2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kizlar merhaba, benim kizim 28 nisan 20 dogumlu, size akil danismaya geldim. Son 2-3 aydir hemen hemen her aksam bezinden cisi tasiyor. Cok fazla su iciyor, vermesem sık sık uyanıp yine istiyor. Bezini degistiriyorum bu sefer de uykusu bolunuyor cok. Denemedigim hicbirsey kalmadi resmen, 11.5 kilo aktif bebek 4 numara bez kullaniyorum. 5 numarayi denedim, kulot bez denedim, bez markasini degistirdim, sonuc hep husran. Yazin sorun degildi ama kisin ne yapacagimi kara kara dusunuyorum. Boyle birsey yasayan var mi aranizda. Bana cozum yolu sunabilirmisiniz lutfen

Yani su ml azaltarak gidin birden yok derseniz tepki verir . Ben 10.500 dan sonra 5 nıya geçtim aktif bebek de . Mecburen uyku arasında silmeden sadece bezi değiştirmeniz gerekiyor çünkü dışarı çıktığında mevbur kalacaksınız her türlü bölünecek uykusu uyku saatine yakın azalta azalta deneyin. Gündüz bol bol verin ama gece ihtiyacı azalır . Uyku öncesi beslenmesine de dikkat edin umarım çözüm olır

16-24 ay etkinlik kitabımız var onun dışında ben oyun hazırlıyorum stiker yapıştırma işte kupa ile top oyunları gibi günde 10 dk çizgi film izliyor onun dışında ekran yok evcilik oynama hava güzelse park gibi devam ediyor bizde de oluyorDu tuvalette ağlama Ben baktım çok ağlıyor yanıma aldıkça güven duydu bekliyor bazen de ağlıyor yine aklı bilir

inşallah olmaz canim. bazı çocukların pek ilgisi olmuyor zaten ama arel aşırı ilgiliydi. geçmiş olsun sizede. bizde hastaydık ya ateşli öksürük burun akıntısı. geceleri hala rahat rahat uyuyamıyorlar. gece memeyi kesecektim hasta diye kiyamiyorum ama bittim bi arel bi civan oda oda geziyorum tum gece mustela nin kremi var gogsune suruyorum. cold mix damlatiyirum. burun tenizligi yapılıyor. iburamin bitti. bisolnatur aldim oksuruk icin. bir gece sogana karanfil batirip basuclarina da koydum ama bu salgin inatciymis. 3 haftaya kadar oksuruk geçmeyebiliyormus.
Helinnnnn ahh canim insallah hemen alışır Arel cim .. ama inan her cocuk okula ilk basladiginda gitmek istemiyor ve ağlıyor. Sen üzülme geçici insallah bu surecte.
ben üzülüyorum dünürüm ama kararliyim da. çünkü onun için daha iyi olacak biliyorum. işe de başlamak istiyorum. mecburuz yani. sizede çok geçmiş olsun. geldi mi üst üste gelir derler ya öyle olmuş.
uyku bizde de problem şekerparem. ya mevsim gecişi hastalıklar felan ona bağlıyorum. çünkü sadece civan değil arel hiç uyanmazdı şimdi en az 2 kez bi de o kalkıyor ve inatla beni istiyor. umarım geçicidir. söyle güzel uykular bizi bekliyordur
bizde hep tek uyku yapıyoruz nadiren çift oluyor. bazen 3 saat bazen 1 saat takılıyor paşam
ay benim mi nazarım değdi. masallah ne güzel 9 demistim halbuki. bizde 8 de mutlaka kalkmis olirdik ama bugun farklilik olsun dediler sanirim 6 ceyrekte ayaktaydi herkes
bol su ic mutlaka
gece bitti mi meme oh darisi bizlereeee
Yaaa çok güzeldi olsun ferahşamıştır ne diyim
ya şimdi yakışıklı oldu da erkek oldu sıpa ama öncesi sempatikti

