- 19 Ekim 2016
- 877
- 1.597
- 35
Yaa şahanesiniz : ))) sticker da çok mantıklıBen lazımlıkçıyımayakları yere basınca rahat etti benimkiler. Basamak olunca oyuna döner gibi in - çık. Bir de klozet korkunç geldi kızlara hani içine düşecek gibi oldular. Bir de lazımlıkta yaptıklarını gördüler onlarla konuştuk,nesnelere, benzettik, sonra evlerine yolladık bye bye dedik falan seremoni yaptık yani bol sticker aldım bir de lazımlığa yapıştırdık yaptıkça.
Wc işi de bitince bebeklikleri bitecek bunların
Insallah dediğiniz gibi geçer bnde şimdiden 4 kiloya yakın verdim bakalm ne olacak en azından yemeye çalışıyorum çıkacaksa oyle çıksın boş mide daha kötü oluyor diyeHayırlı olsun öncelikle, sağlıkla kucağına al inşallah. İlk 3 ay böyle maalesef sonra yavaş yavaş azalır ve geçer. Kusma eğer sıvı almanı engelliyorsa gidip serum taktırmak gerekir. Yemek yemek için kendini zorlama ilk 3 ayda ben de 3 kilo vermiştim. Çubuk kraker, leblebi ve iğde yiyordum bastırın diye. Baş ağrısı için de parıl alabilirsin. 12.haftadan sonra azalır inşallah az kalmış sabırannelik böyle işte karnına düştüğü an başlıyor zorluğıu
Elbette geçecek ve bu zorlu yolculuğun mükafatı miniğiniz gelince herşeyi unutturacak sağlıkla alın inş kucağınıza.. Ben de haşlanmış patatesin üzerine nane dökerek yerdim çubuk galeta ve özellikle de leblebi çok iyi gelirdi şifalar kolaylıklar diliyorumInsallah dediğiniz gibi geçer bnde şimdiden 4 kiloya yakın verdim bakalm ne olacak en azından yemeye çalışıyorum çıkacaksa oyle çıksın boş mide daha kötü oluyor diye
Esim yanımda yok dun aradi saatlerce de ona ağladım dediğiniz gibi geçer inşallah da hepimiz rahatlarız tüm aile ne yapacağımızı şaşırdık inanın
Teşekkürler olmazsa yarın da onu deneyeyim ınsallah care olurElbette geçecek ve bu zorlu yolculuğun mükafatı miniğiniz gelince herşeyi unutturacak sağlıkla alın inş kucağınıza.. Ben de haşlanmış patatesin üzerine nane dökerek yerdim çubuk galeta ve özellikle de leblebi çok iyi gelirdi şifalar kolaylıklar diliyorum
oyy sevsinler onun dillerini. masallah kuzuma. arkadaş edinmiş de, ismini ezber etmiş, minik kuş Aysecik.Güya dün tatile geldik ama 2 çocukla tatil olmuyormuş hele Ayşe o kadar hareketli ki hep peşindeyiz otelin bütün merdivenlerini keşfetti bütün gün inip çıkıyoruz 1 dk oturmaz mı bi çocuk ya bir de arkadaş edindi mart doğumlu ezgi diye bir tatlış kız var ne güzel sakin sakin ailesi ile tatil yapıyor havuza giriyor bizim cadıda ezgi ezgi diye diye peşinde koşuyor onuda çağırıyor yaramazlıklarına kız gelmiyor tabi bu sefer benim elimden tutuyor onu çağırayım diye odaya geldi uyutmaya çalışıyorum hala ezgi yok ezgi gittiii diyor bu ara dil gelişimi çok hızlandı 4 ve 5 harfli herşeyi söylüyor biz ne dersek tekrarlıyor bizim hoşumuza gittiğini anlayınca sürekli söylüyortatile geldik ama şu saatte odada oturuyorum kızlar uyudu uyusunlarda az rahatlıyayım derken bakıp bakıp seviyorum özlüyorum annelik = delilik
Ah evet görümcem de aynı durumda ama 2 yaşı geçti bırakmadı demekki doktor bir şey demediCanim memeyi kesmek zorundayim. B3n burada pek onunla alakali birsey yazmadim. Benim kizim ilk baslarda zorlada olsa bisiler yiyordu, sonra hepten yemeyi birakti. Sadece meme ile besleniyordu. Doktorumuz bize 1 yasinda kesmemizi istedi ben kıyamadım. En son hastalandiginda doktoru kizdi. Surekli memede yeme icmeyi reddiyor. Memeye yapisik yasiyor suyu dahi reddiyor. Memeyi ana öğün olarak kullaniyor. Boyle olmaz psikolojisi bozulmus dedi. Yemek yese idi zevk icin 2 yasa kadar emerdi. Ama ana beslenme meme olmus bagimli dedi kesmemi istedi. Cocukluga dönsün hayattan zevk alsin dedi. Dogdu dogali istahli degil gece gunduz memedeydi. Hastanelerdede ayrilmadi. En önemlisi su ihtiyacinida memeden karşılıyor, mecbur kaldim. Bana sabir tasini onerdiler meme ye bir kere sureceksin birdaha asla emmez dediler. Ama kizim ondada inatçı cikti, 10 dk da bir meme duzelmismi diye denedi bugun 9. Gundeyiz gunduz yemeye basladi ama gece bealenme istiyor. Gece zorlandim. Biberon tutmuyor gozu kapali yicek veremiyorum tek sorunum suan gece. Oda duzelcek Allahin izni ile.
