- 19 Ekim 2016
- 877
- 1.597
- 35
Ya ne güzel yazmışsın biz pek yapamıyoruz dediğin gibi dikkati ona toplamak lazım aslında ama tembelliğime geliyor sanırım
Bizde geçen fasulyeleri kabdan kaba kaşıkla boşalttık hem kaşık kullanması gelişiyor bu teknikle
Duvara bir şeyler yapıştırma var bizde
Oyun hamuru yaptım geçen yemeye çalışmaktan oynamadı
Boya yapıyoruz
Nesneleri diziyor um sıra ile istiyorum bana getiriyor uzak bir yerden hem haraket de oluyor
Aynı olan şeyleri eşleştirmeye çalışıyoruz mesela kart ve normal oyuncak bir şey varsa onları eleştiriyoruz elimizden geldiğince
Folto olayı beni çok tedirgin ediyor oral dönemleri bitti ama yine de bir soru işareti...
Sağol şekerim iyi demek isterdim ama pek değilim. Hem ben hem de ipek değiliz yani. Başımıza işler geldi ipek i kedi tırmaladı sokak kedisi olunca ve kanama olunca kuduz aşısı yaptırıyoruz. 2 doz oldu henüz 2 doz daha var. İlki ateş yaptı ikincisinde bişey olmadı çok şükür.D dilzar nerelerdesin canim? Bi ses ver. Merak ediyorum seni ❤
S Susam_tanesi susam senden de ses çıkmıyor bu ara. Merak ediyorum cancağzim ❤
@Nehir8077 huu huu dudunun annesi sen de yoksun epeydirmerak ettim canim❤
hepiniz iyisinizdir insAllah
Erva büyüdü. Ufak ufak iş arayayim diyordum. Kv bakar diye ümitleniyordum ama sanırım niyeti yokdis hekimine gittim geldim. Cocuklari nasil verecegini şaşırdı.cok yoruyorlar yemediler uyumadilar dedi.biraz üzüldüm açıkçası. Ama yine de is bakayim diyorum.belki fikri degisir.
Eskiden arada alirdi kizim isini yap derdi veya dinlen derdi
Artik ariyorum bazen direk getirme bile diyorcok yoruyorlar ben yasli insanim vs diyor. Ne diyim bisi de diyemiyorum.hakli bi yandan. Ama bunalmis hissediyorum.
Bu arada Kardeşlerim kovid oldular. Annemin karninda koca yamasi var. Oksurmesi bile riskli yama oynayabilir. Ve israr etmeme ragmen odasinda durmuyor. Maske takmiyor. Evin icinde kosunup duruyir. E cocukalr hasta napayim bakim lazim diyor. Iyi de sen de risklisin. Onlar iyi kotu atlatacak.hafif seyrediyor zaten. Kendini niye riske ediyorsun diyorum.dinlemiyor. ahh annelik sen ne acaip bi duygusun
Benim hep anlatmaya çalıştığım şey ama tabi bu düşünce sen çocuktan uzaklaşınca daha mı mutlusun şimdi şeklinde anlaşılıp mahalle baskısına da dönüşebiliyor maalesef ama çalışma hayatını özleyip veya şartlar gereği çalışmak zorunda olup vicdan azabı çeken veya cesaret edemeyen varsa bu düşüncelere tamamen katılıyorum.Çalışan bir anne olarak söylemeliyim, zorlukları var elbette ama hem maddi anlamda rahatlık hem sosyalleşme sürecinin artması hem de ileride emekli olabilmek adına sgk devamlılığı son derece baskın sebepler diye düşünüyorum. Ve bunlardan yine de faydalanacak olanlar evlatlar oluyor günün sonunda.
