2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ah umudum baskalari uzulmesin kirilmasin diye, sizler stres oluyorsunuz. O kadar cok insan tanidimki, birak haksiz olmayi, etraf zevk icin insan kırıyor. Hep biyerlere kacarak kurtulamayiz, hoşumuza gitmeyen insanlardan. Eger başkasını istiyorsan ona emanet et. Her aşamayı bilmesi gerekmiyorki. Nasil icin rahat edecekse oyle yap. Soylemen sart degil zaten görür. O zamanda kirilmayi terci ederse yapacak birsey yok. Haytta tek temennimiz etrafi mutlu etmek degil. Hele kendimizden ödün vererek hic değil. Sena ve sizler icin hayirlisi neyse o olsun.

Endiselenmene bence hic gerek yok kelime soyluyorsa bile super daha cok küçükler karyada kelime soyluyor birgun soyledigini bazen hic soylemiyor.

Hafta sonlari çabucak geciyor, hergunumuz hafta sonu tadinda olur insallah. Karya nasil oldu istahi acildimi.
Yaa evet cok cabuk gecti bu hafta sonu dun zaten hic durmadim kahvaltiya esimin abisi cocuklaro cagirmistim sonra temizlik asure flan derken aksam oldu bugunde daha yemek yapamadim. Karya beni cok yoruyor yemek konusunda su sira isine geleni yiyor isine gelmeyini ya tukuruyor yada agzini kapiyir açmıyor kafasini istemiyorum deyip salliyor. Azilar patliyor sis durumda ve beyazlar bir tanesi patlamis ama tam degil bir tarafi etin altinda halen degisik bir hal almis. Disten diye dusunmek istiyorum bu hallerine. He birde alt aldirmiyor su sira kaka yapiyor zorla yatirip aliyorum.
Duru nasil istahi nasil suan. ? Umut en son duruyu cope atmak istiyordu aralari nasil

misskokulumm dunurum ozledim sizleri. Buralar gercekten cok sessiz olmus. Herkes cok yogun isler gucler bitmiyor. Goktugum nasil yaramazlik devammi. Iyice dedigim dedik olmustur gerci benim damadim.
Öyle canım ben de özledim eski aktif günleri ama buna da şükür ben ablamları yollayınca biraz daha yavaşladım şükür. Bir yandan ev toplayıp bir yandan günlük işler devam ediyor. İyi de oldu epey düzenledim, atılacaklar, verilecekleri de ayırıyorum,. Bu akşam da fotoğrafları düzenledim senelerdir elim ermiyordu çok iyi oldu. Eve yapılacak bikaç şey var bir yandan usta, malzeme ayarlıyoruz ki hemen çıkınca başlatalım diye bakalım inşallah sıkıntısız geçer taşınma ve yerleşme süreci de
Göktuğ iyi şükür dediğim dediklik yapacak da ben dikkatini dağıtıp unutturuyorum tehlikeli yada yasak bişeyse yoksa özgür zatenmamaa diye tutturuyor bir her yarım saatte bir o bıktırıyor bu ara meyve, kuru meyve, salatalık atıştırmalıkları Beyfendinin. Mutfak da açık mutfak zaten sinir oluyorum zırt pırt mutfakta yeğenim burdayken stresliydik o da ben de sürekli tetikte, kıskançlık yaptı çok. Şükür şimdi daha sakiniz. Allah sağlık versin kocaman oldular koca bebeğim diye seviyorum artık yeni eve geçelim de inşallah yavaştan altını da açmaya başlıycam sanırım. Çişini, kakasını, pırtını herşeyini biliyor.
Sen hallettin maşşallah bişey kalmadı erkenden büyüttün gelinimi meme kesme işi de tamam mı? İnşallah herşey daha kolay olur artık senin için

Kizlar bu arada ben koydeyken bir kez tuvalet egitimi denedim ama cok ustelemedim hanımefendi gidip lazimligin onune isedi cok ugrasmadim anlamiyor daha. Acaba ne zman wc egitimi verebiliriz?
Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum bizimki de sürekli bezini çekiştiriyor, artık bayağ rahatsız. Ama öyle çiş söyleyecek seviyede olduğunu hiç sanmıyorum : )))

