Ah kuzum inatlaşma bizde de var elinden bir şey almaya gelmiyorHoşbuldum jademçok hareketli ve inatçı oldu elif.. yerlere yatmalar aglamalar..sanki 2 yaş bunalımı sizde durum ne? Böyle yerlere yatmalar senin elini çekistirmeceler falan var mı? Isilige hametan iyi geldi aklinda bulunsun canım.yatmadan önce sürdum sanki hafiflemiş.ama biraz agladı acaba yaktı mı diye dusunmedim degil ama disten de olabilir. Disi çıkıyor ama bi çıkamadı..
Dil gelisiminden dertliyim ben bu kizdan..herseyi anne diyerek anlatmaya çalışıyor..anne kelimesini tonlayarak anlatiyor derdinicok tatli cok sevimli tıpkı bir kedinin miyavlamasi gibi sürekli anne diyor ama bi yandan da iyice oyuna cevirdi. sadece anne diyor arada baba mama diyor bir de.. elinden oyuncak dusuyor aa gitti dustu diyorum o anne diyor halbuki didddii falan diyordu..bir de kaşlarını çatmayi öğrendi. o anne deyip kasini çatınca yere yatasim geliyor gülmekten
Bu arada disim kirildiyarın dişçiye gidecegim dua edin firsat bulsun tedavi etsin insAllah
Ya bana süre söylemiyor..ama biliyorum geldi mi gitmez.. anneme gecen sene geldi..annem artık git dedi..gitmemek için bahaneler uydurdu bissürü..adeta kovdurana kadar gitmiyor..ee simdi ben kovamam da.annem kesinlikle kabul etme gel git yol yaparlar dedi..şekerimparem bh sicaklarda beş altı günden fazla misafir ağırlamak çok zor. bu konuda sana hak veriyorum. nazikçe reddetmişsin artık bundan sonrasını düşünme, o kırılacak bu bozulacak diye, kendimizi üzüyoruz, kırıyoruz. hem 1 ay ne demek, sadece sen değil eşin de rahatsız olur hem.
Ayy evet yaa..dayimlar dedemler ha bre gelmek istiyor..sanki otel isletiyorum bacım.. pansiyon sanki.. su an tek maaş iki cocuk..eee ekonomi ortada..gecim zor iki beebeyle.. kimseyi uzun uzun agirlayacak hem maddi guc hem manevi guc yok ne yazik kiKalppare hem tatil yerlerindeki akrabalara dolusanlara da ayrıca gıcığım, senin gibi naif biri olamaz ama bu konuda ben kaknem olabilirim
Eşim de senle ayni mantıkta gelecekse buyursun gelsin yesin icsin ama öyle uzun uzun istemem rahat edemem diyor..ben de teyzeme söylediğimde bana ahh ahh baban boyle miydi bize baba gibi davranirdi diyor..benim eşim başka dedim ben de.kuzenim de öğretmen aslında ama kalmaz muhtemelen orda.cok titizdir dayanamazKız deli misin boşversene yatılı misafir çok zor. Hadi öğlene çaya, kahvaltıya gelsinler de o neymiş öyle. Devlet kurumlarının misafirhaneleri falan yok mu gitsin orda kalsınlarinan ben kendi kardeşlerime gidip kalmıyorum yatak, çarşaf yıkayacaklar indir kaldır zahmet verecez diye. Kendini kullandırma canım. Evim küçük kusura bakmayın dersin zaten hastalık da var diye eklersin. Kuzenini de kabul etme bence yol açmış gibi olursun. Yada öğretmen evi falan ayarlasınlar sana da oturmaya gelsinler.
