Bende veriyorum canım saat 01.00 ve sabah saat 6-7 gibi 30 cc veriyorumKafami koyup uyumak istiyorum havuza gittik bugun yanmisim farkinda degilim basim zonkluyor
Karya hanim halen gece mama iciyor nasil birakicaz bilemiyorum
.
.
Öncelikle tşkr ederim canım inşSonsuzUmut 30 cc mi
Valla bizimki acikiyor mu aliskanlik mi anlamadim verince uykuya devam ediyor ama bende gece 12 1 gibi birde sabah 6 7 gibi veriyorum.
Kuzum sınav nasıldı merak ettim inşallah iyi geçmiştirSelam Kızlar biz iyiyiz hanımağam bu ara yine üşüttü antibiyotik kullandık Ama fayda etmemiş tekrar antibiyotik kalkacağız bronşit başlangıcı varmış ama öksürük ateş falan da yokCiğerler temiz branşlar biraz dokuymuş
eşim geldi 10 güne evimize gitçez sınav flama stresliyim şu aralar kafam fena dolu ara ara kk bakıyorum kafam dağılsın diye bdv falan yorum yapıyorum Arada ama bizim topiği hiç görmedimS Susam_tanesi canım bildirim gelmiyor bu ara bana Saol sormuşsun herbirimizi
Umarım herkes iyidir kışa yine canlanır bence buralar tatilller falan kalabalık herkes yoğun normal Tabi ama özledim bende sizleri
Hoşgeldin canım keşke önceden yazsaydın geç olsun güç olmasınMerhabalar 2020 nisan annelerihamile olduğumu öğrendiğim andan beri gizli gizli takip ettim ama yazmadım neden yazmadıysam 10 Nisan 2020 doğumlu oğlum. 16 aylık olduk. Bu aralar takip edemedim farklı kişiler. İnşaallah herkesin prens ve prensesleri iyidir
Ben hatırladım ismini hoşgeldin tekrar işin hayırlı olsunMerhaba sevgili arkadaşlar,
Hamileliğimde aranıza katılıp çok keyifli sohbetlerle buradaydım. Bilmem hatırlayan olur mu beni :)
Malum pandemi, çalışma hayatına dönmemiş olmak evde teknolojiden uzak kalmak herşeyden ötesi benim minik kızımın doğum ve sonrasında uzuun tedavi, yoğun bakım süreçleri beni genel anlamda çoook şeyden uzaklaştırdı.
Geçtiğimiz ay işe başladım, evde hiç zaman bulamazken ofiste bazen boşluklar olabiliyor. Tekrar aranıza bu kadar uzun bir süreden sonra kabul ederseniz buradayım. Biraz baktığımda eskilerden isimler gördüm. Ne güzel birlikte büyütmüş oldunuz bu döneme getirdiniz. İnşallah bundan böyle aktif bir şekilde burada aranızda olurum.
Tüm nisan annelerine yeniden merhaba, umarım herkesler ve tatlı prens/prensesler iyilerdir.
Canım ben alana girmedim çalışmadım çünkü hoş gk gy ne kafar çalıştın dersen en azından bakındımSonsuzUmut
Jadesi
Kızlar bugün kpss alan sınavı varmış bitti mi nasıl geçti inşallah iyidir. Allah emeklerinizin karşılığını versin inşallah
Ahh bi kurtulan ordan senin kadar sevineceğim ya gece otururken sana mı soruyorlar çocuk da bunlar elini ağzını bağlayıp oturamazsın yaYa bıktım ya gerçekten bıktım.. Ben de artık ne yapacağımı bilmiyorum..çaresiz hissediyorum.. Bugün pazar.. Kaynım evde.. Ee haliiyle uyumak isterler.. Gece oturan cinstenler çünkü..kaldı ki her pazar dinlenmek herkesin hakkıı.. Bunlar düşmanım bile olsa durum bu..ama bunun bi saati olmalı..mesela 12 1 e kadar uyusun tamam ama akşam 5 e kadar ben çocukları sabit tutamam bu imkansız.. Sabah erva ağlayarak uyandı..eşim 8 de gitmişti.. 9.30 da erva uyandı.. Ervanın anne anne diye ağlamalarına gözümü açtım.. O ağlamalar sırasında aşağıdan honurtular duydum hemen çocuğu susturup oturma odasıma bıraktım. Kahvalttı hazırlamaya başladım.ama sabit durmuyorlar ki afedersiniz ağızları dursa başka yerleri durmuyor hemen besledim sofrayı bile bıraktım ki tıkırdamayayım. Biraz tv izledim.biraz oyun oynattım. Sonra balkona çıkardım. Baktım aşağıdan sigara kokusu geliyor.ali başladı yengem uyanmış sigara içiyor demeye..karşıda kankası oturuyor telefonla konuşuyor artık nne işaretleşiyorlarsa bana ters bakışını yakaladım. Bi de telefonda muhabbet açıp insanların bir pazarı var uyumak isterler saygılı olmak gerek falan dedi.sanki ben bunu bilmiyorum.. Biraz oynattım içeri girdim. Benim onlara kasıtlı hiçbir zararım yok onların aksine.. Ama nasıl oluyor da herkes bilerek rahatsızlık verdiğimi düşünebiliyor ya..
