yine de faydalanacak olanlar evlatlar oluyor günün sonunda.
Pandemi nedeniyle uzunca süre evdeydim ücretsiz izin bitiminde evden çalışma ile devam etti kızım 14 aylık olduğunda ofise döndüm. Ve psikolojik olarak çok zorlanacağıma inandırmıştım kendimi ama aksine işler çok daha kolaylaştı, kendime vakit ayırdığımı fark ettim, arkadaşlarımla ofis içinde farklı sohbetlerle sosyalleşmek iyi geldi ,pijamalı eşofmanlı hayattan normale geçince kendiliğinden kilo vermeye bile başladım. Ama en güzeli şuydu, bu sosyalleşme ile topladığım enerji o kadar besledi ki beni işten eve dönüp kızımı teslim aldığımda o uyuyana kadar inanılmaz verimli , kaliteli zaman geçirir olduk. Hem tüm günün özlemi hem de topladığım enerjiyle herşey çok daha sağlıklı hale geldi.
İnanır mısınız ben full time evdeyken bu kadar güzel zaman geçiremiyordum, sürekli ay şu işimi de yapayım aman yemeği de koyayım derken gün bitiyordu doğru dürüst bir oyun bile oynayamıyordum.
Çok uzattım ama belki genel olarak iş hayatı konusunda çekinceleri olanlara da bu vesileyle bi nebze fikir vermiş oluruz diye düşündüm
Dilerim senin için hayırlı bir kararla güzel başlangıçlar olur, bu arada kv bakmasa da bakıcı ve kreş düşünebilirsin bence.
Sevgiler
calismayi özleyen bir ben bırakayım burayaBenim hep anlatmaya çalıştığım şey ama tabi bu düşünce sen çocuktan uzaklaşınca daha mı mutlusun şimdi şeklinde anlaşılıp mahalle baskısına da dönüşebiliyor maalesef ama çalışma hayatını özleyip veya şartlar gereği çalışmak zorunda olup vicdan azabı çeken veya cesaret edemeyen varsa bu düşüncelere tamamen katılıyorum.
Bu arada çocukla evden çalışmak işe gitmekten çok daha zordur eminim ordasın ama yoksun o yaşta bir çocuğun bunu anlaması çok zor maalesef ofise dönmek eminim senin için daha iyi olmuştur.
Amin jademAmin kuzum Allahım asyanın acısını göstermesin hiçbirinize de evlatlarınızın
biz yaptirdik pazartesi duşu gitmeden yaptırdım ilk gün yaptırmayın demişti zaten. aşı olmadi ncanimKizlar 1 bucuk yas asisi yaptıran var mi ? Ates yapti mi ? Birde dus aldırdınız mi
Seni cok iyi anlıyorum.. benim de bir düşüğüm oldu.doktorun doğru söylemiş. Muhtemelen hasta bir bebeği Rabbim sana ve bebege merhamet edip yanina aldı canim.ve ayrıca kürtaj olan annelerinin de bu imtihana dayandıkları zaman Rabbim ne mucizeler verir hic bilemeyiz.Evet doktorumun dediği bi cümle beni baya teselli etti ilk 3 ayda düşen bebeklerde genetik bir bozukluk olurmuş sakat olma olasılığı çok yüksekti dedi böyle bi kaç gün üzülürsün ama sakat engelli bir bebeğin olsa hergün üzüleceksin dedi evet kimse bilemez akıbeti ama içim biraz rahatladı öyle deyince
Hayır arayıp duruyorum dünden beri kendimi toplamam lazım dün bütün gün ağladım ve kızıma bakamadım bile yanımdakini Mahsun bırakmaya hakkım yok asyam için toparlamam lazım hemen Allahım versin sabrımı beterinden korusun hepimizi
bizim en büyük aktivite kaynağımız abimizmis o olmayınca anladim. biz daha çok top araba kitap resim yürüyüş olarak takılıyoruz gün içinde. sizin etkinlikler eglenceliymis
onu içmiyorlar ama bisolnatur pekmez gibi geliyor sanirim. civan ferrasanol içmeli ama yok açmıyor agzini
hemen geçmeyebiliyormus jadem bubsalgin
arel iyiydi canim çok şükür. ama hastalıktan oturu uyaniyordu dun gece hic uyanmadi sukur. civan gündüz iyi aslında bi gece kalkmaları beni deli ediyor.gece meme olmazda ve uyku egitimi versem uyanmayacak gibingeliyor ama kismet olmadinhenuz. cani sagolsun.
