- 16 Nisan 2018
- 467
- 307
- 103
- 34
- Konu Sahibi Uykusuz Koala
-
- #8.461
Eğer sadece 3. Gün embriyosu olduğu için öyle dediyse fazla takılma derim çünkü burda bir sürü 3. Gün embriyosu transfer olup da tutan kişiler var. Benim yaptırdığım yer de özel değildi üniversite hastanesinde yaptırdım ve orada da genelde 3. Gün embriyosu transfer ediliyordu. Hani bir doktora gidince bir öncekini bu derece karalamasını doğru bulmuyorum sonuçta Allahın nasibi de var işin içinde. Umarım bu defa kavuşursun ikinci bebeğineEmbiryo bilgilerinin olduğu evrak var canım oraya baktı 3.gün embiryosu transferi oldum ben. Bu gittiğim doktor adana da alanında iyi bir doktor canım önceki gittiğim de adana başkent ti o da özel
Enteresan olan ikili test için iki seçenek sundu doktor birinde 100’e yakın kromozom bakılıyor ve %88 doğru sonuç veriliyor dedi ve bu test 200 Euro imiş. Diğeri de 6 tane kromozoma çok yoğun bakılıyor sonuç %99,9 veriliyor artı cinsiyeti veriyor dedi ve fiyatı 280 Euroymuş. Eve gelince dank etti kafaya. Madem 15.Haftadan önce söylemeyecekseniz ikinci teste niye cinsiyet de belli oluyor diye belirtiyorsunuz. Bu da işin komik tarafı. Ayın 29 una randevu ayarladım yani 12+4 olacağım nasip olursa inşallah.Sadece iki testten hangisini istediğimizi yarın arayıp belirtmemiz gerekecek. Sonucun sağlıklı çıkması en büyük temennimizGünaydın canım. 15. Haftadan önce yasak olduğunu duymadımkızımda ikili testte ben hemen cinsiyeti belli mi diye sorduğumda drum eşime ne olmasını isterdiniz dedi ben” kız” demiştim, eşimde benim için önemli değil demişti. Türklerde “ erkek” takıntısı olduğundan bahsetmişti. %90 cinsiyet kız demişti, organ ultrasonundada kesin kız demişti. Öncelikle sağlıklı sıhhatli olması,Ama ben kız çocuklarına bayılırım. Elhamdülillah kızım var, erkek olsun isterim, ha kız olursa da tadından yenmez. ❤
Ayın 26 da ikili içn randevum var. Bakalım cinsiyet için tahmin ne olacak.
Benımde oldu o gecen kısa gırınce peteklerı yaktık sonra bıanda bende bırında kasıntı bucutta kasıntı hapsırma bıgazda gıcık basladı dra gttm alerjıdır dedı okdr sonra ıyı bı temızlık yaptm petek ıcını falan perdelerı yıkadm az daha azaldı ama o makınelerı bılmıyorumBayanlar aranızda toz hassasiyeti olanlar var mı. Yani tozlu bir odada otursam hemen hapşurma çok tozluysa boğazımda gıcıklama yapıyor. Odanın havasını temizleyen makineler oluyormuş acaba onlardan mı kullansak diye düşünüyorum ama tecrübeli birileri varsa fikrini alırım
Sonuna kadar haklısın bende hemşire çok ağrı olmaz dedi adet ağrısı gibi dedi eve geldim maf oldum.dogum ağrısından beter ağrıymış dediler sonra yaptıranlar bana .niye anestezi yaptırmadan yaptın dediler .kesinlikle anesteziSize tek bi tavsiyem olacak rahim filmini mutlaka ama mutlaka anestezili yaptırın ben acı eşiğim yüksek diye birde hemşireye güvenip çok sorun olmaz dediği için anestezisiz yaptırdım ama hayatımda öyle bi acı çekmedim doktorum da güzel çekemedi çok uğraştı ama riske atmaya değmez bence kesinlikle anestezi isteyin
Canım karalanmayacak gibi değil adam haklı iki tedavi gördüğüm için karşılaştırma yapabiliyorum. Sadece 3. Gün embriyosu olduğu için demedi kalitesizmiş evet nasip işi bu işler ama adetin birinci gün tedaviye başlayan ilk defa bu merkezi gördüm. Neyse geldi geçti ders oldu bana da. Ben negatif aldığım için eleştirmiyorum. 5.gün transfer i olup negatif alanda çok biliyorum nasip ama tedavi şekli baştan sona çok saçmaydı adetin birinci gün tedaviye başladı bir hafta sonra kontrole çağırdı yetersiz doz ilaç vermiş 225 ten 350 doza yükseldi ama süre çok geçmişti birden doz artınca da yumurta kalitesiz olurmuş. Fos büyüme olurmuş. Ben bunları sonradan öğrendim. İlk kızım tutunca hiç araştırma gereği duymadım başa gelmeyince derler ya o hesap. Ama içime bu tedavi hiç sinmemişti ilk tedavide 4.gün çağırıp e2 değerine göre doz ayarlamış tı bu bir hafta sonra. Doktor da çok ilgisizdi hemşireler de canım. Türkiye de misin bilmiyorum da yumurta toplandı doktor odaya gelip bilgi bile vermedi. Transfer oldum yine bilgi yok. Çataldan kendim indim yürüyerek odama gittim. İdrara çok sıkışıktım direk tuvalete git dediler sürgü