Desene her birimiz ayri ayri zorluklardan geciyoruz. Covid de bir bitmedi gitti. Seninde duzen baya bozulmus. Bakici isi gercekten cok kotu olmuş. Insallah tekradan eski duzenine kavusursun tez vakitte. Evlerimizde bile duzenimiz olmazken,tatil memleket, kayinvalide baya zırhlanmışsındır. Allah yardimciniz olsun.
Zor olduğunu tahmin etmiştim çocuğu birine emanet etmenin ama kendimi bu kadar kötü hissedeceğimi hiç düşünmemiştim . İnşallah her şey yolunda gider .Umudum- hayırlı olsun, canim sizin bakıcı işiniz de, okul yaklaştıkça yürekler pir pir. Allah merhametli, sevgi dolu, hayırlı kimselerle karşılaştırsın.
Bende 58 oldum baharcım hayırlı olsun ikimize deJadesi bu arada 58 olmuşum canimcim sen kac kg oldun:)
@Sonsuz umut canim nasilsin ? Karya 3 gundur cok guzel anne diyorama 3 gundurde beni cok gerdi ve hep aglamakli anneee anneee diye senin hanimagan ne durumda merak ettim.
Hiç rahatsız olmasın valla nasıl büyüyor çocuklar hep böyleSavunuyor hem de nasıl . Ama babası çok rahatsız bu durumdan . Kızımın psikolojisini bozdu diyor da daha başka bir şey demiyor . Neyse ki daha görmeyiz seneye kadar kuzenini . Vallahi yorulduk bu yaz
Ah bence de vuralımayni bizzzz +2diyeyyim 9 disle gece uyanmaya, ağız salyasi ile önü ıslak dolaşmaya devam.kocca adam oldu hala agzina sahip çıkamıyor. totosuna vurmak için bir sebep daha.
Ah dünürüm bende dün geldim eve azcık da burda gezelim dedik attık kendimizi sokaklara yineDünürcanım balımm memlekette gezmeklerdeyimçok yorucu ama çok güzel o kadar özlemişim ki sizi de özledim tabi asya kuşumu
Ah kıyamam geçmişler olsun inşallah kolayca çıkarır dişleri toparlarSaol canım
Baharcım Ayşenin 6 dişi birden çıkıyor doktor bile şaşırdı istila etmişler diyor yeme içme iştah sıfırlandı emmeye sardı çok kilo kaybetti
Saol canım
Çok zorlu bir yolculuk geçirmişsin canım okurken ben strese girdim çevrenin bakışları ne kadar etkiliyor insanı daha da elin ayağın dolaşıyor birbirine
Saol canım evet yaşadığımızı etkisini hala atamadık ama diğer ilçeler bizden çok çok kötü durumdayım eve dönünce gördük görüntüleri ve izleyemedim inan
Ahh o dişler Ahhh mahvetti bizimde 6 diş birden çıkarılır mı bu küçücük bünyeye hemde 2 tanesi üst azı dişler 2 tane üst köpek dişler ve 2 alt yan dişler ama mahvolduk süzüldü üflesen uçacak hale geldik
Susamcım Ayşede öyle ishal diş ateş iyice kilo kaybetti 10 kiloya yaklaşmıştık şimdi 9 a düştü dün doktor kontrolümüz vardı takviye raporlu mama yazdı doktor 3 ay kullanıcaz inş toparlar onunla bugünde tatile geldik bakalım dönüşte alıp başlıyacağız mamaya
Cococum Hoşgeldin ara da gel ses ver böyle merakta bırakma bizi melisanın iyiye gitmesine çok sevindim insanların zor zamanlarını fırsat bilipte bundan kazanç sağlayanlar Allah a havale ediyorum Rabbim iyilerle karşılaştırsın
Baharcım biliyorum çok zor bizde aynı durumdayız hiç bişey yemiyor el sürekli ağızda zorla meme emen çocuk meme meme diye geziyor dişlerden ve geçecek geçene kadar biraz yıpratıyor ama sen üstüne gitme hastayken nasıl bizimde Canımız istemez öyle düşün
