Teşekkür ederim cancağzımGece bez dolmasi normal bezsiz birakmadigin surece gece bezler dolu olacak. Ufaktan basliyacaksan gece dolmalar azalacak. Hatta bez olmadigi icin yapmiyacak. Her cocuk farkli cokta birsey diyemiyorum. Ama cocuk 5 yasina kadar bezlensin 5 yasina kadar gece bezi doldurur. Anne hazirsa bez biraktirmak cokda zor değıl. Tabi kararli isen basla, cocugun kafası karismasin. Bezi bir tak bir takma, nereye ne zamam yapamasi gerektigini sasirir. Egitim vereceksen ilk 3 gun 15 20 dk da bir getir. Gecede yatmadan getir. Gece her uyandiginda tekrar getir. Uykusunun acilmasindan korkma. Bir kac gece sonra vc kalkislar bitecek. Karpuz veya sıvıyı cok kacirmadiysa. Oyle zamanlarda olacak tabiki. Ona yapacak birsey yok. Kalkar kalkmaz tuvalete getirmiyorum. Kendisi söylüyor. Zamanla tutmayi öğreniyor. Tabi ilk zamanlar cok fazla gitmek istiyor. Yapmasa bile her istediğinde olmadigini bilsende getirmen lazim, hevesinin kacmamasi ve ona guvenmen için. Insallah stressiz atlatirsin durumu. Kolay gelsin hayatim sana
Hoşgeldin güzel insanselaaaaammmmçok özledim valla. henüz eve geçemedim. eşyalar evde biz çoluk çocuk kediler babamlardayiz çünkü evin heryerine file yapılacak kedi sinekligi yapilacak ve bekletiliyor. guvenli olmadihi icin burdayiz. evi de dizemedim. bitmiyoooor. mutfak küçük geldi sigamiyorum arele okul bulamadım gibi gibi şeylerle meşgulum şu an. inşallah herşey daha güzel.olacak. bakıcı arayışında olanlar bez bırakanlar meme bırakanlar ohhh neler neler olmuş. sevindim de üzüldüm de okurken. hayırlısı olsun hepimiz için evlatlarımız için. nisan bebeleri candır saçlarının teline zarar gelmesin. civan tepemdeyken yazabildim etiketleyemiyorum ama dönecem umitliyim kendimden
Hele okullar açılsın bir düzene girersiniz canım inşallah fazla kullanmadıklarını kolilerden çıkarma istersen. Allah kolaylaştırsın inşallah hepimizin işleriniselaaaaammmmçok özledim valla. henüz eve geçemedim. eşyalar evde biz çoluk çocuk kediler babamlardayiz çünkü evin heryerine file yapılacak kedi sinekligi yapilacak ve bekletiliyor. guvenli olmadihi icin burdayiz. evi de dizemedim. bitmiyoooor. mutfak küçük geldi sigamiyorum arele okul bulamadım gibi gibi şeylerle meşgulum şu an. inşallah herşey daha güzel.olacak. bakıcı arayışında olanlar bez bırakanlar meme bırakanlar ohhh neler neler olmuş. sevindim de üzüldüm de okurken. hayırlısı olsun hepimiz için evlatlarımız için. nisan bebeleri candır saçlarının teline zarar gelmesin. civan tepemdeyken yazabildim etiketleyemiyorum ama dönecem umitliyim
Saol canım ya çok zor Zeynep te hiç yaşamadığımız şeyler bir de huysuzluk yapıştı üstüne bir sinirli ki sorma istediği olmasın atıyor kendini yereAh kıyamam geçmişler olsun inşallah kolayca çıkarır dişleri toparlar
6.5 aylık hamileyken söyledi doktor zaten yapısal olarak küçük minyon olacak diye doktorda sürekli diyor minyon olacak diye ama bu ara çok hastalandı üstüne birde dişlerde gelince 3 ay birde bu mamayı deneyelim dedi birde takviye şurup verdi bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlarda kiloya çok takılmıyorum ama insanlara sürekli cevap vermek yoruyor. Yemek yemiyor mu biraz zayıf mı falanca ın çocuğu diye başladılar mıGecer gider biran evvel insallah.Istahsiz bebek herseyden zor, Allah yardimcin olsun. Mamayi kilosundan dolayimi verdi. Benim kizimda 9.5 kilo boy 84 cm. Hicbir sey yemediginide biliyordu. Bakalim insallah bundan sonra toparlar.