Pandemi nedeniyle uzunca süre evdeydim ücretsiz izin bitiminde evden çalışma ile devam etti kızım 14 aylık olduğunda ofise döndüm. Ve psikolojik olarak çok zorlanacağıma inandırmıştım kendimi ama aksine işler çok daha kolaylaştı, kendime vakit ayırdığımı fark ettim, arkadaşlarımla ofis içinde farklı sohbetlerle sosyalleşmek iyi geldi ,pijamalı eşofmanlı hayattan normale geçince kendiliğinden kilo vermeye bile başladım. Ama en güzeli şuydu, bu sosyalleşme ile topladığım enerji o kadar besledi ki beni işten eve dönüp kızımı teslim aldığımda o uyuyana kadar inanılmaz verimli , kaliteli zaman geçirir olduk. Hem tüm günün özlemi hem de topladığım enerjiyle herşey çok daha sağlıklı hale geldi.
İnanır mısınız ben full time evdeyken bu kadar güzel zaman geçiremiyordum, sürekli ay şu işimi de yapayım aman yemeği de koyayım derken gün bitiyordu doğru dürüst bir oyun bile oynayamıyordum.
Çok uzattım ama belki genel olarak iş hayatı konusunda çekinceleri olanlara da bu vesileyle bi nebze fikir vermiş oluruz diye düşündüm
Dilerim senin için hayırlı bir kararla güzel başlangıçlar olur, bu arada kv bakmasa da bakıcı ve kreş düşünebilirsin bence.
Sevgiler
Benim hep anlatmaya çalıştığım şey ama tabi bu düşünce sen çocuktan uzaklaşınca daha mı mutlusun şimdi şeklinde anlaşılıp mahalle baskısına da dönüşebiliyor maalesef ama çalışma hayatını özleyip veya şartlar gereği çalışmak zorunda olup vicdan azabı çeken veya cesaret edemeyen varsa bu düşüncelere tamamen katılıyorum.
Bu arada çocukla evden çalışmak işe gitmekten çok daha zordur eminim ordasın ama yoksun o yaşta bir çocuğun bunu anlaması çok zor maalesef ofise dönmek eminim senin için daha iyi olmuştur.
oyy jadem çok üzüldüm canım. Allah sabır versin canım.Malesef bebeğimin kalbi durmuş kızlar birazdan kürtaj olacağım yine de dualarınız için teşekkür ederim eksik olmayın
Off çok üzüldüm canım yaa. Cennette melek olmuşMalesef bebeğimin kalbi durmuş kızlar birazdan kürtaj olacağım yine de dualarınız için teşekkür ederim eksik olmayın
ahh... jadem çok üzüldüm ya. Allah sabır versin canımMalesef bebeğimin kalbi durmuş kızlar birazdan kürtaj olacağım yine de dualarınız için teşekkür ederim eksik
Bakıcı konusunda içim rahat olamadı . İnşallah iyi insanlarla karşılaşırım bundan sonrasında . Dediğin gibi bundan sonrasında bakar oluyorum gelecek yıl için bakıcıya .Ayni sorunlar bizde de var canim. Gece beslenmesini kesmeye çalışıyorum.mamayi mi degistirsek diye bile dusunuyor esim acaba mama mi dokunuyor diye. E dokunmayan mama birden dokunmaya mi basladi
Hersey duzene girecek. Artik senosun yaninda annesi var. Bakici sans işi canim. Oyle iyi bakicilar duydum ki anne gibi. Ama Rabbim senin senaya bizzat bakmani istedi demek ki kiii boyle oldu. Hem sen de bos durmaz kendini mesleki yonden daha donanimini artiaracak gelistirecek biseyler yaparsin. Veya evde eglenmek icin baska seyler mesela tatli seylerpasta gibi ben ilk evde kaldigim zamanlar sıkıntıdan pasta yapa yapa kendimi gelistirdim tavsiye ederim Valla benim bile icim rahatladi ne yalan söyleyeyim bu bakıcı biraz değişikti.
Ama simdiden iyi bir bakıcı bulmaya ve soz almaya bak. seneye zorlanma canım.