Hoş geldin canım listede ismini biliyorum ama pek hatırlamadım ben
Her çoçul ayrı ayrı değerlendirmeli bizde dişleri çok geç çıkarttık mesela yakında yürür. minnoşuncesaretlendirmek lazım biraz da adım falan atıyorsa etrafını minderle donat takılsın düşe kalka öğrenir bizim öyle olmuştu çünkü
Çok şükür sağlıklı olsun da yürür canım takma kafana. İnstagramda the analık sayfası var onun oğlu da 19 aylıkken yürüdü. Ben bile duygulandım yürüdüğünü görüncedoktora falan götürdüler sıkıntı yok bekleyeceksiniz demişti. Biraz rahatına düşkün oğlu maşşallah oturarak oynuyor oyunlarını falan benim oğlan kıçının üstüne tövbe oturmaz kitap okurken bile ayakta okuyoruz
Doktor ne diyor yürümemesine ortopediye gittiniz mi 18 e kadar zamanı var ama yine de her anne gibi endişeleniyoruz valla çok haklısın oyunlar ile teşvik et inşallah geçecek bu süreçte
İpek de çok zayıf hiç kilo almıyor yememiz de fena değil üstüne hep kalorili şeyleri seviyor ama yine de çocuk kilo almıyor sanırım hareketliliğinden beş dakka zar zor oturur. Bir de ishal oldu iki haftadır o da çok etkiledi zaten zayıf bir çocuktu üzülüyorum ben de maalesef şu tatildi düğündü yolculuktu derken çok ilgilenemiyorum gibi biraz da vicdan azabı çekiyorum..❤❤ ne mutlu sana iyi geldiysem bebişin için de boşuna üzülme.. Bazı çocuk kontrollü oluyor..düşmeyeceğinden emin olduğunda yürüyor.. Henüz zamanı var geç değil ❤
Oo kazalar devam mıah haydom ahh.. Erva da bugün abisinin yanağını bir ısırdı ki sorma kapışıyorlar artık..gün geçtikçe zorlanıyor muyum nedir..Allah can sağlığı versin
Arada uğra özletme kendinidoğgru diyorsun artık günlük bakamıyoruz ki buraya..nerdeeee
Ooo canım çok zorlanmışsındır o alt alma da falanama olsun geçmiş bitmiş.. Yolculuk çok zor çocukla. Sticker fikri güzelmiş ama aklımda dursun Alinin yanına kağıtşa kalem alırdım ben o dururdu karalardı falan.. Ama erva hiiiiç oralı değil kıpur kıpır..
Ali bu ara zayıfladı biraz canım sıkılıyor.. O ishalden sonra pek toplayamadı ya.. Bana sürekli anne sana sina pırlanta alıcam diyorhee oğlum alırsın diyorum sen benim en değerli pırlantamsın diyorum seviniyor bazrn kızıyor kızdırma beni sana sina pırlanta almam bak diyor reklamlardan görmüş herhalde
Erva bugün aabisini ısırdı1.5 yılın birikmiş öfkesiyle ali de ben de şok anne bu bebi nasıl ısırdı beni deyip durdu gülse mi ağlasa mı napacağını bilemedi ama erv ağladı.ıııı dedim diye
Yok ya kulaktan vs den ağlamadı oturuyoruz diye ağladı ayağa kalkınca sustu çünkü dönüşte hiç ağlamadı. Giderkenki halime acıdı herhalde Allah yüzüme baktı dönüşte sadece emdi ve uyudu gerçekten dönüş yolunu düşündüm sadece tüm düğün boyunca. Korktuğum gibi olmadı çok şükür biraz da hasta gibi oldu düğünde soğuktu hava onun etkisiyle uyudu sanırım@misskokulumm evet iyi geçti binmeden o kadar dua ettimki uyusun diye uyudu Allahtanbirde yalnizdim neyseki atlattık.
Karya nin burun akıntısı 2 gun sürdü eline limon verdim yaliyordu surekli birde bal yedirdim sabahlari bugun iyiydi cok sukur. Simdi de esim rahatsiz burun akıntısı ile basladi bu aksam serum taktilar karya dan bulaştı sanirim.