vs yok. İlaçla ilgili hemşire bilgi verecek yanına çağırdı kendileri gelmedi. İnsan zor elde edince acaba diyor illaki. Normal gebelik gibi değil ki bizimkiler. Psikolojik olarak daha dikkat etmek istiyorsun ama nasipten öte yol yok bunu da biliyorsunEğer sadece 3. Gün embriyosu olduğu için öyle dediyse fazla takılma derim çünkü burda bir sürü 3. Gün embriyosu transfer olup da tutan kişiler var. Benim yaptırdığım yer de özel değildi üniversite hastanesinde yaptırdım ve orada da genelde 3. Gün embriyosu transfer ediliyordu. Hani bir doktora gidince bir öncekini bu derece karalamasını doğru bulmuyorum sonuçta Allahın nasibi de var işin içinde. Umarım bu defa kavuşursun ikinci bebeğine
Benim de hiç ağrı olmadı ağrı olanlarda sanırım hafif tıkanıklık oluyormuş o esnada açılıyormuş o yüzden çok ağrılı olanlarda olmuş. Benim hiç ağrı yoktu bu muymuş dedimRahim filmi kişiden kişiye değişiyor sanırım ☺ Ben anestezi istemedim bana da adet ağrısı dediler doktorla konuşuyordum o ara 5 10 saniyelik bir sızı oldu bende doktor bitti bile dedi anlamadım yani sonradan da ağrım sızım hiç olmadı ☺ Ama benim adetlerim çok kötü geçer belki onun etkisi de vardır kişiden kişiye değişiyor sanırım
Kızımda 10+5 Di büyük ihtimalle kız üç çizgi var dedi bacak arasındaBen biraz araştırdım Türkiye de 10. Haftada hatta 9. Haftada söyleyen Dr bile duydum ama bilmiyorum. Sağ salim sağlıkla doğsun önemli olan o tabi ki ama heyecanlı bir bekleyiş
Şükürler olsun rabbime bize bu mutluluğu yaşattığı için sonuna kadar devam ettirsin inşallah hepimiz için
Ultrason cihazı iyiyse doktorunun görür benim ki 11.hafta da doktor %70 erkek dedi sizinkide görünür inşallahMerhaba kızlar perşembe günü Dr kontrolüm var 12+1 olacağız acaba cinsiyet öğrenebilir miyiz?
Aramızda cinsiyet öğrenmiş olanlar var mı
Bizede söylediler biri yurt dışına gidiyormus testin 3bin tl dedi doktorum buna gerek yok dedi ultrason ölçümleri ıyi dedi bizde burda yapılanı yaptırdık 325tl onun sonuçlarıda gayet iyi dedi doktor başkada test yaptırmayı düşünmüyorum 4lü test şeker yüklemesi varmi YaptirmicamEnteresan olan ikili test için iki seçenek sundu doktor birinde 100’e yakın kromozom bakılıyor ve %88 doğru sonuç veriliyor dedi ve bu test 200 Euro imiş. Diğeri de 6 tane kromozoma çok yoğun bakılıyor sonuç %99,9 veriliyor artı cinsiyeti veriyor dedi ve fiyatı 280 Euroymuş. Eve gelince dank etti kafaya. Madem 15.Haftadan önce söylemeyecekseniz ikinci teste niye cinsiyet de belli oluyor diye belirtiyorsunuz. Bu da işin komik tarafı. Ayın 29 una randevu ayarladım yani 12+4 olacağım nasip olursa inşallah.Sadece iki testten hangisini istediğimizi yarın arayıp belirtmemiz gerekecek. Sonucun sağlıklı çıkması en büyük temennimiz
Ultrason cihazı iyiyse doktorunun görür benim ki 11.hafta da doktor %70 erkek dedi sizinkide görünür inşallah
Kızımda 10+5 Di büyük ihtimalle kız üç çizgi var dedi bacak arasında
Ay. Anım brnşmBana şimdi rahim filmi çektirirsen arkasından çocukların olacak deseler bile kabul etmem, çocuksuz yaşamayı tercih ederim herhalde. Anestezili rahim filmi çektirdim 45 gün yogun bakımda kaldım. Kalın bağırsağımı delmişler. Dediler açık herşey yolunda, ağrın olursa ağrı kesici al. Ertesi gün wc ye gidemedim, tuvaletimi yapamadım, ateşim oldu 41 derece. Apar topar hasteneye götürdüker, serum taktılar film çektiler, biley yok, enfejsiyonda yok, eşime naz yaptığımı söylediler. O gün hastanede kaldım, gece felç geçirdim, boynumdan aşağısını hissetmiyordum, bol bol antibiyotik serum takıldı. Sabah drun teki geldi bilgisayarlı tomoğrafi yapalım dediler. Tomografiye girdiğimle çıktığım bir oldu, karnımın içi pislik dolmuş, bağırsaklarımdaki pislik karnıma dolmuş, apar topar ameliyata alındım. Gözümü yoğun bakımda açtım. Pansuman için geldiler, zannediyorum küçük bişey, belinden sargıyı çıkardılar canevimden vajinal bölgeme kadar kesilmiş Taker la dikmişler. Kendimi öyle görünce çok korktum. Sonra dikişler patladı falan felan. Çok kötü günler yaşadım. Şimdi aynada bakınca boydan boya iki parmak kalınlığında dikiş izim var. Rabbim kimseye yaşatmasın. Rahim filmi denilince nefes alamıyorum, o günler geliyor aklına.