Kuzenim bize gelirse anneme ve dedeme de gidecek.o uzun kalmaz ama illa duyulur. Ben de 5 teyze varKalppare çok haklısın 1 ay misafirlik mi olur hem de iki çocukla evin de küçükmüş bence doğru olanı yapmışsın. Kuzenini de çağırmak istiyorsan ya kimseye demeden gelsin gitsin teyzeni kabul etmediğini anlat ya da çocukların düzeni bozuluyor pandemiden korkuyoruz falan de ya da ne bileyim müsait değiliz diyebilirsin. Annen de nasıl sabretmiş öyle yıllarca. Hem sizin orası çok da tatil bölgesi değil yani oraya öyle yapıyorlarsa ege akdenizde falan otursaydınız kışın bile gelirlermiş herhalde diyorum insan kendi canını annesini babasını bile ağırlasa bi kısıtlanıyor telaş yapıyor ne yedireyim ne içireyim. Sen demişsin bunun misafir sevmemekle alakası yok. Ben de severim ama çocuktan sonra ne kadar zor olduğunu gördüm çocukla mı uğraşayım yemek sofra mı kurayım yatak mı yapayım. Üstüne çocuk kalabalıkta ilgisiz hissediyor iyice sana düşkün oluyor. Çok haklısın. 1 hafta bile uzun. 2-3 gün hadi neyse..
Ya aslinda fena degil..kelimeleri söylüyor ama günlük hayatta kullanmiyor..bu da bana bu kız sessiz olacak imajini veriyor..mesela oglum yeni ogrendigi bir kelimeyi gerekli gereksiz kullanmayi cok sever.bu yuzden cok komik cumleler kurabiliyor ogrenene kadarAh kuzum inatlaşma bizde de var elinden bir şey almaya gelmiyorbağırıyor bize nasıl azar yiyorum bütün gün o anne tonla ası bizde de var meme istiyorsa meme demiyor artık ya gelip bağrıma vuruyor ya da uzatmalı annnnnnneeee diyor ya gelişir elbet dili sen daha iyi biliyorsun zaten bizde de sınırlı söylenenler
Ya nasıl kırıldı dişin inşallah sorunsuz yaptırırsın
Her cocuk kabul etmiyor..doktorunuza soyle canim.illa muadili benzeri vardir.gecmis olsun senakusuma❤Doktor iburamin zero verdi Sena’ya içiremiyorummidesi bulandı tüm yediğini içtiğini çıkardı bugun ikidir . Her şeye kusuyor hemen
Valla çocuklu bebekli ev kendi düzenini gününü anca çeviriyor. Misafir kolay mı Hele günlerce yatılı kalacak. Kendi çocuklarından zaman çalacaksın. Kimse için değmez yani. Gezme keyfi bişey. Bi gün iki gün neyse de. Zorunlu durum ayrı ama gezmeye gelen biri için çocuğumdan zaman çalamam ben şahsen.Simdi boyle okuyunca bu kiz da misafir sevmez kaknemin tekidir demeyin.. oyle degilim az cok tanimissinizdir. Sadece annemlerde bile inanilmaz yoruldum.misafir olmama ragmen..cocuklarin uykus duzeni bile bozuluyor..
Anneme boyle yaparlardi..sıra sira gelen gelene..yaz geldigi zaman asiri yorulurdum..bana da aynisimi yapmaya calisiyorlar..1 aya kadar kalirlar dinlenemeden baska misafir.ne biliyim zaten uykusuzum.. olacak is degil ya..asabim bozuldu iyiceisin kotusu kuzenimin gelmesini isterim..cok dikkatlidir naziktir..ama gel gelelim bunu teyzem duyunca nolur
Bazen bazı insanlar gözünden yüzünden anlıyor. Bizim de anlaşılmaya ihtiyacımız oluyor. Bizim çocuk doktorumuz da ilk zamanlar bize demişti bi kere. Birbirinize karşı anlayışlı olun isteklerinizi açıkça söyleyin bu günler geçiyor yara bırakmayın bizim ortak bir çocuğumuz var ne güzel deyip keyfini çıkarım diye. Benim de gözlerim dolmuştu bi içimi boşaltma hissi oluşmuştu. Hatta bana ayrıca gel kahve içelim sohbet edelim bile dedi. Kadın birbirimize olan tavrımızdan anlamış. Evlilik danışmanlığı eğitimi falan almış. O günden sonra ikimiz de biraz değişmiştik daha çok tadını çıkarmaya çalışmıştık. İngiliz anahtarı gibi kadın maşallah demiştim hatta. Çok seviyorum çocuk doktorumuzuYa aslinda fena degil..kelimeleri söylüyor ama günlük hayatta kullanmiyor..bu da bana bu kız sessiz olacak imajini veriyor..mesela oglum yeni ogrendigi bir kelimeyi gerekli gereksiz kullanmayi cok sever.bu yuzden cok komik cumleler kurabiliyor ogrenene kadarama kiz öyle degil..sessiz ama hareketli
