Ingiliz anahtari benzetmene cok güldüm gündüz okuyuncaBazen bazı insanlar gözünden yüzünden anlıyor. Bizim de anlaşılmaya ihtiyacımız oluyor. Bizim çocuk doktorumuz da ilk zamanlar bize demişti bi kere. Birbirinize karşı anlayışlı olun isteklerinizi açıkça söyleyin bu günler geçiyor yara bırakmayın bizim ortak bir çocuğumuz var ne güzel deyip keyfini çıkarım diye. Benim de gözlerim dolmuştu bi içimi boşaltma hissi oluşmuştu. Hatta bana ayrıca gel kahve içelim sohbet edelim bile dedi. Kadın birbirimize olan tavrımızdan anlamış. Evlilik danışmanlığı eğitimi falan almış. O günden sonra ikimiz de biraz değişmiştik daha çok tadını çıkarmaya çalışmıştık. İngiliz anahtarı gibi kadın maşallah demiştim hatta. Çok seviyorum çocuk doktorumuzu
Ali de anne demeyi en son öğrenmiştiKalppare canim selam yaa hic kimseyi kabul etme bence esim pandemiden dolayi anne babasiyla bile kapidan gorusuyoruz yatiya istemez flan de esini bahane et yada evde yokuz de.
Benim ablamlar yurtdisindan geldiler bana gelmediler bebek var yorulup ugrasmayayim diye o da dusun 1 2 gun kalacaklardi sadece.
Bu arada karya konusmaya çalışıyor babayi flan guzel söylüyor ama anne demiyor ya arada ade diyor bana o kadar
Umudum-
Canim gecmis olsun simdi nasilsiniz?
Ya ben @nzh99 yi merak ediyorum yazmiyor bayadir..
Ayy evet yaa bugün dedim Allahim daha 1.5 yas bile olmadi ama tipik 2 yaş sendromu basladı..erken başladığı gibi erken biter umarım..kız çocuğu başka dediler ama pek hanimefendi takılmıyor bizim kızAynn kuzum bizde de öyle gelip giderler her zaman Zor evet biz gitsek neyse hadi biz gitmeyiz zaten rahat etmeyiz de yapacak bir şey yok süre gelen bir durum
Ayy bizde ev merdivenli sürekli terasa çıkıp duruyor düşecek diye ödümüz kopuyor az önce 1. bsssmsktan yüzüstü düştü oyun sanıp kalktı şu ara baya bağımsızlar
Sanırım 2 yaş sendromu bizi erken vurdu ha birde elbise giydirmek bez takmak imkansız artık 3 kişi zor giydiriyoruz
Benim tek çözümüm tel toka oda emerken arkası ile alıyorum akıntı şeklinde olanlara bir şey yapamıyorumBiz hep banyo yaptırıyoruz ya. Banyo da saçını yıkarken iyice çekiyor kendi burnuna su. Ya banyoda ya çıkmaya yakın hep gelmiş oluyor burundakiler. Yoksa sildirmiyor bile banyoda bişey demiyor sağolsun
Burdaki bi komşum yumurtanın isiliği tetikleyebileceğini söyledi iki gündür az yeditorum bi kaç parça ve baya azaldı miktarı kızarıklıklarıPudra çok sıkıntı solunum yolu içinde içeriği içinde uzun süredir önerilmiyor boyun ağza daha yakın hametan ve Gül suyu ile devam kuzucum
Benimkine boşuna hanımağa demiyorum biz de çok kabayızAyy evet yaa bugün dedim Allahim daha 1.5 yas bile olmadi ama tipik 2 yaş sendromu basladı..erken başladığı gibi erken biter umarım..kız çocuğu başka dediler ama pek hanimefendi takılmıyor bizim kız
yaa bende pirtik izletiyorummm :) dans ediyoruz birlikte aynılarını yapiyor ya cok tatlilarOo varmış baya kelimeler bizde çoğu var onların çözülür çözülür bizde bir ara durağanlaşmıştı şimdi yine açıldı gibi
Bende ilk zamanlardan beri aşırı olmasa da açıyorum çizgi film olmadığı sürece ilgilenmiyor bir şey izleteceğim zaman da pırtık tv var YouTube de onu açıyorum dans ediyoruz Aynn benimde şu ara öpüyor sarılıyor hep peşimde
Hayirlisi olsun insallah gonlunuze gore ev bulursunuzKızlar biz de evi sattık şükür. İstediğimiz fiyata yakın oldu. Ev arıyoruz şimdi desatılığa koyduğumuzda aklımıza yatan evler satıldı inşallah buluruz 1 ay süremiz var yalnız haftaya tatil ayarlamıştım sonrası bayram Eskişehire gidecez nasıl olacak bilemiyorum. Onlara da söyledik 4 gözle bekliyorlar. Bir daha da gidemeyiz Elifin dersleri, kursları çok yoğun tempodalar. Allah yoluna koysun inşallah
