2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Annene acil şifalar canım. Dilerim tez zamanda eskisinden de iyi olur. Vajinal ultrason yaptırmak zorunda değilsin. Hele ki böyle gerilim içindeyken. Nasıl hiisediyorsan, işinden nasıl geliyorsa öyle davran. Kimsenin seni baskılamasına izin verme. Bana da karından baktı dr.

Çok teşekkür ederim. Anneme mi üzüleyim bebek sürpriz oldu tamamen ona mı sevineyim, koşturmacanın arasında hamile olduğumu bilmeden hastanelerde annemin yanında mr, röntgenler, pet çekimi derken dünyanın radyasyonunu aldığıma mı yanayım karmakarışık bir durumdayım.
Mesajın için teşekkür ederim, iyi geldi.

Teşekkürler canım, oğlum 16 aylık hep iki yaşa kadar emzirmek istedim. Doktorlar çok sıcak bakmasa da zararı olduğuna dair bir araştırma yok sadece anne kendine dikkat etmeli bu yüzden ek vitaminimi alıyorum. Çalıştığım ve biberon kabul etmediği için akşamları emiyor zaten bu nedenle kendi bırakana kadar emzireceğim inşallah.
Canım bugün bu konuda kötü haberler aldım drumdan. Dr emzirmeye devam etmememi önerdi. Eğer devam edersem sütümden oğluma östrojen hormonu geçermiş. Bu hormon da onun dengesini bozup göğüslerinin büyümesine neden olurmuş. Özellikle 8.haftadan sonra hormonlarda artış olacak. En geç o zamana kadar bırakmanı tavsiye ederim dedi. Eğer erkek değil de kızım olsaydı da göğüsleri büyük olurmuş ve vajinal akıntı sıkıntısı yaşarmış. Yarin oğlumu kontrole götürecektim. Dru aynı zamanda emzirme uzmanı. Ona da soracağım bu konuyu.

turmeric turmeric Ben de vajinal ultrasonda çok geriliyorum ama izleme cihazı o kadar acıtmıyor şu kaşık denen alet kadar. Sanırım kendimizi alıştırsak iyi olacak. ☺
Annenize geçmiş olsun çok.

Çok teşekkür ederim :) bir şekilde çok çok lazım olursa kendimi sakinleştirmenin bir yolunu bulmam gerekecek galiba dediğiniz gibi

Çok teşekkür ederim. Anneme mi üzüleyim bebek sürpriz oldu tamamen ona mı sevineyim, koşturmacanın arasında hamile olduğumu bilmeden hastanelerde annemin yanında mr, röntgenler, pet çekimi derken dünyanın radyasyonunu aldığıma mı yanayım karmakarışık bir durumdayım.
Mesajın için teşekkür ederim, iyi geldi.
Üzülme canım o kadar etkilenmemiştir radyasyondan. Sonuçta kendin girmedin. Annene de moral olmuştur bence. Benim annem de kötü bir dönemden geçiyor. Baya iyi geldi ona yeni bebek haberi. Moralini yüksek tut olur mu. Benim annem de zamanında kanseri atlattı. Şimdi 5 senedir gayet sağlıklı. Moral çok önemli.

Merhaba
Değer hakaten yüksekmiş ikiz olabilir. Benim bildiğim 5’inci haftada en yüksek 7000 oluyor
Persembe muayeneye giricem canim. Insallah hayırlı haber alirim dua edin. Hastanede çalışıyorum bende. Bi kac saglikciya sorduk. Normal bu deger dendi. Ikiz gebelikten bahseden de olmadi

Canım bugün bu konuda kötü haberler aldım drumdan. Dr emzirmeye devam etmememi önerdi. Eğer devam edersem sütümden oğluma östrojen hormonu geçermiş. Bu hormon da onun dengesini bozup göğüslerinin büyümesine neden olurmuş. Özellikle 8.haftadan sonra hormonlarda artış olacak. En geç o zamana kadar bırakmanı tavsiye ederim dedi. Eğer erkek değil de kızım olsaydı da göğüsleri büyük olurmuş ve vajinal akıntı sıkıntısı yaşarmış. Yarin oğlumu kontrole götürecektim. Dru aynı zamanda emzirme uzmanı. Ona da soracağım bu konuyu.