Disim ekmek yerken kırıldı..kirilan parcayi aldi disci. 3 hafta sonra gideceğim bakacak film falan arrik duruma gore karar verecegim deditam cikarken beni durdurdu ve bana artik kendine iyi bak ve kendini uzme kendine iyi davran kendine öncelik ver dedi.ben birden aglamaya basladim hic tanimadigim biri bana boyle deyince sonra sirtimi sivazladi aglama artik kendini arka plana atma dedi. Kadinla samimiyetimiz de yoktu bir hos oldum durup dururken. Dunden beni düşünüyorum neden oyle dedi diye
Sağol canim iyiyiz cok şükür. Masallah Zara yaBKGK Kayra ile Zara’nın gelişimi baya paralel gidiyor takip ediyorum da Zara da baba dede dayı. Birde iki koz kardeşime Ece ve ele diye kısaltıp çağırıyor ama anne pek demiyor adee diyor arada o da son zamanlarda başladı yalı da öğrenirler anne demeyi bence bu arada geçen etiketlemiştin fırsatım olmadı biz iyiyiz siz nasılsınz
Oo varmış baya kelimeler bizde çoğu var onların çözülür çözülür bizde bir ara durağanlaşmıştı şimdi yine açıldı gibiSağol canim iyiyiz cok şükür. Masallah Zara yaKarya hav hav möö miyav ciiik toka ya kuu düştü ye dütüü baba aaal aç hoppaa kaka bunlari söylüyor simdilik. Valla ne yalan soyliyeyim ben tv açıyorum surekli ama o fazla bakmıyor hep pesimde. Insallah çözülürler zamanla.
Aslında bu biraz da aile, sülale yapısıyla alakalı. Bizim ailelerde öyle gelip kalma yok. Hiç teyzeme gidip kalmadım ben mesela. Annemle çok çekinir aman ağırlık olmayalım aman zahmet ettirmeyelim falan. Bana da öyle kalmalı misafirlikler gereksiz geliyor. Belki öyle bir ailede yetişsem normal gelirdi bilmiyorum belki de bıkkınlık gelirdiKızlar okuyorum da ne güzel yazıyorsunuz öyle benim eve pek gelen giden yok şimdilik ki zaten babamlardayım iki yazdır ama gelene de asla hayırı Bile ima edemem çok ayıp karşılarlar ki adımı çıkarttıralar ayy eve almaması bilmem ne diye ki bizlerde de gelen giden çok olur sizde dayı teyze amca vs bizde annelerimiz babalarımızın hala çoçuklar eşine dostuna kadar gelip rahat şekilde kalırlar
Tabi ki ki güzel yanları da var ama bende gereksiz buluyorum çocukken çok şikayet ederdim de şimdi alıştım galiba arada bana da bıkkınlıkla geliyorAslında bu biraz da aile, sülale yapısıyla alakalı. Bizim ailelerde öyle gelip kalma yok. Hiç teyzeme gidip kalmadım ben mesela. Annemle çok çekinir aman ağırlık olmayalım aman zahmet ettirmeyelim falan. Bana da öyle kalmalı misafirlikler gereksiz geliyor. Belki öyle bir ailede yetişsem normal gelirdi bilmiyorum belki de bıkkınlık gelirdi
hayırlı olsun canim, ev satilinca para elinizde olunca, gönlünüze göre bulursunuz insallah hemencecik, zaten o süreçte standartlar da belirleniyor ya kolay oluyor. gönlünce olsun inşallahKızlar biz de evi sattık şükür. İstediğimiz fiyata yakın oldu. Ev arıyoruz şimdi desatılığa koyduğumuzda aklımıza yatan evler satıldı inşallah buluruz 1 ay süremiz var yalnız haftaya tatil ayarlamıştım sonrası bayram Eskişehire gidecez nasıl olacak bilemiyorum. Onlara da söyledik 4 gözle bekliyorlar. Bir daha da gidemeyiz Elifin dersleri, kursları çok yoğun tempodalar. Allah yoluna koysun inşallah
ahhh inşallah dilzarim ya. bakıyorum her gün internetten ama bakalım denk gelmedi henüz. taşınma olayı da gözümde bi büyüyor ki hiç sorma. kendime hep değişimden korkma temiz sayfa iyidir diyorum ama klasik yengeç burcu olarak sevemiyorum kopamıyorum alışkanlıklardan.gönlüne göre olsun insallah helincigim. girince gönlünün gözünün açıldığı bir ev bulursun inşallah
piyasa öyle belirsiz öyle kararsiz ki, kim neye ne kadar neye göre zam yapıyor anlamak mümkün değil.
