Merhaba canım.
Hamileliğimi çinde geçirdim. En son kan kusuyordum. Hastanelk olmuştum. 5 günde 25 serum 5 iğne vurdular bana. Herşey düzeldi sandım.
10. Hafta türkiye’ye dönmüştüm. Mide bulantılarm düzelmişti.
11. Hafta bi hataneye gittim bebek iyi demişti.
12. Hafta başka bi doktora başladm bebekte ödem olduğunu kalbinin durduğunu söyledi.
Çindeki serumlardan mı yoksa alacak nefesi olmadığından mı bilemiyorum. Sebep aramıyorum Rabbim böyle olmasını istedi diyorum. Sen içini ferah tut. Hamileliğin her anı riskli. Biz 12. Haftada bi sorun olacak yada olmıcak diyemeyiz. Benmle aynı olacaksınız diye bişey de yok sakın stres yapma
aslında çok kusma protestonun yeterli yükseklikte olduğunu bu da bebeğin sağlıklı olduğunu gösterir diye biliyorum.tabi işin uzmanları daha iyi bilir.belki cin de ki tedaviden belki o uzun yolculuktan olmuş olabilir.ama nasibi yokmuş bu dünyada yavrunun.cennette bekleyecek seni artik.benim de bir dusugum var.ama bu başka bi gebelik.bu bambaska bir heyecan deyip kendimizi strese sokmadan guzel gecirelim insAllah.mümkünse dinlenerek evde ve stresten uzak geçir.Allah yardımcın olsun.yani bu da öyle olacak diye kaygılanma.onda olumsuz bir durum yaşanmış.bu bambaşka bi bebek.
Vallahi bravo iyi duruyorsunuz
.Günde 1 bardak bile içemiyorum her türlü denedm limon da sıktm daha beter bulandı midem kustum. İstanbul a gidince direk hastaneye gideriz heralde suyu o kadr sevmeme rağmen içemiyorm dudaklarm kurudu artk . Benm de oğluma her sabah babası kahvaltı hazırlıyor . Ben bunların aynısını çin’de ilk bebeğimde de çektim ama onu 12. Haftada kaybetmiştimherşeyi çekmeye razıyım yeterki ona bşe olmasın napaym.
.
Bende de ayni durum var su icemiyorum. Limon ise yariyor ama bu sefer surekli limon yemekten tansiyonum dusmeye basladi. Ondan bir de tuzlu ayran icmeye basladim. Az yogurtlu bol sulu onu da diger turlu icemiyorum. Corba icmeye calisiyorum. Corba iyi geliyor. Normalde cay kahve cok severim. Onlari bile icemiyorum.
Tavuk suyu et sulu corbalar genellikle. Cunku et de yiyemiyorum. Sadece kofte. Tarhana mercimek yogurt corbasi domates corbasi. Her turlu corba iyi geldi bana.Allah yardımcınız olsun. Ben şmdi 5dk da bir sadece bir yudum alarak yavaşca içmeye çalışıyorum. Limonlu hiç içemedim görüntüsü bile midemi bulandırdı. Ne tür çorba içiyorsun ? Bende içebilir miyim acaba
şu içmene çok sevindim.ben de bu yöntemle buldum kolayını.seni anlıyorum.benimde ilk gebeligimde oturduğum evin altı kebabciydi.iskembe pişirirlerdi.tahmin bile edemezsin o kokuyu..Kesinlikle haklısın. O ilk bebeğimden sonra oğluma hamile kalmıştım. Oğlumda hiç kusmadım ama ilk 3 ayı sürekli kanama ile geçirdim. Kucağımıza alana kadar ailece hiç sevinememiştik bile korkudan.Bu karnımdakine hamile kaldığımda herkes ilk bebeğimmiş gibi, sanki başka hiç çocuğum yokmuş gibi çok sevindi. Ben de ayrı bi mutluyum.Biz asıl sevinci bunda yaşayabildik. Çinde tost yapacak ekmek bile bulamıyordum onların yemekleri midemi bulandırıyordu. Sokaklardaki kokular çok iğrençti. Şmdi rahatım çok şükür Ülkemdeyim.