Kilosuna cok takilma, sizin disler rahatlatinca tekrardan yemeye başlar. Bizim kizlar grupbun minyonlari umudum siz ve biz. Sanırım bayrak bizde saglikli olsunlar varsin zayif olsunlar.
Helinim bende uzun zaman yazmayınca nasıl özlüyorum burayı boşluk hissediyorum resmen inş sende feraha çıkarsın bir an önce yoluna girer işlerinselaaaaammmmçok özledim valla. henüz eve geçemedim. eşyalar evde biz çoluk çocuk kediler babamlardayiz çünkü evin heryerine file yapılacak kedi sinekligi yapilacak ve bekletiliyor. guvenli olmadihi icin burdayiz. evi de dizemedim. bitmiyoooor. mutfak küçük geldi sigamiyorum arele okul bulamadım gibi gibi şeylerle meşgulum şu an. inşallah herşey daha güzel.olacak. bakıcı arayışında olanlar bez bırakanlar meme bırakanlar ohhh neler neler olmuş. sevindim de üzüldüm de okurken. hayırlısı olsun hepimiz için evlatlarımız için. nisan bebeleri candır saçlarının teline zarar gelmesin. civan tepemdeyken yazabildim etiketleyemiyorum ama dönecem umitliyim kendimden
Vaayyy super zaten fotolardan belli guzelligine guzellik gelmisBende 58 oldum baharcım hayırlı olsun ikimize deben memlekette biraz abarttım yemeyi ama şükür 500 gr la atlamışım biraz dikkat edeceğim kaldım 58 de daha hedefe 5 6 kilo var
Canim bizim kizda bu ara istahsiz ama bir sekilde yiyor cok şükür doktor argivit verdi istah acici diye ama 4 -10 yas icin diyor bir soracagim ama unuttum vermedimde. Doktorda gayet iyi bir sorayim aklima gelmisken.Bizde de iştahsızlık hat safhada dillerden hiç bişey yemek istemiyor memeye sardı mama bile içmiyor biberonu kırılmıştı eşim başka biberon aldı onu reddedince mamada istemez oldu doktor tahlil yaptı değerleri iyi dedi ama kilo 9.200 boy 76 cm onun için takviye şuruup ve mama yazdı mama şiparişle geliyormuş bizde ertesi gün tatile çıkınca eczacımıza verdik reçeteyi dönüşte alıcaz o zaman adını fotoğrafını atarım sanada viador bitkisel şurup verdi bide
Anladim canim insanlara bakarsan bana neler neler dediler. Tek bir ornek vereyim. Kizim birsey yemiyor ama hep acikiyordu meme yetmiyordu. Bu sebepten dolayida surekli huysuz ve sinirli idi. Bunu benim en yakinlarim durumu bildikleri halde. Oglun kiymetli kizi cok bosluyorsun, yok yani bakimi masrafi cok geliyorsa ver temelli bize, sende oglunla hayatini yasa dediler. Hem ac diyorsun hem yemek vermiyosun demekki diyen. Millet soyluyorda soyluyor, o millet simdide rahatin icin kestin memeyi diyor.Oh sisir yemeklerle cocugu sabaha kadar yat deniyor. Kime ne anlatayim. Mesela sagdan soldan bu kadar yememesi demekki yutamiyor cigneyemiyordur, otizm dir belki diyen bile oldu. Icime ates düştü doktor kes memeyi gorursun yer dedi, Allahima sukurler olsun dedigi gibi oldu. Insallah sizlerde rahata kavusursunuz biran evvel toparlar kuzum.Saol canım ya çok zor Zeynep te hiç yaşamadığımız şeyler bir de huysuzluk yapıştı üstüne bir sinirli ki sorma istediği olmasın atıyor kendini yere
6.5 aylık hamileyken söyledi doktor zaten yapısal olarak küçük minyon olacak diye doktorda sürekli diyor minyon olacak diye ama bu ara çok hastalandı üstüne birde dişlerde gelince 3 ay birde bu mamayı deneyelim dedi birde takviye şurup verdi bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlarda kiloya çok takılmıyorum ama insanlara sürekli cevap vermek yoruyor. Yemek yemiyor mu biraz zayıf mı falanca ın çocuğu diye başladılar mı
Ah iyi yapmışsın o zaman canım tabş sana da yazıkCanim benim belki gorumcenin cocugu azda olsa yiyordur. Benimki bir cay kasigi dahi yemiyor, su dahi icmiyordu. Belki o yuzden dir bilemiyorum. Pes pese olan cocuklardan dolayı, birde cok emmesi benim demiri kanida bitirdi. Cunku benim beslenmemede zaman birakmiyordu. Beslenme yok uyku yok, birde yememesinin bana verdigi üzüntü, beni tukermisti. Bizim icin hayirlisi buymuş. Bitti biraktik zor oldu ama sukurler olsun 15 gundur yok.