Ahh cok sukur canim. Bizde iyiyiz bizimde araba ilanda ama arayan dönmüyor anlamadim esime zam yapilacakti henuz yapilmadi onumuzdeki aya kalmis sanirim memlekete gidicem oradanda cikmiyorlar sırayla gidiyoruz kalabalik olmasin diye bana eylul kaldi sanirim bu sira bende iyice sıkılmış durumdayim.Keşke düzenli bir doktorumuz olabilseydi . Burda devlette randevu bulmak da zor . Hasta iken gidemiyorsun , çocuk acil yok . Normal acile gidiyoruz . Özel hastahane açılmıştı güya ama o da yine hayal kırıklığı oldu . İburamin vermeye devam ediyorum . Hemen yemek sonrası değil de bu sefer ara vererek verdim . Yine kusacaktı ama laf değiştirdim , dikkat dağıttım derken ucuz atlattım kusmadı
Çok şükür daha iyiyiz , burun akıntısı devam . Siz nasılsınız ? Bu arada nzh ile ben konuştum , iyiler . Kuzenleri gelmiş onlarla ilgilenmiş . Ben de çok merak etmiştim .
Teşekkür ederiz canım . Bakalım benim umudum yok pek evin satılması ile ilgili . Bir an evvel satılsa .ben de çok severim tam aksine değişimi . Taşınmak evet zor ama yeni bir eve , yeni bir ortama çok ihtiyacım var .
Ya çok can sıkıcı bi muhabbet çözümü olmayan hatta sonuç hep küsme ile bitiyorYa kizlar malum tatil icin uygun bir sheirde yaşıyorum.. ee oyle olunca herkes hem tatil olsun hem ziyaret olsun deyip bana yatıya gelnek istiyor..teyzem sana gelelim dedi hayir dedim. Pandemi dedim.gelse en az 20 gun belki 1 ay kalir.evim daracık.95 m² anca var.bir oturma odam var onu da ona verdim mi tamam bittik.ee 3 kisi gelecekler..24 yaslarinda oglu var..tesetturluyum rahat edemem. Hani 2 3 gun deseler neeyse.. ee yemek yap yedir temizle..iki cocuk canim çıkar..neyse ona söyledim daha dün.bugun de kuzenim eşiyle çocuğuyla bana gelmek istedigini söyledi.herkes bana gelmek istiyor..iyi hoş ama iki bebegim oldugunu gormuyorlar mi ya? Nereye kadar hayir diyeceğimkuzenimi de cok severim ona hayir diyemedim ama evet de demedim..bisi diyemedim..cunku o gelse öbürü beni niye cagirmadin diyecek kaldi ki pandemi var..onlar gelip gezip gezip eve gelecekler..neye ne kadar dikkat edecekler ? Kuzenim cok dikkatlidir ve dusuncelidir..oyle uzun uzun kalmaz..kalsa kalsa 1 hafta anca kalir.ama tryzem oyle degil maalesef uzattikca uzatir bir akıl verin
Eminim ilerde daha iyi çözülecek abisi ile bir mi bülbül yutmuş senin oğlunYa aslinda fena degil..kelimeleri söylüyor ama günlük hayatta kullanmiyor..bu da bana bu kız sessiz olacak imajini veriyor..mesela oglum yeni ogrendigi bir kelimeyi gerekli gereksiz kullanmayi cok sever.bu yuzden cok komik cumleler kurabiliyor ogrenene kadarama kiz öyle degil..sessiz ama hareketli
Disim ekmek yerken kırıldı..kirilan parcayi aldi disci. 3 hafta sonra gideceğim bakacak film falan arrik duruma gore karar verecegim deditam cikarken beni durdurdu ve bana artik kendine iyi bak ve kendini uzme kendine iyi davran kendine öncelik ver dedi.ben birden aglamaya basladim hic tanimadigim biri bana boyle deyince sonra sirtimi sivazladi aglama artik kendini arka plana atma dedi. Kadinla samimiyetimiz de yoktu bir hos oldum durup dururken. Dunden beni düşünüyorum neden oyle dedi diye
Evet ya Yeşim nerelerde bi yazayım Ata iyidir inşallahKalppare canim selam yaa hic kimseyi kabul etme bence esim pandemiden dolayi anne babasiyla bile kapidan gorusuyoruz yatiya istemez flan de esini bahane et yada evde yokuz de.
