2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
bende yok esimde koku tat yok alamiyorum diyor. Benim bas agrim ve burunda yanmam var bide sesim kotu. Oyle cok cok agr degil. Normal gripte te koku kaybi yasanmiyormu normalde
Evet bendede yanma olmuştu ama dayanılmayacak kadar değildi, zaten normal gribe benzediği için semptomlar o yüzden kimse koronayı düşünmüyor normal hastayım zannediyor çoğu kişi.

Canım nasılsın? Dili yuvarlama bizde de var. Agudama dönemi olduğu için normal canım. Yavaş yavaş mırıltılar başlayacak ona hazırlık yapıyor seninki. Dönme işi bizde bayağı erken başladığı için tecrübe ettim. Canım manevra yapmaya çalışıyor. Yani yüz üstü yön değiştirmeyi o şekilde yapacak. Kızım yapıor sanki omuz üstüne geri düşecek gibi oluyor demi onun peşi yüz üstü hareket etmek için . Mama yedikten sonra koyuyorsan karnı midesi acıyordur canım. Ben genelde mama öncesi koyuyorum
İyiyim canım bu ara huysuzlanıyo bizim kız onunla uğraşıyorum sen nasılsın?😊 Ancak yazabiliyorum.
Olabilir dediğin gibi. Buraya sorduktan sonra aklıma geldi benim de, acaba midede mi sıkıntı var onun için mi yan duruyo diye.
Diğer ihtimali düşünüp bu akşam biraz baktım yerdeyken. Yüzüstünde durdu biraz, sinirlenmeye başladı kafayı gömdü popoyu dikti yan yan baktı falan. Dediğin gibi eski sırtüstü rahat haline gelmeye çalışıyo da olabilir. Sağol rahatladım biraz. Korkmuştum bilmeden bişey mi yaptık diye.

İyiyim canım bu ara huysuzlanıyo bizim kız onunla uğraşıyorum sen nasılsın?😊 Ancak yazabiliyorum.
Olabilir dediğin gibi. Buraya sorduktan sonra aklıma geldi benim de, acaba midede mi sıkıntı var onun için mi yan duruyo diye.
Diğer ihtimali düşünüp bu akşam biraz baktım yerdeyken. Yüzüstünde durdu biraz, sinirlenmeye başladı kafayı gömdü popoyu dikti yan yan baktı falan. Dediğin gibi eski sırtüstü rahat haline gelmeye çalışıyo da olabilir. Sağol rahatladım biraz. Korkmuştum bilmeden bişey mi yaptık diye.
O dediğini benimkiler de yapıor canım. Popo yukarı işte öyle ileri geri gidiyorlar. Benim kız ilk birkaç gün böyle pat pat diye burnunu bayağı vuruyordu yere 😅sonra yanağının altına elini koyup dinlenmeyi öğrendi 🤗🤗bende de durumlar aynı canım bebişleri büyütme telaşı

Emziren anneler benim bebegim 4 aylik oldu kac saatte kac dk emiyodu bebekleriniz ? Birde ben 1 buvuk aydir meme reddi yasiyorum . Sutum azaldi 3 saatte bir sagiyorum ama ikisindende 50 cc cikiyor bebegim icin yeterli mi ? Kendime donduremedigim icin devam sutu veriyorum bazen . Koronadan dolayi hastaneyede gidemedim asisini vurdurmayada gidecem ayin 20 sinde .

Bunun nasıl bişey olduğunu bilen var mı? İnternette yaşına ayına uygun ne oyuncaklar var diye bakınırken bunu gördüm geçen gün. Emekleme oyuncağıymış. Nasıl anlamadım. Çıngırak gibi biraz. Adı mı yanlış yazıldı diye başka sitelere de baktım onlarda da aynı şey yazıyo. Yorum fazla yok. Gören bilen var mı nasıl bişey bu? :)

Eklentiler

• Screenshot_20201114-011130_1.jpg
    Screenshot_20201114-011130_1.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 28
O dediğini benimkiler de yapıor canım. Popo yukarı işte öyle ileri geri gidiyorlar. Benim kız ilk birkaç gün böyle pat pat diye burnunu bayağı vuruyordu yere 😅sonra yanağının altına elini koyup dinlenmeyi öğrendi 🤗🤗bende de durumlar aynı canım bebişleri büyütme telaşı
Minnaklarimm Minnaklarimm demir vitamını konusunu naptın, ben uc gundur verıyorum, cocuk sapıttı resmen:)) bir enerji patlaması ki sormaa, sende de sanki farklı durumlar olmustu . Ne uyuyo ne agzı duruyo sürekli mırıldanmalar , uyku emme cok azaldı

