Merhaba Kızlar;
bende Mart annesi olucam inşallah.
ben 12 aylık evliyim 3 aydır bebek düşünüyordum.4 ay öncesine kadar da vajinismustum çok şükür yendim.
ilk 2 ay olmadı benim adetlerim hep geç olur, 40-50 günü kesin bulur. Doktora bebek istediğimi söyledim ancak test negatif ve hala adet olmamıştım. 50 gün olmuştu....
Doktor üstten baktı adet söktürücü verdi ve yumurtaların çatlamamış yavaş çalışıyor dedi klomen verdi.
Söktürücü 12 gün sonra işe yaradı, 5.gün den klomeni kullandım. 3 gün sonra kontrol dedi ama ramazan tatiliydi 10 gün doktora kontrole gidemedim..
O doktor ameliyattaymış başkasına göründüm tatil biter bitmez. Oda alttan baktı 3.58 cm basit kist gördü. Ve bana çok fazla yumurta görüyorum ama hepsi de küçük yeterli büyüklükte değil dedi. (klomenden oluştu heralde onlarda )
kan testi yapmadı hamiş miyim diye, heralde kist gördü hamiş olamam diye düşündü. Adette gel kistin küçülüp küçülmediğine bakalım dedi.
Ben hemen araştırma yaptım soğan kürüne başladım. 13 gün kullandım ara verdim, geri başlayacaktım ki perşembe günü adeti geçeli 32 gün olmuştu, 7 temmuz en yakın demiştim BAT i çin ve görüşüm hep Allah ol derse olur ama hele şu kist yok olsun da dedim.
perşembe günü arkadaşımın ısrarıyla erken gebelik testi aldım, akşam 10 sn de net çift çizgi oluştu. bekledim belki geri teke döner dedim, imkansız olarak görüyorum kistliyim ben pisim kakayım .
dayanadım sabahı bekleyemedim acile gittim
başım dönüyor test çift çizgi kendimi kötü hissediyorum ellerim karınccalanıyor, karnımda ağrı var dedim. Uyuz bir hemşire vardı, güzelim senin gibi kaç kişi geliyor sen netlik kazanmaya geldin gündüz geleceksin dedi ama yinede doktora soralım dedi. Doktora muayene edicem alttan bakıcam dedi. alttan bakmayı reddettim. uygun göremedim bilmiyorum herkes bebek zigotken alttan bakılmaz derdi aklımda kalmış.. Oda üstten baktı kisti söyledim, kist yok dedi. sorun görünmüyor ve keseyi göremedim henüz küçük olabilir,kan testi yapalım, nedense izin veresim tuttu dedi
kana koştum 1 saat sonra çıktı testi ve beta kan testi sonucu 1484 çıktı
Doktor, evet gebeliğin pozitif değerinde güzel 15 gün sonra kalp atışını dinlemeye gelebilirsin dedi. O zamana kadar ağrın kanaman olursa tabi hemen gel ama benim önerim 15 gün dedi. Şuan gebeliğin ne sağlıkta olduğu hakkında bişey demem için çok erken dedi (boş, dış, kimyasal gebelik için )
folikasit kullanıyor musun dedi evet 3 aydır dedim ne kullanıyorsun dedi folbial 5 mg dedim.
onu bırak dedi o ağır dedi, hamileliğe kadar normal kullanırsın ama hamileyken daha hafifini kullan dedi FOLİDOCE önerdi günde 1 dedi.
Cumartesi özel doktora gittim, kesemizi gördük hamdolsun 3 mm boyunda minicik bir mucize...
1 hafta sonra vajinal ultrosandan kalp atışını duyarız ama ben önermiyorum direk 2 hafta sonra gel dedi. Sağlık ocağında yaptırmam gerken 4 -5 tane de test verdi onlarla gidecekmişim.
inşallah kalbini de duyarız. Rabbim tüm kızlarımıza bu duyguyu ve kucağına sağlıkla almayı nasip etsin