Benim ablamlar yurtdisindan geldiler bana gelmediler bebek var yorulup ugrasmayayim diye o da dusun 1 2 gun kalacaklardi sadece.
Bu arada karya konusmaya çalışıyor babayi flan guzel söylüyor ama anne demiyor ya arada ade diyor bana o kadar
Umudum-
Canim gecmis olsun simdi nasilsiniz?
Ya ben @nzh99 yi merak ediyorum yazmiyor bayadir..
benim de çok ihtiyacım var ve çok eminim nedense iyi geleceğine. zaten dilimde tek dua var bu ara .Allahım sen pişmanlık verme diye diye geziyorumKeşke düzenli bir doktorumuz olabilseydi . Burda devlette randevu bulmak da zor . Hasta iken gidemiyorsun , çocuk acil yok . Normal acile gidiyoruz . Özel hastahane açılmıştı güya ama o da yine hayal kırıklığı oldu . İburamin vermeye devam ediyorum . Hemen yemek sonrası değil de bu sefer ara vererek verdim . Yine kusacaktı ama laf değiştirdim , dikkat dağıttım derken ucuz atlattım kusmadı
Çok şükür daha iyiyiz , burun akıntısı devam . Siz nasılsınız ? Bu arada nzh ile ben konuştum , iyiler . Kuzenleri gelmiş onlarla ilgilenmiş . Ben de çok merak etmiştim .
Teşekkür ederiz canım . Bakalım benim umudum yok pek evin satılması ile ilgili . Bir an evvel satılsa .ben de çok severim tam aksine değişimi . Taşınmak evet zor ama yeni bir eve , yeni bir ortama çok ihtiyacım var .
babamlarda bende yaşıyorum bu tarz sıkıntı. yani zaten çikolata veriliyor ama kahvaltıdan önce ya da gece 11bucukta verildi bi ara valla parladim bu da olmaz ama ya. uyumaz ki o zaman kom verdiyse bu gece onunla uyusun dedimHayırlı uğurlu olsun canım ❤Allah gönlünüze göre nasip etsin ❤
Ya kardeslerim annem falan gelip kalirlar hiç dertlenmemama teyze kuzenn olunca durum degisiyor çünkü bazen senede bir bazen iki senede bir görüyoruz artık birbirimizi. Tesettürlu olunca da illa problem yaşanıyor ya. Enişte falan. Ayy bilmiyorum gunlerim o kadar yogun ve yorucu geçiyor ki..bazen aglayasim geliyor ama aglayacak vakti bulamiyorum su ara cocuklari annemlerdeyken annemlerde kardeslerime emanet ettim etmesine ama ilk firsatta cikolata gofret veriyorlar..eee yemek duzeni mahfoldu..verme desem gizli veriyorlar.resmen cocuga anne arkasindan is cevirmeyi öğretiyorlar mesela gece 2 erva uyanmis ben erkek kardesimle balkonda oturuyorum kiz kardesim kapmis cocugu getirmis uyandi bu diye..yahu gecenin ikisi cocuk kucaklanir mi ? Sabah mi oldu? Ver suyunu icsin beni cagir dedim.ve bunu Alide de yapardi..bilmediginden degil.uyansin da seveyim mantığı o gece sabaha kadar debelendi erva..6da yattim ali 7 de kaldirdi..sonra annem diyor ki neyin var boyle ruh gibisin gencsin sen dinamik ol.. bu sefer sinir kapliyor her yanımı huzursuz oluyorum. Annemlerle bile bunu yaşadıysam baskasiyla cok daha zor olur.birkac gun neyse de 1 ay cok cok zor..