Merhaba..öncelikle Allah bebeğinizi sağlıkla kucaklamak nasip etsin.. 2 gebelik yaşadım ikisi de çok bulantılıydı maalesef.. Çevrede benim kadar istifra eden görmedim. Ama değdiMerhaba ben 2022 Nisan annesi olcam ınsallah
Sizler bu dönemi atlattiniz yardım almak için yazıyorum çok kötü bulantim ve kusmam günün her saati ne yersem hiç anlam veremiyorum surekli bas ağrısı başladı yatıyorum olmuyo kalkıyorum olmuyor sanki ayaklarımda derman yok doktorun verdiği ilaçları falan da kullandım bulanti için sadece aldığım gün biraz etki etti snra yok aranızda bu durumu yaşayan oldu mu nasıl başa çıkabildiniz ne yapmam gerek acaba daha 7+3 ama çok kötüyüm surekli bulantidan kusmadan bas ağrısı yüzünden ağlar halde buluyorum kendimi
Canim benim belki gorumcenin cocugu azda olsa yiyordur. Benimki bir cay kasigi dahi yemiyor, su dahi icmiyordu. Belki o yuzden dir bilemiyorum. Pes pese olan cocuklardan dolayı, birde cok emmesi benim demiri kanida bitirdi. Cunku benim beslenmemede zaman birakmiyordu. Beslenme yok uyku yok, birde yememesinin bana verdigi üzüntü, beni tukermisti. Bizim icin hayirlisi buymuş. Bitti biraktik zor oldu ama sukurler olsun 15 gundur yok.Ah evet görümcem de aynı durumda ama 2 yaşı geçti bırakmadı demekki doktor bir şey demediiyi yapmışsın muvaffak olasın zor dönem dediğim gibi gözüm aşırı korkuyor o dönemden
Gece bez dolmasi normal bezsiz birakmadigin surece gece bezler dolu olacak. Ufaktan basliyacaksan gece dolmalar azalacak. Hatta bez olmadigi icin yapmiyacak. Her cocuk farkli cokta birsey diyemiyorum. Ama cocuk 5 yasina kadar bezlensin 5 yasina kadar gece bezi doldurur. Anne hazirsa bez biraktirmak cokda zor değıl. Tabi kararli isen basla, cocugun kafası karismasin. Bezi bir tak bir takma, nereye ne zamam yapamasi gerektigini sasirir. Egitim vereceksen ilk 3 gun 15 20 dk da bir getir. Gecede yatmadan getir. Gece her uyandiginda tekrar getir. Uykusunun acilmasindan korkma. Bir kac gece sonra vc kalkislar bitecek. Karpuz veya sıvıyı cok kacirmadiysa. Oyle zamanlarda olacak tabiki. Ona yapacak birsey yok. Kalkar kalkmaz tuvalete getirmiyorum. Kendisi söylüyor. Zamanla tutmayi öğreniyor. Tabi ilk zamanlar cok fazla gitmek istiyor. Yapmasa bile her istediğinde olmadigini bilsende getirmen lazim, hevesinin kacmamasi ve ona guvenmen için. Insallah stressiz atlatirsin durumu. Kolay gelsin hayatim sanaKızlar birsürü alıntı yapıp ara ara girip tamamlamıştımama silinmiş kime ne yazdım unuttum
Bu araa erva mütihş hareketli.. Normal mi bu bilmiyorum.. Oğlum hiiiç böyle değildi.. Bakın akşam saat 21 oldu mu sanki migren atağı gibi ritmik baş ağrısı başlıyot.. Gerginlik.. O bütğn gün kendini sıkmaa..ay bişey olmasın die gözetme bi yandan evin işlerşbu migren mi diye düşünmeye başladım..aynı anda kulaklarım sanki çınlıyor uğulduyor zerre ses duymak istemiyorum
Erva bana çok düştü..otururken bile rahat vermiyor..abisi de kıskanıp aynılarını yapıyorali sesi gür bir çocuk..normal sesle konuşmayı bi öğretemedik..üstelik karı koca bağırarak konuşmayız... Onu dinlemiyor olsak bize sesini duydurmaya çalışıyor derdim ama öyle değil..dinliyor ve dinledpimizi de belli ediyoruuz. Ne zaman normalleşir acaba bu durum?