Biz de 78 cm tam 9 kiloyuz . Bugun ultrason randevumuz vardı şükür bir şey çıkmadı . Ancak diyetisyene yönlendirdi . Diyetisyen de bir liste verdi ve ek gıdaya yeni başlıyor gibi bilendir da kullan uzun süreli olmaz zaten iki haftaya da bilendir bırakırsın yavaştan dedi . Yediği tek şey çorba çünkü . Sıvı beslenme de artırıyor kusmasını . Mama ağırlıklı besleniyor . Mamayı da azaltmamı istedi yemesi için . Okullar da açılıyor bakalım nasıl olacak .Bizde de iştahsızlık hat safhada dillerden hiç bişey yemek istemiyor memeye sardı mama bile içmiyor biberonu kırılmıştı eşim başka biberon aldı onu reddedince mamada istemez oldu doktor tahlil yaptı değerleri iyi dedi ama kilo 9.200 boy 76 cm onun için takviye şuruup ve mama yazdı mama şiparişle geliyormuş bizde ertesi gün tatile çıkınca eczacımıza verdik reçeteyi dönüşte alıcaz o zaman adını fotoğrafını atarım sanada viador bitkisel şurup verdi bide
Bizr3 seni özledik valla hayırlısı ile yerleş gel aramızaselaaaaammmmçok özledim valla. henüz eve geçemedim. eşyalar evde biz çoluk çocuk kediler babamlardayiz çünkü evin heryerine file yapılacak kedi sinekligi yapilacak ve bekletiliyor. guvenli olmadihi icin burdayiz. evi de dizemedim. bitmiyoooor. mutfak küçük geldi sigamiyorum arele okul bulamadım gibi gibi şeylerle meşgulum şu an. inşallah herşey daha güzel.olacak. bakıcı arayışında olanlar bez bırakanlar meme bırakanlar ohhh neler neler olmuş. sevindim de üzüldüm de okurken. hayırlısı olsun hepimiz için evlatlarımız için. nisan bebeleri candır saçlarının teline zarar gelmesin. civan tepemdeyken yazabildim etiketleyemiyorum ama dönecem umitliyim kendimden
Ya kıyamam diş mi acaba inşallah sıkıntılı bir şey değildirGöktuğ ateşleniyor kızlar anlamadım neden acaba, burnu tıkalı değil, öksürük de yok terlemiyor dagece uyuyamadı baktım ateş çıkmış üstünü çıkartıp şurup verdim uyuduk sonra ama gündüz de çok huysuzdu şimdi uyku saati değil ama uyumak istedi sallıyorum uyuyamadı da.Virütik bir şey mi yine acaba bir sürü de işim var okullar açılacak az bir yer kaldı koliliycem eşim sıkıldım dedi çıktı gitti ben de o gelince bunaldım diyip çıkacam
Hasta olmayanda da var o merak etme bağırma vurma kendine zarar vermeSaol canım ya çok zor Zeynep te hiç yaşamadığımız şeyler bir de huysuzluk yapıştı üstüne bir sinirli ki sorma istediği olmasın atıyor kendini yere
6.5 aylık hamileyken söyledi doktor zaten yapısal olarak küçük minyon olacak diye doktorda sürekli diyor minyon olacak diye ama bu ara çok hastalandı üstüne birde dişlerde gelince 3 ay birde bu mamayı deneyelim dedi birde takviye şurup verdi bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlarda kiloya çok takılmıyorum ama insanlara sürekli cevap vermek yoruyor. Yemek yemiyor mu biraz zayıf mı falanca ın çocuğu diye başladılar mı
Ah kuzuma ne oldu ki ya hala devam ediyor mu ateş inş geçmiştir. Diş mi geliyor acaba yine. Ayy bu eşlerin tavırları öldürüyor beni biz hiç sıkılmıyoruz sanki her iş üzerimize yapışmış kalmış eşlerin yardımı lütufmuş gibi inş sende eşin gelince çıkabilmişsindir hiç bişey yapmasan bile Bi hava alsan yeterGöktuğ ateşleniyor kızlar anlamadım neden acaba, burnu tıkalı değil, öksürük de yok terlemiyor dagece uyuyamadı baktım ateş çıkmış üstünü çıkartıp şurup verdim uyuduk sonra ama gündüz de çok huysuzdu şimdi uyku saati değil ama uyumak istedi sallıyorum uyuyamadı da.Virütik bir şey mi yine acaba bir sürü de işim var okullar açılacak az bir yer kaldı koliliycem eşim sıkıldım dedi çıktı gitti ben de o gelince bunaldım diyip çıkacam