Canım biz tam 4.5 aylık olduk. 23 Haziran doğumlular. Genel olarak durumlar aynı. Benim bebeklerim sürünmeye başladı
Kızım 3 ay 27 günlüklen oğlum 4 ay 5 günlük falandı desteksiz dönmeye başladı. İkisi de yaklaşık on gündür sürünüyorlar. Bu acelelik neden anlamdım. İleri çok fazla değil ama geri geri bayağı gidiyorlar. Yön değişimi yapıyorlar. Diş yerleri de kabarmış. Benimkiler tüp bebek sanırım seçim yaparken ayarı kaçırmış merkez
Bir heyecanlılık var bebelerimde 😂😂mama ağırlıklı devam ediyoruz. Ek gıdaya 5. Ay kontrolünde bakacağım doktor ne diyor. Ben 5.5 aydan sonra yavaş yavaş tadım yaptırmak istiyorum. Doktor ne derse artık. Tek sıkıntım destekli uyumaları onun dışında şükür iyiz 🙏🙏
:)) İyğ seçmişler ozaman , kaliteleri neydi ?

1 haftadir benim bebeğim de böyle 3 günde 4 günde bir yapıyor. Sadece emiyor aynı şekilde. Doktoruna da sordum artık büyüdükçe seyreklesir birkaç günde bir olabilir dedi. Alttan gaz da çıkarıyor hani kaka yapmamanın sıkıntısını sancısını yaşamıyor
Beslenme sonrası gazcıkarmaya devam edıyor musunuz? Ben edemıyorum cok kusuyor cunku, kemdıkendıne cıkarıyor sanırım ama gecelerı bazen uykusunda aglıyor, sebebını bilmıyorum 😔😔

Benim kizimda 12 haziran doğumlu, bazen yarim saat uyuyo bazen 1-2 saati buluyor, evde ses yoksa ve beşiği salliyorsak bu süre uzuyor. Az uyuduysa 1 saat sonra yeniden yatmak istiyor cok uyuduysa 2 veya 3 saati bulduğu oluyor yeniden uyumasi. Bizde de sürekli salya var, herseyi ağıza getiriyor ama bu durum zaten ayi ile doğru orantili, dis veya başka bisey oldugunu sanmiyorum. Kakasi bi ara 4 güne çıkmıştı, sonra da ishal oldu 4 5 gun surekli yapti, ondan sonrada gunde 1 e düştü. Ben ek gıda vermeye başladım, zaten anne sutu almıyor, formul mama kullaniyorduk, simdide tabak mamasını basladim, sebze çorbası yaptim cok sevmedi ama zaten suan amaç doyurmak degil tattirmak, ilk kizimda doktor 1-2 kasik bile yese yeter diyordu, onun dışında yogurt, muz ve armut veriyorum, onlari severek yiyor. Bu aralar onun yanında bisey yiyemiyoruz cunku ne yesek yemek istiyor :))) gece uykusuda 10 ve 12 arası degisiyor, bazen gece 2 saat uyanik kaldigida oluyor suan icin tam duzenli degil, bizde böyle genel olarak :) birde 1 aydir acayip insan seciyor, az gordugu kişilere bile gitmek istemiyor hemen ağlıyor, sizin bebislerde insan seçiyor mu ??
Canım bizim bebiş te cok ınsan secıyor , basıyor hemen aglamayı.yabancılamadıgı tek insan abimin oglu(1.5 yasında) onu deli gibi ıncelıyor:)) ben elma armut verdım muz daha vermedım . Sebze corbası tattırıyorum hergun, yogurt yapma ustası oldum 1 haftadır . Hatta dün anne sütünden yogurt yapmayı bile denedım:) ama ek gıdadan mı , bu ayın getırdıgı bişey mi bılmıorım meme reddi gibi bişi var, cokkısa süre emıyor hep etrafı ıncelemek istiyor. Süreklı yanında yada onun bulundugu odada bulunmamı istiyor, kapıdan cıktıgım an aglıyor , anakucagını mutfaga alıp oyle yemek yapıp yıyebılıyorum, hareketi cok sevıyor ızliyor habıre beni mutfakta iş yaparken. Bizde de durumlar boyle