SonsuzUmut canım bizim ailede de durumlar böyle.. pandemi olmasa hayir diyemezdim zaten.. pandemiyi bahane etmeme rağmen kızdı gibi sanki. Cocukken gelen bi bunalmislik var sanırım üzerimde.. bıkkınlık mi dersin ne dersin.. anne baba kardeslerim ve onların aileleri başka yine ama teyzeydi kuzendi kuzenin eşiydi ne biliim gözümde büyütüyor olabilirim.. mesela su an cok stresliyim..onlardan değil ama.. çocuklar artı ev işleri çok sıkışmış hissediyorum kendime kızıyorum.. erva masalara cikiyor koltuktan diye evin esyalarini degistirdim. Cok yorucu birgundu. Surekli koltuk tepesinde..yorgunluktan kafa kalmiyor aksam olunca.
burnunun dikine gider özgürlüğüne düşkün olur dediğim dediktir kuralıdır oyyy ki ne oyyy. hayır daha 1 metre değil ama sinire bak ya valla deli bunlaryaa bende pirtik izletiyorummm :) dans ediyoruz birlikte aynılarını yapiyor ya cok tatlilar
Hayirlisi olsun insallah gonlunuze gore ev bulursunuz
Ahh cok sukur canim. Bizde iyiyiz bizimde araba ilanda ama arayan dönmüyor anlamadim esime zam yapilacakti henuz yapilmadi onumuzdeki aya kalmis sanirim memlekete gidicem oradanda cikmiyorlar sırayla gidiyoruz kalabalik olmasin diye bana eylul kaldi sanirim bu sira bende iyice sıkılmış durumdayim.
Kalppare
Canim ya benimkide koltuklara cikiyor sehpaya cikiyor cekmeceler acilip kapaniyor surekli duzen muzen kalmadi. Kapiyi acmayi ogrenmis birde gecen esim kapiyi kapadi eliyle acip cikti biz sok normalde tum odalarda aciktir cok fenalar. He birde çok inatci yaa H helinnnn bu inat burctan mi geliyor diyorsun:)
Gecenlerdede saklanmis kapinin arkasina bende esimle sohbete dalmistik ay baktim kiz yok odalari arıyoruz seside cikmiyor en son farkettik
Ahh eliff beni de yanılttiBenimkine boşuna hanımağa demiyorum biz de çok kabayız
Ayy oysa elifim pek naif duruyordu
Ya demistim dun masanin yerini degistirdim masaya çıkamasın diye. Sandalyelere henüz tırmanamıyor ama çözüm bulmuş.gitmis dütdütünü sandalyeye dayamıs basamak etmis gene çıkmışyaa bende pirtik izletiyorummm :) dans ediyoruz birlikte aynılarını yapiyor ya cok tatlilar
Hayirlisi olsun insallah gonlunuze gore ev bulursunuz
Ahh cok sukur canim. Bizde iyiyiz bizimde araba ilanda ama arayan dönmüyor anlamadim esime zam yapilacakti henuz yapilmadi onumuzdeki aya kalmis sanirim memlekete gidicem oradanda cikmiyorlar sırayla gidiyoruz kalabalik olmasin diye bana eylul kaldi sanirim bu sira bende iyice sıkılmış durumdayim.
Kalppare
Canim ya benimkide koltuklara cikiyor sehpaya cikiyor cekmeceler acilip kapaniyor surekli duzen muzen kalmadi. Kapiyi acmayi ogrenmis birde gecen esim kapiyi kapadi eliyle acip cikti biz sok normalde tum odalarda aciktir cok fenalar. He birde çok inatci yaa H helinnnn bu inat burctan mi geliyor diyorsun:)
Gecenlerdede saklanmis kapinin arkasina bende esimle sohbete dalmistik ay baktim kiz yok odalari arıyoruz seside cikmiyor en son farkettik
Evet canim hem ev küçük hem 2 çocuk ufaciklar .daha tuvalet ihtiyaçlarını bile kendi kendilerine halledemiyorlar.biri anne sütü alıyor..insan icinde durmak zor olduğu icin oturmaya gitmiyorum kimseye.. cocuklarim büyük olsa evim büyük olsa neyse.bir de birine gitmeden önce evi müsait mi diye sorulmali benceYa çok can sıkıcı bi muhabbet çözümü olmayan hatta sonuç hep küsme ile bitiyorçok saçma ya kim kimde o kadar kalır bi de tek değilsin ki evin küçük 2 gün bile külfet sana
Hakikatrn birden bir kötu oldum jadeEminim ilerde daha iyi çözülecek abisi ile bir mi bülbül yutmuş senin oğlun
Ya ekmek yerken bile diş kırmakannelik ten oda kesin kalsiyum demir ne kaldı ki vücutta
Ya kıyamam nasılsın diye soran olmayınca dostmuş yabancıymış umursamıyor insan hatta yabancıya ağlamak daha kolay boşa mı bunca insan psikoloğa gidiyorbravo doktora seni çözmüş çokta güzel tavsiye vermiş kendini biraz öne koy koyalım koymalıyız. ...
