2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Daha sıkı onlemler alınsa da tamamen bitmeyecek bu hastalık. Dusunsenize Çin deki 1 kişi bütün dunyaya yaydı sonuçta. Kapanma isteyenlerin mantığı şu "artık her gün çok fazla yeni hasta olduğundan ve agir hasta sayısı da arttigindan hastanelerde yer kalmadı." Hastanelerde yer olması için yeni hasta sayısının azalmasi lazim.yani kapansak da bitmeyecek sadece hastanelerin kapasitesi dolmamış olacak.
Biz Izmirdeyiz ve salgın şu an Izmirde zirvede yogun bakimlarda yer yok. Ölüm riski olanlar dışında kimsenin ameliyatı bile yapılmıyor.

En başında ciddiye alınsaydi bu kadar olmazdı. İlk hastalık haberleri çıktı sinirlardan insanlar gelmeye başladı bir şey yapılmadı. Sonra hacdan gelen insanlara test yapılmadı karantinaya alınanlar kaçmaya çalıştı. En sarmasını bu bölgede duydum "Müslümanlara bulasmiyor " dediler sonra hasta oldular. Iki hafta herkesi Evde tutabilirler bence. Günlük 30 binlerde yoksa nasıl bitecek. Çin de böyle bitti

keske gunde 30 bin olsa bence rakamlar daha vahim..

Kaybın Için çok üzüldüm canım Allah bu evladına uzun ömürler versin. Işimiz zorlaşıyor gün gün. Bende yetişemiyorum. Hele son bir haftadır uyku uyuyamıyorum. Ben belki birbirimize destek oluruz gibisinden söyledim. Ne zaman hazır hissedersen o zaman başla çalışmaya. Eşim para konusunda sıkıntı yapmıyor ben kendime yapıyorum. Okurken bunu hayal etmiyoruz ki. Ben yavaştan başlayacağım. En azından elimden geleni yaptım demek istiyorum.

Amin canım Allah razı olsun ins atanirsin sen de o azim var görüyorum biraz çalışmakla biraz nasiple olur ins yavaştan başlamak lazım gerçekten

Umayumay35

Senin cesaretlendirmenle tuvalet iletişimine başladım. Uykudan uyanır uyanmaz Alaturka tuvalete tutuyorum. Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. Uyku sonrası mutlaka çiş yapıyor. İlk günler kesik kesik yapıyordu ama şimdi alıştı, tek seferde boşaltıyor idrar torbasını. Kakasını iki defa yakaladım, hemen tuttum yaptı. Ben kakasından yana çok muzdaribim. İki üç günde bir bol bol yapıyor. İlk çocuğumda hiç tiksinmemiş olsam da bunda çok tiksiniyorum açıkçası. Tuvalete yaptırmaya alışırsa rahat ederim. Kakayla hiç muhattap olmamak güzelmiş

Ayrıca kitabı okudum. Haftaya bezsiz zaman yapıp diğer çişlerini ne zaman ve nasıl yaptığını gözleyeceğim.

Amacım tuvalete alışması değil ama yumuşak bir geçiş yapması. Daha sonrası için ise (benim ve yaşıtlarım gibi) bir yaş civarı (gelecek yaz) bezi bırakması.

Kitabi okumana sevindim. Biz bezsiz zaman hiç yapmadik ama ben işaretleri takip ederek yüzde 80 yakalar oldum.
Sanıldığından çok daha kolay ve evet popoya yapışmış kakayla muhatap olmaktan daha iyi.
Önümüzdeki yaz ben de bezi çıkartacağız bence o zamana kadar kızım da iyice alışmış olacak.
Bence doğal ve sağlıklı olanı bu.insallah muvaffak oluruz:))

Menenjit aşısı yaptıran var mı özel aşıymış 5 doź şekilinde yapılıyormuş bir aşı fiyatı ne kadar bilen var mi