Çindeki durumumu ailem bildiği için beni yalnız bırakmamaya karar verdiler sağolsunlar. Eşim bugün anneme götürcek beni inşallah annemin yaptıklarından yiyebilirim. Şuan 5dkda bir su içmeye çalışıyorum Rabbime çok şükür 1.5 bardak da olsa içebildim.
mesele şu ki yiyorum ama pişiremiyorum ve pişen yerde duramıyorum.pisirtip salonda yemem lazımKizlar yumurtada yiyemiyorum ama gecen canim cilbir istedi onu bayila bayila yedim. Belki yumurta yiyemeyenler deneyebilir seviyorsaniz.
Soğuk su içmeyi denediniz mi? Daha az mide bulantısı yapıyormuşGünde 1 bardak bile içemiyorum her türlü denedm limon da sıktm daha beter bulandı midem kustum. İstanbul a gidince direk hastaneye gideriz heralde suyu o kadr sevmeme rağmen içemiyorm dudaklarm kurudu artk . Benm de oğluma her sabah babası kahvaltı hazırlıyor . Ben bunların aynısını çin’de ilk bebeğimde de çektim ama onu 12. Haftada kaybetmiştimherşeyi çekmeye razıyım yeterki ona bşe olmasın napaym.
Gidince annemden yapmasını isteyeceğim belki bende yiyebilirim. Kendim asla bişey yapamıyorum mutfağa girmemle çıkıp banyoya gitmem bir oluyor.Tavuk suyu et sulu corbalar genellikle. Cunku et de yiyemiyorum. Sadece kofte. Tarhana mercimek yogurt corbasi domates corbasi. Her turlu corba iyi geldi bana.
Oy işkembe mi senin de zormuş valla :)şu içmene çok sevindim.ben de bu yöntemle buldum kolayını.seni anlıyorum.benimde ilk gebeligimde oturduğum evin altı kebabciydi.iskembe pişirirlerdi.tahmin bile edemezsin o kokuyu..
ne güzel bir maceranın içindeyiz öyle düşünmeli.. vücudumuz hergün başka serüven.hele minik gözleri görünce hepsi geçicek
Hiç denemedim bir de soğuk su deneyeyim . Buz ye diyen de olmuştu o da iyi geliyormuş da bu sefer da hasta olurum diye korkuyorum :)Soğuk su içmeyi denediniz mi? Daha az mide bulantısı yapıyormuş
Asla yiyemiyorum kokusu beni öldürüyor . Başkası yapsa dahi yiyememKizlar yumurtada yiyemiyorum ama gecen canim cilbir istedi onu bayila bayila yedim. Belki yumurta yiyemeyenler deneyebilir seviyorsaniz.
:)ben daha hamile olduğumu kimselere söylememişken, biraz önce sağlık ocağından aradılarminik çocuğumu kimse bilmese de devlet adam yerine koymuş izini bulmuş :) anne adayı olarak beni çağırdılar :) çok heyecanlandım.
:)
Hamileliğimi devlet hastanesinde öğrenmeme rağmen beni hiç sağlık ocağından arayan olmadı . Bende bilgi vermedim . Benim nye izimi bulmaya çalışmadılar acaba :))
Canım ben haşlayıp dilimliyorum üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber yakıyorum. İnan yumurta gibi olmuyor, ben de sevmem yumurta ama buna bayılıyorum.mesele şu ki yiyorum ama pişiremiyorum ve pişen yerde duramıyorum.pisirtip salonda yemem lazım
Ahaha alemsinben daha hamile olduğumu kimselere söylememişken, biraz önce sağlık ocağından aradılarminik çocuğumu kimse bilmese de devlet adam yerine koymuş izini bulmuş :) anne adayı olarak beni çağırdılar :) çok heyecanlandım.
Bulantın mı var canım? Benim 5 haftalık ama bulantı yok ne zaman başlıyor bu meret?Selam anneler yataktan bildiriyorum buralar çok güzel kafamı kaldıramıyorum