Öte yandan atak haftasındaymışız..peşine 2 yaş sendorumı başlayabiliyormuşhepinize duyurayım bu son atak haftası bundan sonrası sendrom sendrom sendrom aşk sendromda yaşanır güzelim sendrom bana ben sendroma özelim
Bi de az dişi zorluyor iyice fenalardayız..buraya da ondan bakamadım
Şimdi hatırladığım kadarıyla.Helinnnnn . Helinim evine taşınmışssın hayırlı uğurlu olsun canım eviniz huzur mutlulukla dolsun
misskokulumm . Missscann evini taşırken Rabbim kolaylıklar versin canım
Zeyay1420 . Kuzumu dişler epey zorlanmış kıyamam..inşAllah dişlerden sonra rahatlar kuzumm geçmiş olsum canım.
@CocoChanelmademoiselle. Coco peki iki kardeşin arası nasıl bakalım
N Nehir8077 . Sütten kesince toparlamasına sevindim durunun canım.. Demek abisini dövüyor habahar ben galiba wc eğitime başlayacağım ama gece ıslatmaları hala devam ediyor bez hep dolu ona nasıl biz çözüm önerisin..kıyamıyorum artık kurtulsun istiyorum.
Bizde de iştahsızlık hat safhada dillerden hiç bişey yemek istemiyor memeye sardı mama bile içmiyor biberonu kırılmıştı eşim başka biberon aldı onu reddedince mamada istemez oldu doktor tahlil yaptı değerleri iyi dedi ama kilo 9.200 boy 76 cm onun için takviye şuruup ve mama yazdı mama şiparişle geliyormuş bizde ertesi gün tatile çıkınca eczacımıza verdik reçeteyi dönüşte alıcaz o zaman adını fotoğrafını atarım sanada viador bitkisel şurup verdi bideİsteklerimizi söyledik kadına bakalım deneyim dedi . Bakabilirse devam edecek . İçim çok fena ne zor Muş çocuğu birine emanet etmek . Sıkıntı olmasa direkt ücretsiz izin alacağım. .kaç gündür çok stres yaptım . Hayırlısı ile bir düzene girseydik . Bir de sütten kesiyormuşsun duruyu , Sena da acaba mamadan dolayı mı reddediyor ben de mamayı mı azaltsam ki . Bir yandan da kilosu az diyorum . Bu durumu da danışsam iyi olacak doktora .
Mamayı azaltmayı düşündüm ben de ama sizin doktor takviye mama vermiş nasıl bir mama normal mama değil o zaman . Daha yararlı ise ben de ondan vereyim danışıp . Bizim kilo daha 9 u geçemedi
Gecer gider biran evvel insallah.Istahsiz bebek herseyden zor, Allah yardimcin olsun. Mamayi kilosundan dolayimi verdi. Benim kizimda 9.5 kilo boy 84 cm. Hicbir sey yemediginide biliyordu. Bakalim insallah bundan sonra toparlar.Bizde de iştahsızlık hat safhada dillerden hiç bişey yemek istemiyor memeye sardı mama bile içmiyor biberonu kırılmıştı eşim başka biberon aldı onu reddedince mamada istemez oldu doktor tahlil yaptı değerleri iyi dedi ama kilo 9.200 boy 76 cm onun için takviye şuruup ve mama yazdı mama şiparişle geliyormuş bizde ertesi gün tatile çıkınca eczacımıza verdik reçeteyi dönüşte alıcaz o zaman adını fotoğrafını atarım sanada viador bitkisel şurup verdi bide