- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
Daha sıkı onlemler alınsa da tamamen bitmeyecek bu hastalık. Dusunsenize Çin deki 1 kişi bütün dunyaya yaydı sonuçta. Kapanma isteyenlerin mantığı şu "artık her gün çok fazla yeni hasta olduğundan ve agir hasta sayısı da arttigindan hastanelerde yer kalmadı." Hastanelerde yer olması için yeni hasta sayısının azalmasi lazim.yani kapansak da bitmeyecek sadece hastanelerin kapasitesi dolmamış olacak.Yaza kadar asi olanların durumları gözlenir olumlu sonuçlar alınırsa bende yaptırabilirim. Yine de emin olamıyorum. DAha sıkı önlemler alinsaydi şimdiye de biterdi belki. Çok yayıldı. Gelcek yaza kadar normale dönmek de zor görünüyor. O zamana kadar dikkatli olmakta fayda var.
Öyle bir özel banka var mıymış ya kendilerini tebrik ettimÖzel bankada çalışıyorum
En başında ciddiye alınsaydi bu kadar olmazdı. İlk hastalık haberleri çıktı sinirlardan insanlar gelmeye başladı bir şey yapılmadı. Sonra hacdan gelen insanlara test yapılmadı karantinaya alınanlar kaçmaya çalıştı. En sarmasını bu bölgede duydum "Müslümanlara bulasmiyor " dediler sonra hasta oldular. Iki hafta herkesi Evde tutabilirler bence. Günlük 30 binlerde yoksa nasıl bitecek. Çin de böyle bittiDaha sıkı onlemler alınsa da tamamen bitmeyecek bu hastalık. Dusunsenize Çin deki 1 kişi bütün dunyaya yaydı sonuçta. Kapanma isteyenlerin mantığı şu "artık her gün çok fazla yeni hasta olduğundan ve agir hasta sayısı da arttigindan hastanelerde yer kalmadı." Hastanelerde yer olması için yeni hasta sayısının azalmasi lazim.yani kapansak da bitmeyecek sadece hastanelerin kapasitesi dolmamış olacak.
Biz Izmirdeyiz ve salgın şu an Izmirde zirvede yogun bakimlarda yer yok. Ölüm riski olanlar dışında kimsenin ameliyatı bile yapılmıyor.
İnsana ve emeğe saygılı nadir kurumlardandırÖyle bir özel banka var mıymış ya kendilerini tebrik ettim
keske gunde 30 bin olsa bence rakamlar daha vahim..En başında ciddiye alınsaydi bu kadar olmazdı. İlk hastalık haberleri çıktı sinirlardan insanlar gelmeye başladı bir şey yapılmadı. Sonra hacdan gelen insanlara test yapılmadı karantinaya alınanlar kaçmaya çalıştı. En sarmasını bu bölgede duydum "Müslümanlara bulasmiyor " dediler sonra hasta oldular. Iki hafta herkesi Evde tutabilirler bence. Günlük 30 binlerde yoksa nasıl bitecek. Çin de böyle bitti
Kaybın Için çok üzüldüm canımAllah razı olsun eşimden o konuda rahatım ben istemeden bırakır elinde olsa mesai yapsa yarısını filan yanıma bırakır özelde çalıştığım zaman da maaş kartımız ortakti ben ona bırakıyordum kendime yetecek kadar alıyordum çoğu borca gitti zaten ilk zamanlar sonra ilk bebeğe hamile kaldım onu kaybettim filan zor zamanlardi kısaca çok şükür oğluşum oldu Allah kimseyi evlatsiz bırakmasın evlat acısı vermesin şu an atanmak istememin en büyük sebebi oğlum hayat çok pahalı olmuş tek maaş la geçim çok zor olmuş mesela o gün aktivite masası baktım 350 miydi neydi tek maaşla kirada isen bazen zor olabiliyor sadece oğlumun eğitimi için ona iyi bir gelecege giden yolu açabilmek için çalışacağım bı de çocuklarla olmak çok güzel seviyorum ama ilk çalıştığım yıl hababam sınıfı semra ogretmen temsili ağlamıştım ben bu işi yapamayacagim galiba deyipçok şükür astım gitti sonra her güzelliğin bir zorluğu var çok istiyorum çalışmak ama özellikle bu günlerde evimin işini bile zor yapıyorum eşim gelince ona bırakıp yapıyorum gündüz yarım saat zor uyuyor benim oglus bakıyorum hemen uyanmış ama çalışacağım biraz daha cevreye ilgisi artsın ben de basliyacagim ins atanacagim ins birlikte ataniriz
Söylenen rakamlar böyle. Bende daha fazla olduğunu düşünüyorum. Belirti gösterip test yapılmayan da var. Komşumuz hasta Mesela karantinadan sonra da test yapilmayacakmis.keske gunde 30 bin olsa bence rakamlar daha vahim..
Amin canım Allah razı olsun ins atanirsin sen de o azim var görüyorum biraz çalışmakla biraz nasiple olur ins yavaştan başlamak lazım gerçektenKaybın Için çok üzüldüm canımAllah bu evladına uzun ömürler versin. Işimiz zorlaşıyor gün gün. Bende yetişemiyorum. Hele son bir haftadır uyku uyuyamıyorum. Ben belki birbirimize destek oluruz gibisinden söyledim. Ne zaman hazır hissedersen o zaman başla çalışmaya. Eşim para konusunda sıkıntı yapmıyor ben kendime yapıyorum. Okurken bunu hayal etmiyoruz ki. Ben yavaştan başlayacağım. En azından elimden geleni yaptım demek istiyorum.