çok geçmiş olsun canim. anne yüreği dayanmıyordur ama büyük risk tabi. erva icin kv uzun sureli bir cozum gibi gelmedi bana. yasli nihayetinde. kreste calisirsan onu da goturursun 2 yasinda olmaz mi ki ??
oyyy neler olmuş öyle. koti bir tecrübe yaşamış ipek böcüğü. çok geçmiş olsun. bugün bi video da anneler neden hep yorgun olur uykusuzluktan değil asıl sebep kafada hiç bitmeyen isler. hep birşeyleri planlama. seni cok iyi anliyorum. bu ara bendr iyi hissetmiyorum. esimden yana dertliyim ama cocuklarimla mutlu olmam lazim desem de gunun temposu beni negatife surukluyor. bazen oyle bos geciyor ki. kendimi cok tuhaf hissediyorum sonra bi cocuk aglamasi alarm gibi soguk suyu carpar gibi beni tempoya dahil ediyor
herkesin kendi karari ve bu konuda kimse kimseyi yargilamamali bence. anne çalışsa da çalışmasa da her turlu zorlugu da var guzelligi de. herkes kendine ve sartlarina gore davranabilmeli. cok acimasiz oluyoruz elestirirken. ben guzel enerjini yazdiklarindan bile hissettim. belli ki cocugun da memnun. oh ne guzel. yakinda darisi basima da diyeyim
calismayi özleyen bir ben bırakayım buraya
Amin jademşu anda yasadiklarin zor geliyordur eminim ama sarıl asya kuşa çek kokusunu içine en güzel huzur kaynağın sana iyi gelecek tek iyi sey
biz yaptirdik pazartesi duşu gitmeden yaptırdım ilk gün yaptırmayın demişti zaten. aşı olmadi ncanim
Ahh be cancagzim neler olmuş öyleSağol şekerim iyi demek isterdim ama pek değilim. Hem ben hem de ipek değiliz yani. Başımıza işler geldi ipek i kedi tırmaladı sokak kedisi olunca ve kanama olunca kuduz aşısı yaptırıyoruz. 2 doz oldu henüz 2 doz daha var. İlki ateş yaptı ikincisinde bişey olmadı çok şükür.
Aynı gün eve gelir gelmez gözünü masaya çarptı çok korktukgöz kapağı hafif kanadı göz altı da morardı gözünün içinde küçük bir kanama oldu 24 saat açık çocuk polikliniğine gittik çook kalabalıktı covid olacak diye korktuk 2 saat sonra travmaya biz bakmıyoruz dediler 3 saat geçti keyfi de yerinde diye çıktık gittik. Çok şükür bişey olmadı ama çok ağladı kuzum ki öyle vara yoğa ağlayan bir çocuk değildir. Aynı gün sabah dışarda arkadaşlarla kahvaltı etmiştik sanırım nazar oldu. Dua okudum ve hemen doğal taşlardan oluşan bir kolye sipariş ettim. Her anne çocuğuna olumlu şeyler kondurmak ister ama gerçekten yaşıtlarından biraz fazla ilerde gidiyor. Bazen ne acelen var kızım hayatta böyle diyesim geliyor. O gün de ipekten 40 gün küçük bir yaşıtı vardı. Ve arada çok büyük fark vardı. Tabi ki her çocuk birbirinden farklı ama dikkat çekiyor maalesef. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız kötü göz değil hatta bizim bile nazarımız değiyor bence üst üste bu olayların olmasını başla türlü açıklayamıyorum.
Ben de çok yorgunum bitkinim günlerce uyumamış gibi hissediyorum kendimi. Bu aralar biraz geç yatar oldu ipek ve gece de bir kaç kere uyanıyor sabah da 6.30 da kalkıp işe gidiyorum. Akşamları çok talepkar oluyor haklı olarak ilgi istiyor hep kucakta taşıtıp evde gezdirip bişeyler istiyor benden. Gücüm tükeniyor. Çoğu gün onunla birlikte uyuyorum ama yetmiyor. Sonbahar modunu ve mevsim geçişini hiç sevmem zaten havanın sabahları kararması soğuklar hep olumsuz etkiler beni. Yetişemiyorum mutsuzum depresifim iyi değilim yani…