ay okurken kötü olduk.valla. çünkü en tirstigim hayvandır. iyi ki gelmişsiniz. hoş gelmissinizSelam arkidesler
Okuyamadiigm yerleri okudum..hafta içinde de okudugumu cogunlukla unuttumumarım herkes iyidir
Annemlerden döndük..1 hafta kaldık.. oldukca zordu.. 2 bebeyle ne tatili ya dedim durdum hepolsun varsin Allah can sağlığı versin yavrularıma ikisi de yerini yadırgadı..ilk 3 gece ikisi birden sabaha kadar agladi..hava 43 dereceyi bulduğu oldu ve erva inanılmaz isilik döktü.. kendi kendine gecmesini bekledim ama olmadı bugün hametan sürdüm eğer geçirmezse pazartesi doktora gidecegim. dogada vakit gecirirler derken annemlerin ilcede hergün 3 4 yılan bulunmaya başladı.korkudan 1 defa çıktık. Hic böyle bi yılan olayi yaşanmamıştı şimdiye dek..ama o kadar cok yılan varmış ki bu sene dükkanlardan bile çıkıyormuş.
Simdi geldik evdeyiz.kopek dişleri çıkıyor ve epey zorlanıyoruz..durumlar böyle
aminnnn inşallah canimHelinnnnn hayırlı olsun canım satmışsınız evi. İnşallah gönlünüze göre bir ev nasip olur.
sagolasin canimHelinnnnn başınız saolsun canım sabırlar diliyorum... Evinde satmışsınız hayırlı olsun inş gönlüne göre olur herşey
oyyy valla eskiden yani çocuktan önce herkes bize gelir uzun uzun kalırdı gençler yani. çünkü rahatizdir . öğrenci evi gibi takılırdı gençlik de. ama şimdi gelen yardım için geliyor diğer türlüsü bence onlar kaçmalı. valla illa gelen olursa evin bütün işini ver çocuk baktır koşa koşa kaçarlarYa kizlar malum tatil icin uygun bir sheirde yaşıyorum.. ee oyle olunca herkes hem tatil olsun hem ziyaret olsun deyip bana yatıya gelnek istiyor..teyzem sana gelelim dedi hayir dedim. Pandemi dedim.gelse en az 20 gun belki 1 ay kalir.evim daracık.95 m² anca var.bir oturma odam var onu da ona verdim mi tamam bittik.ee 3 kisi gelecekler..24 yaslarinda oglu var..tesetturluyum rahat edemem. Hani 2 3 gun deseler neeyse.. ee yemek yap yedir temizle..iki cocuk canim çıkar..neyse ona söyledim daha dün.bugun de kuzenim eşiyle çocuğuyla bana gelmek istedigini söyledi.herkes bana gelmek istiyor..iyi hoş ama iki bebegim oldugunu gormuyorlar mi ya? Nereye kadar hayir diyeceğimkuzenimi de cok severim ona hayir diyemedim ama evet de demedim..bisi diyemedim..cunku o gelse öbürü beni niye cagirmadin diyecek kaldi ki pandemi var..onlar gelip gezip gezip eve gelecekler..neye ne kadar dikkat edecekler ? Kuzenim cok dikkatlidir ve dusuncelidir..oyle uzun uzun kalmaz..kalsa kalsa 1 hafta anca kalir.ama tryzem oyle degil maalesef uzattikca uzatir bir akıl verin
