Sevgili arkadaşlarım, hepimiz bu süreci en sağlıklı şekilde yürütmek ve sonuçlandırmak istiyoruz bu yüzden hepimiz çok heyecanlıyız. Her birimiz farklı kaynaklardan ya da doktorlardan bilgiler ediniyoruz. Ve tabiki de tavsiye de bulunup herkes faydalansın istiyoruz. Fakat her birimizin bünyesi ve yaşam şartları alışkanlıkları farklı olduğu için birine iyi gelen şey diğerine iyi gelmeyebilir. Bu nedenle bu konuda çok hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Herkes tabiki de kendine iyi gelen şeyleri söylemeli, fakat bu tek doğruymuş ya da yanlışmış şeklinde diretmemeli.
Bir örnek vericek olursam. Ben hamilelikten önce de aktif spor (yoga, koşu, pilates) yapan biriydim. Şimdi de yogaya devam etmek istiyorum. Ama kafam doktoruma soruncaya kadar çok karışıktı. Çünkü bir çok kaynak ilk 3 ay kesinlikle yapılmamalı diyordu. Çok az kaynak da hamilelikten önce de yoga yapan kişilerin ilk 3 ay yapabileceğini yazıyordu. Doktorum benim durumumu değerlendirdiğinde yogaya tabiki devam edebilirsin bu sana dahada iyi gelecek birşey zaten, koşudansa yürüyüşü tavsiye ederim gibi şeyler söyledi. Ve 10 gün aradan sonra yogaya tekrar başladım. İnanır mısınız o yoga yapmadığım 10 gündeki sıkıntılarım anında azaldı. Yani hamileyim diye günlük rutinimin dışına çıkıyordum az kalsın ki bunun rahatsızlıklarını fazlasıyla hissediyordum, sonuç olarak doktoruma güvenmeyi tercih ettim.
Bu arada dün sizlere ilk merhaba yazısından sonra aslında ikinci postu yazacaktım ama malum fazla uykucuyuz şu sıralar:) yarın yazarım dedim. Ve şimdi görüyorum ki zaten yazmışsınız. Bende kullandığım diş macunundan, yüz yıkama jelinden ve şampuanımdan o kadar rahatsızım ki, bu konuda araştırma yapan arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim. Şuan için diş macununu mercimek tanesi kadar, yüzümü de sadece akşam işten gelince jelle yıkama (sabahları karbonatla yıkıyorum) ve saçlarımı da hergünden 3 günde bir e alıştırmaya başlayarak bişiler yapmaya çalışıyorum :) Bu arada 2 yıldır vucut şampuanı yerine doğal sabun, yüz ve vucüt nemlendiricisi yerine de hindistan cevizi yağı kullanıyorum.