Dünürüm bizde de durumlar hiç farklı değil 2.03 gecedir saat 4:00’te uyanıyor ağlayarak yine sokağa gösteriyor biz odadan dışarı çıkartmıyoruz sadece pencereden karanlığı gösteriyoruz herkesin uyudugunu söylüyoruz onu da uyuması gerektiğini sabah gezmeye götüreceğimizi söylüyoruz ama zaten gece beslenmesi için hiç uyanması üç kere uyanıyor dün gece su vereyim dedim iki yudum içti bastı yaygarayı vallahi uykusuzluktan perişan durumdayım saat 6:00’ya doğru zor bela kavga dövüş uyuttum 7:30’da kalktı Artık babası ile hazırlandılar beraber çıktık sokaklarda gezmişler Saat 12:00’den bire kadar salladım Sallanmak da istemiyor kendi kendine yatmak istiyor ama yatağında değil Zor bela uyuttum şimdi de uyansın daireye gideceğiz bekliyorum geç kaldık ama yapacak bir şey yok Biz de etkinlik bitmiyor dünürüm. Tuzu mama sandalyesine döküyoruz kalıplarda şekiller yapıyoruz bazen unla oynuyoruz yine aynı şekilde Genelde dışarda bizimki bugün itfaiye aracına binmiş direksiyonu sallamış kepçe seviyoruz kepçeleri takip ediyoruz boyama yapıyor halay çekiyoruz çok yorulmasına karşın çok az uyuyor
Bgeçmiş olsun kuzumm Asyama bisolnatur ver öksürüğü kesiyor. Senin hamilelik ağır geçiyor Allahım kolaylık versin
Canım benim oğlum da o kilolarda 6 numara kullanıyorum ben. Ama gece mutlaka değişiyorum yoksa dışına çıkıyor gece 12.-1 gibi değişiyor um
Damat traşları olsun kuzumun

Kızlar selam
Herkesin derdi aynı sanırım, oyalayabilecek aktiviteler. Herşeyden çok çabuk sıkılıyorlar, ben de benzer durumlar yaşadım kendimce bir şeyler icat etmeye çalıştım,bazılarını araştırdım yapanları izledim, size de yazayım belki fikir olur, uygulamak istersiniz.
  • Hol duvarlarına boydan boya sticker yapıştırdım Onları çıkartıp takıyor bayağ da eğleniyor. Tabi max 15 dk : )
  • Ayakkabı kutusunun kapağına delikler yaptım oradan peçete, ya da kağıt gibi şeyleri takıp çıkarıyor, kısa süreli yine meşguliyet
  • Folyo kağıtların içine oyuncaklar saklama olayı da keyifli, küçük lego parçaları folyoya sarıp eline verip açmasını sağlıyorsunuz.
  • İki sandalye bir çarşaf bir de vileda sopası ile çadır kurdum, içine oyuncaklarını koydu girdi çıktı falan eğlendi epey : )
  • Karton bardakları dizip içine plastik toplar koyma, kutulara mandalları takıp çıkarma, oyuncak bebeklere kıyafet giydirip çıkarma ...gibi gibi devam ediyor

Belki de bildiğiniz şeylerdir, ama denemeyenler varsa da belki faydalanmak ister diye yazmak istedim. Umarım işe yarar

Eğer sizlerin de yaptığı farklı şeyler varsa ve paylaşırsanız çok çok sevinirim, malum çabuk sıkılıyorlar : )

Sevgiler, selamlar herkese

Prospan da iyi öksürük için ben hep onu kullanıyorum gerçekten çoğu arkadaşım öyle geçiriyor 1 aydır öksürük devam

Folto olayı beni çok tedirgin ediyor oral dönemleri bitti ama yine de bir soru işareti...

Ya ne çok tavsiye yazmışsın eline sağlık Asya ilk defa hasta oldu oda bilemedi ilk ne olduğunu mesela uyurken öksürünce uyanıp ağlıyordu hafifledi bin şükür hırıltı kaldı dediğim gibi
Gece gündüz her türlü meme bitti darısı size inşallah 3 hafta olacak temiziz
Ben zaten çok su içerim bi de guatr var mecbur içiyorum baya yükselmiş farketmemişim kendim doktora gitmediğim için hamilelik bende geniz olarak burun olarak tıkanma yapıyor zaten zor nefes alıyorum Asyada da böyle olmuştum bide üstüne bu baş ucumuza soğan koyayım bana da faydası olur belki

Sağol adaşım yarın alayım ilacı öksürük gibi değilde aslında balgam var gibi ağlayınca falan hırıl hırıl içi yorulunca falan
Ya hamilelikten değil de salgın varmış ağır geçiyor diyorlar