Canim facebookta bir grup var emzirme akademisi isminde orada tandem denen bir şeyden bahsediyorlar bir bak istersen. Link atamıyorum yeni oldugum için çok hakim değilim henüz buraya ve yasak mı emin de olamadım ama yasaksa sileyim

Canim facebookta bir grup var emzirme akademisi isminde orada tandem denen bir şeyden bahsediyorlar bir bak istersen. Link atamıyorum yeni oldugum için çok hakim değilim henüz buraya ve yasak mı emin de olamadım ama yasaksa sileyim
Biliyorum canım. Ben de ordan cesaretle emzirmeye karar vermiştim zaten. Ama şimdi dr böyle deyince kafam karıştı.

Canim ben 6+4 haftadayim daha belirtim yok😂
Ne güzel olmamasi. Ozellikle mide bulantisi ve bas dönmesi hic olmaz insallah. Gebe kaldigini öğrenenler beta hcg takibi yapmıyor sanirim.

Bi ben mi takildim bu konuya.

Bayanlar öğrendikten sonra 2 gune 1 kan vermediniz mi beta hcg icin. Yada benim ki rekora gidiyo. Bugun 24 bin e ulasti. Korkuyorum kizlar. Bi hormon bu kadar niye yukselirr.

Biliyorum canım. Ben de ordan cesaretle emzirmeye karar vermiştim zaten. Ama şimdi dr böyle deyince kafam karıştı.
Ben ilk oğluma 9 aylıkken hamile kaldığını ogrendm çok sorusturdum.kesip kesmeme hakkında ama doktorlar iyi olamdigini tamamen herşeyin anneden gittigini söylediler bnde kesmek zorunda kalmıştım

turmeric turmeric gecmis olsun Allah annecigine acil sifalar versinn. Ben en son 6+5te doktora gittim ve o gun bile vajinal yoldan bakti. 8+0da bir randevum daha var ve sanirim o gunde vajinal bakicak. Biraz bence kullandiklari cihazlarla ilgili birsey. Bazi cihazlar cok kaliteli bence ve karindan bebek kucukte olsa rahat gorebiliyor 💁🏻‍♀️

Üzülme canım o kadar etkilenmemiştir radyasyondan. Sonuçta kendin girmedin. Annene de moral olmuştur bence. Benim annem de kötü bir dönemden geçiyor. Baya iyi geldi ona yeni bebek haberi. Moralini yüksek tut olur mu. Benim annem de zamanında kanseri atlattı. Şimdi 5 senedir gayet sağlıklı. Moral çok önemli.

Ah ne mutlu.. harika. Gelmiş geçmişler olsun bir daha da uğramaz umarım çok sevindim.
Yaşadığı diğer zor süreç de atlatılır inşallah. Sağlık sorunu olmasın da..
İnşallah annem için de böyle olur ve atlattı çok şükür diyebilirim bir gün :)

Bugun İstanbulun en kalabalik semti eminonune gittim sevgili @esomesom ondan burdaki yoklugum 😁 ay heryer kokuyordu ve tipitip insanlarla doluydu hic ozlememisim :63:

Herkese merhaba bizde bugün çok şükür kalp atislarini duyduk masallahhh minnosumuzun🙏🙏
Kanama alanı dahada büyümüş malesef progesteron iğnesi oluyordum haftada 2 kere şimdi sabah akşam progestan hapida eklendi inşallah herşey güzel olur sağlıcakla alırız kucağımiza hepimiz💖🙏

turmeric turmeric gecmis olsun Allah annecigine acil sifalar versinn. Ben en son 6+5te doktora gittim ve o gun bile vajinal yoldan bakti. 8+0da bir randevum daha var ve sanirim o gunde vajinal bakicak. Biraz bence kullandiklari cihazlarla ilgili birsey. Bazi cihazlar cok kaliteli bence ve karindan bebek kucukte olsa rahat gorebiliyor 💁🏻‍♀️

