2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Harika özellikle fasulyeler ve kaşık kullanımı geliştirme önerisi şahaneymiş, bizimki sürekli kendi yemek istiyor ama döke saça oluyor her yemek de veremiyorum eline kaşık çatal, gelişim için bunu yapacağım mutlaka, belki pirinç, mercimek ile de denenebilir

Sağol şekerim iyi demek isterdim ama pek değilim. Hem ben hem de ipek değiliz yani. Başımıza işler geldi ipek i kedi tırmaladı sokak kedisi olunca ve kanama olunca kuduz aşısı yaptırıyoruz. 2 doz oldu henüz 2 doz daha var. İlki ateş yaptı ikincisinde bişey olmadı çok şükür.

Aynı gün eve gelir gelmez gözünü masaya çarptı çok korktuk göz kapağı hafif kanadı göz altı da morardı gözünün içinde küçük bir kanama oldu 24 saat açık çocuk polikliniğine gittik çook kalabalıktı covid olacak diye korktuk 2 saat sonra travmaya biz bakmıyoruz dediler 3 saat geçti keyfi de yerinde diye çıktık gittik. Çok şükür bişey olmadı ama çok ağladı kuzum ki öyle vara yoğa ağlayan bir çocuk değildir. Aynı gün sabah dışarda arkadaşlarla kahvaltı etmiştik sanırım nazar oldu. Dua okudum ve hemen doğal taşlardan oluşan bir kolye sipariş ettim. Her anne çocuğuna olumlu şeyler kondurmak ister ama gerçekten yaşıtlarından biraz fazla ilerde gidiyor. Bazen ne acelen var kızım hayatta böyle diyesim geliyor. O gün de ipekten 40 gün küçük bir yaşıtı vardı. Ve arada çok büyük fark vardı. Tabi ki her çocuk birbirinden farklı ama dikkat çekiyor maalesef. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız kötü göz değil hatta bizim bile nazarımız değiyor bence üst üste bu olayların olmasını başla türlü açıklayamıyorum.

Ben de çok yorgunum bitkinim günlerce uyumamış gibi hissediyorum kendimi. Bu aralar biraz geç yatar oldu ipek ve gece de bir kaç kere uyanıyor sabah da 6.30 da kalkıp işe gidiyorum. Akşamları çok talepkar oluyor haklı olarak ilgi istiyor hep kucakta taşıtıp evde gezdirip bişeyler istiyor benden. Gücüm tükeniyor. Çoğu gün onunla birlikte uyuyorum ama yetmiyor. Sonbahar modunu ve mevsim geçişini hiç sevmem zaten havanın sabahları kararması soğuklar hep olumsuz etkiler beni. Yetişemiyorum mutsuzum depresifim iyi değilim yani…

Çalışan bir anne olarak söylemeliyim, zorlukları var elbette ama hem maddi anlamda rahatlık hem sosyalleşme sürecinin artması hem de ileride emekli olabilmek adına sgk devamlılığı son derece baskın sebepler diye düşünüyorum. Ve bunlardan yine de faydalanacak olanlar evlatlar oluyor günün sonunda.

Pandemi nedeniyle uzunca süre evdeydim ücretsiz izin bitiminde evden çalışma ile devam etti kızım 14 aylık olduğunda ofise döndüm. Ve psikolojik olarak çok zorlanacağıma inandırmıştım kendimi ama aksine işler çok daha kolaylaştı, kendime vakit ayırdığımı fark ettim, arkadaşlarımla ofis içinde farklı sohbetlerle sosyalleşmek iyi geldi ,pijamalı eşofmanlı hayattan normale geçince kendiliğinden kilo vermeye bile başladım. Ama en güzeli şuydu, bu sosyalleşme ile topladığım enerji o kadar besledi ki beni işten eve dönüp kızımı teslim aldığımda o uyuyana kadar inanılmaz verimli , kaliteli zaman geçirir olduk. Hem tüm günün özlemi hem de topladığım enerjiyle herşey çok daha sağlıklı hale geldi.
İnanır mısınız ben full time evdeyken bu kadar güzel zaman geçiremiyordum, sürekli ay şu işimi de yapayım aman yemeği de koyayım derken gün bitiyordu doğru dürüst bir oyun bile oynayamıyordum.
Çok uzattım ama belki genel olarak iş hayatı konusunda çekinceleri olanlara da bu vesileyle bi nebze fikir vermiş oluruz diye düşündüm
Dilerim senin için hayırlı bir kararla güzel başlangıçlar olur, bu arada kv bakmasa da bakıcı ve kreş düşünebilirsin bence.
Sevgiler