Biz epeydir aynı durumdayız sizinle . Geç yatıyor , çok uyanıyor , erken kalkıyor , gündüz 1 saat uyuyor en fazla ve tek uyku . Yemek konusunu hiç açmıyorum bile . Uyusun yemek yesinle geçiyor vaktimiz . Uyku eğitimi veren biri diş in 3 günden fazla uyku düzenini bozmayacağını yazmıştı . Hep günah keçisi olarak diş diyorum vs ben de ama bizim 1 aydır böyle nerdeyse .Ben de simdi uyuttum.. 5 10 dk da uyuturdum ben de ama artik direniyor.midem bulanıyor artık gerilmekten.. aklima Alinin bu halleri geldi. O da yapardı 1.5 yasindayken.. aynen biz de 10 15 gun falan boyleyiz. Istah desen azaldi. Parmak agzinda disini kaşıyor.oglen bile direniyor bazen. Hayir sabah da 9 dedi mi kalkiyor. Ya kardesim bu uyku sana nasil yetsin.gece aralarda da uyanıyor. Baska bu durumda olan var mi acaba
Neyse onlar uyumuşken biz de uyuyalım. Iyi geceler dilerim canım ❤
Ben de kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum . Çalışmaya başladım ancak bakıcıya hiç alışamadı yavrum. Dün bu anlamda üzülerek verdim ücretsiz izin dilekçesini . Psikolojik olarak da çok yıprandığım iyi olmadığım bir dönemdeyim , inşallah kızımla bu süreçte aramızdaki ilişki zedelenmez .Çalışan bir anne olarak söylemeliyim, zorlukları var elbette ama hem maddi anlamda rahatlık hem sosyalleşme sürecinin artması hem de ileride emekli olabilmek adına sgk devamlılığı son derece baskın sebepler diye düşünüyorum. Ve bunlardan yine de faydalanacak olanlar evlatlar oluyor günün sonunda.
Pandemi nedeniyle uzunca süre evdeydim ücretsiz izin bitiminde evden çalışma ile devam etti kızım 14 aylık olduğunda ofise döndüm. Ve psikolojik olarak çok zorlanacağıma inandırmıştım kendimi ama aksine işler çok daha kolaylaştı, kendime vakit ayırdığımı fark ettim, arkadaşlarımla ofis içinde farklı sohbetlerle sosyalleşmek iyi geldi ,pijamalı eşofmanlı hayattan normale geçince kendiliğinden kilo vermeye bile başladım. Ama en güzeli şuydu, bu sosyalleşme ile topladığım enerji o kadar besledi ki beni işten eve dönüp kızımı teslim aldığımda o uyuyana kadar inanılmaz verimli , kaliteli zaman geçirir olduk. Hem tüm günün özlemi hem de topladığım enerjiyle herşey çok daha sağlıklı hale geldi.
İnanır mısınız ben full time evdeyken bu kadar güzel zaman geçiremiyordum, sürekli ay şu işimi de yapayım aman yemeği de koyayım derken gün bitiyordu doğru dürüst bir oyun bile oynayamıyordum.
Çok uzattım ama belki genel olarak iş hayatı konusunda çekinceleri olanlara da bu vesileyle bi nebze fikir vermiş oluruz diye düşündüm
Dilerim senin için hayırlı bir kararla güzel başlangıçlar olur, bu arada kv bakmasa da bakıcı ve kreş düşünebilirsin bence.
Sevgiler
Ah be canım bu mesajını alıntıladım farklı şeyler yazacaktım ki istemsiz sonraki mesajını görünce dökülüverdim . Çok üzgünüm , Allah sabrını artırsınBu arada çamur gibi ebatı biraz fazla kahverengi akıntım oldu daha yeni doktoru aradım yarın gideceğim inşallah bir sıkıntı olmazgören olursa dua edin olur mu
Ya çok üzgünümMalesef bebeğimin kalbi durmuş kızlar birazdan kürtaj olacağım yine de dualarınız için teşekkür ederim eksik olmayın