Oh oh isleri baya kolaylamissin. Yeni ev yeni duzen insana iyi geliyor. Oy kuzum yesin pasam. Can sıkıntısı atıştırmaliklarla oyalıyor kendini. Cok anlatmadim ama duru hic beslenmiyordu. Yutabildigi cigneye bildigi halde reddediyordu. Bana bir ara kafayi yedircekti. Sukurler olsun memeyi kestim benim kiza istah geldi. Hic pisman degilim bizim için hayirlisi buymuş. Daha mutlu daha aktif. meme emerken, sivi sindirimi kolay dı surekli acıkıyor, yemek yemiyor sinir krizi geciriyordu. Simdi tokluk nedir onu kesfetti. Poposuna can geldi abiyi ısırıyor,cimdiriyor. Bunlari umut yapa yapa simdi bedelini ödüyor. Surekli cope atmak istiyor. Aliyor kucagina posete koymaya calisiyor. Kuzumda oyun diye giriyor posete. Onlarin dalasmasi artik eskisi gibi uzmuyor beni. Tek taraf kazanmıyor artik. Can yanmayi öğrendikleri icin geri cekiliyorlar pes ediyorlar. Umut karsilik almaya baslayali dovmeyi bıraktı. Sukurler olsun bu gunumuze. Saka maka dedigin gibi buyuduler masallah. Birde benim kiz cok dilli umuttan daha guzel konusuyor. Catir catir kavga ediyor. Umut bu kadar ken boyle konusamazdi.

O hamaratiz desene masallah sana.karyanin yememesi distendir sonucta yiyen bir çocuktu. Dislerden rahatlayinca tekrar yemeye baslar merak etme. Kakalimi kalmak istiyor, aman dikkat et sicaklarda daha kolay piser. Ah karyam bir bilsen o popo acik gezmenin rahatligini. Buyudu baharcim azdaha idare et, yakinda vc yi kullanir. Bezi atmaya sokmeye baslayinca ufak ufak alıştırırsın. Ikinizde rahat edersiniz. Umuta bakma sen hep atiyor çöpe, artik rakibimiz dişli o yuzden. Öpüyorum kocaman sizleri.

Çok geçmiş olsun canım görüntüleri izlemeyi yüreğim kaldırmıyor siz içinde yaşayanlara Allah yardım etsin kayıplar, evleri yıkılanlar off off
Saol canım
Baharcım Ayşenin 6 dişi birden çıkıyor doktor bile şaşırdı istila etmişler diyor yeme içme iştah sıfırlandı emmeye sardı çok kilo kaybetti
Çok geçmiş olsun derin bir üzüntüyle takip ediyorum dua ediyorum
Saol canım
Çok zorlu bir yolculuk geçirmişsin canım okurken ben strese girdim çevrenin bakışları ne kadar etkiliyor insanı daha da elin ayağın dolaşıyor birbirine
çok geçmiş olsun canim, cok büyük bir afet. ne suya ne ateşe gücümüz yetiyor, ben izlerken dayanamıyorum, Rabbim sabır versin.
Saol canım evet yaşadığımızı etkisini hala atamadık ama diğer ilçeler bizden çok çok kötü durumdayım eve dönünce gördük görüntüleri ve izleyemedim inan
Ahh o dişler Ahhh mahvetti bizimde 6 diş birden çıkarılır mı bu küçücük bünyeye hemde 2 tanesi üst azı dişler 2 tane üst köpek dişler ve 2 alt yan dişler ama mahvolduk süzüldü üflesen uçacak hale geldik
Susamcım Ayşede öyle ishal diş ateş iyice kilo kaybetti 10 kiloya yaklaşmıştık şimdi 9 a düştü dün doktor kontrolümüz vardı takviye raporlu mama yazdı doktor 3 ay kullanıcaz inş toparlar onunla bugünde tatile geldik bakalım dönüşte alıp başlıyacağız mamaya
Cococum Hoşgeldin ara da gel ses ver böyle merakta bırakma bizi melisanın iyiye gitmesine çok sevindim insanların zor zamanlarını fırsat bilipte bundan kazanç sağlayanlar Allah a havale ediyorum Rabbim iyilerle karşılaştırsın
Baharcım biliyorum çok zor bizde aynı durumdayız hiç bişey yemiyor el sürekli ağızda zorla meme emen çocuk meme meme diye geziyor dişlerden ve geçecek geçene kadar biraz yıpratıyor ama sen üstüne gitme hastayken nasıl bizimde Canımız istemez öyle düşün

