Coco canım hoşgeldin
yavruların nasıl sen nasılsın
Bende aslında denemek istiyorum kaka falan yaptığında söylüyor daha doğrusu eğilip besini tutuyor ama çişi bende bilendim sanırım dil gelişimi biraz daha ilerlemeli birde buna da dil gelişimi durdu 3-4 kelime tek söylüyor ısrarla söylemiyor önceden söylediklerini bil
Bizim de aynen böyle canım..sanki dil grlişimi geriledi
bazen duraksama dönemine giriyorlar
gece hiç kuru kalkmıyor ya
Güzel kalpli şekerparem sen neden bu kadar önemsiyorsun bu insanları çok takılıyorsun herşeye kendini yıpratma bu kadar Gül geç
ebru_can_ebru öyle ama ebrum resmen mobbing uyguluyorlar yaa.. Kadın tüm komşulara baskı kuruyor benimle konuşmamaları için.. Bazısı kanıyor bazısı selamını kesmiyor bazısı ise direkt düşmanıymışım gibi bakıyor
18 ayı kesin bekle zaten bezi kuru kalkmıyorsa çok zır oluyor dil gelişimleri bebeğin idrarını tutabilmesi çok önemli. Bizde de oldu o gece mama ver bende veriyorum çok takılmadım acıkıyorlar hava sıcak terliyorlar ya ondan bence mama da aptamil kullanıyoruz daha süt denemedim
Gece. Kuru kalksa cesaret edicem de... Çok istiyor abisi gibi wc girmek hep wc kapısında ama geceleri sorun
biz de hamd olsun alerji mamasını bıraktık
normal mamaya geçtik.. Acaba bu mamanın tadını mı sevdi de uyanıp istiyor
@sekerpare5939 @bharkk mamayı bırakmak istiyorsanız yavaştan önce miktarı azaltarak bırakın 150 cc içiyorsa 120-100-90 gibi bir de kıvamını sulu yapın en son su verin sadece. Zamanla su da istemez uykularını bölmezler.dişler çıktı artık gece beslenmesi de çürütüyor dişleri.
Benim oğlan bir ara bırakmıştı gece uyanmaları 9 da yatıp 6 da kalkıyordu şimdi 2 kere falan uyanıyor yine meme istiyor. 2 yaşında kesecem inşallah memeden de sonra uyanmaz diye umut ediyorum
Seni dinleyip mamayı 11 ayda kesmiştim miss hiç istemezdi. Tıka basa doyurupS uyutuyorum gece gene acıkıyor bu ara.. Acaba alerji mamasından normal mamaya geçince mi oldu? Alerji maması çiğ balık gibi kokuyordu bu mama kokmuyor.
Azıları da çıkıyor belki o etkiliyordur.
Benim kız da sabaha kadar uyuyordu bazen sadece meme emip geri uyuyordu. tatilde ağlayarak uyanıp hatta yataktan aşağı inip mama istemeye başladı. Hala devam ediyor çok az içip uyuyor 20-30 cc falan. derdi mama içmek değil belli. azılar çıkıyor ondan uyanıyor olabilir. bi de ishal var karnı ağrıyor ondan uyanıyor olabilir. bazen da mama sonrası kaka yapıyor çünkü ondan anlıyorum.
Tuvalet eğitimine de erken diye düşünüyorum. çünkü bez hep dolu oluyor sabahları. çişini hiç belli etmiyor. kakayı da biz diye diye kaka mı yaptın kakayı temizleyelim falan diye. pırt yapınca veya kaka yapınca kaka diyor. Ama bu eğitim için yeterli gelmez sanırım. Erken eğitim geri tepebiliyor diye duymuştum.
Bi de ben çok stresim bu konuda bezi açık kalınca veya kaka temizlerken kaçınca çok tepki veriyorum. çok yanlış biliyorum ama bunu törpülemeden eğitim verirsem çocukta olumsuz şeyler olabilir
Biz de dün gece 3 de kaka temizledik
ağladı zırladı zor bir geceydi.. Azılar bizi zorluyor. Sen de benim gibisin yapma... Bak şimdi oğlum eline kuru ekmek dışında bişeye değdirmek istemiyor.. Kibar feyzom herşeyi çatalla yiyor ya da peçeteye sarıyor eli batmasınmış. Halbuki hiç kızmadım eli battı diye hiç bi zaman.. Sorun etmem bunu.. Ama çiş zamanı altına kaçırdığında bi de hamileydim onun da etkisiyle ağlardım silerken ama yine ona direkt kızmazdım..o kendi kendime pippriklenmem bile etkiledi..çok üstüne düşmemeye çalışıyorum.bu akşam eliyle kek yedi diye çok mutlu oldum
ali den inciler yazayım biraz da
annnecim sen ne kadar güzel yemekler yappıon hep bizi besliyon sevginle büyüyorum canım annem bal küpüm dedi bana ben mest
Wc eğitimine ben hiç hazır değilim
uğraşsam 1 ayda öğrenir mi öğrenir herşeye aklı eriyor maşşallah
ama benim sabrım da enerjim de yok onun için. Ev topluyorum zaten okul açılmadan baya kolaylayım diye uğraşıyorum. Ablamlar burda bir yandan da onlarla zaman geçiriyorz derken ilkbaharda başlarım ben 2 yaş dolunca inşallah diye düşünüyorum
Senin şu an ortam müsait değil..saha gole elverişli değil mi derler ne derler öyle bişey işte
taşınıcan bu telaşa onu ekleme
kızlar çabuk öğreniyor diyorlar ya..halıları yıkamaaya vermeden ni deneyeyim dedim
Bizim de gece uyanmalarımız çok sıklaştı. Bundan bir kaç hafta öncesine kadar uyanınca mama diye ağlıyordu ama şimdilerde unuttu onu . Ağlayarak uyanıyor . Biraz pış pış yapınca uyuyor. Kendi kendine uyuduğu da oluyor müdahale etmiyorum hemen . Bir de Sizin çocuklarda öyle mi bilmiyorum ama Sena hiçbir şeyini paylaşmıyor . Kuzeni vardı , o da paylaşmıyor hiç . Birbirlerini yedi durdular . 3. Yaşında kuzeni de , Sena çok kötü etkileniyor ondan . Nasıl korkuyor çocuktan hep zarar verdiği için . Yanına yaklaştığı anda cırmalıyor , saçını çekiyor . Gözlerini kırpıştıra kırpıştıra bir oluyor o yanına yaklaşınca . Çocuk bir şey yapmasa bile vuruyor o yanına gelince. Çok daralttılar . Başka çocuklara pek yapmıyor . İnşallah unutur bunları da . Bir de üstüne birbirlerini çok seviyor gibi birbirlerinden ayrılmıyorlar bunlara rağmen
iki çocuklu, üç çocuklu anneler hemen siz geldiniz aklıma . Özellikle
N Nehir8077 . Allah yardımcınız olsun .
Bütün gün hem birbirlerini yeyip hem dibdibeler ayıramıyorum
zor ama güzel.. allah senama da bir kardeş versin inşAllah