Canım benim çok geçmiş olsun yaBana şimdi rahim filmi çektirirsen arkasından çocukların olacak deseler bile kabul etmem, çocuksuz yaşamayı tercih ederim herhalde. Anestezili rahim filmi çektirdim 45 gün yogun bakımda kaldım. Kalın bağırsağımı delmişler. Dediler açık herşey yolunda, ağrın olursa ağrı kesici al. Ertesi gün wc ye gidemedim, tuvaletimi yapamadım, ateşim oldu 41 derece. Apar topar hasteneye götürdüker, serum taktılar film çektiler, biley yok, enfejsiyonda yok, eşime naz yaptığımı söylediler. O gün hastanede kaldım, gece felç geçirdim, boynumdan aşağısını hissetmiyordum, bol bol antibiyotik serum takıldı. Sabah drun teki geldi bilgisayarlı tomoğrafi yapalım dediler. Tomografiye girdiğimle çıktığım bir oldu, karnımın içi pislik dolmuş, bağırsaklarımdaki pislik karnıma dolmuş, apar topar ameliyata alındım. Gözümü yoğun bakımda açtım. Pansuman için geldiler, zannediyorum küçük bişey, belinden sargıyı çıkardılar canevimden vajinal bölgeme kadar kesilmiş Taker la dikmişler. Kendimi öyle görünce çok korktum. Sonra dikişler patladı falan felan. Çok kötü günler yaşadım. Şimdi aynada bakınca boydan boya iki parmak kalınlığında dikiş izim var. Rabbim kimseye yaşatmasın. Rahim filmi denilince nefes alamıyorum, o günler geliyor aklına.
Gerçekten çok zor günler gecirmissin çok geçmiş olsunBana şimdi rahim filmi çektirirsen arkasından çocukların olacak deseler bile kabul etmem, çocuksuz yaşamayı tercih ederim herhalde. Anestezili rahim filmi çektirdim 45 gün yogun bakımda kaldım. Kalın bağırsağımı delmişler. Dediler açık herşey yolunda, ağrın olursa ağrı kesici al. Ertesi gün wc ye gidemedim, tuvaletimi yapamadım, ateşim oldu 41 derece. Apar topar hasteneye götürdüker, serum taktılar film çektiler, biley yok, enfejsiyonda yok, eşime naz yaptığımı söylediler. O gün hastanede kaldım, gece felç geçirdim, boynumdan aşağısını hissetmiyordum, bol bol antibiyotik serum takıldı. Sabah drun teki geldi bilgisayarlı tomoğrafi yapalım dediler. Tomografiye girdiğimle çıktığım bir oldu, karnımın içi pislik dolmuş, bağırsaklarımdaki pislik karnıma dolmuş, apar topar ameliyata alındım. Gözümü yoğun bakımda açtım. Pansuman için geldiler, zannediyorum küçük bişey, belinden sargıyı çıkardılar canevimden vajinal bölgeme kadar kesilmiş Taker la dikmişler. Kendimi öyle görünce çok korktum. Sonra dikişler patladı falan felan. Çok kötü günler yaşadım. Şimdi aynada bakınca boydan boya iki parmak kalınlığında dikiş izim var. Rabbim kimseye yaşatmasın. Rahim filmi denilince nefes alamıyorum, o günler geliyor aklına.
