2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Benim doktorum folden Qf verdi folik asit olarak benşmde iki hafta sonra randevum var şimdiden bulantı yaşayan var mı kızalar 5-6 haftalık ken
ben de yaşıyorum bulantı, mide şişkinliği, bazı yiyeceklerden tiksinme ve ağızda demir tadı. sat tarihine göre 5+5 haftalık gebeyim. yani insallah. 😨😨 evde idrar tahlili yaptım çift çizgi çıktı. daha doktora da gitmedim tatildeydik. yeni eve geldik dün gece. artık randevu almalıyım.

Bende folbiol kullanıyordum, doktor ne kullanıyorsun dedi, folbiol dedim başka verdi. ne farkı varsa bende anlamadım , daha yenisinide almadım. sıkıntı olmaz, doktorlar kendileri değiştiriyorlar. :)
İsimleri önemli değil ama mg açısından önemli folbiol yaklaşık 10 katı normal folik asit alınması gerekenin zararı YoK ama fazla Almaya da gerek YoK 400 mg olan herhangi bir folic asit kullanılabilir

Bende folbiol kullanıyordum, doktor ne kullanıyorsun dedi, folbiol dedim başka verdi. ne farkı varsa bende anlamadım , daha yenisinide almadım. sıkıntı olmaz, doktorlar kendileri değiştiriyorlar. :)
Bir tek folbiol 5mg
Diğer bütün folik asitler 400mcg yani daha düşük dozlu.
Günlük 400 mcg folik asit alımı yeterli gebelik için.
Folbiolu genelde Hamilelik öncesi öneriyorlar (depo dolsun diye) sonrasında 400mcg olanlarla devam ediyorlar canım. O yüzden değiştirmeni istemiştir.
Folicode kullanıyorum bende.

Bir tek folbiol 5mg
Diğer bütün folik asitler 400mcg yani daha düşük dozlu.
Günlük 400 mcg folik asit alımı yeterli gebelik için.
Folbiolu genelde Hamilelik öncesi öneriyorlar (depo dolsun diye) sonrasında 400mcg olanlarla devam ediyorlar canım. O yüzden değiştirmeni istemiştir.
Folicode kullanıyorum bende.
Saol canım, ozaman yeni verdiğini alayım. folic us diye birşey verdi.

Eşimle birlikte kesin olsun duyalım boşuna stres yapmayalım diye randevuyu ertelemeye karar verdim. 6+5 te yani salı günü gidicez bi aksilik olmassa. Sizin kaçında duyuldu peki? ❤️

6+1 de gittim en son doktora. Sonrasında tatile çıktım. Haftaya dönüşte gidicem💕 bebegi gördük belli belirsiz kesenin içinde. Kalp atışı için de vajinal baksak duyururum sana ama gerek yok bir dahaki kontrolde karından bakarız yine dedi doktorum. Her hafta gidiyorum normalde ama tatil girince biraz uzadı. Şuan 7+2

Saol canım, ozaman yeni verdiğini alayım. folic us diye birşey verdi.
Hangisini kullandığınız önemli değil canım
Banada sağlık ocağında ki doktorum ilk gebelikte folic plus veya folicus plus al dedi.
Gittim 40 tl verdim 😂 Hiç gerek yokmuş şimdi folicode alıyorum en son aldığımda 12 ₺ idi.
Benim evde vardı onu kullanmaya devam ediyorum.

Hangisini kullandığınız önemli değil canım
Banada sağlık ocağında ki doktorum ilk gebelikte folic plus veya folicus plus al dedi.
Gittim 40 tl verdim 😂 Hiç gerek yokmuş şimdi folicode alıyorum en son aldığımda 12 ₺ idi.
Benim evde vardı onu kullanmaya devam ediyorum.
Ay 40 liraysa ne gerek var, özel doktorların işi işte. Eczaneye sorayım ozaman, yada folicode dan memnunsan bende ondan alayım. :)

Ay 40 liraysa ne gerek var, özel doktorların işi işte. Eczaneye sorayım ozaman, yada folicode dan memnunsan bende ondan alayım. :)
Memnunum küçük birşey folik asit+b12 içerikli.
Sen bilirsin canım hepsi aynı işi görüyor bence de o kadar para vermeye gerek yok☺️

Folbiol yüksek dozda, düştüğünü vermiştir. Teşekkür ederim ☺️

Kızlar su gibi akıntısı olan varmı ya normalmi acaba 7 haftalık hamileyim

Benim midem bulantım çok fena uykudan uyanıyorum defalarca. Doğru dürüst bir şey yiyemiyorum 6+3 şu anda. Var mı benim gibi olan

X