Disler bizimde 5 tane pespese patladi azilarin biri sis halen patlamadı henuz koyde coluk cocuk bir şekilde rahat atlatti bu süreci simdi evde durmuyor geldiğimizden beri evde durmuyoruz bavulu halen bosaltamadimbirde surekli aglayarak anlatiyor derdini normal mi ya birde elimden tutup oraya buraya goturuyor istediklerini yaptırıyor @Susam_tanesi gecmis olsun sizede canim. Ucakta her cocuk agliyor zaten Karyada adamdan korktu agladi biraz adam yer değiştirdi
Sağol canım aynen yaa sinir olmak bir yana bir de utandım gerçektenS Susam_tanesi sizin de maceralı bir yolculuğunuz olmuş geçmiş olsun canım zaten bebe ağladığında onun ağladıpına değil başkalarının akıl vermelerine sinir olurum ben de hep. Sanki annesi bilmiyor ne yapması gerektiğini.
Pazar sabahı sokakta ses istemeyende var burada..@
Aman onun da uyanası varmış canım boşverrr sıkma tatlı canını. Yani küçük çocuk varsa evde sessiz olmak mümkün değil bunu herkes bilir zaten. Üzme kendini hava güzelse sabah yürüyüşe çıkabilirsiniz hem sen de boş yere gerilmemii olursun
Ooo benin minnoşkom tatlı kızım bal kızım demek bir canavara dönüştüŞekerim parem memlekete geldik yazmayı bırak okuyamıyorum bile öyle Bi yorgunluk var ama döneceğim aranıza merak etmeyinbizim kız Adda canavarı oldu, sürekli elinde ayakkabısı ile geliyor dur durak yok
Biraz darlıyordu bu ara beni ervacık.. Meğer diş geliyormuş.. 3 azı patladı 4. Yolda.. Bi de üstüne milletin dırdırıherkes niye öyle düşünsün şekerimparem. hem düşünürse de düşünsün herkesi bosver , elini kalbine koy, sen rahatsın gerisi boş.. eltin zaten problemli bir tip, ben olsam senin kadar bile sıkmazdim çocuğumu, patırtı kuturtu yapmalarını engellerim ama ağlayınca ne yapayım. kendini boşuna üzme, kendi değerini sen bilirsin, elin değerlendirmeleri degil.
bekarken ve evliyken çocuklu aileler ile altı üstlü yanlı oturdum.. Ses olurdu hatta bir tanesininki bisikleti ile koşup duvara daan diye vururdu.. Ben de yahu bu yavruş seni çok yorar arada yolla dinlen derdim..çok da severdim sıpacığı..annesi ne mutlu olurduAhh bi kurtulan ordan senin kadar sevineceğim ya gece otururken sana mı soruyorlar çocuk da bunlar elini ağzını bağlayıp oturamazsı
Sen buraya daha çok takıl canım.. Moral bulursunÇok çok teşekkürler arkadaşlar,doktora götürdük fizyoterapiye de gittik, bütün kontrolleri yapıldı fizyolojik hiç bir sıkıntısı yokmuş. Sizlerin de dediğiniz gibi 18 aya kadar normalmiş şu anda kendi başına kalkması, sıralaması çok kısa kısa sürelerde ellerini bırakıp durabilme gibi şeyler var ama sanki korkuyor gibi, hazır değil gibi. Çok baskı kurmak zorlamak da istemiyorum bir dönem öyle yaptım iyice geriledi çünkü. Ama hoşuna gidecek şekilde bir takım şeyler bulmam teşvik etmem gerek sanırım. Herkes ve doktorlar da eninde sonunda yürüyecek akışına bırak diyor ama işte başına gelen ancak anlar beni, elimde değil niye böyle diye sürekli sorgulama halindeyim, gizli gizli ağlıyorum ben mi bir yerlerde hata yaptım diyorum(((( ooof kimselere anlatamıyorum burada içimi dökeyim dedim. Tekrar sağ olun destek mesajlarınız için
İpek hep çok hareketliydi ama annesiİpek de çok zayıf hiç kilo almıyor yememiz de fena değil üstüne hep kalorili şeyleri seviyor ama yine de çocuk kilo almıyor sanırım hareketliliğinden beş dakka zar zor oturur. Bir de ishal oldu iki haftadır o da çok etkiledi zaten zayıf bir çocuktu üzülüyorum ben de maalesef şu tatildi düğündü yolculuktu derken çok ilgilenemiyorum gibi biraz da vicdan azabı çekiyorum..
Isırma gerçekten çok can sıkıcı ya elden bir şey de gelmiyor çocuklara bir şeyin zararlı kötü olduğunu anlatmak çok zor bu yaşta. Aksine yapma deyince daha da çok yapıyorlar. bizimki sadece dişleri kaşındığında bazen yapıyor onu bilmiyor Allah’tan ama tırmalaması var işte boynum tırnak izi dolu..