Çok teşekkür ederim :)
İlk doktor Antalya'da bir devlet hastanesinin ultrasonuyla görebildi, ikinci doktor İstanbul'da özel bir hastanenin son sistem cihazıyla trip attı ne diyeyim ki :) biraz dinlendim ve yazıp anlatınca moralim yerine gelmeye başladı.
Şu koku meselesi bende de var. Karşıdan gelen ama epey uzakta olan bir insanın ter kokusunu alıyorum gibi geliyor. Belediye otobüsünde ayaktasın da yanındaki amca kolunu kaldırıp tutacaktan tutuyorken, koltuk altını senin burnuna dayamış gibi. O kadar yakından ve gerçek bir koku gibi.
Ve gaipten gelen soğan kokusu peşimi bırakmıyor bir haftadır

Merhabalar kızlar, biz de bu cuma kalp atışını duymaya gideceğiz hayırlısıyla inşallah. Hafif bulantılarım tiksinmelerim başladı bir de tansiyonum çok düşük bazen kafamı kaldıramıyorum benim durumumda olan var mı😟

Ben geçen hafta doktora gitmiştim. Doktor karından ultrasonla bakıp kesenin oluştuğunu ama daha bebeğin görünmediğini, herhangi bir sorun olmadığını, bi sonrakinde kalp atışlarına bakacağını söylemişti.
Bugün farklı şehirde başka bir doktora gittim. Vaginal ultrason bakmak istedi, kabul etmedim çünkü nisan ayında rutin muayene ve smear için ilk kez çatalda spekulum uygulandığında çok canım yanmıştı ve 4-5 gün kanamalar olmuştu. Bugün bir spekulum sokulup özellikle açıldığı andaki kadar acı olmayacağını mantıken bilsem dahi elim ayağım titredi ve durumu kısaca açıklayıp karından bakmasını rica ettim. Doktor biraz bozuldu ve ultrasonla bakarken sürekli "şu an iyi görünüyor ama tabii karından doğru düzgün bir şey görmek zor, kahve falına bakmak gibi şu an bu, bir yerde kanama varsa da göremem ki" falan filan diyerek söylendi. Hatta ben kese içinde bebeği kendim gördüm, yüzük gibi oluyor, sanki taşıymış gibi görünen kısımda yerleşmiş oluyor ya, eşime dedim bak bak şu işte diye. Doktor artık görüntüyü dondurup çekti bir foto. Onu verdi muayene çıkışında zaten. Kese büyüklüğü nedir bebek kaç mm, kaç artı kaç günlük bir şey söylemedi ben de yine göremiyoruz ki burdan falan der diye soramadım.
Kalp atışı var ama duyamıyoruz dedi. Dinlemeye çalıştı mı hiç emin değilim.Karından zaten anca bu kadar pff hmmff falan. Keşke karından bakmayı kabul etmeseydin be adam diyecektim az kaldı. 2 hafta sonra tekrar bekliyorum dedi. 2 hafta sonra burada olur muyum bilmiyorum, ilk doktorun olduğu şehirde de olabilirim. Bu arada neden bir orada bir buradasın derseniz annem kanser tedavisi görüyor. Iki şehirde de takip eden doktorum olsun istemiştim ama bugün çok moralim bozuldu.
Buradaki herkes vaginal ultrason mu baktırdı? ilk gittiğim doktor bir hafta önce daha küçuk olmasına rağmen neden teklif dahi etmedi?
Şimdi kanama veya bir sorun varsa benim yüzümden görülemedi ve müdahale de edilemeyecek mi demek? Korktum istemedim diye çok mu yanlış mı yaptım? Aynı doktora veya başkasına gidip dişimi sıkıp yine de yaptırmalı mıyım? Bugün düşüncesi dahi dizlerimin bağını çözdü hemşire ısrar ettikçe kalbim yerinden çıkacak sandım kapıdan koşup kaçıp gitsem mi diye düşündüm panikledim.
Canım ben gittiğimde 5 haftalıktı. Rahimde sadece oluşacağı yeri gösterdi. İki düşüğüm olmasına rağmen alttan bakalım diye hiç teklifte bulunmadı. Bence doğru karar vermişsin. Kanaman filan yoksa hiç korkma içini ferah tut. Bana sorsa ben de istemiyorum derdim. Tevekkül bizden takdir Allahtan