Kitabi okumana sevindim. Biz bezsiz zaman hiç yapmadik ama ben işaretleri takip ederek yüzde 80 yakalar oldum.Umayumay35
Senin cesaretlendirmenle tuvalet iletişimine başladım. Uykudan uyanır uyanmaz Alaturka tuvalete tutuyorum. Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. Uyku sonrası mutlaka çiş yapıyor. İlk günler kesik kesik yapıyordu ama şimdi alıştı, tek seferde boşaltıyor idrar torbasını. Kakasını iki defa yakaladım, hemen tuttum yaptı. Ben kakasından yana çok muzdaribim. İki üç günde bir bol bol yapıyor. İlk çocuğumda hiç tiksinmemiş olsam da bunda çok tiksiniyorum açıkçası. Tuvalete yaptırmaya alışırsa rahat ederim. Kakayla hiç muhattap olmamak güzelmiş
Ayrıca kitabı okudum. Haftaya bezsiz zaman yapıp diğer çişlerini ne zaman ve nasıl yaptığını gözleyeceğim.
Amacım tuvalete alışması değil ama yumuşak bir geçiş yapması. Daha sonrası için ise (benim ve yaşıtlarım gibi) bir yaş civarı (gelecek yaz) bezi bırakması.
Ayin 12 sinde biz yaptiracagiz o zaman fiyatını yazarım.Menenjit aşısı yaptıran var mı özel aşıymış 5 doź şekilinde yapılıyormuş bir aşı fiyatı ne kadar bilen var mi
Ek gida fena değil yoğurt, yeşil kabak,yumurta sarısı havuç ,lor peyniri ve bal kabağı yedi. Havuca aşık oldu resmen:))Umayumay35 ek gıda nasıl gidiyor hangi besinleri tattı minik?
Oo yumurta yogurta baslamissinizEk gida fena değil yoğurt, yeşil kabak,yumurta sarısı havuç ,lor peyniri ve bal kabağı yedi. Havuca aşık oldu resmen:))
En sevmedigi bal kabağı oldu iki üç lokma alip saga sola tükürüyor.
Yoğurt ve peynirde ben dayanamayıp yardım ettim diğerlerini avucunda minciklayip yiyebildigi kadar yedi. Açıkçası olduğu kadar yesin zaten tadım yapiyor doyumluk yemesini beklemiyorum. Şimdilik iyi gidiyor gibi epey hevesli.
Siz neler yaptınız blw yapabiliyor musunuz
Tatli paptatesi nerden buldunuz ben bulamıyorum.Oo yumurta yogurta baslamissinizben alerjik etkisinden korkutugum için erteliyorum sonra erteledigim için kötü olur mu endişesi duyuyorum sürekli içim kem kem keriliyor
Kabak,havuç, tatlı patates, balkabağı,avokado,patates tadimlari yaptık tatlipatates dışında diğerlerini sevdi tatlipatates damagina çok yapıştı hep kusuyor gibi oldubugun hariç diğerleri tadım şeklinde gitti ağıza götür bir parça kopar sonra tükür ama bugün patateste ilk gundu baya güzel yedi sanırım artık öğreniyor yemeği
Patatesten sonra pırasa brokoli enginar sonra tahılları eklemeyi düşünüyorum
Oyy minikler buyudüde kahvaltı sofralarına oturuyorlarTatli paptatesi nerden buldunuz ben bulamıyorum.
Ben de brokoli ve patatesle devam etmeyi düşünüyorum. Avakado kendim de yemediğim için cocuga nasıl yedirsem endisem var siz nasil verdiniz, hasladiniz mi?
Aslinda benim kızım hamileyken yediklerimi cok sevdi ben hamileyken hergun 2 yumurta, yogurt ve haftanin birkac günü TV karsisinda havuç kemirirdim ve cocuk bunlari sevdi sanki. Yumurta sarisini haslayarak verdim sabah kahvaltisinda eşim ben ve mama sandalyesinde bebeğim. Sanki öyle olunca daha bir coşkulu yedi kuzum:))
Zorlamayin zaten .eline hasayip sebze verseniz kendi yemek ister belki .kilosu nasil cnmSelam guzel anneler ben hamileyken bu foruma cok giriyordum ama Bayadır ugramiyorum yeni aklıma geldi mayıs anneleri ne alemde diye masallah hepiniz ek gidaya gecmişsiniz benim kızım ek gıdayı bir türlü almak istemiyor sürekli reddediyo agliyo zorlamak istemiyorum ama hiç tatmak bile istemiyo aranızda böyle bisey yaşayan varmi zaten meme reddide yaşıyoruz uyku hali emerse emer yoksa yok cok üzülüyorum yaa
6 olmasına 2 gün varken 8 kiloydu eline versemde yemiyor atiyo ama sebzeleri haşlayıp vermeyi hic denemedim ya cok solun cok iyi fikir insallah tutarZorlamayin zaten .eline hasayip sebze verseniz kendi yemek ister belki .kilosu nasil cnm