Dişi çıkan annelerim. Hangi dişler sinyal verdi. Benim oğlanda beyazlık göründü ama üç numaralı diş yerinde. Ön üst ve alt ikili değil de hemen yan tarafındaki diş. Bu sıra değişebilir herhalde. Kızımda da aynı diş yerinde kabarma var ama beyazlık yok

Dişi ne kadar geç çıkarsa o kadar iyidir bakalim gercekten dis belirtisimiymis:)
Bu ay çıkmazsa 7. 8. Ayı bulur diyorlar ama benimkilerin geliyor. Kayınvalidem bizim çocukların erken çıkıyor dedi. Babalarının amcalarınında 6 dan önce çıkmış. Benim geç çıkmış onlara çektiler sanırım. Oğlumun ilk beyazlığı göründü bugün. Kızımın da yeri kabarmış eli kulağında. Geç çıkmasının istenme nedeni acaba kilo kaybı gibi sonuçlar doğurması mı? Daha ek gıdaya başlamadan minnak halleriyle zor olur diye mi?

Bizimki daha ileri geri yapmıyo. Bu ara ayak parmaklarını yere taktırıp ileri doğru uzatıyo kendini. Kafayı da vuruyo. Daha eli koymayı şeyapamadı o zaman😁 Sağ salim güzel güzel büyüsünler😊

Bunun nasıl bişey olduğunu bilen var mı? İnternette yaşına ayına uygun ne oyuncaklar var diye bakınırken bunu gördüm geçen gün. Emekleme oyuncağıymış. Nasıl anlamadım. Çıngırak gibi biraz. Adı mı yanlış yazıldı diye başka sitelere de baktım onlarda da aynı şey yazıyo. Yorum fazla yok. Gören bilen var mı nasıl bişey bu? :)
Dalgınlıkla buraya sormuşum :)

Bizimki daha ileri geri yapmıyo. Bu ara ayak parmaklarını yere taktırıp ileri doğru uzatıyo kendini. Kafayı da vuruyo. Daha eli koymayı şeyapamadı o zaman😁 Sağ salim güzel güzel büyüsünler😊
On güne yapacak 😂😂çünkü benimkiler de ilk dediğin şeylerle başladı. Amin canım benim 🤗 temmuz annelerinde kimse kalmadı keşke farklı sosyal ağlara gidilmeseydi çok güzel bir ortamı vardı.

Beslenme sonrası gazcıkarmaya devam edıyor musunuz? Ben edemıyorum cok kusuyor cunku, kemdıkendıne cıkarıyor sanırım ama gecelerı bazen uykusunda aglıyor, sebebını bilmıyorum 😔😔
Ben devam ediyorum gaz çıkarmaya ama fazla uzatmadan bir kere çıkarınca bırakıyorum yoksa benimki de kusuyor

Bu ay çıkmazsa 7. 8. Ayı bulur diyorlar ama benimkilerin geliyor. Kayınvalidem bizim çocukların erken çıkıyor dedi. Babalarının amcalarınında 6 dan önce çıkmış. Benim geç çıkmış onlara çektiler sanırım. Oğlumun ilk beyazlığı göründü bugün. Kızımın da yeri kabarmış eli kulağında. Geç çıkmasının istenme nedeni acaba kilo kaybı gibi sonuçlar doğurması mı? Daha ek gıdaya başlamadan minnak halleriyle zor olur diye mi?
Erken çıkarsa daha çabuk çürür diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum

Her seferinde cikartmiyorum gaz mesela gece emmelerinde uykuya geçtiyse direkt yatağına yatiriyorum. Ama gündüz genelde çıkartıyorum yedikten sonra. Cok uzatmadan ama 1 veya 2 kere çıkarınca bırakıyorum yoksa kusuyor zaten. Gece ağlamaları uyku bölünmesi uykuya geri donememe hepsini yaşıyoruz suan 2 saatlik uykuyla duruyorum mesela 😢 diş çıkarması mahvetti bizi tam da tasinma sırası çocuğun bütün düzeni de bozuldu. Sonuç olarak anne zombi oldu😵😅

X