Kızlar birsürü alıntı yapıp ara ara girip tamamlamıştım ama silinmiş kime ne yazdım unuttum

Bu araa erva mütihş hareketli.. Normal mi bu bilmiyorum.. Oğlum hiiiç böyle değildi.. Bakın akşam saat 21 oldu mu sanki migren atağı gibi ritmik baş ağrısı başlıyot.. Gerginlik.. O bütğn gün kendini sıkmaa..ay bişey olmasın die gözetme bi yandan evin işlerş bu migren mi diye düşünmeye başladım..aynı anda kulaklarım sanki çınlıyor uğulduyor zerre ses duymak istemiyorum
Erva bana çok düştü..otururken bile rahat vermiyor..abisi de kıskanıp aynılarını yapıyor ali sesi gür bir çocuk..normal sesle konuşmayı bi öğretemedik..üstelik karı koca bağırarak konuşmayız... Onu dinlemiyor olsak bize sesini duydurmaya çalışıyor derdim ama öyle değil..dinliyor ve dinledpimizi de belli ediyoruuz. Ne zaman normalleşir acaba bu durum?

Öte yandan atak haftasındaymışız..peşine 2 yaş sendorumı başlayabiliyormuş hepinize duyurayım bu son atak haftası bundan sonrası sendrom sendrom sendrom aşk sendromda yaşanır güzelim sendrom bana ben sendroma özelim

Bi de az dişi zorluyor iyice fenalardayız..buraya da ondan bakamadım
Şimdi hatırladığım kadarıyla. Helinnnnn . Helinim evine taşınmışssın hayırlı uğurlu olsun canım eviniz huzur mutlulukla dolsun

misskokulumm . Missscann evini taşırken Rabbim kolaylıklar versin canım

Zeyay1420 . Kuzumu dişler epey zorlanmış kıyamam..inşAllah dişlerden sonra rahatlar kuzumm geçmiş olsum canım.

CocoChanelmademoiselle . Coco peki iki kardeşin arası nasıl bakalım

N Nehir8077 . Sütten kesince toparlamasına sevindim durunun canım.. Demek abisini dövüyor ha bahar ben galiba wc eğitime başlayacağım ama gece ıslatmaları hala devam ediyor bez hep dolu ona nasıl biz çözüm önerisin..kıyamıyorum artık kurtulsun istiyorum.

Merhaba ben 2022 Nisan annesi olcam ınsallah
Sizler bu dönemi atlattiniz yardım almak için yazıyorum çok kötü bulantim ve kusmam günün her saati ne yersem hiç anlam veremiyorum surekli bas ağrısı başladı yatıyorum olmuyo kalkıyorum olmuyor sanki ayaklarımda derman yok doktorun verdiği ilaçları falan da kullandım bulanti için sadece aldığım gün biraz etki etti snra yok aranızda bu durumu yaşayan oldu mu nasıl başa çıkabildiniz ne yapmam gerek acaba daha 7+3 ama çok kötüyüm surekli bulantidan kusmadan bas ağrısı yüzünden ağlar halde buluyorum kendimi

İsteklerimizi söyledik kadına bakalım deneyim dedi . Bakabilirse devam edecek . İçim çok fena ne zor Muş çocuğu birine emanet etmek . Sıkıntı olmasa direkt ücretsiz izin alacağım. .kaç gündür çok stres yaptım . Hayırlısı ile bir düzene girseydik . Bir de sütten kesiyormuşsun duruyu , Sena da acaba mamadan dolayı mı reddediyor ben de mamayı mı azaltsam ki . Bir yandan da kilosu az diyorum . Bu durumu da danışsam iyi olacak doktora .
Mamayı azaltmayı düşündüm ben de ama sizin doktor takviye mama vermiş nasıl bir mama normal mama değil o zaman . Daha yararlı ise ben de ondan vereyim danışıp . Bizim kilo daha 9 u geçemedi