İnşallah. Haklısın. Annelik öyle bir şey ki sürekli bir evham hali. Bir de geçmiş kötü tecrübeler hepten arttırıyor evhamları. Bu kez iyi sonuçlanacak inşallah. Bütün güzel dileklerim seninle canım.
Teşekkürler canım ben de hepimiz için dıa ediyorum.

Ben geçen hafta doktora gitmiştim. Doktor karından ultrasonla bakıp kesenin oluştuğunu ama daha bebeğin görünmediğini, herhangi bir sorun olmadığını, bi sonrakinde kalp atışlarına bakacağını söylemişti.
Bugün farklı şehirde başka bir doktora gittim. Vaginal ultrason bakmak istedi, kabul etmedim çünkü nisan ayında rutin muayene ve smear için ilk kez çatalda spekulum uygulandığında çok canım yanmıştı ve 4-5 gün kanamalar olmuştu. Bugün bir spekulum sokulup özellikle açıldığı andaki kadar acı olmayacağını mantıken bilsem dahi elim ayağım titredi ve durumu kısaca açıklayıp karından bakmasını rica ettim. Doktor biraz bozuldu ve ultrasonla bakarken sürekli "şu an iyi görünüyor ama tabii karından doğru düzgün bir şey görmek zor, kahve falına bakmak gibi şu an bu, bir yerde kanama varsa da göremem ki" falan filan diyerek söylendi. Hatta ben kese içinde bebeği kendim gördüm, yüzük gibi oluyor, sanki taşıymış gibi görünen kısımda yerleşmiş oluyor ya, eşime dedim bak bak şu işte diye. Doktor artık görüntüyü dondurup çekti bir foto. Onu verdi muayene çıkışında zaten. Kese büyüklüğü nedir bebek kaç mm, kaç artı kaç günlük bir şey söylemedi ben de yine göremiyoruz ki burdan falan der diye soramadım.
Kalp atışı var ama duyamıyoruz dedi. Dinlemeye çalıştı mı hiç emin değilim.Karından zaten anca bu kadar pff hmmff falan. Keşke karından bakmayı kabul etmeseydin be adam diyecektim az kaldı. 2 hafta sonra tekrar bekliyorum dedi. 2 hafta sonra burada olur muyum bilmiyorum, ilk doktorun olduğu şehirde de olabilirim. Bu arada neden bir orada bir buradasın derseniz annem kanser tedavisi görüyor. Iki şehirde de takip eden doktorum olsun istemiştim ama bugün çok moralim bozuldu.
Buradaki herkes vaginal ultrason mu baktırdı? ilk gittiğim doktor bir hafta önce daha küçuk olmasına rağmen neden teklif dahi etmedi?
Şimdi kanama veya bir sorun varsa benim yüzümden görülemedi ve müdahale de edilemeyecek mi demek? Korktum istemedim diye çok mu yanlış mı yaptım? Aynı doktora veya başkasına gidip dişimi sıkıp yine de yaptırmalı mıyım? Bugün düşüncesi dahi dizlerimin bağını çözdü hemşire ısrar ettikçe kalbim yerinden çıkacak sandım kapıdan koşup kaçıp gitsem mi diye düşündüm panikledim.

Herşeyden önce annene şifa diliyorum,umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve sizleri çok mutlu eder.

Ben hep vajinal muayene oluyorum,tabiki irite edici bir pozisyon ama spekulum acısı/korkusu kadar büyük bir durum değil bana göre. Bebeğe bir zararı olsa doktorlar bunu yapmaz ki, tüp bebek tedavilerinde dahil vajinal muayene bir süre devam eediyor. En azından bir süre bu şekilde muayene olursan bebeğini daha net görüp allah korusun bir kanama vs varsa müdahale edilmesini sağlayabilirsin.

X