Menenjit aşısı yaptıran var mı özel aşıymış 5 doź şekilinde yapılıyormuş bir aşı fiyatı ne kadar bilen var mi
Ayin 12 sinde biz yaptiracagiz o zaman fiyatını yazarım.
Öncesinden sormadim çünkü her halükarda yaptirmayi düşünüyorum.rotayi 350 TL ye yapmışlardı 350 den az değildir muhtemelen

Umayumay35 ek gıda nasıl gidiyor hangi besinleri tattı minik?
Ek gida fena değil yoğurt, yeşil kabak,yumurta sarısı havuç ,lor peyniri ve bal kabağı yedi. Havuca aşık oldu resmen:))
En sevmedigi bal kabağı oldu iki üç lokma alip saga sola tükürüyor.
Yoğurt ve peynirde ben dayanamayıp yardım ettim diğerlerini avucunda minciklayip yiyebildigi kadar yedi. Açıkçası olduğu kadar yesin zaten tadım yapiyor doyumluk yemesini beklemiyorum. Şimdilik iyi gidiyor gibi epey hevesli.
Siz neler yaptınız blw yapabiliyor musunuz

Oo yumurta yogurta baslamissiniz ben alerjik etkisinden korkutugum için erteliyorum sonra erteledigim için kötü olur mu endişesi duyuyorum sürekli içim kem kem keriliyor
Kabak,havuç, tatlı patates, balkabağı,avokado,patates tadimlari yaptık tatlipatates dışında diğerlerini sevdi tatlipatates damagina çok yapıştı hep kusuyor gibi oldu bugun hariç diğerleri tadım şeklinde gitti ağıza götür bir parça kopar sonra tükür ama bugün patateste ilk gundu baya güzel yedi sanırım artık öğreniyor yemeği
Patatesten sonra pırasa brokoli enginar sonra tahılları eklemeyi düşünüyorum

Tatli paptatesi nerden buldunuz ben bulamıyorum.
Ben de brokoli ve patatesle devam etmeyi düşünüyorum. Avakado kendim de yemediğim için cocuga nasıl yedirsem endisem var siz nasil verdiniz, hasladiniz mi?
Aslinda benim kızım hamileyken yediklerimi cok sevdi ben hamileyken hergun 2 yumurta, yogurt ve haftanin birkac günü TV karsisinda havuç kemirirdim ve cocuk bunlari sevdi sanki. Yumurta sarisini haslayarak verdim sabah kahvaltisinda eşim ben ve mama sandalyesinde bebeğim. Sanki öyle olunca daha bir coşkulu yedi kuzum:))

Oyy minikler buyudüde kahvaltı sofralarına oturuyorlar hep ortak zevkleriniz olur ins
Avokado ve tatlı patates bizimde yedimiz birşey değil avokadonun olgunlaşmasını bekledik yumuşak oldu pisirmeden direk verdik. Kalaninida zeytinyağı şurup jelatinle dolaba kaldırdık kararması.
Tatlipatatesi carrefourdan aldim ama sonradan farkettim Migros sanal markettede gözüküyordu ve fiyatı daha ucuzdu

Selam guzel anneler ben hamileyken bu foruma cok giriyordum ama Bayadır ugramiyorum yeni aklıma geldi mayıs anneleri ne alemde diye masallah hepiniz ek gidaya gecmişsiniz benim kızım ek gıdayı bir türlü almak istemiyor sürekli reddediyo agliyo zorlamak istemiyorum ama hiç tatmak bile istemiyo aranızda böyle bisey yaşayan varmi zaten meme reddide yaşıyoruz uyku hali emerse emer yoksa yok cok üzülüyorum yaa

Zorlamayin zaten .eline hasayip sebze verseniz kendi yemek ister belki .kilosu nasil cnm

Zorlamayin zaten .eline hasayip sebze verseniz kendi yemek ister belki .kilosu nasil cnm
6 olmasına 2 gün varken 8 kiloydu eline versemde yemiyor atiyo ama sebzeleri haşlayıp vermeyi hic denemedim ya cok solun cok iyi fikir insallah tutar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…