İnanmıyorum kabus gibiBana şimdi rahim filmi çektirirsen arkasından çocukların olacak deseler bile kabul etmem, çocuksuz yaşamayı tercih ederim herhalde. Anestezili rahim filmi çektirdim 45 gün yogun bakımda kaldım. Kalın bağırsağımı delmişler. Dediler açık herşey yolunda, ağrın olursa ağrı kesici al. Ertesi gün wc ye gidemedim, tuvaletimi yapamadım, ateşim oldu 41 derece. Apar topar hasteneye götürdüker, serum taktılar film çektiler, biley yok, enfejsiyonda yok, eşime naz yaptığımı söylediler. O gün hastanede kaldım, gece felç geçirdim, boynumdan aşağısını hissetmiyordum, bol bol antibiyotik serum takıldı. Sabah drun teki geldi bilgisayarlı tomoğrafi yapalım dediler. Tomografiye girdiğimle çıktığım bir oldu, karnımın içi pislik dolmuş, bağırsaklarımdaki pislik karnıma dolmuş, apar topar ameliyata alındım. Gözümü yoğun bakımda açtım. Pansuman için geldiler, zannediyorum küçük bişey, belinden sargıyı çıkardılar canevimden vajinal bölgeme kadar kesilmiş Taker la dikmişler. Kendimi öyle görünce çok korktum. Sonra dikişler patladı falan felan. Çok kötü günler yaşadım. Şimdi aynada bakınca boydan boya iki parmak kalınlığında dikiş izim var. Rabbim kimseye yaşatmasın. Rahim filmi denilince nefes alamıyorum, o günler geliyor aklına.
Anladım canım sen de öyle düşünüyorsan haklısın şu an ben de şaşırdım ilk gün nasıl başladı tedaviye ne amaçla ya insanların duygularıyla oynamak bu kadar kolay mı? Dozu da yavaş yavaş arttırırlar yani bir anda o derece arttırmaya da şaşırdım gerçekten yazık onlar için basit ama insanlar bir ömür bugünleri bekliyor umutla hazırlanıyor haberleri yok. İnşallah bu defa yüzün güler Allah yardımcın olsunCanım karalanmayacak gibi değil adam haklı iki tedavi gördüğüm için karşılaştırma yapabiliyorum. Sadece 3. Gün embriyosu olduğu için demedi kalitesizmiş evet nasip işi bu işler ama adetin birinci gün tedaviye başlayan ilk defa bu merkezi gördüm. Neyse geldi geçti ders oldu bana da. Ben negatif aldığım için eleştirmiyorum. 5.gün transfer i olup negatif alanda çok biliyorum nasip ama tedavi şekli baştan sona çok saçmaydı adetin birinci gün tedaviye başladı bir hafta sonra kontrole çağırdı yetersiz doz ilaç vermiş 225 ten 350 doza yükseldi ama süre çok geçmişti birden doz artınca da yumurta kalitesiz olurmuş. Fos büyüme olurmuş. Ben bunları sonradan öğrendim. İlk kızım tutunca hiç araştırma gereği duymadım başa gelmeyince derler ya o hesap. Ama içime bu tedavi hiç sinmemişti ilk tedavide 4.gün çağırıp e2 değerine göre doz ayarlamış tı bu bir hafta sonra. Doktor da çok ilgisizdi hemşireler de canım. Türkiye de misin bilmiyorum da yumurta toplandı doktor odaya gelip bilgi bile vermedi. Transfer oldum yine bilgi yok. Çataldan kendim indim yürüyerek odama gittim. İdrara çok sıkışıktım direk tuvalete git dediler sürgü vs yok. İlaçla ilgili hemşire bilgi verecek yanına çağırdı kendileri gelmedi. İnsan zor elde edince acaba diyor illaki. Normal gebelik gibi değil ki bizimkiler. Psikolojik olarak daha dikkat etmek istiyorsun ama nasipten öte yol yok bunu da biliyorsun
Evet canım almanyada oldu, sadece bu işlemleri yapan klinikte başıma geldi. Buranın sağlık sistemini hiç sevmiyorum. Berbat. Klinik yaptığı hatayı önce kabul etmedi.” Eşiniz wc de zorlamıştır ondan olmuştur” dediler. Kaç kişi büyük abdestini yapamayınca kalın bağırsağını deliyor çok merak ettim. Ameliyat olduğum hastanede tabi bağırsağımın kesildiği anlaşılınca, özür dilediler, tedaviye kliniğimizde devam ededim dediler kabul etmedik. Eşime dava aç dedim ama açmadı. Chef Arzt imza attınız onayınız var kazanamazsanız dedi ama sonuçta beni öldürsünler diye imza atmadım.. Eşim uğraşmak istemediği için olay kapandı.İnanmıyorum kabus gibinerde oldu mu Almanyadamı?şok içindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?