Benim hep anlatmaya çalıştığım şey ama tabi bu düşünce sen çocuktan uzaklaşınca daha mı mutlusun şimdi şeklinde anlaşılıp mahalle baskısına da dönüşebiliyor maalesef ama çalışma hayatını özleyip veya şartlar gereği çalışmak zorunda olup vicdan azabı çeken veya cesaret edemeyen varsa bu düşüncelere tamamen katılıyorum.

Bu arada çocukla evden çalışmak işe gitmekten çok daha zordur eminim ordasın ama yoksun o yaşta bir çocuğun bunu anlaması çok zor maalesef ofise dönmek eminim senin için daha iyi olmuştur.

Kesinlikle öyle, online toplantılar sırasında çığlıklar herkesçe duyuluyordu : ))))
Tek güzel tarafı her gelişim sürecine şahit olmak ha bir de ızdırap olan İstanbul trafiğini çekmemekti
Dediğin çok doğru tuhaf karşılayanlar olabilir, ki benim çevremde de oldu 16 yıllık kurumsal tecrübemi herşeyi bırakıp aslında çocuğuma kendim bakmamın daha doğru olacağı yönünde ahkam kesenler de oldu, kulak asmıyorum kesinlikle.
Ben ev de olduğumda öz bakımları dışında kesintisiz aktivite, ilgi oyun vs süresi yarım saati geçemiyordu ama şimdi akşam neredeyse üç saat herşeyi yapıyoruz ve o da farkında akşam olup beni gördüğünde coşuyor resmen, anne ile kaliteli eğlence zamanı geldi diyor kendince : )))

Kalppare sagolasin kuzum, ne yapayım, öyle böyle derken vakit geçiyor, okuyorum ama yorum yapamıyorum.

Asimciga yeni bir bakici bulduk. bu hafta başladı. gayet iyi, memnunuz da bir tek dışarı çıkarmıyor çok. daha yeni olduğu için bir şey demiyorum. evde iyiler. insallah caymaz bakalım. genelde benim bakicilar cayiyor ya hemen. öyle işte.

Bakıcı konusunda içim rahat olamadı . İnşallah iyi insanlarla karşılaşırım bundan sonrasında . Dediğin gibi bundan sonrasında bakar oluyorum gelecek yıl için bakıcıya .
Biz epeydir aynı durumdayız sizinle . Geç yatıyor , çok uyanıyor , erken kalkıyor , gündüz 1 saat uyuyor en fazla ve tek uyku . Yemek konusunu hiç açmıyorum bile . Uyusun yemek yesinle geçiyor vaktimiz . Uyku eğitimi veren biri diş in 3 günden fazla uyku düzenini bozmayacağını yazmıştı . Hep günah keçisi olarak diş diyorum vs ben de ama bizim 1 aydır böyle nerdeyse .
Ben de kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum . Çalışmaya başladım ancak bakıcıya hiç alışamadı yavrum. Dün bu anlamda üzülerek verdim ücretsiz izin dilekçesini . Psikolojik olarak da çok yıprandığım iyi olmadığım bir dönemdeyim , inşallah kızımla bu süreçte aramızdaki ilişki zedelenmez .

Bu arada çamur gibi ebatı biraz fazla kahverengi akıntım oldu daha yeni doktoru aradım yarın gideceğim inşallah bir sıkıntı olmaz gören olursa dua edin olur mu
Ah be canım bu mesajını alıntıladım farklı şeyler yazacaktım ki istemsiz sonraki mesajını görünce dökülüverdim . Çok üzgünüm , Allah sabrını artırsın

Jadesi canım yazdım yazdım sildim Bildiğim bisey var.. Rabbimin verdiginde bir hayr vermediginde bin hayr olabiliyor. Şimdi kendini toparlamaya çalış..üzülme desem de üzuleceksin tahmin edebiliyorum.ama faydası olmayacak.ama uzun tutma bu durumu.. önüne bak.hayat devam ediyor.. Allah daha hayırlısıni nasip eder elbet ❤ Rabbim bir kapıyı kapatırsa başka bir kapıyı açarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…