oy guzel gelinim yaDoktor iburamin zero verdi Sena’ya içiremiyorummidesi bulandı tüm yediğini içtiğini çıkardı bugun ikidir . Her şeye kusuyor hemen
sağol dünürüm. olur ya çıkar biri. bizde bayadır koymuştuk satılacak diye ödüm kopuyordu buruktum sonra baktım kimse sormuyor rahatladım derken satiliverdiHelinnnnn gözün Aydın eviniz Satılmış . Biz de koyduk evi satmak için ne arayan var ne soran . Eylüle kadar bir yerimi bulsaydım ben de
ya bunlar koç burcu inadın alası bunlarda. benden demesi teslim olum iyice bilemeyin inatlariniAh kuzum inatlaşma bizde de var elinden bir şey almaya gelmiyorbağırıyor bize nasıl azar yiyorum bütün gün o anne tonla ası bizde de var meme istiyorsa meme demiyor artık ya gelip bağrıma vuruyor ya da uzatmalı annnnnnneeee diyor ya gelişir elbet dili sen daha iyi biliyorsun zaten bizde de sınırlı söylenenler
Ya nasıl kırıldı dişin inşallah sorunsuz yaptırırsın
hayırlı olsun canim. valla evi bulursan gider gelir taşınırsın. inşallah o da hemencecik gönlüne göre olurKızlar biz de evi sattık şükür. İstediğimiz fiyata yakın oldu. Ev arıyoruz şimdi desatılığa koyduğumuzda aklımıza yatan evler satıldı inşallah buluruz 1 ay süremiz var yalnız haftaya tatil ayarlamıştım sonrası bayram Eskişehire gidecez nasıl olacak bilemiyorum. Onlara da söyledik 4 gözle bekliyorlar. Bir daha da gidemeyiz Elifin dersleri, kursları çok yoğun tempodalar. Allah yoluna koysun inşallah
Hayırlı olsun inşallah istediğiniz evi en kısa zamanda bulursunuzKızlar biz de evi sattık şükür. İstediğimiz fiyata yakın oldu. Ev arıyoruz şimdi desatılığa koyduğumuzda aklımıza yatan evler satıldı inşallah buluruz 1 ay süremiz var yalnız haftaya tatil ayarlamıştım sonrası bayram Eskişehire gidecez nasıl olacak bilemiyorum. Onlara da söyledik 4 gözle bekliyorlar. Bir daha da gidemeyiz Elifin dersleri, kursları çok yoğun tempodalar. Allah yoluna koysun inşallah
Keşke düzenli bir doktorumuz olabilseydi . Burda devlette randevu bulmak da zor . Hasta iken gidemiyorsun , çocuk acil yok . Normal acile gidiyoruz . Özel hastahane açılmıştı güya ama o da yine hayal kırıklığı oldu . İburamin vermeye devam ediyorum . Hemen yemek sonrası değil de bu sefer ara vererek verdim . Yine kusacaktı ama laf değiştirdim , dikkat dağıttım derken ucuz atlattım kusmadıHer cocuk kabul etmiyor..doktorunuza soyle canim.illa muadili benzeri vardir.gecmis olsun senakusuma❤
Çok şükür daha iyiyiz , burun akıntısı devam . Siz nasılsınız ? Bu arada nzh ile ben konuştum , iyiler . Kuzenleri gelmiş onlarla ilgilenmiş . Ben de çok merak etmiştim .Canim gecmis olsun simdi nasilsiniz?