Bak gelinim atağa geçmiş böyle olacağı belliydi eee umut eğitti onu elleriyle boynuz kulağı geçecek haliyle. Şartlar eşitledi dediğin gibi senin için de daha rahat olur bundan sonrası. Durunun yemek işinin düzene girmesi de çok güzel afiyet bal olsun güzel kızıma. Erken de değil büyüdüler benim büyük kız18 aylıktı kendi bıraktı kapat kapat dedi bir gün hastaydı biraz da nefes almıyordu bir daha da gelip istemedi ben de teklif etmedim bıraktı öyle Göktuğ un yemesine engel olduğunu düşünsem ben de keserim hemen ama atıştırmalık yapıyor şuan

Hayırlı olsun öncelikle, sağlıkla kucağına al inşallah. İlk 3 ay böyle maalesef sonra yavaş yavaş azalır ve geçer. Kusma eğer sıvı almanı engelliyorsa gidip serum taktırmak gerekir. Yemek yemek için kendini zorlama ilk 3 ayda ben de 3 kilo vermiştim. Çubuk kraker, leblebi ve iğde yiyordum bastırın diye. Baş ağrısı için de parıl alabilirsin. 12.haftadan sonra azalır inşallah az kalmış sabır annelik böyle işte karnına düştüğü an başlıyor zorluğıu

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum bizimki de sürekli bezini çekiştiriyor, artık bayağ rahatsız. Ama öyle çiş söyleyecek seviyede olduğunu hiç sanmıyorum : )))
Aslında tam bir zamanı var mı bilemiyorum ama annenin hazır olması çok önemli. Çünkü gerçekten sabır isteyen bir süreç. Ben kızlarımın birini 21 aylıkken Birine de 20 aylıkken verdim. eğitim süreci 1 ay sürdü hani tam yapmadan söyleyebilmeleri yani. 1 ay boyunca ben önce 15 dk ya bir sonra yarım saate bir derken süreleri uzattım kaçırmalara kızmadan temizledim, lazımlıpa yaptıkça ödüllendirdim derken sonunda kendileri söyledi. Gece de gündüzle birlikte açtım hiç bez görmediler yani. Gece çok sıkıntı olmuyor enteresandır normalde bezleri olsa dolu kalkarlardı bez olmayınca tuttular, başlarda kaldırdım çişe sonra onu da yapmadım. Yani hadi bezini çıkarayım hemen çişini kakasını söylesin otursun wc ye gibi bir durum yok onun için küçükler en az 3 yaşı geçenler genelde öyle oluyor gördüğüm kadarıyla. Ben 3 yaşı beklemem o yüzden süreci göze alıp 2 -3 ay sonra başlarım 2 yaştan önce sendromlar, hayırlar başlamadan bu işi bitiririm inşallah diye düşünüyorum bakalım

D dilzar naptın bakıcı işini canım sen? Ben annemle idare edecem gibi. Bilmiyorum nasıl olacak hayırlısı. Bir gün bol istedim.eşimin de boşu olsa 3 gün de annem idare eder diye düşünüyorum bakalım.
Umudum- hayırlı olsun sizin de bakıcınız inşallah güzel olur herşey
Zeyay1420 üzüldüm Ayşecik inşallah hemen toparlar. Göktuğ da 6 dişi birden çıkardı o dönem çok stresliydi ağlıyordu sürekli şimdi çok daha iyi şükür. Darısı başınıza bir gecede çıksınlar da rahatlayın inşallah

Ya ne güzel yapmışsınız, gerçekten bu detayda düşünüp hareket etmek lazım. Peki süper deneyimli bir anne olarak lazımlık ile mi başlanmalı yoksa bu son dönem çıkan basamaklı klozet aparatları falan daha mı işe yarardır, fikrinizi almak isterim :)

Ben lazımlıkçıyımayakları yere basınca rahat etti benimkiler. Basamak olunca oyuna döner gibi in - çık. Bir de klozet korkunç geldi kızlara hani içine düşecek gibi oldular. Bir de lazımlıkta yaptıklarını gördüler onlarla konuştuk,nesnelere, benzettik, sonra evlerine yolladık bye bye dedik falan seremoni yaptık yani bol sticker aldım bir de lazımlığa yapıştırdık yaptıkça.
Wc işi de bitince bebeklikleri bitecek bunların

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…