En kötüsüde başından beri durumu bildikleri halde en yakınların! bunu söylemesi zaten yazın kv bana demesin mi sen bu çocuğa bakmıyorsun Zeynebe neler yapar sahile taşırsın yemeklerini ayrı pişirirdin diye ayy çıldıracaktım ee dedim o zaman öyle yapıyorum diye eleştiriyorsun şimdi herşeyi yediyorum bu sefer tersini söylüyorsun ne yapacağımı şaşırdım sesim. Zaten hamileliğim zordu sağlıklı doğdu diye hergünümüz şükürle geçiyor ve yakın çevremiz durumu zaten biliyor ama en çok şeyi de onların söylemesi üzüyor yoruldum halbu ki Ayşe yeme konusunda hiç zorlaması beni maşallah ne versem yedi hatta vermedikleri i bile istedi Zeynep te yapmadığım bir çok şeyi verdim Ayşeye yeter ki yesin diye ve yedide ama kilo almıyor işte yapıcak bişey yok dişle gelen ishal ateş durumları olmasa iştah sıkıntımız da yoktu ama oda geçecek inş Rabbim sağlık versin tüm yavrulara gerisi boşAnladim canim insanlara bakarsan bana neler neler dediler. Tek bir ornek vereyim. Kizim birsey yemiyor ama hep acikiyordu meme yetmiyordu. Bu sebepten dolayida surekli huysuz ve sinirli idi. Bunu benim en yakinlarim durumu bildikleri halde. Oglun kiymetli kizi cok bosluyorsun, yok yani bakimi masrafi cok geliyorsa ver temelli bize, sende oglunla hayatini yasa dediler. Hem ac diyorsun hem yemek vermiyosun demekki diyen. Millet soyluyorda soyluyor, o millet simdide rahatin icin kestin memeyi diyor.Oh sisir yemeklerle cocugu sabaha kadar yat deniyor. Kime ne anlatayim. Mesela sagdan soldan bu kadar yememesi demekki yutamiyor cigneyemiyordur, otizm dir belki diyen bile oldu. Icime ates düştü doktor kes memeyi gorursun yer dedi, Allahima sukurler olsun dedigi gibi oldu. Insallah sizlerde rahata kavusursunuz biran evvel toparlar kuzum.
Allah kolaylık versin sen uzun zamandır bu konuda mücadele ediyorsun bakalım inş işe yarar mamayı Ayşe zaten en fazla 180 cc lik içerdi oda nadiren sonra onuda içmemeye azaltmaya başladı 60 cc bile içtiği oldu ben gün içinde öğle uykusundan önce ve akşam yatarken veriyorum sadece şimdi burada öğlene vermeye başladım bakalım hayırlısı elimde ki mama bitince diğerine geçicem zaten bakalım o nasıl bişey ve içecek mi acabaBiz de 78 cm tam 9 kiloyuz . Bugun ultrason randevumuz vardı şükür bir şey çıkmadı . Ancak diyetisyene yönlendirdi . Diyetisyen de bir liste verdi ve ek gıdaya yeni başlıyor gibi bilendir da kullan uzun süreli olmaz zaten iki haftaya da bilendir bırakırsın yavaştan dedi . Yediği tek şey çorba çünkü . Sıvı beslenme de artırıyor kusmasını . Mama ağırlıklı besleniyor . Mamayı da azaltmamı istedi yemesi için . Okullar da açılıyor bakalım nasıl olacak .
Sorma ya tam bir cadı oldular bu akşam ablası ışıklı balkonlardan aldı yazık 1 dk tutamadı elinde nasıl çığlık çığlığa istiyor Allah tan bebek arabası dayadı kendini arkaya atıyor falan garibim Zeynep mecbur verdi eline dediği olmazsa vay halimize ne yapıcaz bilmemHasta olmayanda da var o merak etme bağırma vurma kendine zarar vermekorku filmi gibi bazen kafasını bir yerlere vurmayı huy edindi benşm kızda