Teşekkür ederiz canım . Bakalım benim umudum yok pek evin satılması ile ilgili . Bir an evvel satılsa .ben de çok severim tam aksine değişimi . Taşınmak evet zor ama yeni bir eve , yeni bir ortama çok ihtiyacım var .oy guzel gelinim yageçmiş olsun prensese
Hayırlı uğurlu olsun canım ❤Kızlar biz de evi sattık şükür. İstediğimiz fiyata yakın oldu. Ev arıyoruz şimdi desatılığa koyduğumuzda aklımıza yatan evler satıldı inşallah buluruz 1 ay süremiz var yalnız haftaya tatil ayarlamıştım sonrası bayram Eskişehire gidecez nasıl olacak bilemiyorum. Onlara da söyledik 4 gözle bekliyorlar. Bir daha da gidemeyiz Elifin dersleri, kursları çok yoğun tempodalar. Allah yoluna koysun inşallah
Ya kardeslerim annem falan gelip kalirlar hiç dertlenmemoyyy valla eskiden yani çocuktan önce herkes bize gelir uzun uzun kalırdı gençler yani. çünkü rahatizdir . öğrenci evi gibi takılırdı gençlik de. ama şimdi gelen yardım için geliyor diğer türlüsü bence onlar kaçmalı. valla illa gelen olursa evin bütün işini ver çocuk baktır koşa koşa kaçarlar
Aynn kuzum bizde de öyle gelip giderler her zaman Zor evet biz gitsek neyse hadi biz gitmeyiz zaten rahat etmeyiz de yapacak bir şey yok süre gelen bir durumHayırlı uğurlu olsun canım ❤Allah gönlünüze göre nasip etsin ❤
Ya kardeslerim annem falan gelip kalirlar hiç dertlenmemama teyze kuzenn olunca durum degisiyor çünkü bazen senede bir bazen iki senede bir görüyoruz artık birbirimizi. Tesettürlu olunca da illa problem yaşanıyor ya. Enişte falan. Ayy bilmiyorum gunlerim o kadar yogun ve yorucu geçiyor ki..bazen aglayasim geliyor ama aglayacak vakti bulamiyorum su ara cocuklari annemlerdeyken annemlerde kardeslerime emanet ettim etmesine ama ilk firsatta cikolata gofret veriyorlar..eee yemek duzeni mahfoldu..verme desem gizli veriyorlar.resmen cocuga anne arkasindan is cevirmeyi öğretiyorlar mesela gece 2 erva uyanmis ben erkek kardesimle balkonda oturuyorum kiz kardesim kapmis cocugu getirmis uyandi bu diye..yahu gecenin ikisi cocuk kucaklanir mi ? Sabah mi oldu? Ver suyunu icsin beni cagir dedim.ve bunu Alide de yapardi..bilmediginden degil.uyansin da seveyim mantığı o gece sabaha kadar debelendi erva..6da yattim ali 7 de kaldirdi..sonra annem diyor ki neyin var boyle ruh gibisin gencsin sen dinamik ol.. bu sefer sinir kapliyor her yanımı huzursuz oluyorum. Annemlerle bile bunu yaşadıysam baskasiyla cok daha zor olur.birkac gun neyse de 1 ay cok cok zor..
SonsuzUmut canım bizim ailede de durumlar böyle.. pandemi olmasa hayir diyemezdim zaten.. pandemiyi bahane etmeme rağmen kızdı gibi sanki. Cocukken gelen bi bunalmislik var sanırım üzerimde.. bıkkınlık mi dersin ne dersin.. anne baba kardeslerim ve onların aileleri başka yine ama teyzeydi kuzendi kuzenin eşiydi ne biliim gözümde büyütüyor olabilirim.. mesela su an cok stresliyim..onlardan değil ama.. çocuklar artı ev işleri çok sıkışmış hissediyorum kendime kızıyorum.. erva masalara cikiyor koltuktan diye evin esyalarini degistirdim. Cok yorucu birgundu. Surekli koltuk tepesinde..yorgunluktan kafa kalmiyor aksam olunca.