Uyumazlar kibenim de çok ihtiyacım var ve çok eminim nedense iyi geleceğine. zaten dilimde tek dua var bu ara .Allahım sen pişmanlık verme diye diye geziyorum
babamlarda bende yaşıyorum bu tarz sıkıntı. yani zaten çikolata veriliyor ama kahvaltıdan önce ya da gece 11bucukta verildi bi ara valla parladim bu da olmaz ama ya. uyumaz ki o zaman kom verdiyse bu gece onunla uyusun dedim
burnunun dikine gider özgürlüğüne düşkün olur dediğim dediktir kuralıdır oyyy ki ne oyyy. hayır daha 1 metre değil ama sinire bak ya valla deli bunlar
Hahahahahahkızlar yeşimin misafirleri vardı yatılıonları denize götürüyormuş. ondan giremiyordur. Kalppare seni de kaybederiz bak örnekteki gibi
Ya küçük çocukla hayat zor..hem sevginin de dediği gibi çocuğun zamanindan calmak olur. Yani kısa sureli misafirlikler iyidir kaynasma olur ama uzun süreli bence gittigin kişiye zulmetmek ya.ben annemde uzun kalmıyorum yük olurum duzeni bozulur diye.Sen de oraya dinlenmeye gidiyorsun haklisin..hersey tadında güzelKalppare dünürcanım bizde de var aynı sıkıntı ne yazık ki kv evi köyde bizimki ilçede ve denize çok yakın köyden gelen geri dönmeyen akrabalar ist gelen teyzeler falan hiç bitiyordu misafir kv de bizimle gelince alıyorduk zeynebi çıkıyordu denize o uğraşıyordu misafirlerle ee sonuçta bende tatile geldim sürekli misafir ağırlarsam ne anlamı var gelmem evimde otururum diyince bizimkiler biraz önünü kesti şimdi de pandemi olunca iyi oldu kimseyi kabul edemiyoruz eşimin kuzeni ile benim kuzenim evli bakalım onlar gelicek haftaya görümcem geliyor ama herşekilde zor tesettürlüsün zaten sıcak nem bide evde rahat edemiyorsun zaten de evin müsait değil hele ki iki çocuk çok zor canım kendilerinin düşünüp seni o külfete sokmamaları gerek
Pişman olmazsın çok da iyi gelir inşallah . Umarım ev alana kadar gönlüne göre bir ev bulursun . Bizim burda kiralık ev de sıkıntı . Herkes kendi evinde oturuyor sankiAllahım sen pişmanlık verme diye diye geziyorum
Amin inşallah ben de çok istiyorumcanı gönülden istiyorum ki umarım gönlüne göre güzel komşularının olacağı huzur bulacağın bir yer nasip olsun inş
Bize gelen de hep ailedir akrabalarla eşim ve benim de pek öyle samimiyetimiz yok yoksa İzmire gelince yol geçen hanı olurdu evim eminimKızlar okuyorum da ne güzel yazıyorsunuz öyle benim eve pek gelen giden yok şimdilik ki zaten babamlardayım iki yazdır ama gelene de asla hayırı Bile ima edemem çok ayıp karşılarlar ki adımı çıkarttıralar ayy eve almaması bilmem ne diye ki bizlerde de gelen giden çok olur sizde dayı teyze amca vs bizde annelerimiz babalarımızın hala çoçuklar eşine dostuna kadar gelip rahat şekilde kalırlar
Aynen canım öyle olunca çekiliyor yineBize gelen de hep ailedir akrabalarla eşim ve benim de pek öyle samimiyetimiz yok yoksa İzmire gelince yol geçen hanı olurdu evim eminim
Misafir severim çok fazla hemde ama bana külfet olanı değil gelen her şeye yardım eder bende ben müsade etmesem bile çocuklu aile de olması gereken de budur çocuk olmasa bile destek olunmalı benim fikrim bu yönde tabi