Yok ya kulaktan vs den ağlamadı oturuyoruz diye ağladı ayağa kalkınca sustu çünkü dönüşte hiç ağlamadı. Giderkenki halime acıdı herhalde Allah yüzüme baktı dönüşte sadece emdi ve uyudu gerçekten dönüş yolunu düşündüm sadece tüm düğün boyunca. Korktuğum gibi olmadı çok şükür biraz da hasta gibi oldu düğünde soğuktu hava onun etkisiyle uyudu sanırım
Bende aslında denemek istiyorum kaka falan yaptığında söylüyor daha doğrusu eğilip besini tutuyor ama çişi bende bilendim sanırım dil gelişimi biraz daha ilerlemeli birde buna da dil gelişimi durdu 3-4 kelime tek söylüyor ısrarla söylemiyor önceden söylediklerini bileArkadaşlar tuvalet eğitimi veren var mı? Ben denemek istiyorum.. Hazır mı emin değilim.. Beni korkutan gece..çünkü gece çok çiş yapıyor..çok su içiyor çünkü.. Hatta bu ara sabah 5 gibi alt değişimi yapıyorum yoksa uyuyamıyor o kadar çok doluyor.
Diğer bir konu iste bu ara gece mamasına sardı benim kız..ne yapsam bilemedim.. Gece uyanıp mama diye ağlıyor..eskiden su içer uyurdu..yok illa mama içecek..yoksa uyumuyor.. Böyle huy değiştiren var mı ?
Güzel kalpli şekerparem sen neden bu kadar önemsiyorsun bu insanları çok takılıyorsun herşeye kendini yıpratma bu kadar Gül geçYa bıktım ya gerçekten bıktım.. Ben de artık ne yapacağımı bilmiyorum..çaresiz hissediyorum.. Bugün pazar.. Kaynım evde.. Ee haliiyle uyumak isterler.. Gece oturan cinstenler çünkü..kaldı ki her pazar dinlenmek herkesin hakkıı.. Bunlar düşmanım bile olsa durum bu..ama bunun bi saati olmalı..mesela 12 1 e kadar uyusun tamam ama akşam 5 e kadar ben çocukları sabit tutamam bu imkansız.. Sabah erva ağlayarak uyandı..eşim 8 de gitmişti.. 9.30 da erva uyandı.. Ervanın anne anne diye ağlamalarına gözümü açtım.. O ağlamalar sırasında aşağıdan honurtular duydum hemen çocuğu susturup oturma odasıma bıraktım. Kahvalttı hazırlamaya başladım.ama sabit durmuyorlar ki afedersiniz ağızları dursa başka yerleri durmuyor hemen besledim sofrayı bile bıraktım ki tıkırdamayayım. Biraz tv izledim.biraz oyun oynattım. Sonra balkona çıkardım. Baktım aşağıdan sigara kokusu geliyor.ali başladı yengem uyanmış sigara içiyor demeye..karşıda kankası oturuyor telefonla konuşuyor artık nne işaretleşiyorlarsa bana ters bakışını yakaladım. Bi de telefonda muhabbet açıp insanların bir pazarı var uyumak isterler saygılı olmak gerek falan dedi.sanki ben bunu bilmiyorum.. Biraz oynattım içeri girdim. Benim onlara kasıtlı hiçbir zararım yok onların aksine.. Ama nasıl oluyor da herkes bilerek rahatsızlık verdiğimi düşünebiliyor ya..
Sen nasılsın asıl yaaaa çok iyi ettin yazmana çok sevindim2020 nisan anneleri candır cannn
Nasılsınız minnoş arkadaşlarım.zaman ne çabuk geçti bebişlerimiz ne çabuk büyüdü.dün gibiydi halbuki ha doğurduk ha doğurucaz derkenhala topiğe sımsıkı sarılan arkadaşlar var harikasınız
18 ayı kesin bekle zaten bezi kuru kalkmıyorsa çok zır oluyor dil gelişimleri bebeğin idrarını tutabilmesi çok önemli. Bizde de oldu o gece mama ver bende veriyorum çok takılmadım acıkıyorlar hava sıcak terliyorlar ya ondan bence mama da aptamil kullanıyoruz daha süt denemedimArkadaşlar tuvalet eğitimi veren var mı? Ben denemek istiyorum.. Hazır mı emin değilim.. Beni korkutan gece..çünkü gece çok çiş yapıyor..çok su içiyor çünkü.. Hatta bu ara sabah 5 gibi alt değişimi yapıyorum yoksa uyuyamıyor o kadar çok doluyor.
Diğer bir konu iste bu ara gece mamasına sardı benim kız..ne yapsam bilemedim.. Gece uyanıp mama diye ağlıyor..eskiden su içer uyurdu..yok illa mama içecek..yoksa uyumuyor.. Böyle huy değiştiren var mı ?