Ya ne güzel yazmışsın biz pek yapamıyoruz dediğin gibi dikkati ona toplamak lazım aslında ama tembelliğime geliyor sanırım
Bizde geçen fasulyeleri kabdan kaba kaşıkla boşalttık hem kaşık kullanması gelişiyor bu teknikle
Duvara bir şeyler yapıştırma var bizde
Oyun hamuru yaptım geçen yemeye çalışmaktan oynamadı
Boya yapıyoruz
Nesneleri diziyor um sıra ile istiyorum bana getiriyor uzak bir yerden hem haraket de oluyor
Aynı olan şeyleri eşleştirmeye çalışıyoruz mesela kart ve normal oyuncak bir şey varsa onları eleştiriyoruz elimizden geldiğince

Geçmiş olsun kuzuma ❤ sen nasıl olsun peki canım? Grip devam mı?
Kiyamam sana ben ❤ olsun nasılsa düzelirim onlar sağ olsun da jadem
Ben oglana gebeyken cok agladım.. aglamaktan kendimi alamazdım. Oglan duygusal bisi oldu kizda inadına güldüm dedim bu sefer güleç olsun ama ne yaparsam yapayim ben ağlak oluyorum gebeyken yine de erva Aliye nispeten daha güleç sanki. Demem o ki anne karnındaki yavrunun karakteri de bence anneyi etkiliyor ya da anne yavruyu belki ince düşünceli naif bir yavrucak olur bu bebiş ondan böylesindir
Biz de bi suredir böyleyiz insAllah geçer ya. Goktug karya ve asya üçlüsünü takip ediyoruz genelde bu donemsel durumlarda Anne sütünü gece almıyordu zaten jadem. Mama veriyordum. Simdi azaltmaya gittim bakalim
Alerjik bi durum olabilir jadem. Toza falan. Sık sik burnunu abdest alir gibi yıka demisti doktorum. Banyo sonrasi da ciddi rahatlama oluyor.
Teşekkür ederim ccanım
InsAllah helinim. Civani bilemem ama Arel yavas yavas derin uykunun tadini almaya baslar yakinda diye umuyorum.
ay benim mi nazarım değdi. masallah ne güzel 9 demistim halbuki. bizde 8 de mutlaka kalkmis olirdik ama bugun farklilik olsun dediler sanirim 6 ceyrekte ayaktaydi herkes
Ya soyle diyim 9 iyi bi uyanma saati ama. Gece 2 de yatiyordu o donem. 7 saat uyku çok az. Ben ona uzuluyordum.iki tane oldu mu zor oluyor. Belki sadece civan olsa uyutursun geri ama arel uyandi mi uyumaz buyuk ihtimal saglik olsun.onlar iyi olsun da helinim bi sekilde halledilir hersey
Allahım düzene soksun uykularini insAllah. Ata hareketli merakli akilli bir cocuk annesi ❤ hep biseyler kesfedeyim derdinde eger hala emziriyorsan papatya icsen mi acaba ona da gecer hem.
Teşekkür ederim ❤ folyo riskli ama ağir metal barındırıyor.uzak tut derim canim.

Erva büyüdü. Ufak ufak iş arayayim diyordum. Kv bakar diye ümitleniyordum ama sanırım niyeti yok dis hekimine gittim geldim. Cocuklari nasil verecegini şaşırdı.cok yoruyorlar yemediler uyumadilar dedi.biraz üzüldüm açıkçası. Ama yine de is bakayim diyorum.belki fikri degisir.

Eskiden arada alirdi kizim isini yap derdi veya dinlen derdi
Artik ariyorum bazen direk getirme bile diyor cok yoruyorlar ben yasli insanim vs diyor. Ne diyim bisi de diyemiyorum.hakli bi yandan. Ama bunalmis hissediyorum.
Bu arada Kardeşlerim kovid oldular. Annemin karninda koca yamasi var. Oksurmesi bile riskli yama oynayabilir. Ve israr etmeme ragmen odasinda durmuyor. Maske takmiyor. Evin icinde kosunup duruyir. E cocukalr hasta napayim bakim lazim diyor. Iyi de sen de risklisin. Onlar iyi kotu atlatacak.hafif seyrediyor zaten. Kendini niye riske ediyorsun diyorum.dinlemiyor. ahh annelik sen ne acaip bi duygusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…